Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, rus είπε

Κι εγω συνηθως τα φτηνοτερα "ιδιωτικης ετικετας" παιρνω. Αυτά μεταξυ τους εχουν σχεδον ιδια τιμη, πχ. το  ταχινι 300g του lidl (Mελανθη) και τo ταχινι του Σκλαβενιτη (Μαρατα) κοστιζουν αμφοτερα γυρω στα 2,15€. Γιατι να παρω Ολυμπος ή Χαϊτογλου που εχουν υπερδιπλασια τιμη? 

Ναι αλλα τα Γαλπο εχουν 3πλασιο αλατι από το συνηθισμενο.

Χαΐτογλου εντωμεταξύ πρέπει να είναι και τα lidl σχετικά προϊόντα και τα mr grand! Για αλάτι δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι δεν το κοιτάω ποτέ αυτό και μου αρέσει κιόλας το αλάτι. Το καλό αλάτι δεν είναι βλαβερό, αλλά πουθενά δεν βάζουν καλό αλάτι...

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, zio10 είπε

Χαΐτογλου εντωμεταξύ πρέπει να είναι και τα lidl σχετικά προϊόντα και τα mr grand! Για αλάτι δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι δεν το κοιτάω ποτέ αυτό και μου αρέσει κιόλας το αλάτι. Το καλό αλάτι δεν είναι βλαβερό, αλλά πουθενά δεν βάζουν καλό αλάτι...

Χαιτογλου είναι όντως 

Πάντως το γαλπο γιαούρτι στραγγιστό 2% που παίρνω εγώ, μια χαρά είναι και ούτε έδεσμα ή επιδόρπιο είναι και συχνά πυκνά το βγάζει στο 1.56€ από 2.2€ που έχει συνήθως 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Για αλάτι δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι δεν το κοιτάω ποτέ αυτό και μου αρέσει κιόλας το αλάτι. Το καλό αλάτι δεν είναι βλαβερό, αλλά πουθενά δεν βάζουν καλό αλάτι...

Yπαρχει καλο και κακο αλατι?

Το αλατι ειναι ένα από τα 3 λευκα "δηλητηρια" ως γνωστο που πρεπει να αποφεύγονται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες δεν υπαρχει θεμα απο μεριας μου να μαλωνουμε.

Μαθαινω οταν πιανομαι κοτσος, δεν την παταω δευτερη φορα.

Δυο ειναι τα σουπερ μάρκετ που θεωρω οτι αξιζει κάποιος να ψωνισει και ειναι το λιντλ και ο σκλαβενιτης. Σε αυτα παω και ψωνιζω, ειδικα στο δευτερο τρεις με τέσσερις φορες την εβδομαδα και οντως δεν λυπάμαι τα 0,20 λεπτα διαφορα, οταν δεν μπορω να παρω ταχινι ή γιαουρτι απο το λιντλ, παω στον Σκλαβενίτη. Εκει το ταχινι υπάρχει καθε εβδομαδα στην ιδια τιμη 5,10€ και πολυ καλο, οπως και τα μαρατα που τα επιλεγω γιατι όντως βλέπω πλεον τα συστατικά και με ενδιαφερει το ποσοστο πρωτεινης σε μερικα.

Αν ηταν ετσι δεν θα εψαχνε κανεις σε κανενα σκουρτσομαγαζο για καλυτερη τιμη για το ιδιο το προιον αλλα θα πηγαινανε στο Κωτσοβολο πχ και θα το παιρναμε ας ειχε κανενα 50€ διαφορα.

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rus είπε

Yπαρχει καλο και κακο αλατι?

Το αλατι ειναι ένα από τα 3 λευκα "δηλητηρια" ως γνωστο που πρεπει να αποφεύγονται.

Ναι, δεν είναι όλα ίδια. Πχ το άνθος αλατιού είναι φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι, δεν έχει σχέση με τα τεχνητά επεξεργασμένα. Το καλό αλάτι είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, zio10 είπε

Ναι, δεν είναι όλα ίδια. Πχ το άνθος αλατιού είναι φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι, δεν έχει σχέση με τα τεχνητά επεξεργασμένα. Το καλό αλάτι είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο.

Και η ζαχαρη ειναι απαραιτητη αλλα δε μας λειπει γιατι περιεχεται σε παμπολλα τροφιμα. Για τη μεγαλη ποσοτητα λεμε.Τα αλατια του εμποριου φυσικα είναι επεξεργασμενα. Για δειξε, για ποιο ακριβως προιον μιλας?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rus είπε

Και η ζαχαρη ειναι απαιτητη αλλα δε μας λειπει γιατι περιεχεται σε παμπολα τροφιμα. Για τη μεγαλη ποσοτητα λεμε.Τα αλατια του εμποριου φυσικα είναι επεξεργασμενα. Για δειξε, για ποιο ακριβως προιον μιλας?

Πχ https://www.ab.gr/click2shop/Vasika-typopoiimena-trofima/Mpacharika-Alati/Alati/ALATI-AFROS-ThALASSAS-125-GR/p/7152038

Συνήθως όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν κάποιο.

Και οι ζάχαρες δεν είναι όλες ίδιες και βλαπτικές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πχ https://www.ab.gr/click2shop/Vasika-typopoiimena-trofima/Mpacharika-Alati/Alati/ALATI-AFROS-ThALASSAS-125-GR/p/7152038

Συνήθως όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν κάποιο.

Και οι ζάχαρες δεν είναι όλες ίδιες και βλαπτικές. 

Ναι, υπαρχουν καστανες, με μελασα κλπ. Η καλυτερη λυση είναι επισης να τις αποφευγεις ολες, μην ανησυχεις δε θα σου λειψουν γιατι πλειαδα τροφιμων εχουν μεσα και ζαχαρη κι αλατι.

Συστατικα του προιοντος? Το link γραφει παντως ότι εχει εμπλουτιστει με ιωδιο, δηλαδη είναι επεξεργασμενο.

Επεξ/σία από rus
  • Like 2
Δημοσ.

Σκέτο αλάτι θάλασσας είναι, δεν έχει κάτι άλλο. Το γράφει στη δεύτερη φωτογραφία του link.

(Θα μου λείψουν και η ζάχαρη και το αλάτι αν τα κόψω είναι η αλήθεια, μου αρέσουν πολύ και τα δύο! :lol: ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, rus είπε

Και τα υπολοιπα γνωστα αλάτια τι γραφουν δηλαδή? προσμιξεις χυτοσιδηρου? :)

https://www.ab.gr/click2shop/Vasika-typopoiimena-trofima/Mpacharika-Alati/Alati/ALATI-KLASSIKO-250-GR/p/7064573

Όλο και κάτι έχουν μέσα, δες εδώ στη δεύτερη εικόνα.

(Εγώ όλα τα τρώω είναι η αλήθεια, απλά ξέρω ότι τα άλλα σαν αυτό που έβαλα νωρίτερα είναι καλύτερα και τρώω και από εκείνα).

Να και το πρώτο αποτέλεσμα που μου βγάζει το google για το άνθος αλατιού:

http://www.diaitologia.gr/anthos-alati/

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

H πλακα είναι ότι γραφει "Με την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης την οποία πρώτη η ΚΑΛΑΣ εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο, παράγεται απόλυτα καθαρό αλάτι που διατηρεί όλα τα υγιή φυσικά συστατικά του"...  Υγιη φυσικα συστατικα εννοει το ανθρακικο νατριο και το Ε536? :lol: Eπισης όπως και στο δικο σου, γινεται προσθηκη ιωδιου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

H πλακα είναι ότι γραφει "Με την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης την οποία πρώτη η ΚΑΛΑΣ εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο, παράγεται απόλυτα καθαρό αλάτι που διατηρεί όλα τα υγιή φυσικά συστατικά του"...  Υγιη φυσικα συστατικα εννοει το ανθρακικο νατριο και το Ε536? :lol: Eπισης όπως και στο δικο σου, γινεται προσθηκη ιωδιου.

Νομίζω ότι δεν γίνεται προσθήκη αλλά δεν το λέω και με σιγουριά 100%. Απλά έχω δει να γράφουν ότι δεν έχει καμία επεξεργασία και είναι το αλάτι όπως βγαίνει από τη θάλασσα. Έτσι γράφει και το link που έβαλα.

Δημοσ.

Η εικονα ετσι λεει, αλλα το λινκ γραφει "Εμπλουτισμένο με ιώδιο για την καταπολέμηση της ιωδιοπενίας και της ενδημικής βροχοκοίλης".

Εντωμεταξύ το πολύ ιωδιο προκαλει χασιμοτο και δε συμμαζευεται...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, rus είπε

Η εικονα ετσι λεει, αλλα το λινκ γραφει "Εμπλουτισμένο με ιώδιο για την καταπολέμηση της ιωδιοπενίας και της ενδημικής βροχοκοίλης".

Εντωμεταξύ το πολύ ιωδιο προκαλει χασιμοτο και δε συμμαζευεται...

Στο συγκεκριμένο το λέει όντως, αν και δεν το αναφέρει στα συστατικά - τρόπο παρασκευής. Σε άλλα δεν το λέει.

Πχ έχω κι αυτό που δεν λέει κάτι:

http://www.yolenis.com/el-gr/herbs-spices/sea-salt/fisiko-thalassino-alati-kritis-alati-mou-m-a-kopsaxili-250g.html

Νομίζω είμαστε κάπως εκτός θέματος πάντως ε; :)

Επεξ/σία από zio10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...