Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι νεροβραστο στην κατσαρολα. Το αφηνεις να τραβηξει τα ζουμιά του και μετά βαζεις λαδάκι. Και αλατάκι. Μερακλής. Επειδή όμως με τα όσπρια δεν πολυτρώω φέτα, κάν' το γραβιέρα και θα συμφωνήσουμε. Χαχαχα ήταν προβοκατόρικο το μηνυμά μου,το θυμόμουν πως δε σου αρέσει. (+1 για πλιγούρι και μπάμιες όμως για να συμφωνήσουμε σε κάτι } Θα δεχομουν να φάω παντως πλιγουρι και μπάμιες για ενα 24ωρο αμα ειχα άδεια ως την Τετάρτη
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Θα δεχομουν να φάω παντως πλιγουρι και μπάμιες για ενα 24ωρο αμα ειχα άδεια ως την Τετάρτη Και τα 2?? Κομάντο είσαι.. 1
therock Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ψησιμο στην κατσαρολα ρε παιδι μου και μολις ειναι έτοιμο λαδάκι στο τέλος. Κλεινεις το μάτι δηλαδη και βάζεις λάδι. Προς το παρον μαγειρευει η μάνα μου απο Μαρτιο και μετά που θα πάρω την τοποθέτηση μακρυά απο το σπιτάκι μου θα αρχισω να μαγειρευω και εγω απο το να εισαι σχολή πάντως καλυτερα Καστελοριζο και ας πλενομαι - μαγειρευομαι μονος μου!!!!!! Δεν νομιζω να τρωγεται ετσι αλλα θα το δοκιμασω. Για παμε ομως βημα βημα. -Βαζω νερο βραζει, ριχνω φακες -Πεταω τα ζουμια ριχνω νερο και βραζβ -Μολις δω οτι το πινει σιγα σιγα, σβηνω ματι και ριχνω λαδι και το αφηνω στο σβησμενο ματι? Ποση ωρα βραζω και ποσο λαδι να ριξω στο τελος? Μαργαριτα εσυ που μαγειρευεις το χεις?
yannis27gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Να πάρετε χύτρα, μειώνει το χρόνο μαγειρέματος στο 1/4 (δηλαδή αν με την κλασσική κατσαρόλα θέλετε 1 ώρα βράσιμο για ρεβίθια, με χύτρα θα χρειαστείτε 15 λεπτά). Το λάδι στο τέλος είναι μεν πιο υγιεινό αλλά θέλει χρόνο να το συνηθίσει κανείς, αλλάζει πολύ τη γεύση των φαγητών. Υ.Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ζέσταμα Άλεξ, μπορεί και να μην προπονηθώ καθόλου αν "αναγκαστώ" να κάνω ζέσταμα, μιλάμε το απεχθάνομαι -και δεν έχω ιδέα γιατί. Όσο το καταφέρνω χωρίς τραυματισμό, κι όσο διαβάζω ότι είναι κι άλλοι βλαμένοι σαν και μένα, δεν έχω λόγο να το αλλάξω. Υ.Γ.2. κι εγώ μαγειρεύω ροκ, ό,τι θες απο συμβουλες μαγειρικής, ρίχτο. στα περί φακής, κατ αρχάς, ξεψάχνισε τες πριν τις βράσεις μην έχουν καμια πέτρα μέσα, Μετά, τσιγαρίζεις λίγο κρεμμύδι/σκόρδο, ρίχνεις τις φακές και βραστό νερό που έχεις ετοιμάσει στο βραστήρα, ή κρύο αν δεν έχει βραστήρα. Τις βράζεις όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν - ο χρόνος ποικίλει ανάλογα τις συνθήκες. Σιγανό βράσιμο, έτσι; Αν σου αρέσει, ρίχνεις και χυμό τομάτας -για να βγουν κόκκινες, άλλοι τις τρώνε χωρίς. Μόλις ετοιμαστούν, σβήνεις το μάτι και ρίχνεις λίγο λάδι. Ανακάτεψε και άσε 2-3 λεπτά. Αν θέλεις να μην πάει χαμένος ο σίδηρος, φρόντισε να απομακρύνεις γαλακτοκομικά/αυγά και αντίθετα συνόδεψε με βιταμίνη C (π.χ. να στύψεις λεμόνι). Τετραπλασιάζεται η απορρόφηση. Αυτά Υ.Γ.3. Η κόρη μου στις 3 βδομάδες που έμεινε νοσοκομείο την άνοιξη, αυτό που θυμάται είναι τα... φασολάκια μου. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ΤΙς θυμάται ΓιΑτί ήταν καλα τα φασολάκια ή Επειδή δεν ήταν; 1
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Βρασιμο σε σιγανη φωτια κι οπως στα ειπε ο γιαννης...μπορεις μετα απο καποια λεπτα να δοκιμασεις, για να δεις αν ειναι σκληρες ακομα και θελουν κι αλλο. Ντοματα εμεις βαζουμε παντα. Ειναι οντως δυσκολο το λαδι στο τελοσ θελει συνηθεια.. Να σκεφτεις εμενα ο μπαμπας μου ενω τις μαγειρευουμε "κανονικα", βαζει και ωμο μετα εξτρα στο πιατο του, εγω δε τη παλευω. Αν το κανεις πρωτη φορα ετσι κανε μια μικρη ποσοτητα να δεις να θα σ αρεσει και πως θα σου κατσει.
wizzy Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Αμα δε βαριεσαι να ξαναβαλεις τη συνταγη για τη πιτα μια... Μαργαρίτα, η συνταγή πιο κάτω (από εδώ): Βρώμη 100γρ (Κουάκερ), 3 ασπράδια αυγού σκέτα, 1 ολόκληρο αυγό, μερικές σταφίδες (20γρ) ή αποξηραμένα βατόμουρα ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια, λίγη κανέλα. Βάζετε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε μια λαδόκολα σε ένα pyrex και απλώνετε το μείγμα. Με ένα κουτάλι (ελαφρώς βρεγμένο) μπορείτε να το κάνετε ομοιόμορφο σε όλο το μήκος του. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να γίνεται ροδοκόκκινο (ή σχεδόν καφέ). Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες (κομμάτια) και α) σερβίρετε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα ή/και μια κομμένη μπανάνα σε φέτες. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά β) επειδή δεν είναι ανάγκη να φάτε όλη την "παραγωγή" μονοκοπανιά (θυμηθείτε, πρωινό κάνετε!), μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και να το φάτε αργότερα (την επόμενη μέρα κτλ). Καλό θα ήταν, φυλαχθεί στο ψυγείο, πριν το φάτε, να το ζεστάνετε λίγο (π.χ. στην τοστιέρα) για να εξατμιστεί η όποια υγρασία μπορεί να έχει εισχωρήσει στις φέτες. Εάν κάποιος θέλει να κάνει περισσότερο, να ξέρει ότι οι ποσότητες είναι ανάλογες. Π.χ. για 200γρ βρώμη, χρησιμοποιήστε 6 ασπράδια αυγού, 40γρ σταφίδες κτλ. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το αυγό (1 αυγό). Όσες φορές το έκανα, δεν βγήκε όμορφο, αλλά δεν με ενδιέφερε, αρκεί που είναι νόστιμο και θρεπτικό. 2
therock Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Σαλτσα ντοματας μαρεσει πολυ, αλλα δεν αλλαζει την συσταση? Γιαυτο ρωταγα αν κανει για μας διατροφικα. Χαμηλη φωτια γιατι? Ας πουμε εμενα η εστια μου εχει επιπεδα 1-9. Ποιο ειναι αυτο της χαμηλης φωτιας? 3-4?
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Θενκς θα το κανω και θα γραψω εντυπωσεις!! @rock εκει 4-5 αναλογως και την κουζινα σου. Να χει βρασει το νερο, αλλα να μην ειναι στο φουλ Γιατι αρπαζουν ευκολα κι οταν τις κανεις πρωτη φορα, μπορει να τη πατησεις να σου βγουν μαυρες Αν σου αρεσει η δαφνη προσθεσε 2-3 φυλλα, δινουν ωραιο αρωμα.
Zaknafein Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μπλιαχ με τις φακές σας Πείραμα 2ο σήμερα για το Spect_pie, αυτή τη φορά πρόσθεσα 20ml γάλα, μέλι και κανέλλα, μια χαρά βγήκε τελικά. 1
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Οποτε εχουμε σπεκτ pie vs wizzy pie 1
Liverpool89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Γιαννη το ζεσταμα επιβαλεται... Αλλιως κρυο παιζεις με πολλους τραυματισμους... παρε δυο αλτηρες και κανε δυο σετ των εικοσι επαναληψεων, κατι να τους ξυπνησεις. Εγω χωρις ζεσταμα αν πηγαινα να κανω τα κιλα που κανω τωρα θα μουν μονο τραυματισμους, που θα με.πηγαιναν πισω. Μην βαριεσαι, το πολυ πολυ να σε παρει ενα πενταλεπτο αν κανεις ζεσταμα με αυξηση κιλων. Χωρις διαλειμμα μεταξυ τους. Σπεκτ μπραβο ρε συ. Αυτο με το πρωινο ξυπνημα και γω, καθε φορα που ειναι να παω στην δουλεια λεω, αν γυρισω πλευρο ουτε το μεσιμερι δεν σηκωνομαι.. Μαργαριτα η φετα ειναι τουμπανο, μισο κιλο ηταν; Καλα τραχανας, σουπες επιβαλεται να βαλεις φετα μεσα.. wizzy, μερικες φορες οταν προγραμματιζουμε κατι δεν μας βγαινει, θα σου προτεινα την αλλη κυριακη να μην το χεις στο μυαλο σου, απλα ξυπνα φαε και ξεκινα...
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Λιβε προπονήσεις τέτοιων αποστάσεων δεν είναι ξύπνησα με όρεξη και πάω θέλουν προγραμματισμό για πολλούς λόγους. Όπως για παράδειγμα για να έχεις φάει σωστά και να έχεις κοιμηθεί σωστά
Liverpool89 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι δεν αντιλεγω αλλα πολλες φορες μας βγαινει εκει που δεν το περιμενουμε.. καλημερα...
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Στα βάρη ναι σε τρέξιμο και ποδήλατο μεγάλων αποστάσεων δεν ισχύει. Ο ώμος μου είναι οφφ νομίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις