papoys1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε αν ηταν τελεια,απο το πρωι,θα ειχε εξαφανιστει το ταψι.μαλλον κατι δεν μαςλες...μηπως και το ζυμαρικο ηταν λιντλισιο; Η φωτο βγήκε μόλις σοροπιάστηκε και πριν αφαιρεθεί το πρώτο κομμάτι.Τώρα δείγματα έχουν απομείνει. Το μυστικό στα καταίφι είναι το αργό και για ώρα ψήσιμο να ψηθεί καλά εσωτερικά και να μην λασπώσει μόλις πέσει το κρύο σιρόπι όταν βγει από το φούρνο. Θεσσαλονίκη μόνο από μπουγάτσες και τρίγωνα ξέρετε.Από καταϊφι έχετε μαύρα μεσάνυχτα.Μπορεί να σας σερβίρουν φιδέ και να τον φάτε για καταίφι. Βρε συ πες μας καμιά συνταγή για τρίγωνα γιατί πολύ με αρέσουν.Εσύ πες με δικάσου υλικά εγώ θα βάλω αντίστοιχα lidlίσια. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από papoys1
Zerg13 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, indrigo είπε Ε οχι και καλα τα μπαριλα! Μηπως αυτα που πηρες ηταν χαλασμενα; Κανε αλλη μια δοκιμη. Η μαρκα αυτη θεωρειται καλη ακομα και στην Ιταλια. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από Zerg13
zio10 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Σοβαρά καταλαβαίνετε μεγάλες διαφορές στα μακαρόνια; Αν βράσουν σωστά και με δεδομένο ότι δεν τρώγονται σκέτα αλλά με κάποιο συνοδευτικό όλα μια χαρά είναι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Σοβαρά καταλαβαίνετε μεγάλες διαφορές στα μακαρόνια; Αν βράσουν σωστά και με δεδομένο ότι δεν τρώγονται σκέτα αλλά με κάποιο συνοδευτικό όλα μια χαρά είναι. Συμφωνώ αν και υπάρχουν μερικά που ξεχωρίζουν.Όπως σε όλα τα προίοντα έτσι και σε αυτά υπάρχουν διάφορες ποιότητες.Βέβαια ο χρόνος βρασμού ,τα υλικά & το συνοδευτικό παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική γεύση.Άλλη γεύση θα δώσει η συνταγή με τυρί γκούντα και άλλη με παρμεζάνα.Άλλη γεύση, aldente και άλλη παραβρασμένα. Πάντως καλό είναι να αποφεύγουμε τα τριμμένα τυριά ,καλύτερα τρίψτε το σπίτι. Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών στα έτοιμα τριμμένα τυριά και κυρίως στην παρμεζάνα. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η κυτταρίνη, μια σκόνη που παράγεται από μικροσκοπικά κομμάτια από πολτό ξύλου, ή άλλες φυτικές ίνες. Η προσθήκη της έχει στόχο τη μείωση της υγρασίας και τον εμποδισμό των σβόλων τυριού στη συσκευασία. Ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης είναι 2-4%, ωστόσο πολλές εταιρείες βρέθηκαν να προσθέτουν έως και 8,8%!
sargus Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 16 ώρες πριν, papoys1 είπε xaxaxaxax Η πίεση και η χοληστερίνη ωρέ είναι κληρονομικό αν δεν τόχεις μην το φοβάσαι.Αν τόχεις στο DNA σου και χόρτα να τρώς κάποτε θα το αποκτήσεις. Επειδή και άλλοι αναρωτιούνται θα σου πω τα εξής. Ύψος 172 κιλά 84 (έχω λίγα παραπάνω αλλά δεν είναι και υπερβολικά-τα πάχη μου τα κάλη μου όπως λένε και κάποιες με ωραίες καμπύλες) Αρτηριακή πίεση Μεγάλη γύρω στο 11 με 12 Μικρή γύρω στο 7 με 8 Παλμοί συνήθως γύρω στους 75. Και επειδή πρόσφατα έκανα εξετάσεις Ζάχαρο 95 Χοληστερίνη 187 Λοιπά όλα μέσα στο φυσιολογικό δείκτη εκτός από αιματοκρίτη στο 38 (κληρονομικό βλέπεις (για αυτό παραπάνω λέω DNA αλλά κανείς συγγενής μου δεν είχε πρόβλημα από το χαμηλό).Το μόνο άσχημο από αυτόν αν πίνω αρκετή ποσότητα κρασί - ποτό κ.λ.π. ενώ κανονικά σε άλλους ανεβαίνει η πίεση και κοκκινίζουν εμένα μου πέφτει και κιτρινίζω επικίνδυνα οπότε το αποφεύγω γενικά σε μεγάλες ποσότητες (1-2 ποτηράκια) και το συμπληρώνω με γλυκά. Θα σου πω ότι είμαι τακτικός αιμοδότης (τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο) χτες το απόγευμα ήμουν με την εγγονούλα στη γήπεδο Παλλήνης (ως συνήθως) στο οποίο εγώ έκανα 7 στροφές με ελαφρό τροχαδάκι (μπορούσα και περισσότερες) αλλά η εγγονούλα έκανε 5 κουράστηκε και έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι. Φίλε θα σου πω ότι στη ζωή μπορεί να περνάς καλά και να είσαι ευτυχισμένος όταν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και με αυτό που είσαι.Όχι με αυτό που θέλεις να είσαι αλλά δεν μπορείς να είσαι. Επίσης θα σου πω να κάνεις χρήση από αυτό που επιθυμείς αλλά να μην κάνεις κατάχρηση.Η κατάχρηση βλάπτει όχι η χρήση και η στέρηση από αυτό θα σου δημιουργήσει άλλα κουσούρια. Όσο για τα Μέλισσα μια χαρά Ελληνικά μακαρόνια είναι που φτιάχνονται με Ελληνικές πρώτες ύλες , εσύ και οι υπόλοιποι φάτε τα Ιταλικά μπαρίλα και μίσκο νομίζοντας ότι χρησιμοποιούν αλεύρι αλεσμένο από ανώτερο σιτάρι μεγαλωμένο σε βασιλικούς και πριγκηπικούς αγρούς πληρώστε το 1 ευρώ το μισό κιλό και έτσι θα έχετε μακροζωία. Άρχοντας σε όλα σου είσαι ρε παππού! 1
orck Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Σοβαρά καταλαβαίνετε μεγάλες διαφορές στα μακαρόνια; Αν βράσουν σωστά και με δεδομένο ότι δεν τρώγονται σκέτα αλλά με κάποιο συνοδευτικό όλα μια χαρά είναι. Ναι καταλαβαινω διαφορες τα Barilla με τα αλλα. Δεν ειμαι γευσιγνωστης αλλα διαφορες υπαρχουν. 3
rus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Λοιπόν επειδή από λάθος μου στεναχώρησα το rus. Όπως έγραψα δεν είχα τέτοια πρόθεση ζήτησα συγγνώμη αλλά επειδή δεν είναι αρκετή θα τον κεράσω ένα καταϊφάκι που έφτιαξα το πρωί με τα χεράκια μου για να τον γλυκάνω,με καταίφι λίγη ζάχαρη από makro , βούτυρο και μέλι (επειδή αποφεύγει η ζάχαρη) από το lidl φυσικά τα οποία έχω πάρει σε προσφορά σε φανταστική τιμή. Να ενημερώσω ότι βγήκε τέλειο και έχω φάει δύο κομμάτια από το πρωί. Μα δε συνηθίζω να στενοχωριεμαι για λαθη αλλων. Προσεχε να αποφευγεις το φτηνο μελι Βουλγαριας που εχουν καποια s/m, είναι κακης ποιοτητας. Προτεινω την επομενη φορα να κανεις σιμιγδαλενιο χαλβα χωρις καθολου ζαχαρη. 2 ώρες πριν, CallMeRp είπε Πάντως καλό είναι να αποφεύγουμε τα τριμμένα τυριά ,καλύτερα τρίψτε το σπίτι. Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών στα έτοιμα τριμμένα τυριά και κυρίως στην παρμεζάνα. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η κυτταρίνη, μια σκόνη που παράγεται από μικροσκοπικά κομμάτια από πολτό ξύλου, ή άλλες φυτικές ίνες. Η προσθήκη της έχει στόχο τη μείωση της υγρασίας και τον εμποδισμό των σβόλων τυριού στη συσκευασία. Ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης είναι 2-4%, ωστόσο πολλές εταιρείες βρέθηκαν να προσθέτουν έως και 8,8%! Ενα πλεονεκτημα που εχει η τριμμενη παρμεζανα είναι οτι μπορει να διατηρηθει απροβλημάτιστα στη καταψυξη (στη συντηρηση το σακουλακι αν ανοιξει μουχλιαζει μετα απο μερικες μερες). Η κυτταρινη που λες δεν αναφερεται στις συσκευασιες? Σε καποιες την εχει παρει το ματι μου. Στη wiki που ειδα λεει ότι είναι πολυσακχαρίτης των φυτων. Το bloomberg λεει ότι βαζουν μεσα και... ξυλα? Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από rus 1
indrigo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, Zerg13 είπε Μηπως αυτα που πηρες ηταν χαλασμενα; Κανε αλλη μια δοκιμη. Η μαρκα αυτη θεωρειται καλη ακομα και στην Ιταλια. Spoiler Τρολαρισα για πλακα (αμα δεις σε τι απαντησα) γιατι ουτε και αυτο το ειχε πει :ρ - - - POWERFIX® Μπαλαντέζα / Πολύμπριζο (Οκ εβαλε και ενα μ παραπανω ...Πολυπριζο θα ηθελε να πει) στα 12,99 €πουλα! https://lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=14429 Με 10 μετρα καλωδιο καλο ντιλ μοιαζει ...(Τωρα τι πραγματικα σηκωνει ειναι αλλη ιστορια) 1
Zerg13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, g_alkis είπε Η χρυσή σειρά έχει και χρυσή τιμή που δεν δικαιολογείται ειδικά αυτήν την εποχή. Επιπλέον, αν η εταιρία έχει επιλέξει ότι η "απλή σειρα" θα είναι ο κατιμάς (ποιοτικά/γευστικά), να την αποσύρουν ή να την πουλάνε 0,30 ευρώ. Άσε που κάνει σπάνια προσφορές (σε οποιαδήποτε σειρά της), που και αυτές είναι της πλάκας. Γενικά η Misko είναι απαράδεκτη. Στα μακαρονια οι τιμες ανεβαινουν. Δεν ξερω ποσο εχουν η χρυση σειρα απλα ξεκινας απο 45λεπτα το πακετο και ανεβαινεις μεχρι 10€.(εγω παιρνω καποια 5€ το πακετο αλλα 5-6 φορες το χρονο) Αν τα φτιαξεις με σωστο τροπο, αξιζουν μεχρι και το τελευταια ευρω. και να ξερεις να τα φτιαξεις γιατι μπορει να τα ισοπεδωσεις...για μακαρονια με κιμα παρε τα φτηνοτερα. 1.30 που εχουν δεν ειναι πολλα Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από Zerg13 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Yπάρχει διαφορά στα μακαρόνια, μεγάλη. Όλα από το ίδιο αλεύρι είναι, αλλά με άλλη αναλογία φτιάχνεται το ζυμάρι, αλλιώς και για άλλο χρόνο ζυμώνεται, κόβεται, ξηραίνεται κλπ. Τα barilla για μένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ειδικά με τις προσφορές που παίζουν, τα παίρνεις κάτω του 1 ευρώ/ πακέτο τις περισσότερες φορές και έχεις αισθητή αναβάθμιση, όχι τόσο σε γεύση, αλλά σε υφή. Τα ελληνικά μακαρόνια είναι καλά για κανα παστίτσιο (που τα ζουμιά χαλάνε το όποιο ζυμαρικό έτσι κι αλλιώς) και κάναν τσιγγούνη εργένη μόνο, που μετράει 30λεπτα. Ειδικά Θαλασσινά και αυθεντική καρμπονάρα (αυγό) θέλουν την τέλεια υφή. 5
zio10 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Στις 31/7/2018 στις 7:38 ΠΜ, janus5555 είπε αυτή η ζυγαριά που έχει αυτή την εβδομάδα, αξίζει, την έχει κανείς; Κι εμένα με ενδιαφέρει η ζυγαριά αν την έχει δοκιμάσει κάποιος. Για τα κιλά, τα υπόλοιπα δε με ενδιαφέρουν και τόσο. Απλά να δείχνει σταθερά, όχι να κατεβαίνεις, να ανεβαίνεις και να δείχνει άλλο! 1
haris_216 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Yπάρχει διαφορά στα μακαρόνια, μεγάλη. Όλα από το ίδιο αλεύρι είναι, αλλά με άλλη αναλογία φτιάχνεται το ζυμάρι, αλλιώς και για άλλο χρόνο ζυμώνεται, κόβεται, ξηραίνεται κλπ. Τα barilla για μένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ειδικά με τις προσφορές που παίζουν, τα παίρνεις κάτω του 1 ευρώ/ πακέτο τις περισσότερες φορές και έχεις αισθητή αναβάθμιση, όχι τόσο σε γεύση, αλλά σε υφή. Τα ελληνικά μακαρόνια είναι καλά για κανα παστίτσιο (που τα ζουμιά χαλάνε το όποιο ζυμαρικό έτσι κι αλλιώς) και κάναν τσιγγούνη εργένη μόνο, που μετράει 30λεπτα. Ειδικά Θαλασσινά και αυθεντική καρμπονάρα (αυγό) θέλουν την τέλεια υφή. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις. Ειδικά όταν δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης με κάτι σαν "κατά τη γνώμη μου" αλλά παραθέτονται σαν την απόλυτη αλήθεια Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από haris_216 2 1
sargus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 16 ώρες πριν, papoys1 είπε xaxaxaxax Η πίεση και η χοληστερίνη ωρέ είναι κληρονομικό αν δεν τόχεις μην το φοβάσαι.Αν τόχεις στο DNA σου και χόρτα να τρώς κάποτε θα το αποκτήσεις. Επειδή και άλλοι αναρωτιούνται θα σου πω τα εξής. Ύψος 172 κιλά 84 (έχω λίγα παραπάνω αλλά δεν είναι και υπερβολικά-τα πάχη μου τα κάλη μου όπως λένε και κάποιες με ωραίες καμπύλες) Αρτηριακή πίεση Μεγάλη γύρω στο 11 με 12 Μικρή γύρω στο 7 με 8 Παλμοί συνήθως γύρω στους 75. Και επειδή πρόσφατα έκανα εξετάσεις Ζάχαρο 95 Χοληστερίνη 187 Λοιπά όλα μέσα στο φυσιολογικό δείκτη εκτός από αιματοκρίτη στο 38 (κληρονομικό βλέπεις (για αυτό παραπάνω λέω DNA αλλά κανείς συγγενής μου δεν είχε πρόβλημα από το χαμηλό).Το μόνο άσχημο από αυτόν αν πίνω αρκετή ποσότητα κρασί - ποτό κ.λ.π. ενώ κανονικά σε άλλους ανεβαίνει η πίεση και κοκκινίζουν εμένα μου πέφτει και κιτρινίζω επικίνδυνα οπότε το αποφεύγω γενικά σε μεγάλες ποσότητες (1-2 ποτηράκια) και το συμπληρώνω με γλυκά. Θα σου πω ότι είμαι τακτικός αιμοδότης (τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο) χτες το απόγευμα ήμουν με την εγγονούλα στη γήπεδο Παλλήνης (ως συνήθως) στο οποίο εγώ έκανα 7 στροφές με ελαφρό τροχαδάκι (μπορούσα και περισσότερες) αλλά η εγγονούλα έκανε 5 κουράστηκε και έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι. Φίλε θα σου πω ότι στη ζωή μπορεί να περνάς καλά και να είσαι ευτυχισμένος όταν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και με αυτό που είσαι.Όχι με αυτό που θέλεις να είσαι αλλά δεν μπορείς να είσαι. Επίσης θα σου πω να κάνεις χρήση από αυτό που επιθυμείς αλλά να μην κάνεις κατάχρηση.Η κατάχρηση βλάπτει όχι η χρήση και η στέρηση από αυτό θα σου δημιουργήσει άλλα κουσούρια. Όσο για τα Μέλισσα μια χαρά Ελληνικά μακαρόνια είναι που φτιάχνονται με Ελληνικές πρώτες ύλες , εσύ και οι υπόλοιποι φάτε τα Ιταλικά μπαρίλα και μίσκο νομίζοντας ότι χρησιμοποιούν αλεύρι αλεσμένο από ανώτερο σιτάρι μεγαλωμένο σε βασιλικούς και πριγκηπικούς αγρούς πληρώστε το 1 ευρώ το μισό κιλό και έτσι θα έχετε μακροζωία. Άρχοντας σε όλα σου είσαι ρε παππού! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις