Freestyler83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το δόγμα και μας προστατεύει ολοκληρωτικά.Ούτε ο Φοίνικας-Metrolife δεν προσφέρει τέτοια κάλυψη Ασχολίαστο...Βγήκε ο κάθε αμόρφωτος ιερέας και είπε την λαλακία του...
KWSN_Men Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ούτε ο Φοίνικας-Metrolife δεν προσφέρει τέτοια κάλυψη Προτιμώ τις Ασφάλειαι Μινεττα. Ειδικά αν πας Πολωνία θα με θυμηθείς.
Cromb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι τα πιστεύω τους. Αν τους ζορίσεις βρίσκονται μεταξύ τρομακτικών αντιφάσεων και στενοχωριούνται. Κάθε χριστιανός που γνώρισα σχεδόν ήταν χριστιανός κατά λάθος, κατά παράδοση, λόγω παρανόησης (ή παράνοιας) ή για συμφέρον. Όλα αυτά τα πράγματα είναι εύκολο να φανταστεί κανεις πως μετά από μια μικρή εξέταση έρχονται σε αντίθεση με την βασική ιδέα που περιέχεται στο δόγμα αυτής της θρησκείας... αλλα αυτό δεν σταματάει τους τάχα μου χριστιανούς να πιστεύουν ότι είναι χριστιανοί. Γενικά, η λογική όταν δεν βολεύει παρακάμπτεται για να διατηρηθεί η πνευματική ασφάλεια και σταθερότητα. Οι καλλίτεροι χριστιανοί που έχω γνωρίσει δεν δήλωναν καν τέτοιοι. Δεν χρειάζεται να ξέρω κανέναν σε κανένα βάθος για να του πω ότι άμα θυμώνει και ωρύεται επειδή του προσβάλλουν τον χριστούλη, έχει πολύ δρόμο μπροστά του ακόμα για να είναι χριστιανός. To καλύτερο πόστ εδώ μέσα. Και γενικά, υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει πάει σε γάμο ή βάπτιση και να έχει συγκεντρωθεί στο μυστήριο? Να μη τον ενδιαφέρει δηλαδή η διπλανή μακρινή ξαδέρφη που μεγάλωσε απότομα?
Freestyler83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Όχι:mrgreen: Αλλά το γεγονός παραμένει ότι πας σε ένα μυστήριο...
punky Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ ομολογώ πως και σε μια κηδεία προχθές, κάρφωνα μια γκόμενα. Δεν κάνω πλάκα. Ασχολίαστο...Βγήκε ο κάθε αμόρφωτος ιερέας και είπε την λαλακία του... My feelings exactly. Για το όλο concept της πίστης όμως.
Helm21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Που μας φέρνει στο εξής...Ποιά είναι η βασική ιδέα αυτής της πίστης που λες ότι συνήθως διχάζει τους γιαλαντζί χριστιανούς?? Άνευ ορων αγάπη και αποδοχή όλων των ανθρώπων. χαχα, το ξέρω, ακούγεται δύσκολο, ε? Και επίσης, γιατί πρέπει εσύ να προσβάλλεις τον....χριστούλη? Επειδή καλο είναι να προσβάλουμε που και που τις ιερές μας αγελάδες. Σκέψου το εξής...Αν προσέβαλες τον Βούδα, τον Κομφούκιο, την φιλοσοφία του Τάο, το Ζοροαστρισμό,(για να μην πω για τον Αλλάχ) πώς θα περίμενες να αντιδράσει ο ακόλουθος της κάθε πίστης???? Να σου χαμογελάσει συγκαταβατικά???? Αντιλαμβάνεσαι τους πιστούς ως οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας. Όταν προσβάλλω χριστιανό, περιμένω να φερθεί χριστιανικά. Τα αλλα δόγματα έχουν τις δικες τους ιδιαιτερότητες. Από βουδιστή σωστό δεν θα περίμενα καμια απολύτως αντίδραση αφού ρωτάς, πχ. Ο ισλαμιστής ίσως και να με σούβλιζε. Και λοιπόν? Αυτό τι μας λέει? Τι σόι επιχείρημα είναι περί της ανεκτικότητας των χριστιανών? Εγώ ομολογώ πως και σε μια κηδεία προχθές, κάρφωνα μια γκόμενα. Έχω συνευρεθεί (βιβλικώς) καπάκια μετά από κηδεία, μετά πάθους και ορμής. Πιστεύω ότι είναι πολύ φυσιολογική αντίδραση. Γαμάτε γιατί χανόμαστε.
horsepower Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 To καλύτερο πόστ εδώ μέσα. Και γενικά, υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει πάει σε γάμο ή βάπτιση και να έχει συγκεντρωθεί στο μυστήριο? Να μη τον ενδιαφέρει δηλαδή η διπλανή μακρινή ξαδέρφη που μεγάλωσε απότομα? Ναι ναι ο φίλτατος Helm τον κατέχει τον λόγο...Εγώ προσωπικά έχω πάει δυο φορές σε γάμο όλες και όλες (του θείου μου και του άλλου θείου μου) και μια σε βάφτιση(του παιδιού του θείου μου)....άντε άλλη μια θα πάω στα δικά μου..(φτου φτου)
Freestyler83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Όχι, άνευ όρων....Όταν λες αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου σημαίνει ότι αγαπάς ΚΑΙ τον εαυτό σου...Πράγμα που σημαίνει ότι όταν ο άλλος έρχεται να σε πριονίσει δεν θα πας να τον αγκαλιάσεις αλλά να αμυνθείς ή να τρέξεις.. Δυστυχώς υπάρχουν όροι..Αν διαβάσεις τις επιστολές θα καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί...(ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΛΑΘΟΣ,XΡΙΣΤΙΑΝΟΣ=ΗΛΙΘΙΟΣ) ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ???? Μπορώ άνετα να δεχτώ ότι δεν πιστεύεις και να το σεβαστώ....Εσύ γιατί πρέπει να προσβάλεις αυτό που πιστεύω εγώ? Όταν προσβάλεις την πίστη κάποιου προσβάλεις κάτι βασικό γι'αυτόν. Και βέβαια πρέπει να φερθει χριστιανικά αλλά όταν, επαναλαμβάνω, προσβάλεις δεν περιμένεις κάτι καλό....Είναι κάτι που αφορά τον ίδιο ρε παιδί μου, αναιρείς κάτι απο αυτόν, γιατί πρέπει να το κάνεις?
insomniaK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ως άνθρωπος (αν και Χριστιανός Ορθόδοξος, το γράφει η ταυτότητα μου την οποία και κρατώ αν και μου είναι άχρηστη αφού στο εξωτερικό) έχω καταλήξει σε κάτι πολύ απλό, όχι ακούγοντας από δω και από κει ερμηνείες και παρερμηνείες θρησκειών και αιρέσεων, αλλά επενδύοντας το χρόνο μου σε αναζήτηση της γνώσης. Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία, η οποία ήρθε να καλύψει τα κενά του Ιουδαϊσμού και στη συνέχεια τα κενά του Χριστιανισμού καλύφθηκαν από το Μουσουλμανισμό, μετά άρχισαν να ξεφυτρώνουν διάφορες άλλες θρησκείες ή αιρέσεις και αυτό θα συνεχισθεί για όσο υπάρχουν άνθρωποι. Δε συμφωνώ στο να κρίνουμε τους πιστούς ή τις θρησκείες, είναι ανούσιο, κενό και άχρηστο ή να διαχωρίζουμε τους ανάλογα με τις θρησκείες. Η πίστη σε οτιδήποτε (από θεό μέχρι ομάδα) είναι προσωπική, η δική μου πίστη σε οτιδήποτε αφορά εμένα, αν θεωρώ ότι κατέχω μία αλήθεια, προσπαθώ, ίσως, να κάνω κοινωνούς της όσους ενδιαφέρονται να τη μάθουν. Σε ποια θρησκεία πιστεύει ο καθένας, δεν έχει καμία σημασία. Αν η συζήτηση πάει στις πιο διαδεδομένες μονοθεϊστικές θρησκείες πραγματικά, αν τις εξετάσουμε αυστηρά με λογική είναι για εμένα το αποκορύφωμα του παραλόγου. Προφήτες και προφητείες Ο Υιός του Θεού Το Άγιο Πνεύμα Μη προγαμιαίες σχέσεις Νηστεία ή ραμαζάνι Άρνηση βρώσης χοιρινού Ιεροί πόλεμοι από και προς τον οποιοδήποτε Πολυγαμία ή μη Και πολλά άλλα, μα πάρα πολλά άλλα. Δεν κρίνω όσους τα πιστεύουν και τηρούν τις θρησκευτικές τους συνήθειες, αφού νοιώθουν αυτοί καλύτερα και ευτυχισμένοι, εγώ οφείλω να το και το σέβομαι. Από εκεί και πέρα, οι φυσικές επιστήμες είναι ο τομέας μου και η λογική ο τρόπος λύσης των προβλημάτων του περιβάλλοντος μου και με αυτά τα δύο οι θρησκείες μου φαίνονται ως καλά θεμελιωμένα παραμύθια. Αυτά τα λίγα, και ελπίζω να πεθάνω διερχόμενος μέσα από μία μαύρη τρύπα.
Sellers Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Όταν προσβάλλω χριστιανό, περιμένω να φερθεί χριστιανικά. Τα αλλα δόγματα έχουν τις δικες τους ιδιαιτερότητες. Από βουδιστή σωστό δεν θα περίμενα καμια απολύτως αντίδραση αφού ρωτάς, πχ. Ο ισλαμιστής ίσως και να με σούβλιζε. Και λοιπόν? Αυτό τι μας λέει? Τι σόι επιχείρημα είναι περί της ανεκτικότητας των χριστιανών? Υπάρχουν μοτίβα συμπεριφοράς και για Άθεους? Δηλαδή εγώ αν προσβάλω έναν Άθεο πως να περιμένω να συμπεριφερθεί?
kallair Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Το ότι κάποιος θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό, δεν συνεπάγεται ότι είναι και ορθόδοξος. Προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τον εαυτό μου ορθόδοξο. Ασπάζομαι την ουσία του χριστιανισμού αλλά αδιαφορώ(για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη σιχαίνομαι) για αυτό που έχει εμπορευματοποιήσει την πίστη κ δημαγωγεί και αποκαλείται Εκκλησία.
punky Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Υπάρχουν μοτίβα συμπεριφοράς και για Άθεους? Δηλαδή εγώ αν προσβάλω έναν Άθεο πως να περιμένω να συμπεριφερθεί? Υπάρχει. Και λέγεται ελεύθερη βούληση.
Sellers Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δηλαδή για εσάς ένας θρησκευόμενος είναι ''στριμωγμένος'' στα όρια και τις αντιλήψεις της κάθε θρησκείας που πιστεύει, ενώ κάποιος in fashion-άθεος έχει πιο καθαρό μυαλό και πιο ελεύθερη βούληση?
Freestyler83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δηλαδή για εσάς ένας θρησκευόμενος είναι ''στριμωγμένος'' στα όρια και τις αντιλήψεις της κάθε θρησκείας που πιστεύει, ενώ κάποιος in fashion-άθεος έχει πιο καθαρό μυαλό και πιο ελεύθερη βούληση? Ακόμα δεν το κατάλαβες? Για κάποιους ο θρησκευόμενος είναι ο αποτυχημένος οπισθοδρομικός σκοταδιστής και ο άθεος ο προοδευτικός άνθρωπος της κοινωνίας του....
Freestyler83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω... Προσωπικά δεν πρόκειται να κοροιδέψω ποτέ κάποιον επειδή είναι άθεος. Σίγουρα θα διαφωνήσω μαζί του αλλά δεν θα έφτανα στο σημείο να χυδαιολογήσω σχετικά με την οπτική του για τον κόσμο... Εσείς γιατί απορρίπτετε αμέσως σαν trash και να κοροιδεύετε την ιδεολογία κάποιου που πιστεύει????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.