aces Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Στις 30/12/2023 στις 7:34 ΠΜ, bebius είπε Για αγορά απο ιδιώτη UK στο ebay, οταν τελειώσει το bidding phase θα εμφανιστεί και το ΦΠΑ αυτόματα για πληρωμή; Στην σελίδα του προϊόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή και λοιπές χρεώσεις. Edit: Μόλις ειδα οτι υπάρχει υπολογισμένο το import chargers. Φαντάζομαι ειναι μια εκτίμηση για το ΦΠΑ; Αν και δε βγάζει πολύ νόημα ως νούμερο γιατι για κάτι με αρχική τιμή δημοπρασίας €25 τα import charges ειναι €12. Σωστα ειναι estimated κατα προσεγγιση/εκτιμηση και οχι το τελικο.
draculias Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 30/12/2023 at 07:34, bebius said: Για αγορά απο ιδιώτη UK στο ebay, οταν τελειώσει το bidding phase θα εμφανιστεί και το ΦΠΑ αυτόματα για πληρωμή; Στην σελίδα του προϊόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή και λοιπές χρεώσεις. Edit: Μόλις ειδα οτι υπάρχει υπολογισμένο το import chargers. Φαντάζομαι ειναι μια εκτίμηση για το ΦΠΑ; Αν και δε βγάζει πολύ νόημα ως νούμερο γιατι για κάτι με αρχική τιμή δημοπρασίας €25 τα import charges ειναι €12. 52 minutes ago, aces said: Σωστα ειναι estimated κατα προσεγγιση/εκτιμηση και οχι το τελικο. Καλημέρα μας και Καλή Χρονιά. Να προσθέσω/διευκρινήσω πως τα import charges αφορούν προπληρωμή τελωνείου μόνο ή προπληρωμή τελωνείου και ΦΠΑ που αναλογεί εδώ, είναι κατά περίπτωση. Στη περίπτωση GSP (Global Shipping Programme) του eBay τα import charges αποτελούν προπληρωμές τελωνειακών εξόδων και ΦΠΑ και έρχεται στην πόρτα σου χωρίς άλλες χρεώσεις ενώ στην περίπτωση EIS (eBay International Shipping) τα import charges αποτελούν πάλι το ίδιο, αλλά με ρίσκο (ισχύει, αδίκως, αλλά αυτό είναι άλο θέμα συζήτησης) να ξαναπληρώσεις πάλι ΦΠΑ εδώ. Τι γράφει το listing του αντικειμένου που κοιτάς στο eBay; Υπόψιν πως όσο ανεβαίνει και τελεσιδικήσει το bidding, ανεβαίνουν και τα import charges. Mάλλον στην παρούσα φάση της δημοπρασίας που είναι χαμηλά η τιμή υπολογίζονται μόνο τα τελωνειακά έξοδα ως import charges (τα €12 που αναφέρεις). Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2024 από draculias 2
bebius Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2024 22 ώρες πριν, draculias είπε Καλημέρα μας και Καλή Χρονιά. Να προσθέσω/διευκρινήσω πως τα import charges αφορούν προπληρωμή τελωνείου μόνο ή προπληρωμή τελωνείου και ΦΠΑ που αναλογεί εδώ, είναι κατά περίπτωση. Στη περίπτωση GSP (Global Shipping Programme) του eBay τα import charges αποτελούν προπληρωμές τελωνειακών εξόδων και ΦΠΑ και έρχεται στην πόρτα σου χωρίς άλλες χρεώσεις ενώ στην περίπτωση EIS (eBay International Shipping) τα import charges αποτελούν πάλι το ίδιο, αλλά με ρίσκο (ισχύει, αδίκως, αλλά αυτό είναι άλο θέμα συζήτησης) να ξαναπληρώσεις πάλι ΦΠΑ εδώ. Τι γράφει το listing του αντικειμένου που κοιτάς στο eBay; Υπόψιν πως όσο ανεβαίνει και τελεσιδικήσει το bidding, ανεβαίνουν και τα import charges. Mάλλον στην παρούσα φάση της δημοπρασίας που είναι χαμηλά η τιμή υπολογίζονται μόνο τα τελωνειακά έξοδα ως import charges (τα €12 που αναφέρεις). Ήταν με GSP το αντικείμενο, και παρατήρησα ότι ανέβαιναν και τα import charges όσο ανέβαινε η τιμή στο bidding. Tελικά την έχασα την δημοπρασία.
draculias Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 On 06/01/2024 at 09:47, bebius said: Ήταν με GSP το αντικείμενο, και παρατήρησα ότι ανέβαιναν και τα import charges όσο ανέβαινε η τιμή στο bidding. Tελικά την έχασα την δημοπρασία. Καλή τύχη στα επόμενα, τουλάχιστον έχεις μια εικόνα τώρα του πως δουλεύει το σύστημα 🙂 1
stratos979 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 έκανα μια παραγγελία συγγενή από ebay, από Γερμανία το τράκινγκ UE125941594DE μετά από αρκετές μέρες χωρίς κίνηση, κοιτάω στα ΕΛΤΑ και βλέπω ότι έρχεται από Αγγλία και τώρα είναι κολλημένο στο ΓΕΤΑ πως γίνεται αυτό;
draculias Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, stratos979 said: έκανα μια παραγγελία συγγενή από ebay, από Γερμανία το τράκινγκ UE125941594DE μετά από αρκετές μέρες χωρίς κίνηση, κοιτάω στα ΕΛΤΑ και βλέπω ότι έρχεται από Αγγλία και τώρα είναι κολλημένο στο ΓΕΤΑ πως γίνεται αυτό; Καλησπέρα, Γερμανικό eBay? Γερμανός πωλητής? Μήπως στο location κάτω από τον πωλητή έγραφε Αγγλία? Με ποια μέθοδο αποστολής? Εάν έρχεται από Αγγλία (αυτό πιστεύω, μας επιβεβαιώνεις αν είναι έτσι), ως τρίτη χώρα πλέον το UK θα έχει χρέωση για τελωνείο σίγουρα. Αριθμοί αποστολής που ξεκινούν απο UE (αν θυμάμαι καλά) είναι untrackable ή (ορθότερα) semi-trackable, που σημαίνει η διαδρομή του είναι trackable μέχρι να φτάσει Ελλάδα και μετά...STOP... κάποια στιγμή θα βρεθεί στην πόρτα σου. Για το "κολλημένο στο ΓΕΤΑ" μάλλον από μεγάλο φόρτο εισερχόμενων δεμάτων από τις εορτές με συνέπεια καθυστερήσεις παραδόσεων (κακώς μεν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης). Ενημερωτικά, εγώ περιμένω από ΗΠΑ πακέτο που ναι μεν έχει φτάσει Αθήνα μετά από 6 μέρες αλλά σήμερα έκλεισε 10 μέρες στο τελωνείο με περιγραφή σταδίου "αναμένεται ολοκλήρωση τελωνειακής διαδικασίας"... μπορεί να απεμπλακεί αύριο, μπορεί σε άλλες 10 μέρες, άγνωστο... Υπομονή. EDIT: πάτα το στο parcels app, δείχνει ότι έφυγε από τελωνείο και βρίσκεται σε κέντρο διαλογής, καλά είσαι! λογικά από αύριο μέχρι 2-3 μέρες θα παραλάβεις... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από draculias 2
sakisgri Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, draculias είπε Αριθμοί αποστολής που ξεκινούν απο UE (αν θυμάμαι καλά) είναι untrackable ή (ορθότερα) semi-trackable, που σημαίνει η διαδρομή του είναι trackable μέχρι να φτάσει Ελλάδα και μετά...STOP... κάποια στιγμή θα βρεθεί στην πόρτα σου. Για το "κολλημένο στο ΓΕΤΑ" μάλλον από μεγάλο φόρτο εισερχόμενων δεμάτων από τις εορτές με συνέπεια καθυστερήσεις παραδόσεων (κακώς μεν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης). Ενημερωτικά, εγώ περιμένω από ΗΠΑ πακέτο που ναι μεν έχει φτάσει Αθήνα μετά από 6 μέρες αλλά σήμερα έκλεισε 10 μέρες στο τελωνείο με περιγραφή σταδίου "αναμένεται ολοκλήρωση τελωνειακής διαδικασίας"... μπορεί να απεμπλακεί αύριο, μπορεί σε άλλες 10 μέρες, άγνωστο... Υπομονή. EDIT: πάτα το στο parcels app, δείχνει ότι έφυγε από τελωνείο και βρίσκεται σε κέντρο διαλογής, καλά είσαι! λογικά από αύριο μέχρι 2-3 μέρες θα παραλάβεις... Πολύ σωστά για τα UE/UA/UB ότι ειναι semitrackable (απλή αποστολη) Αλλά και το DE στο τέλος δείχνει έπρεπε να πάει πρώτα Γερμανία πριν έρθει Ελλαδα και θα έπρεπε να περασει εκεί τελωνειο. Μπορεί και να πήγε και να πέρασε Γερμανία τελωνειο, αλλά να μη φαινεται στο tracking. Αν έγινε όντως έτσι μάλλον κατά λάθος πέρασε τελωνειο εδώ και δεν θα έχει κάποια χρέωση ο φίλος. Επισης φαινεται ότι στο τελωνειο μπήκε βγήκε πολύ γρήγορα άρα λογικά δεν θα χρεώθηκε. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από sakisgri 2
stratos979 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, draculias είπε Καλησπέρα, Γερμανικό eBay? Γερμανός πωλητής? Μήπως στο location κάτω από τον πωλητή έγραφε Αγγλία? Με ποια μέθοδο αποστολής? Εάν έρχεται από Αγγλία (αυτό πιστεύω, μας επιβεβαιώνεις αν είναι έτσι), ως τρίτη χώρα πλέον το UK θα έχει χρέωση για τελωνείο σίγουρα. Αριθμοί αποστολής που ξεκινούν απο UE (αν θυμάμαι καλά) είναι untrackable ή (ορθότερα) semi-trackable, που σημαίνει η διαδρομή του είναι trackable μέχρι να φτάσει Ελλάδα και μετά...STOP... κάποια στιγμή θα βρεθεί στην πόρτα σου. Για το "κολλημένο στο ΓΕΤΑ" μάλλον από μεγάλο φόρτο εισερχόμενων δεμάτων από τις εορτές με συνέπεια καθυστερήσεις παραδόσεων (κακώς μεν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης). Ενημερωτικά, εγώ περιμένω από ΗΠΑ πακέτο που ναι μεν έχει φτάσει Αθήνα μετά από 6 μέρες αλλά σήμερα έκλεισε 10 μέρες στο τελωνείο με περιγραφή σταδίου "αναμένεται ολοκλήρωση τελωνειακής διαδικασίας"... μπορεί να απεμπλακεί αύριο, μπορεί σε άλλες 10 μέρες, άγνωστο... Υπομονή. EDIT: πάτα το στο parcels app, δείχνει ότι έφυγε από τελωνείο και βρίσκεται σε κέντρο διαλογής, καλά είσαι! λογικά από αύριο μέχρι 2-3 μέρες θα παραλάβεις... από ebay.com και Γερμανός πωλητής kwcommerce με το **DE περίμενα ότι έρχεται από Γερμανία και ότι θα έκανε κανά 2 βδομάδες άλλαντάλλα εντελώς πλέον ευχαριστώ και τους 2 σας 2
iliata2410 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 ρε παιδιά μου κάνει εντύπωσηπου στο ebay ακομα δέν έχουν βρεί τρόπους παράκαψης τελωνειου οπως banggod aliexpressκλπ.να τα εκτελωνιζουν και αυτοι σε αλη χώρα. 1
draculias Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 On 18/01/2024 at 21:24, stratos979 said: από ebay.com και Γερμανός πωλητής kwcommerce με το **DE περίμενα ότι έρχεται από Γερμανία και ότι θα έκανε κανά 2 βδομάδες άλλαντάλλα εντελώς πλέον ευχαριστώ και τους 2 σας Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Τι απέγινε το δέμα σου φίλτατε? Ήθελα να γράψω μέρες πριν αλλά δεν βρήκα τον χρόνο... Ρωτάω διότι από κει που λέγαμε θέλει λίγες μέρες από κέντρο διαλογής να φτάσει σε εσένα, είδα ξαφνικά στο parcels app ότι το πακέτο ερχόταν τελικά από Γερμανία και έφτανε (όχι έφτασε..) Ελλάδα, αλλά προχθές που το κοίταξα άλλαξε εντελώς... δρομολόγηση από... Αγγλία τώρα 🤪 Πολύ μπερδεμένη κατάσταση, παρέλαβες τελικά?
stratos979 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) ^γεια σου φίλε δεν παρέλαβα τίποτα ίσως πρέπει να επαναφέρουμε τα Πόνι Εξπρές γιατί τα ΕΛΤΑ απεβίωσαν εδώ και πάρα πολύ καιρό απ'ότι φαίνεται μαύρο χάλι (μάλλον κάποιος προετοιμάζεται να τα αγοράσει κοψοχρονιά μέσω της φοβερής υποβάθμισης ) *** παλιά με ΕΛΤΑ 3-4 χρόνια πριν, δέμα από Γερμανία σε 5 μέρες, τώρα κοντεύει μήνας φοβάμαι ότι οι πωλητές ebay απλά θα σταματήσουν να μας έχουν σαν χώρα επιλογής, αφού τα δέματα δεν παραδίδονται σκέφτηκα το item not received, αλλά τι μου φταίει ο πωλητής που τα ΕΛΤΑ έχουν πιάσει πάτο; μακάρι να υπήρχε box now για αποστολές από εξωτερικό > Ελλάδα Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2024 από stratos979 2
draculias Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 13 hours ago, stratos979 said: ^γεια σου φίλε δεν παρέλαβα τίποτα ίσως πρέπει να επαναφέρουμε τα Πόνι Εξπρές γιατί τα ΕΛΤΑ απεβίωσαν εδώ και πάρα πολύ καιρό απ'ότι φαίνεται μαύρο χάλι (μάλλον κάποιος προετοιμάζεται να τα αγοράσει κοψοχρονιά μέσω της φοβερής υποβάθμισης ) *** παλιά με ΕΛΤΑ 3-4 χρόνια πριν, δέμα από Γερμανία σε 5 μέρες, τώρα κοντεύει μήνας φοβάμαι ότι οι πωλητές ebay απλά θα σταματήσουν να μας έχουν σαν χώρα επιλογής, αφού τα δέματα δεν παραδίδονται σκέφτηκα το item not received, αλλά τι μου φταίει ο πωλητής που τα ΕΛΤΑ έχουν πιάσει πάτο; μακάρι να υπήρχε box now για αποστολές από εξωτερικό > Ελλάδα Καλημέρα αν όντως το έχουν τα ΕΛΤΑ εδώ και αραχνιάζει το πακέτο (το πιθανότερο), τότε ναι, ο πωλητής δεν φταίει σε κάτι... αλλά και το box now να υπήρχε, πάλι θα εξαρτιώταν από τα ΕΛΤΑ (από επίπεδο τελωνείου) πότε θα το έστελναν εκεί για να παραλάβεις... τραγική ιστορία όταν περιμένεις να παραλάβεις κάτι κατά την διάρκεια αλλά και έπειτα από περίοδο εορτών. φαντάσου εγώ παρέλαβα εν τέλει το δικό μου πακέτο από ΗΠΑ μετά από 28 ημέρες από τη αποστολή του, όταν είχα καλομάθει στο 6 έως 11 ημερολογιακές ημέρες με USPS-ΕΛΤΑ... ποτέ ξανά κοντά σε περίοδο εορτών (μου χάλασε το σερί των εξπρές επιτυχένων παραδόσεων 🤣). Γενικότερο tip και αν θέλεις (ή προφέρεται ως επιλογή γενικότερα) να επιδιώκεις να έχει trackable number η αποστολή του πακέτου σου. Στη δική σου περίπτωση που είναι semi-trackable, μπορεί να παραλάβεις από την επόμενη ημέρα που μιλάμε μέχρι ένας θεός ξέρει, μπορεί κάλλιστα να έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που δικαιούσαι να ζητήσεις refund (και να έχεις αιτηθεί και να έχεις πάρει πίσω τα χρήματά σου) και αμέσως μετά το πακέτο σου ...διακτινιστεί και να βρεθεί στην πόρτα σου (το έχω πάθει δις με παραγγελίες μέσω eBay από πωλητή από Κίνα). Ενημέρωσέ μας για το τελικό αποτέλεσμα όταν γίνει το καλό. 1
jmirko15 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα, Αγόρασα κάτι πριν από καμία εβδομάδα, από πωλητή στη Νορβηγία.. Δεν είχα ιδέα ότι θα περνούσε τελωνείο (όποτε ήδη μαμήθηκε ο Δίας..) αλλά το θέμα μου είναι άλλο. Επειδή δεν κάνω πολλές αγορές τελευταία από eBay, δεν ανανέωσα ποτέ τον αριθμό τηλεφώνου μου. Οπότε το δέμα έχει το παλιό τηλ. που δεν έχω πλέον στην κατοχή μου. Θυμάμαι τελευταία φορά μου είχαν στείλει μήνυμα από το τελωνείο για κόστοι κτλ κτλ. Τώρα τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ!
aces Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2024 στις 5:26 ΜΜ, jmirko15 είπε Καλησπέρα, Αγόρασα κάτι πριν από καμία εβδομάδα, από πωλητή στη Νορβηγία.. Δεν είχα ιδέα ότι θα περνούσε τελωνείο (όποτε ήδη μαμήθηκε ο Δίας..) αλλά το θέμα μου είναι άλλο. Επειδή δεν κάνω πολλές αγορές τελευταία από eBay, δεν ανανέωσα ποτέ τον αριθμό τηλεφώνου μου. Οπότε το δέμα έχει το παλιό τηλ. που δεν έχω πλέον στην κατοχή μου. Θυμάμαι τελευταία φορά μου είχαν στείλει μήνυμα από το τελωνείο για κόστοι κτλ κτλ. Τώρα τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ! Περιμενεις να προχωρησει & παραλληλα Παρακολουθείς το τρακινγκ κ πας για παραλαβη οταν φτασει στο τοπικο ταχ/δρομειο κ φυγει απο αεροδρομιο ή και ερθει καποιο ειδοποιητήριο για παραλαβή. Αν λειπει κατι για να γινει εκκαθαριση στο τελωνειο και φανει στο τρακινγκ μιλας με εξυπηρετηση πελατων/εμαιλ ΓΕΤΑ με αναφορα στο tracking no. στο θεμα του εμαιλ. Επικοινωνία Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Γ.Ε.Τ.Α) των ΕΛΤΑ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών ΕΛΤΑ: 800 11 82000 Τηλεφωνικό κέντρο Από σταθερό : 800-11-82000 Από κινητό : 212-0000-800 Αν προχωρησει απλα πας απευθειας για πληρωμη/παραλαβη στο τοπικό ταχυδρομείο. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2024 από aces 2
jmirko15 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2024 14 hours ago, aces said: Περιμενεις να προχωρησει & παραλληλα Παρακολουθείς το τρακινγκ κ πας για παραλαβη οταν φτασει στο τοπικο ταχ/δρομειο κ φυγει απο αεροδρομιο ή και ερθει καποιο ειδοποιητήριο για παραλαβή. Αν λειπει κατι για να γινει εκκαθαριση στο τελωνειο και φανει στο τρακινγκ μιλας με εξυπηρετηση πελατων/εμαιλ ΓΕΤΑ με αναφορα στο tracking no. στο θεμα του εμαιλ. Επικοινωνία Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Γ.Ε.Τ.Α) των ΕΛΤΑ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών ΕΛΤΑ: 800 11 82000 Τηλεφωνικό κέντρο Από σταθερό : 800-11-82000 Από κινητό : 212-0000-800 Αν προχωρησει απλα πας απευθειας για πληρωμη/παραλαβη στο τοπικό ταχυδρομείο. Ευχαριστώ για την απάντηση! Σε αυτό το στάδιο είναι τώρα: Περιμένω ή να τους πάρω κανένα τηλ; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα