Προς το περιεχόμενο

The photoelectric thread. Tα λέμε όλα για τα φωτοβολταικά!


PC_MAGAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό το link δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες πριν (zero feed in σύστημα), αφορά ενεργειακό συμψηφισμό ο οποίος προϋποθέτει την έγχυση ενέργειας στο δημόσιο δίκτυο.

το πρώτο link έχει σχέση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

Σου εξήγησα τους περιορισμούς του συστήματος που προτείνεις και ότι είναι ελλιπές έτσι.

Το τί καταλαβαίνεις είναι δικό σου θέμα. 

 

Inverter που βασίζεται σε shelly προσωπικά δεν θα άγγιζα.

Συνεχίζεις και επαναλαμβάνεσαι και έγινες κατανοητός από το πρώτο σου σχόλιο. Μάλλον δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι σε καταλάβαμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, nvel είπε

το πρώτο link έχει σχέση

net-metering είναι

 

image.png.edaae4ed06827a00ff9a09507760627b.png

 

@BELL

Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνεις ;)

4άρι σύστημα με 5άρα μπαταρία τον Οκτώβρη με zero feed in παρήγαγε περίπου λιγότερο απο το 1/3 (σχεδόν το 1/4) απο όσο μπορούσε με αρκετό προγραμματισμό των καταναλώσεων

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό το link δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες πριν (zero feed in σύστημα), αφορά ενεργειακό συμψηφισμό ο οποίος προϋποθέτει την έγχυση ενέργειας στο δημόσιο δίκτυο.

Έχουμε κάποιο όφελος εάν το δίνουμε στο δίκτυο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

net-metering είναι

 

image.png.edaae4ed06827a00ff9a09507760627b.png

 

@BELL

Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνεις ;)

4άρι σύστημα με 5άρα μπαταρία τον Οκτώβρη με zero feed in παρήγαγε περίπου λιγότερο απο το 1/3 (σχεδόν το 1/4) απο όσο μπορούσε με αρκετό προγραμματισμό των καταναλώσεων

 

 

Ε πες το ότι έχεις μαγαζάκι να καταλάβουμε την εμμονή σου "για την προστασία του καταναλωτή" :),

αν και ξαναλέω εγώ άλλο ρώτησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, DimitrPa said:

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές κάνουν παραγωγή στην Κίνα, λόγω κόστους, αλλά τα συστήματα είναι δική τους σχεδίασης και ελέγχονται για την ποιότητά τους, όπως η Tesla έχει επίσης εργοστάσιο στην Κίνα.

Τα inverter π.χ της Victron δεν έχουν πιστοποιητικά από μόνα τους να μπουν στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και είναι για αυτόνομα συστήματα, μόνο, αυτό λέει η Victron.

Αν λοιπόν φτιάξεις ένα αυτόνομο Φ/Β με victron βάζεις κανονικά πίνακα AC με ΔΔΡ στην έξοδο του και τροφοδοτείς τα κυκλώματά σου από εκεί. Χρειάζεται γείωση με ράβδο, θεμελειακή, κλπ, όπως ακριβώς το περιγράφει το πρότυπο ΕΗΕ.

Δεν θα απαντήσω αναλυτικά στην ερώτηση πως γειώνεις σωστά ένα αυτόνομο Φ/Β, υπάρχουν σχολές τεχνικών Φ/Β για αυτή τη διαδικασία που μαθαίνεις και για τα αντικεραυνικά, κλπ.

Εάν μπλέξεις τον πίνακα της παροχής σου, που παίρνει από το ΔΕΔΔΗΕ, με το κύκλωμα του Victron, ο Victron πρέπει να παίρνει πριν από το ΔΔΡ του πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ και να έχει όπως είπαμε δικό του πίνακα με δικό του ΔΔΡ, αλλιώς όταν τροφοδοτείς από τον Victron ο ΔΔΡ του πίνακα βλέπει διαρροή και πέφτει.

Για την ασφάλεια της γραμμής από τον πίνακα της παροχής του ΔΕΔΔΗΕ, έως τον Victron δεν μπορεί να μπει ΔΔΡ => η παροχή του Victron δεν προστατεύεται από διαρροή !!!

Ηλεκτρολόγοι που έχουν ασχοληθεί με Η/Ζ (γεννήτριες) γνωρίζουν πως να σου συνδέσουν αυτόματο μεταγωγής στην παροχή σου, αλλά δεν εκδίδουν ΥΔΕ για τα Φ/Β συστήματα που συνδέονται στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, εκτός από την νόμιμη διαδικασία στην Ελλάδα για Φ/Β δηλ.το νετ μετερινγκ, με ή χωρίς (net zero) έγχυση ενέργειας στο δίκτυο. Αυτοί οι inverters έχουν πιστοποιητικά και υπάρχουν στο site του ΔΕΔΔΗΕ, o Victron π.χ δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία για γείωση των "υβριδικών" στην Ελλάδα, αφού είναι παράνομοι και οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι δεν μπορούν να το κάνουν, αφού είναι παράνομο.

Δεν είναι νόμιμο να συνδέσεις αυτόνομο Φ/Β με την παροχή του ΔΕΔΔΗΕ. Δεν υφίσταται ο όρος "υβριδικός" στην Ελληνική νομοθεσία. Οι inverters δικτύου, με μπαταρίες, είναι νόμιμοι και έχουν λειτουργία backup, για περίπτωση διακοπής του δικτύου, πάντα όμως σταματούν την έγχυση προς το δίκτυο, σε περίπτωση διακοπής και απομονώνουν την παροχή από το δίκτυο, όταν λειτουργούν σαν backup.

Σε περίπτωση διακοπής ή βλάβης του δικτύου οι inverters δικτύου σταματούν αυτόματα. Εάν υπάρχει ένας "υβριδικός"  inverter πάνω στο δίκτυο, χωρίς πιστοποιημένη απομόνωση, δεν θα σταματήσουν, αφού ο "υβριδικός" δεν θα "κόψει", με αποτέλεσμα όλο το δίκτυο να είναι σε τάση, με πιθανότητα ατυχήματος στους εναερίτες και καταστροφής συσκευών που είναι στο δίκτυο.

Με άλλα λόγια τα 600W που μπορεί να δώσει ο "υβριδικός" πίσω στο δίκτυο, σε περίπτωση διακοπής, τροφοδοτούν και κρατούν "ζωντανά" όλα τα net metering της περιοχής, για αυτό χρειάζεται  πιστοποιημένος inverter και όχι να στηριζόμαστε στο s/w του κάθε μη πιστοποιημένου inverter, όπως της Victron ή της κάθε αντιγραφής του.

Ελπίζω να βοήθησα.

Περιληπτικά λοιπόν:

1. Τα Ευρωπαϊκά inverter σχεδιάζονται στην Ευρώπη. (Σύμφωνοι, αλλά χωρίς παρεξήγηση, δεν μιλούσα για τέτοια Ευρωπαϊκά... μιλούσα για μεγάλο πλήθος inverter που πουλιούνται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, συχνά βαφτισμένα ως "Ευρωπαϊκά", τα οποία είναι Κινέζοι. Τώρα αν η εκάστοτε εταιρεία έκανε δοκιμές και πήρε πιστοποιήσεις, άρα δικαίως το πε Ευρωπαϊκό, αρχικά δεν το ξέρω, αλλά έστω ότι τους πιστεύω, γιατί να μην αγοράσω το ίδιο Inverter από Κίνα στο 40% του κόστους; Αν βέβαια πάρω Κινέζο που δεν πουλιέται πουθενά παρά στην Κίνα και δεν έχει δοκιμαστεί κι από κανέναν, ψιλό γυρεύοντας πάω και beta tester γίνομαι...(δεν έκανα κάτι τέτοιο ωστόσο)

2. Η εγκατάσταση που είναι χωρίς net metering και ανεξάρτητη από το δίκτυο είναι παράνομη. Μαζί σου και σε αυτό, αλλά όταν θες ρεύμα σε ένα καλύβι στη μέση του πουθενά (χωρίς κολώνες ηλεκτροδότησης κοντά) τι κάνεις; Και μια γεννήτρια πάλι παράνομη δεν είναι; ( όχι και τόσο περιληπτικά: γεννήτρια ή inverter, AC χαζό ρεύμα βγάζουν αγείωτο που πρέπει κάπως να γειωθεί... πάλι δεν θα έπρεπε να προβλέπεται νομικά. Αν όμως προβλέπεται, ενώ το inverter όχι, γελάω λιγάκι με τον συμφεροντολογικό χαρακτήρα των νόμων μας (επειδή να πληρώνεις καύσιμα δεν τους πειράζει, να παράγεις πράσινη ενέργεια τους πειράζει όμως(κάποιος θα πει ότι αυτό παράγει κινητικότητα στην οικονομία. Και η αγορά των υλικών για την Φ/Β εγκατάσταση παρήγαγε ακραία κινητικότητα, μετά τι άλλο θέλουν από εμάς; Άμα πληρώνω κάθε μέρα καύσιμα για να χω ρεύμα, θα ρθει η μέρα, όπως και έχει έρθει επανειλημμένα, που θα πρέπει να διαλέξω αν θα έχω να βάλω κάτι στο πιάτο μου ή αν θα έχω ρεύμα... και φυσικά θα διαλέξω να χει κάτι μέσα το πιάτο... κι ας μην έχω φώτα, ας μην έχω κινητό, ας μην έχω ρεύμα να πλύνω τα ρούχα μου (δεν μιλάω για εμένα btw, μιλάω για το άτομο το οποίο βοήθησα με την εγκατάσταση για την οποία κάνω τώρα ερωτήσεις περί γείωσης) Δεν θα πάω να βάλω ανεξάρτητα Φ/Β μέσα στην πόλη ή σε ένα χωριό. Αλλά κάτι τέτοια απομακρυσμένα οικήματα τα οποία υπάρχουν κυρίως δίπλα σε καλλιέργειες, δυστυχώς τελευταία αρχίζουν να κατοικούνται, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν πλέον το ενοίκιο... ή μείνανε άνεργοι στα 50 τους και κανείς δεν τους προσλαμβάνει... Εκεί τι να κάνουνε; Στη μέση του πουθενά πήγανε για να χουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και να έχουν να τρώνε από τις καλλιέργειες τους (επειδή και τα τρόφιμα πλέον είναι στο +100 μέχρι +150%...). Εκεί εγώ μπορώ είτε να τους αφήσω να κάνουν τις πατέντες τους ή μπορώ 1ον να τους βοηθήσω να υπολογίσουν το μέγεθος της απαραίτητης εγκατάστασης (επειδή ένα πανελάκι 150W που είχανε, δεν έκανε τίποτα, ακόμα και το καλοκαίρι...οπότε συχνά πυκνά γεννήτρια) 2ον να βοηθήσω να καλωδιωθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια πάνελ/μπαταρίες/inverter (συν του ότι είμαι και λίγο πιο υποψιασμένος να τους  διαλέξω κάτι λίγο πιο ποιοτικό... αντί να πάρουν το !!!5000W INVERTER!!! από το facebook (όπως και έκαναν)!το οποίο είναι στην καλύτερη για 1500W συνεχόμενο φορτίο με σάπιο sine wave), επειδή είναι πολύ πιθανό να πάρουν λεπτά καλώδια (όπως και έκαναν) και να κάνουν πολύ επικίνδυνες συνδέσεις🔥🙂🔥 (όπως και έκαναν)... Και 2ον, αν τελικά βγει άκρη με την γείωση, να έχουν ένα σύστημα το οποίο να έχει ρελέ ηλεκτροπληξίας και ασφάλειες... όχι απλά ένα καλώδιο που το χουν διακλαδώσεις σε 5 πρίζες και 3 φώτα... 🔥 (όπως και έκαναν...))))). 

 

 

Το θέμα όμως παραμένει. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για off grid εγκατάσταση. Καμία σύνδεση με δίκτυο ρευματοδότησης.

Κρατάω λοιπόν ότι ηλεκτρολόγοι που έχουν ασχοληθεί με γεννήτριες, ξέρουν πως να γειώσουν και την περίπτωση μου αλλά ίσως να μην θέλουν να βοηθήσουν λόγω της νομιμότητας της κατάστασης (εγώ θα πω ότι στην Ελλάδα 8 στους 10 δεν θα έχουν και πολλές συστολές, αλλά οκ). Που θα τους βρω σε ένα νησί είναι ένα άλλο θέμα. Δυστυχώς πολλοί ξέρουν "πολλά", αλλά αποδεικνύεται ότι τελικά ήταν πολύ λίγοι αυτοί που γνώριζαν πραγματικά... Και αυτοί οι λίγοι, συνήθως δεν πεινάνε. Κάνουν καλή δουλειά, το ξέρουν και έχουν πελάτες με βαθύτερες τσέπες... (και οκ, μπράβο τους)

 

Όπως και να χει, ευχαριστώ για το σχόλιο, σόρρυ για το μακροσκελές reasoning σχετικά με το γιατί έγινε η εγκατάσταση που έγινε, κι ελπίζω να βγάλω άκρη 😉 (ίσως κάποιος που έχει πελάτες με βαθιές τσέπες να βρίσκεται ανάμεσα μας στο insomnia 😋 )

Επεξ/σία από FishFIsh
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο σημείο που περιγράφονται οι εγκαταστάσεις χωρίς έγχυση ενέργειας στο δίκτυο

2 ώρες πριν, FishFIsh είπε

2. Η εγκατάσταση που είναι χωρίς net metering και ανεξάρτητη από το δίκτυο είναι παράνομη.

οι αυτόνομες ΕΗΕ δεν είναι παράνομες, παράνομο είναι η αυτόνομη εγκατάσταση να είναι κατασκευασμένη εκτός των κανονισμών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 19 και το 20 λοιπόν

Στην ουσία είναι παράθυρο για να βάζουν όσοι θέλουν σε κορεσμένο δίκτυο. Μόνο εκεί έχει νόημα αφού η παραγωγή για ένα τυπικό σπίτι πέφτει πολύ. 

@bell τί μαγαζάκι? 

πάλι λάθος συμπέρασμα? αφού πλήρωσα για το ΦΒ μου και δεν ακούμπησα τίποτα

και αν ήμουν στον κλάδο δεν θα γνώριζα για το zero feed-in? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 hours ago, FishFIsh said:


Περιληπτικά λοιπόν:

1. Τα Ευρωπαϊκά inverter σχεδιάζονται στην Ευρώπη. (Σύμφωνοι, αλλά χωρίς παρεξήγηση, δεν μιλούσα για τέτοια Ευρωπαϊκά... μιλούσα για μεγάλο πλήθος inverter που πουλιούνται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, συχνά βαφτισμένα ως "Ευρωπαϊκά", τα οποία είναι Κινέζοι. Τώρα αν η εκάστοτε εταιρεία έκανε δοκιμές και πήρε πιστοποιήσεις, άρα δικαίως το πε Ευρωπαϊκό, αρχικά δεν το ξέρω, αλλά έστω ότι τους πιστεύω, γιατί να μην αγοράσω το ίδιο Inverter από Κίνα στο 40% του κόστους; Αν βέβαια πάρω Κινέζο που δεν πουλιέται πουθενά παρά στην Κίνα και δεν έχει δοκιμαστεί κι από κανέναν, ψιλό γυρεύοντας πάω και beta tester γίνομαι...(δεν έκανα κάτι τέτοιο ωστόσο)

2. Η εγκατάσταση που είναι χωρίς net metering και ανεξάρτητη από το δίκτυο είναι παράνομη. Μαζί σου και σε αυτό, αλλά όταν θες ρεύμα σε ένα καλύβι στη μέση του πουθενά (χωρίς κολώνες ηλεκτροδότησης κοντά) τι κάνεις; Και μια γεννήτρια πάλι παράνομη δεν είναι; ( όχι και τόσο περιληπτικά: γεννήτρια ή inverter, AC χαζό ρεύμα βγάζουν αγείωτο που πρέπει κάπως να γειωθεί... πάλι δεν θα έπρεπε να προβλέπεται νομικά. Αν όμως προβλέπεται, ενώ το inverter όχι, γελάω λιγάκι με τον συμφεροντολογικό χαρακτήρα των νόμων μας (επειδή να πληρώνεις καύσιμα δεν τους πειράζει, να παράγεις πράσινη ενέργεια τους πειράζει όμως(κάποιος θα πει ότι αυτό παράγει κινητικότητα στην οικονομία. Και η αγορά των υλικών για την Φ/Β εγκατάσταση παρήγαγε ακραία κινητικότητα, μετά τι άλλο θέλουν από εμάς; Άμα πληρώνω κάθε μέρα καύσιμα για να χω ρεύμα, θα ρθει η μέρα, όπως και έχει έρθει επανειλημμένα, που θα πρέπει να διαλέξω αν θα έχω να βάλω κάτι στο πιάτο μου ή αν θα έχω ρεύμα... και φυσικά θα διαλέξω να χει κάτι μέσα το πιάτο... κι ας μην έχω φώτα, ας μην έχω κινητό, ας μην έχω ρεύμα να πλύνω τα ρούχα μου (δεν μιλάω για εμένα btw, μιλάω για το άτομο το οποίο βοήθησα με την εγκατάσταση για την οποία κάνω τώρα ερωτήσεις περί γείωσης) Δεν θα πάω να βάλω ανεξάρτητα Φ/Β μέσα στην πόλη ή σε ένα χωριό. Αλλά κάτι τέτοια απομακρυσμένα οικήματα τα οποία υπάρχουν κυρίως δίπλα σε καλλιέργειες, δυστυχώς τελευταία αρχίζουν να κατοικούνται, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν πλέον το ενοίκιο... ή μείνανε άνεργοι στα 50 τους και κανείς δεν τους προσλαμβάνει... Εκεί τι να κάνουνε; Στη μέση του πουθενά πήγανε για να χουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και να έχουν να τρώνε από τις καλλιέργειες τους (επειδή και τα τρόφιμα πλέον είναι στο +100 μέχρι +150%...). Εκεί εγώ μπορώ είτε να τους αφήσω να κάνουν τις πατέντες τους ή μπορώ 1ον να τους βοηθήσω να υπολογίσουν το μέγεθος της απαραίτητης εγκατάστασης (επειδή ένα πανελάκι 150W που είχανε, δεν έκανε τίποτα, ακόμα και το καλοκαίρι...οπότε συχνά πυκνά γεννήτρια) 2ον να βοηθήσω να καλωδιωθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια πάνελ/μπαταρίες/inverter (συν του ότι είμαι και λίγο πιο υποψιασμένος να τους  διαλέξω κάτι λίγο πιο ποιοτικό... αντί να πάρουν το !!!5000W INVERTER!!! από το facebook (όπως και έκαναν)!το οποίο είναι στην καλύτερη για 1500W συνεχόμενο φορτίο με σάπιο sine wave), επειδή είναι πολύ πιθανό να πάρουν λεπτά καλώδια (όπως και έκαναν) και να κάνουν πολύ επικίνδυνες συνδέσεις🔥🙂🔥 (όπως και έκαναν)... Και 2ον, αν τελικά βγει άκρη με την γείωση, να έχουν ένα σύστημα το οποίο να έχει ρελέ ηλεκτροπληξίας και ασφάλειες... όχι απλά ένα καλώδιο που το χουν διακλαδώσεις σε 5 πρίζες και 3 φώτα... 🔥 (όπως και έκαναν...))))). 

 

 

Το θέμα όμως παραμένει. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για off grid εγκατάσταση. Καμία σύνδεση με δίκτυο ρευματοδότησης.

Κρατάω λοιπόν ότι ηλεκτρολόγοι που έχουν ασχοληθεί με γεννήτριες, ξέρουν πως να γειώσουν και την περίπτωση μου αλλά ίσως να μην θέλουν να βοηθήσουν λόγω της νομιμότητας της κατάστασης (εγώ θα πω ότι στην Ελλάδα 8 στους 10 δεν θα έχουν και πολλές συστολές, αλλά οκ). Που θα τους βρω σε ένα νησί είναι ένα άλλο θέμα. Δυστυχώς πολλοί ξέρουν "πολλά", αλλά αποδεικνύεται ότι τελικά ήταν πολύ λίγοι αυτοί που γνώριζαν πραγματικά... Και αυτοί οι λίγοι, συνήθως δεν πεινάνε. Κάνουν καλή δουλειά, το ξέρουν και έχουν πελάτες με βαθύτερες τσέπες... (και οκ, μπράβο τους)

 

Όπως και να χει, ευχαριστώ για το σχόλιο, σόρρυ για το μακροσκελές reasoning σχετικά με το γιατί έγινε η εγκατάσταση που έγινε, κι ελπίζω να βγάλω άκρη 😉 (ίσως κάποιος που έχει πελάτες με βαθιές τσέπες να βρίσκεται ανάμεσα μας στο insomnia 😋 )

Μπες στις ελληνικές ομάδες για Φ/Β στο Facebook και εκεί μάλλον θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί κάνεις να φτιάξει ένα zero feed in, "τύπου" αυτόνομο, αλλά δεν νομίζω να μην χρειάζεται δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ. Δεν νομίζω ο ΔΕΔΔΗΕ να μην στείλει τεχνικούς να μετρήσουν την λειτουργία της νησιδοποίησης, τους χρόνους επαναφοράς του inverter ύστερα από διακοπή ρεύματος κτλ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 hours ago, nvel said:

το πρώτο link έχει σχέση

 

10 hours ago, nvel said:

διάβασε εκτός από την επικεφαλίδα και τις υπόλοιπες σελίδες

 

45 minutes ago, nvel said:

στο σημείο που περιγράφονται οι εγκαταστάσεις χωρίς έγχυση ενέργειας στο δίκτυο

Δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι τέτοιο, όλες οι ερωτοαπαντήσεις που βλέπω στο link αφορούν ενεργειακό συμψηφισμό, μήπως θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

 

 

Δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι τέτοιο, όλες οι ερωτοαπαντήσεις που βλέπω στο link αφορούν ενεργειακό συμψηφισμό, μήπως θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Δές το 19 και το 20

 

25 λεπτά πριν, peros550 είπε

Μπορεί κάνεις να φτιάξει ένα zero feed in, "τύπου" αυτόνομο, αλλά δεν νομίζω να μην χρειάζεται δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ. Δεν νομίζω ο ΔΕΔΔΗΕ να μην στείλει τεχνικούς να μετρήσουν την λειτουργία της νησιδοποίησης, τους χρόνους επαναφοράς του inverter ύστερα από διακοπή ρεύματος κτλ. 

Στο παραπάνω αρχείο περιγράφεται ακριβώς απο τον ΔΕΔΔΗΕ τί πρέπει να γίνει. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επομένως, αν είναι να μπει κάποιος στη διαδικασία του zero feed in, ποιο το κέρδος τελικά? Σε σχέση με το net metering όπου μπορείς την επιπλέον ενέργεια να την τραβάς πίσω κάποια άλλη στιγμή? 

Αν μαντεύω σωστά, το πρόγραμμα zero feed in, είναι λύση για όποιον θέλει να βάλει φωτοβολταικά, αλλά η περιοχή του είναι κορεσμένη, επομένως ενεργοποιείται με την λογική του zero feed in?

Δεν ξέρω, εικασίες κάνω, όποιος ξέρει μας ανοίγει τα μάτια. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...