traganeus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τι λες άνθρωπε; Αυτή την έχω κάνει 1000 φορές, απλά είπα πως δε γουστάρω της Μαρσέλλας. http://melissajsantos.com/wp-content/uploads/2011/11/DSC01318.jpg Δεν είναι δικιά μου φώτο, αλλά έτσι την φτιάχνω και εγώ την καρμπονάρα. Η μόνη διαφορά πως εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι αλλά σκοπεύω να την ψάξω λίγο με τα πιπέρια για να δω αν μπορώ να την βελτιώσω. Δεν είναι σκέτη καύλα ο τρόπος που το κίτρινο αυγό έχει τυλίξει όλα τα μακαρόνια; Ρε αυτά είναι μια πιρουνιά μακαρόνια τι να πρωτο φας απο αυτά? Εγώ βάζω μισό πακέτο μακαρόνια γιαυτό βγαίνει σκατά η καρμπονάρα κάθε φορά. Θα πρέπει να βάζω 3-4 αυγά να ούμε.....
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ρε αυτά είναι μια πιρουνιά μακαρόνια τι να πρωτο φας απο αυτά? Εγώ βάζω μισό πακέτο μακαρόνια γιαυτό βγαίνει σκατά η καρμπονάρα κάθε φορά. Θα πρέπει να βάζω 3-4 αυγά να ούμε..... Μισο πακέτο αν ειναι να φάω μόνο εγω και τα 3/4 αν φάμε 2. Τα 10 μακαρόνια στην κατσαρόλα βραστε τα οι πιο gourmet, που μετα τις 12 θα αρχισετε να αδειάζετε το ψυγείο για συμπλήρωμα . Στα 3/4 του πακέτου συνήθως βαζω άνετα 3 κροκους ή και 4 αν τα αυγα ειναι σαν ...περιστεριου και όπως εχω πει δεν βαζω κρέμα γάλακτος αλλα χτυπάω τους κροκους με ίσες κουταλιες λευκού κρασιού και ζωμου απο την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια.
traganeus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Και εγώ για να φάω μισό πακέτο βάζω και οταν έχω κιμά βράζω 3/4 και τα τρώω σε σαλατιέρα ή και στην κατσαρόλα. βάζεις και νερό απο το βράσιμο όταν χτυπάς το αυγό??? όταν έχω το μπέικο στο τηγάνι και έχει γίνει πετάω 1-2 κουταλιές απο το νερό και ρίχνω τα μακαρόνια. Τα ανακατεύω λίγο και μετά πετάω το αυγό και τα ανακατεύω απαλά με την πηρούνα προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα, μετά πετάω και μια χούφτα τυρί. Το κάνω και έχω χαμηλή φωτιά, αυτό χρειάζεται να πάρει βράση ή απλά να ζεσταθεί λίγο το αυγό? Την τελευταία φορά η σάλτσα μου βγήκε προς το λευκό και σε μερικά σημεία ήταν λες και είχε γίνει ομελέτα και την πέταξα τελικά. Τι μλκία είχα κάνει? το είχα βάλει σε δυνατή λεπτά για μερικά δευτερόλεπτα. Την επόμενη φορά αν έχω ακόμα υπομονή θα την κάνω όπως σε ένα βίντεο που είχε βάλει η ευα. Τα αυγά με το τυρί κοπάνιμα σε ένα μπολ μετά το μπέικο μέσα, και μετά τα μακαρόνια, ανακάτεμα και έτοιμο.
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Οχι ρε, ποτε το αυγο πανω στην φωτια, λογικο ειναι να σου γινει ομελετα Το νερο απο το μακαρονι ειναι για να δεσει η σαλτσα
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί να βάλεις νερό; Το αβγό ψήνεται από την θερμότητα του βρασμένου μακαρονιού (με πολύ γρήγορο ανακάτεμα).
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις επισης να χτυπας τα αυγα πανω απο το νερο που βραζει ωστε να ανεβασεις την θερμοκρασια τους και να μην κοψουν
billkost Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις επισης να χτυπας τα αυγα πανω απο το νερο που βραζει ωστε να ανεβασεις την θερμοκρασια τους και να μην κοψουν Γνωστό με την ονομασία μπεν μαρί Μισο πακέτο αν ειναι να φάω μόνο εγω και τα 3/4 αν φάμε 2. Τα 10 μακαρόνια στην κατσαρόλα βραστε τα οι πιο gourmet, που μετα τις 12 θα αρχισετε να αδειάζετε το ψυγείο για συμπλήρωμα . Στα 3/4 του πακέτου συνήθως βαζω άνετα 3 κροκους ή και 4 αν τα αυγα ειναι σαν ...περιστεριου και όπως εχω πει δεν βαζω κρέμα γάλακτος αλλα χτυπάω τους κροκους με ίσες κουταλιες λευκού κρασιού και ζωμου απο την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Ρε σεις άνθρωποι, όταν τρώτε πολύ από το ίδιο φαγητό την ίδια ώρα, η γεύση έρχεται σε κορεσμό. Είχα δει ένα από τα blumenthal, δε θυμάμαι πιο, που είχε πάει σε ένα εργαστήριο που ερευνάν γεύσεις και τον έβαλαν να μασήσει μια τσίχλα με άρωμα μέντας νομίζω. Παράλληλα μετρούσαν με αισθητήρες τι έβγαζε από τα ρουθούνια του. Μετά από ελάχιστη ώρα μάσημα, ενώ οι αισθητήρες έδειχναν πως από τη μύτη του εκπνέετε η ίδια ποσότητα μέντας, ο ίδιος πλέον δε το καταλάβαινε τόσο έντονο. Αυτό είναι φυσιολογικό, προφανώς και μετά από λίγη ώρα δε το καταλαβαίνεις, παράδειγμα; Μπείτε σε τουαλέτα μετά που άλλος έχει κάνει την ανάγκη του. Κατά την είσοδό σας θα πιάσετε τη μύτη σας και μετά από 1 λεπτό δε θα το αισθάνεστε. Το να φας πολλά μακαρόνια λοιπόν, όσο νόστιμα και να είναι, θα φέρει τη γεύση σου σε κορεσμό, άρα είναι σαν να τρως για να χορτάσεις, το οποίο, αντιστοιχίζεται υπέροχα με το να κάνεις σεξ για να τεκνοποιήσεις. Φάε λίγο μακαρόνι και συνόδευσε το με κάτι άλλο αν θες. Δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυγοταραχο, o keller παντως το ετριβε πανω απο μακαρονια, οπως και εφαγε στην σαρδηνια ο bourdain: Salty, fishy and hearty, bottarga pasta is one of Tony's favorites. To make the dish, salt-cured roe pouch is sliced and sautéed with garlic in homemade olive oil and tossed with spaghetti. Once plated, the pasta gets an extra sprinkling of grated bottarga. τα μακαρονια με τρουφα καντα με βουτυρο και τυρι απο πανω και δες, δεν θα περιμενα πολλα παντως γιατι η τρουφα δεν ξεραινετε καλα. Τα μακαρόνια με την τρούφα βγήκαν υπέροχα. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν, δηλαδή να τα βάλω με βούτυρο και τυρί και τίποτα άλλο, άντε ίσως κανένα μυρωδικό. Τα κάναμε σε δυο φάσεις. Η μία με αυτό τον τρόπο και η άλλη με την προσθήκη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ποσότητας κρέμας γάλακτος (φυσικά 35% λιπαρά, οτιδήποτε λιγότερο είναι για πέταμα). Με τη κρέμα γάλακτος βγήκαν καλύτερα.
traganeus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Καλά φέρε μου μακαρόνια με κιμά της μάνας μου ή πανσέτες στα κάρβουνα, και ας μην καταλαβαίνω την γεύση, θα τρώω μέχρι να κάνω εμετό για να φάω πάλι.
billkost Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Καλά φέρε μου μακαρόνια με κιμά της μάνας μου ή πανσέτες στα κάρβουνα, και ας μην καταλαβαίνω την γεύση, θα τρώω μέχρι να κάνω εμετό για να φάω πάλι. Βάλε για παράδειγμα λίγα μακαρόνια με κιμά και κάνε μια σαλάτα με στρουμπουλά λαχανικά όπως το φοινόκιο που τα σπάει ή με σπαράγγια που ΓΑΜΑΝΕ! Οι παντσέτες είναι καλές στα κάρβουνα, αλλά καλύτερες στο sous vide muhahahahaha. Όχι όχι, ΟΚ, είναι ανάλογα με τη διάθεση.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Απλές συμβουλές για τέλειες μακαρονάδες: http://siracusa.tumblr.com/post/17646045922/better-pasta
billkost Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Απλές συμβουλές για τέλειες μακαρονάδες: http://siracusa.tumblr.com/post/17646045922/better-pasta Ο τύπος τα λέει όλα καλά εκτός από το ότι χρειάζεται πολύ νερό στο βράσιμο. "At the opposite end of the spectrum is the bowl of pale, virgin pasta with a giant mound of tomato sauce on top of it—a tasteless starch ball with a red hat. This is almost as big a sin as overcooking (and is usually combined with it, naturally)." LOL, νομίζω πως περιγράφει τα μακαρόνια της Εύας!
evabb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο τύπος τα λέει όλα καλά εκτός από το ότι χρειάζεται πολύ νερό στο βράσιμο. "At the opposite end of the spectrum is the bowl of pale, virgin pasta with a giant mound of tomato sauce on top of it—a tasteless starch ball with a red hat. This is almost as big a sin as overcooking (and is usually combined with it, naturally)." LOL, νομίζω πως περιγράφει τα μακαρόνια της Εύας! τι λες ρε ασχετε που θα πεις τα μακαρονια μου παραβρασμενα. της μανας σου τα μακαρονια να τα πεις παραβρασμενα. ασχετε που μονο 2 πραματα τρως. επισης κανενας δεν παθαινει κορεσμο απο το πολυ σεξ, μονο εσυ!
capten- Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 τι λες ρε ασχετε που θα πεις τα μακαρονια μου παραβρασμενα. της μανας σου τα μακαρονια να τα πεις παραβρασμενα. ασχετε που μονο 2 πραματα τρως. επισης κανενας δεν παθαινει κορεσμο απο το πολυ σεξ, μονο εσυ! τρελό lol,+1 από μένα!
Toufas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δεν σου είπε αυτό που απαντήσες εΒα. Και τα 2 που ανεφερες διαβασες οτι ναναι. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις