morfeas-dsl- Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Πειραιώς και Εθνική δεν κρατάνε προμήθειες για ποσά μέχρι 15 ευρώ. Δες αν μπορείς να σπάσεις τα εμβάσματα μέχρι αυτό το ποσό (πχ αν θες να στείλεις 30 ευρώ, θα κάνεις 2 εμβάσματα των 15 ευρώ). Δεν σπάνε τα ποσά. Τα στέλνει αυτόματα το ebay. Δηλαδή πουλάς κάτι και σου αφαιρούνε 4 ευρώ οι εδώ έξυπνοι. Θα δοκιμάσω με revolut
gokuthelegend Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε Δεν σπάνε τα ποσά. Τα στέλνει αυτόματα το ebay. Δηλαδή πουλάς κάτι και σου αφαιρούνε 4 ευρώ οι εδώ έξυπνοι. Θα δοκιμάσω με revolut Η 2η λύση που θα πρότεινα είναι αυτή. Η revolut δεν χρεώνει εισερχόμενα εμβάσματα, οπότε στείλτα εκεί και μετά από Revolut στείλτα σε Ελληνική τράπεζα αφού τα σπάσεις για να μην χρεώνεσαι προμήθεια.
sdikr Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε Δεν σπάνε τα ποσά. Τα στέλνει αυτόματα το ebay. Δηλαδή πουλάς κάτι και σου αφαιρούνε 4 ευρώ οι εδώ έξυπνοι. Θα δοκιμάσω με revolut Υπάρχει και η επιλογή της viva αν χρειάζεται ελληνικό IBAN που δεν νομίζω, μια χαρά θα είσαι με revolut 4 ώρες πριν, gponiris είπε καλημερα.αγορα απο ebay και ηρθε μυνημα οτι πρεπει να δωσω τελη 2.5ε ενω εχω πληρωσει φπα Νομιζα οτι ερχονται χωρις τελη λογω χαμηλης αξιας και πληρωμενου vat.Κανωλαθος? Σου ήρθε απο ebay ή σου ήρθε το κλασικό μήνυμα σε sms που είναι για να σου πάρουν τα στοιχεία; Δεν το ανεβάζεις να το δούνε και άλλοι;
mithrid Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, sdikr είπε Σου ήρθε απο ebay ή σου ήρθε το κλασικό μήνυμα Δεν το ανεβάζεις να το δούνε και άλλοι; Εκανα την αγορα απο ebay(δες συννημενο)και ηρθε ενα μυνημα στο κινητο απο ΕΛΤΑ 'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ UU34......CN ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 2.50Ε ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ.ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210...... ΄ Εν τω μεταξυ ο κωδικος uu34.... ειναι διαφορετικος απο τον tracking number του αντικειμενου στο ebay.Γιατι? Τι εννοεις : ηρθε το κλασσικο μυνημα σε sms που είναι για να σου πάρουν τα στοιχεία; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από gponiris
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, gponiris είπε Εκανα την αγορα απο ebay(δες συννημενο)και ηρθε ενα μυνημα στο κινητο απο ΕΛΤΑ 'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ UU34......CN ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 2.50Ε ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ.ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210...... ΄ Εν τω μεταξυ ο κωδικος uu34.... ειναι διαφορετικος απο τον tracking number του αντικειμενου στο ebay.Γιατι? Τι εννοεις : ηρθε το κλασσικο μυνημα σε sms που είναι για να σου πάρουν τα στοιχεία; Τα ΕΛΤΑ δεν στελνουν μηνυματα, ειναι απάτη Δεν βλέπεις οτι το λινκ που σου εχουν στείλει ειναι μαϊμού
mithrid Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τα ΕΛΤΑ δεν στελνουν μηνυματα, ειναι απάτη Δεν βλέπεις οτι το λινκ που σου εχουν στείλει ειναι μαϊμού πηγα στα ελτα το μεσημερι και επιβεβαιωσα οτι το εστειλαν αυτοι το μυνημα! το θεμα μου ειναι αν πρεπει να πληρωσω τελη εκτελενωνισμου ενω εχει πληρωθει το φπα ξερει κανεις?
draculias Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Τα ΕΛΤΑ όντως στέλνουν sms με full tracking number και αναφέρει χρωστούμενους φόρους και τέλη αλλά για τις περιπτώσεις παραλαβής από το κατάστημα
sdikr Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, gponiris είπε Εκανα την αγορα απο ebay(δες συννημενο)και ηρθε ενα μυνημα στο κινητο απο ΕΛΤΑ 'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ UU34......CN ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 2.50Ε ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ.ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210...... ΄ Εν τω μεταξυ ο κωδικος uu34.... ειναι διαφορετικος απο τον tracking number του αντικειμενου στο ebay.Γιατι? Τι εννοεις : ηρθε το κλασσικο μυνημα σε sms που είναι για να σου πάρουν τα στοιχεία; Οχι αυτό δείχνει όντως απο ΕΛΤΑ, Το άλλο που έλεγα είναι αυτό
mithrid Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δεν εχω καταλαβει ομως κατι.Οταν ερχεται πακετο ebay κατω απο 22ε με πληρωμενο το φπα περναει τελωνειο ή οχι?
sdikr Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 45 λεπτά πριν, gponiris είπε Δεν εχω καταλαβει ομως κατι.Οταν ερχεται πακετο ebay κατω απο 22ε με πληρωμενο το φπα περναει τελωνειο ή οχι? Μέχρι 150 εφόσον έχει γίνει η διαδικασία ioss, κανονικά όχι, υπάρχει πιθανότητα να σε χρεώσουν τα ΕΛΤΑ κόστος παρουσίασης στο τελωνείο
mithrid Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, sdikr είπε Μέχρι 150 εφόσον έχει γίνει η διαδικασία ioss, κανονικά όχι, υπάρχει πιθανότητα να σε χρεώσουν τα ΕΛΤΑ κόστος παρουσίασης στο τελωνείο πως μπορω να επιβεβαιωσω αν εχει γινει η διαδικασια ioss?αναγραφεται πανω στο πακετο οταν θα το λαβω? εχω παραγγειλει αλλα 2αντικειμενα με αξια 3ε απο ebay και πληρωμενο φπα και θελω να ξερω πως να το αντιμετωπισω αν βαρεσουν 2.5αρια παλι.
sakisgri Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, gponiris είπε πως μπορω να επιβεβαιωσω αν εχει γινει η διαδικασια ioss?αναγραφεται πανω στο πακετο οταν θα το λαβω? εχω παραγγειλει αλλα 2αντικειμενα με αξια 3ε απο ebay και πληρωμενο φπα και θελω να ξερω πως να το αντιμετωπισω αν βαρεσουν 2.5αρια παλι. Πλέον ισχύει αυτό https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Από ebay αν δεν έχει import charges μέσα στη τιμή ειναι σχεδόν σίγουρο θα περασει τελωνείο. Ανάλογα την τιμή του προϊόντος θα χρεωθείς και τα ανάλογα τέλη εκτελωνισμού που βλέπεις στον πίνακα από το λινκ που έβαλα. Μόνο από Aliexpress/Banggood δεν θα περασει τελωνείο και δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω από την αρχική τιμή, αυτό γιατι τα δέματα πάνε πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Ουγγαρία, Ολλανδία ,Βέλγιο) και περνάνε εκεί τελωνείο πριν έρθουν Ελλαδα. Γιαυτό αν αυτό που θες να πάρεις υπάρχει στο Aliexpress παράγγειλε το από εκεί. Αν σου ενδιαφέρει να ψωνίσεις από το Aliexpress εδώ έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες (σελίδα 294) - 1
mithrid Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Συμφωνα με το κειμενο https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#fqa αναφερεται: Ε: Το Wish/Aliexpress/Geek/Ebay είναι ασφαλή; Α: Όχι. Από εκεί αγοράζετε ΜΟΝΟ αντικείμενα κάτω των 150€ , η ΜΟΝΟ από πωλητές που στέλνουν απο Ε.Ε. Ebay και Aliexpress έχουν αρχίσει ήδη να χρεώνουν το ΦΠΑ στο Checkout, οπότε τα δίνετε εκει, και μετά έρχονται ελεύθερα τα πακέτα. Οποτε εγω που πηρα πραγμα 10ε και στο τσεκαουτ πληρωσα vat επρεπε να ερθει χωρις τελη. πως τα διεκδικω τωρα?αυτα και τα μελλουμενα εννοειται
sakisgri Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, gponiris είπε Συμφωνα με το κειμενο https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio#fqa αναφερεται: Ε: Το Wish/Aliexpress/Geek/Ebay είναι ασφαλή; Α: Όχι. Από εκεί αγοράζετε ΜΟΝΟ αντικείμενα κάτω των 150€ , η ΜΟΝΟ από πωλητές που στέλνουν απο Ε.Ε. Ebay και Aliexpress έχουν αρχίσει ήδη να χρεώνουν το ΦΠΑ στο Checkout, οπότε τα δίνετε εκει, και μετά έρχονται ελεύθερα τα πακέτα. Οποτε εγω που πηρα πραγμα 10ε και στο τσεκαουτ πληρωσα vat επρεπε να ερθει χωρις τελη. πως τα διεκδικω τωρα?αυτα και τα μελλουμενα εννοειται Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά στην Ελλαδα ζούμε που δεν κάνουμε αυτό που πρέπει αλλά αυτό που συμφέρει. Το Aliexpress και το Banggood έχουν καταλάβει τι γίνεται γιαυτό και τα στέλνουν πρώτα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να γίνει ο εκτελωνισμός, έτσι όταν έρχεται Ελλαδα δεν μπορεί να ξανά περασει. Δεν νομίζω να μπορεις να κάνεις κάτι. Αυτό που κάνω εγώ ειναι παραγγέλνω από εκεί που ξέρω σίγουρα δεν θα πληρώσω κάτι παραπάνω δλδ Aliexpress, Banggood από Κίνα η Ευρωπαϊκές αποθήκες η μετά από άλλα Ευρωπαϊκά καταστήματα, και αν και δεν έχω ψωνίσει, αλλά θα ψώνιζα από Ευρωπαϊκό Amazon δλδ Germany (amazon.de), France (amazon.fr), Italy (amazon.it), Spain (amazon.es), Nederland (amazon.nl). Σημαντικό στο Amazon να κοιτάς από που θα σταλεί το δέμα, γιατι καμιά φορά στέλνουν και από τρίτες χώρες και ας ειναι το κατάστημα σε Ευρωπαϊκό amazon.
christo7s Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από christo7s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα