billkost Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Λαθος εγραψα, οταν ξεκινησα να δουλευω ηταν σε ιταλικο. Το τωρινο ειναι tapas/cicheti με ισπανικες και ιταλικες γευσεις. Στο section που δουλευα χτες ειχανε αλλαξει πολλα. Πλεον δεν εχει καλαμαρια, κροκετες με τρουφα-μανιταρια-πρασο και μερικα που σιγουρα ξεχναω. Εχει πλεον τορτιγια με κρεμμυδια και πατατε, κροκετες με καβουρι (που τα σπανε κυριολεκτικα), γονους χελιων τηγανιτους (που επισης τα σπανε), και κατι empanadas. Αντεχεις να δουλευεις πολλες ωρες με πιεση, να πληρωνεσαι λιγα λεφτα, να χασεις καθε τι κοινωνικο γινε μαγειρας. Το καλο το μπεικο δεν ειναι τιγκα αλμυρο και δεν βγαζει ζουμια οταν το τσιγαριζεις. Επισης με την παρανυφο δεν ξερω τι γινεται, με εχει παρει απο κατω παντως Γαμώ το Θεόπαιδο μέσα γαμώ, με το που πήγα να βγω από το σπίτι άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισαν να πέφτουν καρεκλοπόδαρα. Αντέχω πολλές ώρες στην πίεση αλλά είμαι προγραμματιστής, άλλου είδους πίεση, δε νομίζω να τα κατάφερνα στη δουλειά σου. Αλλά μου αρέσει τόοοοοσο πολύ να φτιάχνω δικές μου συνταγές. Πως γίνεται να μη βγάζει ζουμιά όταν το τσιγαρίσεις ρε συ; Όλο αυτό το λίπος πρέπει να γίνει υγρό. Μάλιστα, εγώ νόμιζα πως επειδή δε μίλαγες το έβγαλες το γκομενάκι.
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Εγω λεω για το ασπρο ζουμι που ειναι απο το υγρο της αλμης, οχι για το λιπος.
billkost Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Εγω λεω για το ασπρο ζουμι που ειναι απο το υγρο της αλμης, οχι για το λιπος. Ε ναι αυτό είναι μια αηδία, εγώ εννοούσα το λιπάκι το νόστιμο το όμορφο το αμαρτωλό που το αγαπούσα (που θα έλεγε και ο Καββαδίας). Α ναι, επίσης, δοκίμασα μια φορά τη σάλτσα με βούτυρο και κρεμμύδι της μαρσέλλας χαζάν που έβαλες και λινκ προηγουμένως και δε μου άρεσε ρε συ, ήταν ένα πράγμα που δεν ήταν άνοστο, αλλά με άσχημη γεύση. Δε ξέρω τι να πω.
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Την σαλτσα ντοματας λες? Γιατι δεν εκανες του εσκοφιερ? Με χοιρινο λιπος μεσα. http://culinaryarts.about.com/od/sauces/r/classictomato.htm
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=V7be-Y5IjMc Ποσο ευκολα τσακιζα αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=o9w99ZZiAcw
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Την σαλτσα ντοματας λες? Γιατι δεν εκανες του εσκοφιερ? Με χοιρινο λιπος μεσα. http://culinaryarts.about.com/od/sauces/r/classictomato.htm Τι λες άνθρωπε; Αυτή την έχω κάνει 1000 φορές, απλά είπα πως δε γουστάρω της Μαρσέλλας. http://melissajsantos.com/wp-content/uploads/2011/11/DSC01318.jpg Δεν είναι δικιά μου φώτο, αλλά έτσι την φτιάχνω και εγώ την καρμπονάρα. Η μόνη διαφορά πως εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι αλλά σκοπεύω να την ψάξω λίγο με τα πιπέρια για να δω αν μπορώ να την βελτιώσω. Δεν είναι σκέτη καύλα ο τρόπος που το κίτρινο αυγό έχει τυλίξει όλα τα μακαρόνια;
Pantelwolf Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω αύριο φύλλα περέκ*, γιατί εδώ στην Αθήνα εκτός του οτι δεν τα βρίσκεις, στα βιολογικά είναι και πανάκριβα, και είναι μονο αλεύρι με νερό.. Μια συνταγή που βρήκα στο ιντερνετς λέει: 1 κιλό αλεύρι 600ml νερό 1 κγ αλάτι Είναι καλές οι αναλογίες ή θα βγει μάπα; Πόντιες και πόντιοι βοήθεια.. (βίτσια που αποκτά ο άνθρωπος άμα μπλέξει με πόντια και δη θεσσαλονικια)
athlios Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δε σοβαρευομαστε λεω γω. Φτιαξε καμια μπουγατσα καλυτερα.
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δε σοβαρευομαστε λεω γω. Φτιαξε καμια μπουγατσα καλυτερα. Μπουγάτσα με κρέμα; Με κιμά; Με φασολάκια; Με φακές; Με πατάτες γιαχνί;
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω αύριο φύλλα περέκ*, γιατί εδώ στην Αθήνα εκτός του οτι δεν τα βρίσκεις, στα βιολογικά είναι και πανάκριβα, και είναι μονο αλεύρι με νερό.. Μια συνταγή που βρήκα στο ιντερνετς λέει: 1 κιλό αλεύρι 600ml νερό 1 κγ αλάτι Είναι καλές οι αναλογίες ή θα βγει μάπα; Πόντιες και πόντιοι βοήθεια.. (βίτσια που αποκτά ο άνθρωπος άμα μπλέξει με πόντια και δη θεσσαλονικια) για δες εδω http://www.kalofagas.ca/2010/06/11/perek-or-fillota-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BA-%CE%AE-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AC/ πρωτη φορα παντως ακουω για αυτα
Pantelwolf Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τουφ τα πουλάνε έτοιμα σε τσουβάλια. Είναι πίτες ψημένες να καταλάβεις, με μέγεθος και σχήμα σαν XL πίτσα. Όταν είναι να τα φτιάχουν, τα σπάνε σε κομμάτια και τα βρέχουν με νερό για να μαλακώσουν λίγο και να πάρουν σχήμα, και φτιάχνουν είτε πίτες είτε σαν κρέπες φάση, βάζοντας τα βρεγμένα κομμάτια για βάση και από πάνω υλικά, ό,τι θες, και απο πάνω και άλλα κομμάτια. Θα κάνω δοκιμή το μεσημέρι και θα σας πω.
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη η αραβικη ειναι αυτο που θες αλλα ειναι 2πλο φυλλο σου εδειξα αυτο.
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τούφα, θα πάρω σήμερα τριμμένο αυγοτάραχο, έχω βρει κάποιες συνταγές στο net αλλά αν έχεις κάτι special να προτείνεις να μου πεις. Σκέφτομαι αρχικά ριζότο με αυγοτάραχο, μετά μακαρόνια με αυγοτάραχο και μετά διάφορα ορεκτικά. Καμία ιδέα για το ριζότο; Με τι να το συνοδεύσω π.χ.; Επίσης, ένας φίλος πήρε κάτι μακαρόνια με τρούφα, αυτά σκέτα με λίγο τυρί; Ή καμιά άλλη περίεργη σαλτσούλα;
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυγοταραχο, o keller παντως το ετριβε πανω απο μακαρονια, οπως και εφαγε στην σαρδηνια ο bourdain: Salty, fishy and hearty, bottarga pasta is one of Tony's favorites. To make the dish, salt-cured roe pouch is sliced and sautéed with garlic in homemade olive oil and tossed with spaghetti. Once plated, the pasta gets an extra sprinkling of grated bottarga. τα μακαρονια με τρουφα καντα με βουτυρο και τυρι απο πανω και δες, δεν θα περιμενα πολλα παντως γιατι η τρουφα δεν ξεραινετε καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις