Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επαγγελματική χρήση δεν ξέρω, θα γράψω για τη δική μου χρήση.

Σήμερα παρέλαβα τον canon 18-135mm ef-s usm, θεωρούσα ότι τα 135mm ικανοποιούν τις ανάγκες μου, ίσως το 200σάρι χρειάζεται για κάποιον που θέλει λίγο tele zoom.Τον πήρα γιατί ήταν καινούριος με εγγύηση ,στην τιμή μεταχειρισμένου.

Οπότε ένας 70-200 ή 50-250 καλύπτει τις ανάγκες για tele zoom.

Στη συνέχεια ο 17-70 καλύπτει τα μεσαία μεγέθη .

Από τους δυο αυτούς μπορεί να λειτουργεί κάποιος ως marco.

Κάτι που δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι ότι κάποιοι γράφουν και marco με παρόμοια χαρακτηριστικά και κάποιοι όχι .

Ο 17-70 γράφει marco και μερικές φώτο που έβγαλα τα πήγε καλά.Αντίθετα ο 18-135 δεν γράφει και μια δοκιμή που έκανα δεν τα πήγε καλά.

Τέλος βλέπω χρειάζεται και ένας fisheye (όταν το είδα πρώτη γραμμένο , σκέφτηκα ,τι είναι αυτό)

Τέτοιο δεν έχω ,είναι στα προσεχή σχέδια .

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 25/10/2022 στις 11:04 ΜΜ, greekgreek είπε

Αυτή τη στιγμή έχω πέρα από τον κιτ φακό , δυο Sigma ,τον Sigma 17-70mm και τον Sigma 17-50mm.

Τώρα σου λείπει και ένας Sigma 17-60 και είσαι κομπλέ! 😁

Στις 25/10/2022 στις 11:04 ΜΜ, greekgreek είπε

Παντού διάβαζα ότι ο 17-50mm ,είναι ο καλύτερος Crop της Sigma, εμένα μου φαίνεται καλύτερος ο Sigma 17-70mm.

Αυτό ήταν το δικό μου διλημμα πριν πάρω τον 17-70. Απογοητευμένος από την ποιότητα εικόνας άλλων superzoom, ήθελα ένα γενικής χρήσης ταξιδιωτικό φακό και αποφάσισα ότι η ποιότητα εικόνας είναι για μένα πολύ σημαντικότερη από το εστιακό εύρος. Αυτό που με βοήθησε να διαλέξω είναι το review που έχουν εδώ:

https://www.opticallimits.com/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/822-sigma1770284os

https://www.opticallimits.com/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/838-sigma175028os

...όπου καθώς είδα ο 17-50 δεν υπερέχει στην ποιότητα εικόνας, (εκτός ίσως ελάχιστων σεναρίων), και από την άλλη ο 17-70 παρουσιάζει πιό ομοιογενή κλιμάκωση της ποιότητας όσο πάμε από το κέντρο στην περιφέρεια του κάδρου.

17 ώρες πριν, greekgreek είπε

Σήμερα παρέλαβα τον canon 18-135mm ef-s usm, θεωρούσα ότι τα 135mm ικανοποιούν τις ανάγκες μου,

Με το καλό ο φακός. Είναι αρκετά οξύς, για αυτό το εστιακό εύρος. Και ακόμα έχει ακαριαία εστίαση. Κυριολεκτικά. Τον έχει η σύντροφος πάνω σε μια 800D.

17 ώρες πριν, greekgreek είπε

Οπότε ένας 70-200 ή 50-250 καλύπτει τις ανάγκες για tele zoom

Οι 70-200 συνήθως είναι ακριβοί φακοί με μεγάλα διαφράγματα. Όπως και να έχει είναι και οι δύο προτιμώτεροι από έναν superzoom. O 50-250 είναι και πολύ compact γι' αυτά που προσφέρει. Πολύ καλός επίσης και ο Canon 70-300 USM. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Τώρα σου λείπει και ένας Sigma 17-60 και είσαι κομπλέ! 😁

Αυτό ήταν το δικό μου διλημμα πριν πάρω τον 17-70. Απογοητευμένος από την ποιότητα εικόνας άλλων superzoom, ήθελα ένα γενικής χρήσης ταξιδιωτικό φακό και αποφάσισα ότι η ποιότητα εικόνας είναι για μένα πολύ σημαντικότερη από το εστιακό εύρος. Αυτό που με βοήθησε να διαλέξω είναι το review που έχουν εδώ:

https://www.opticallimits.com/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/822-sigma1770284os

https://www.opticallimits.com/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/838-sigma175028os

...όπου καθώς είδα ο 17-50 δεν υπερέχει στην ποιότητα εικόνας, (εκτός ίσως ελάχιστων σεναρίων), και από την άλλη ο 17-70 παρουσιάζει πιό ομοιογενή κλιμάκωση της ποιότητας όσο πάμε από το κέντρο στην περιφέρεια του κάδρου.

Με το καλό ο φακός. Είναι αρκετά οξύς, για αυτό το εστιακό εύρος. Και ακόμα έχει ακαριαία εστίαση. Κυριολεκτικά. Τον έχει η σύντροφος πάνω σε μια 800D.

Οι 70-200 συνήθως είναι ακριβοί φακοί με μεγάλα διαφράγματα. Όπως και να έχει είναι και οι δύο προτιμώτεροι από έναν superzoom. O 50-250 είναι και πολύ compact γι' αυτά που προσφέρει. Πολύ καλός επίσης και ο Canon 70-300 USM. 

Ναι οι Sigma 17-70mm και Sigma 17-50mm είναι παρόμοιοι φακοί , για τον Sigma 17-50mm διάβασα πολύ καλές κριτικές και τον βρήκα φτηνά και στη συνάντηση που κανόνισα είδα ότι είναι σαν καινούριος , για αυτό τον πήρα.

Αυτά τα δυο review είχα διαβάσει και εγώ, βρήκα και μερικά άλλα .

Κάτι που βρήκα τελευταία και είναι χρήσιμο:

https://www.dpreview.com/reviews/lens-compare?lensId=sigma_17-70_2p8-4&cameraId=canon_eos7d&version=0&fl=24&av=4&view=mtf-ca

Τον canon 18-135mm  τον δοκίμασα για πρώτη φορά εκτεταμένα σήμερα.

Έχει βγάλει κάποιες πολύ καλές φώτο και μερικές μέτριες.

Στις κριτικές οι μισοί λένε ότι έχει μέτρια ποιότητα εικόνας και οι άλλοι μισοί πολύ καλή.

Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται.

Τον Canon 70-300 USM τον είχα υπόψιν και έψαξα μήπως τον βρω σε καλή τιμή ,αλλά δεν τον βρήκα.

Είναι ο μόνο άλλος φακός ,εκτός του canon 18-135mm, με nano usm.

Υπάρχουν ακόμη 4-5 φακοί σε canon rf , με nano usm.

Σήμερα είδα ότι στο κρύσταλλο του Sigma 17-70mm έχει μια γρατζουνιά , δεν ήμουν προσεκτικός και πολλές φορές ήμουν άτσαλος , μάλλον έγινε χωρίς να το καταλάβω .

Στις φώτο δεν βλέπω να φαίνεται κάτι.

Επεξ/σία από greekgreek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Τον canon 18-135mm  τον δοκίμασα για πρώτη φορά εκτεταμένα σήμερα.

Έχει βγάλει κάποιες πολύ καλές φώτο και μερικές μέτριες.

Στις κριτικές οι μισοί λένε ότι έχει μέτρια ποιότητα εικόνας και οι άλλοι μισοί πολύ καλή.

Εδώ , όπως με όλους τους φακούς, έχουν βγάλει αριστουργήματα. Για τις γρατζουνιές, το έχω ξαναγράψει . Θα γίνουν πάντα , αν η πρώτη κίνηση που κάνουμε όταν πέσει στα χέρια μας ένας φακός, δεν είναι να βιδώσουμε ένα φίλτρο μπροστά για προστασία. 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 2
Δημοσ.

Βλέπω ότι το lens hood για τον canon 18-135mm είναι διαφορετικό για τους stm και usm.

Εγώ παρήγγειλα EW-73Β από το ebay (το οποίο είναι για τον  stm), αλλά βλέπω ότι η canon δίνει το EW-73D ότι κάνει για τον usm.

Περίμενα φακοί που έχουν την ίδια διάμετρο αλλά είναι διαφορετικοί να μην ταιριάζουν οι lens hood, αλλά όχι σχεδόν στους ίδιους φακούς.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Βλέπω ότι το lens hood για τον canon 18-135mm είναι διαφορετικό για τους stm και usm.

Εγώ παρήγγειλα EW-73Β από το ebay (το οποίο είναι για τον  stm), αλλά βλέπω ότι η canon δίνει το EW-73D ότι κάνει για τον usm.

Περίμενα φακοί που έχουν την ίδια διάμετρο αλλά είναι διαφορετικοί να μην ταιριάζουν οι lens hood, αλλά όχι σχεδόν στους ίδιους φακούς.

Μην τρελαίνεσαι με τα lens hood , όχι περισσότερο από ότι χρειάζεται . Κυκλοφορούν και after market , πολύ πιο οικονομικά . Για να μην κοπανίσεις το μπροστινό μέρος του φακού σε άσχετο σημείο , καλά είναι . 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν παρήγγειλα κάποιο γνήσιο lens hood , μου φαίνονται πολλά τα χρήματα για ένα κομμάτι πλαστικό.

Να πω την αλήθεια και εγώ κατά πρώτον για αυτή τη χρησιμότητα το θέλω και ύστερα αν βοηθάει με τον ήλιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν έκανα λάθος με το lens hood και είχα παραγγείλει για τον φακό που έχω.

Κάτι άλλο για το οποίο αναρωτιέμαι είναι αν το η διάμετρος του φακού παίζει ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας π.χ στο φως που μπαίνει μέσα στην κάμερα.

Οι φακοί που έχω έχουν διάμετρο 58 , 67 , 72, 77 ,υπάρχουν σημαντικές διαφορές , δεν επηρεάζουν τη φωτογραφία;

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Τελικά δεν έκανα λάθος με το lens hood και είχα παραγγείλει για τον φακό που έχω.

Κάτι άλλο για το οποίο αναρωτιέμαι είναι αν το η διάμετρος του φακού παίζει ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας π.χ στο φως που μπαίνει μέσα στην κάμερα.

Οι φακοί που έχω έχουν διάμετρο 58 , 67 , 72, 77 ,υπάρχουν σημαντικές διαφορές , δεν επηρεάζουν τη φωτογραφία;

Η ποιότητα έχει να κάνει και με την ποιότητα του φωτός εξωτερικά ( sic ) πχ μολυσμένη ατμόσφαιρα σε αστικό περιβάλλον . Αλλά και με την ποιότητα των υαλικών ( επεξεργασία ) που έχει μέσα του ο φακός , την κατηγορία του αισθητήρα .......... 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, greekgreek είπε

Η διάμετρος, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο αριθμός και η ποιότητα των κρυστάλλων στο εσωτερικό. Πολλοί πανάκριβοι φακοί με φοβερή ποιότητα, έχουν μικρή διάμετρο , όπως της leica. Ο 35mm f/1.4 της leica, είναι φακός που λένε όλοι ότι είναι τέλειος, κάνει 5 χιλιάρικα και έχει διάμετρο 46mm. Έχει και φακό που κάνει 10 χιλιάρικα με ίδια διάμετρο. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cubilone είπε

H Sigma θα βγάλει τον Δεκέμβριο 18-55 f/2.8 σταθερό για X mount (τιμή νομίζω διάβασα κάπου $550). Είχα τον αντίστοιχο για Canon κάποτε και μου άρεσε πολύ.

https://www.sigma-global.com/en/news/2022/11/14/19300/

Ναι φαίνεται πολύ ωραίος αλλά συγκριτικά με τον εξαιρετικό XF 18-55mm f/2.8-4.0 δεν έχει σταθεροποίηση αν κάποιος χρησιμοποιεί σώμα που δεν έχει δική του, δεν έχει δαχτυλίδι για το διάφραγμα (έστω και αυτό του 18-55 που γυρνάει συνεχώς) και το βασικότερο το ζουμ είναι ανάποδο. 

Ωστόσο, έχει μια βασική στεγανοποίηση και φυσικά το σταθερό διάφραγμα στα υπέρ. Νομίζω πως είναι μια καλή εναλλακτική για όσους έχουν τους φθηνότερους kit  xc 16-50mm και xc 15-45mm. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πήγα σήμερα να πάρω από την acs, το Lens Hood για τον 55-250mm που παρήγγειλα από Ελλάδα.

Μου λένε έχεις και άλλο δέμα , τελικά ήταν το Hoya CPL για τον 18-135 ,που παρήγγειλα από το ebay.

Πρώτη φορά μου έρχεται από δέμα από το ebay ,με acs.

Είχε βροχερό καιρό σήμερα δεν μπόρεσα να βγάλω φώτο ,ίσως μπορέσω αύριο.

Δεν ξέρω με τη συννεφιά αν Lens Hood και φίλτρο CPL, αν χρειάζονται ,πέρα από την προστασία του φακού.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Πήγα σήμερα να πάρω από την acs, το Lens Hood για τον 55-250mm που παρήγγειλα από Ελλάδα.

Μου λένε έχεις και άλλο δέμα , τελικά ήταν το Hoya CPL για τον 18-135 ,που παρήγγειλα από το ebay.

Πρώτη φορά μου έρχεται από δέμα από το ebay ,με acs.

Είχε βροχερό καιρό σήμερα δεν μπόρεσα να βγάλω φώτο ,ίσως μπορέσω αύριο.

Δεν ξέρω με τη συννεφιά αν Lens Hood και φίλτρο CPL, αν χρειάζονται ,πέρα από την προστασία του φακού.

Ως ένα βαθμό ναι , ρίξε μιά ματιά αν μπορείς να γυρίζεις εύκολα με το χέρι το φίλτρο έχοντας το lens hood επάνω . Γυρίζεις δεξιόστροφα , αλλιώς μπορεί να ξεβιδώσεις άθελά σου το φίλτρο και να πέσει κάτω !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...