Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάντο όπως σου είπα. Πρωινό, μπανάνα, προπονηση-δεκατιανο, μεσημεριανό. Είναι πολύ σημαντικό το μετά προπονητικό γεύμα, για αναπλήρωση ενέργειας και εκμετάλλευση του αναβολικου παραθύρου.

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον  ξυριστικαμε  παντου και ειμαστε ετοιμοι για πολυ βαρια προπονηση το  σουκουδου .

Επειδη ομως ειναι πολυ σημαντικη και η αποκατασταση σε εντατικες συνθηκες εχω κανονισει απο τωρα και μασαζ και φαγητο φουλ πρωτεινη .

Θα γινει τριχαμος .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

Τέλος (άσχετο), για όποιον ίσως κάποια στιγμή στη ζωή του με διαβάσει ψάχνοντας όπως κι εγώ κάποτε και ντρέπεται να πάει στο γυμναστήριο γιατί είναι υπέρβαρος, να του/της πω ότι κανείς γύρω του δεν θα έχει πνευματική ενέργεια να ασχοληθεί μαζί του κι αν έχει, δεν θα είναι για πολύ εκεί μέσα. Έτυχε σήμερα κι ήρθε μια κοπέλα αρκετά παχουλή, γυμναζόταν για πρώτη φορά ακριβώς δίπλα μου και την κοίταξα μια φορά όταν μπήκε και μια όταν φύγαμε για να της πω καληνύχτα. 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Αν ντρέπεσαι να πας στο γυμναστηρίου επειδή είσαι υπέρβαρη, δεν υπάρχει κανένα θέμα πήγαινε άφοβα,

κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου, δεν θα σε δούνε καν, δεν θα υπάρχεις :-D :lol:

• Like 3
Δημοσ.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Αν ντρέπεσαι να πας στο γυμναστηρίου επειδή είσαι υπέρβαρη, δεν υπάρχει κανένα θέμα πήγαινε άφοβα,

κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου, δεν θα σε δούνε καν, δεν θα υπάρχεις :-D :lol:

Μην είσαι κακός άνθρωπος καλέ, ούτε γυναίκα δεν κάνει τέτοιες μεταφράσεις όταν άνδρας της λέει κάτι αμφιλεγόμενο! Χαχαχα, απλώς λέω ότι καθένας κοιτάζει τη δουλειά του με αφοσίωση και δεν θα έπρεπε να ντρέπεται κάποιος ότι θα τον σχολιάσουν!  :lol:

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

[..] Χαχαχα, απλώς λέω ότι καθένας κοιτάζει τη δουλειά του με αφοσίωση και δεν θα έπρεπε να ντρέπεται κάποιος ότι θα τον σχολιάσουν!  :lol:

Κσταλαβαινω την αγνη προθεση σου και μακαρι ολοι να σκεφτονταν ετσι.

But, nope, υπαρχουν και σκατοψυχοι.

Δημοσ.

Έχετε να προτεινετε κανένα μονόζυγο πόρτας (αυτό που κρεμιεται, βιδωτο στο τωρινο σπίτι δεν μπορώ να βάλω είναι στενή η κασα).

Γερή κάσα ειναι, εγώ 70Kg.

Το iron gym σκεφτόμουν που είναι φτηνό και δεν θα λυπομουν τα λεφτά.

Δημοσ.

Πόσο πριν; Αν μιλάμε για 1 ώρα, ναι. Θα μπορούσες πάντως να φας λίγο πριν τη προπόνηση μια μπανάνα και το τοστ μετά.

Πουλινέ, όταν βρεις χρόνο ξεκλείδωστο για το 4ο, και τελευταίο, μέρος των άρθρων περί διατροφής.

Επειδή η μπανάνα έχει πολλές ίνες, δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο φρούτο ακριβώς πριν την άσκηση...

...αν και εξαρτάται και πόση ώρα διαρκεί η προπόνησή σου...πχ αν διαρκεί ένα δίωρο, φάτη όποτε θες  - και λίγο πριν πας, αν σε μια ώρα έχεις τελειώσει, φάτη κανά μισάωρο νωρίτερα ή διάλεξε κάτι άλλο, με λιγότερες ίνες

Είναι πιο σύνηθες/δημοφιλές γεύμα σε αθλητικές δραστηριότητες μεγαλύτερης διάρκειας ή μη σταθερής/άγνωστης τελικής διάρκειας, όπως αντισφαίριση ή ποδηλασία κοκ...εκεί χρειάζεσαι την πιο σταθερή και αργή απορρόφηση, για να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειας

Δημοσ.

Trial and error ειναι αυτό. Εμενα με βολεύει καφές λίγο πριν και 1-2 πορτοκάλια κατα τη διάρκεια της προπονησης. Με δροσίζουν και με αναζωογονούν.

Φλικ, εγω πηρα ενα με 15€ απο το τζάμπο. Σκυλί αποδείχτηκε, πολύ καλη κατασκευή.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο πριν; Αν μιλάμε για 1 ώρα, ναι. Θα μπορούσες πάντως να φας λίγο πριν τη προπόνηση μια μπανάνα και το τοστ μετά.

Πουλινέ, όταν βρεις χρόνο ξεκλείδωστο για το 4ο, και τελευταίο, μέρος των άρθρων περί διατροφής.

ready.
Δημοσ.

Trial and error ειναι αυτό. Εμενα με βολεύει καφές λίγο πριν και 1-2 πορτοκάλια κατα τη διάρκεια της προπονησης. Με δροσίζουν και με αναζωογονούν.

Φλικ, εγω πηρα ενα με 15€ απο το τζάμπο. Σκυλί αποδείχτηκε, πολύ καλη κατασκευή.

Πόσο διαρκεί η προπόνησή σου;

Καθένας μπορεί να κάνει χίλια-δυο ιδιοσυγκρασιακές επιλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οι βέλτιστες, ειδικά όταν προορίζονται ως γενικές συμβουλές.

Μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο νερό κατά τη προπόνηση, αν νιώθεις έντονα την δροσιά κι αναζωγόννηση που λες από το πορτοκάλι.

Τα φρούτα γενικά, λόγω της περιεκτικότας σε ίνες και του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη, καλύτερα είναι να καταναλώνονται γύρω στα 30 λεπτά ΠΡΙΝ την άσκηση.

Έπειτα, τα ζάχαρα των φρούτων είναι κυρίως φρουκτόζη, που δεν μπορεί να μεταβολιστεί από τους ίδιους τους μύες για παραγωγή ενέργειας, αλλά πρέπει να περάσει από το συκώτι για να μετατραπεί σε γλυκόζη...κι ένα μέρος της αποθηκεύεται και στο ίδιο το συκώτι

...αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που σαφώς δεν αποτελούν το καλύτερα γεύμα ακριβώς πριν την άσκηση, πολύ δε μάλλον κατά τη διάρκεια της άσκησης, αν αυτή είναι κοντά στα 60 λεπτά.

Αν η "συνεδρία" διαρκεί μέχρι μια ώρα, θα το θεωρούσα αχρείαστο να καταναλώσει κανείς οποιαδήποτε τροφή κατά τη διάρκεια της άσκησης (καλύτερα πριν και μετά)

Αν έχει προηγηθεί βασικό γεύμα πριν την άσκηση, δεν καταναλώνω τίποτε παραπάνω, αλλά φροντίζω να έχει περάσει μια ώρα...στο γυμναστήριο κρατώ μόνο νερό μαζί μου.

Αν δεν έχει προηγηθεί βασικό γεύμα, είτε θα φάω ένα φρούτο 30 λεπτά πριν την άσκηση είτε/ και θα πιω και ένα ρόφημα πρωτεΐνης (αναλόγως και πότε ακριβώς έφαγα και γενικά αν είχαν τα γεύματα αρκετή πρωτεΐνη μέχρι εκείνη τη στιγμή).

...σε κάθε περίπτωση κρατάω ένα λίτρο νερού το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα καταναλώσω μέχρι το τέλος της άσκησης.

Όταν έκανα αντισφαίριση κι είχα αγώνα ή μεγάλη προπόνηση (2-3 ώρες) κρατούσα μια μπανάνα που μπορεί να κατανάλωνα σε μικρές ποσότητες (και δεν την τελείωνα πάντα)

...αν κάποιος τρώει για να πάει γυμναστήριο, γενικά ισχύει για τους υδατάνθρακες ό,τι ισχύει και τη πρωτεΐνη..όσο πιο γρήγορα απορροφήσιμο κι αξιοποιήσιμο τόσο καλύτερα...

...αν η διάρκεια της προπόνησης είναι μεγάλη, μπορεί να ληφθεί κάτι πιο αργά μεταβολήσιμο πριν τη προπόνηση (πχ συνδυασμός πρωτεΐνης/καζεΐνης ή φρούτο) ή κατι γρήγορα μεταβολήσιμο κατά τη διάρκεια...

...αλλά κάτι αργά μεταβολίσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης και μέχρι 60-90 λεπτά προπόνησης, που νομίζω καλύπτει τους περισσότερους, δεν ξέρω τί χρησιμότητα έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...αν η διάρκεια της προπόνησης είναι μεγάλη, μπορεί να ληφθεί κάτι πιο αργά μεταβολήσιμο πριν τη προπόνηση (πχ συνδυασμός πρωτεΐνης/καζεΐνης ή φρούτο) ή κατι γρήγορα μεταβολήσιμο κατά τη διάρκεια...

...αλλά κάτι αργά μεταβολίσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης και μέχρι 60-90 λεπτά προπόνησης, που νομίζω καλύπτει τους περισσότερους, δεν ξέρω τί χρησιμότητα έχει.

πες μου ένα λόγο για να φάει κάποιος πρωτεΐνη αργής απορρόφησης μάλιστα πριν την προπόνηση για να χωνεύει κατα τη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί διαθέσιμη ενέργεια για να χωνέψει την ώρα της προπόνησης που ειναι η ώρα που χρειάζεται κάθε διαθέσιμη ενέργεια για να προπονηθεί ουσιαστικά ?.  

.

Επεξ/σία από Vapir
  • Like 2
Δημοσ.

88kg και κλάταρα. Δεν βγαίνει άνετα η προπόνηση. Σκοτώνω άνθρωπο! Θα το πάω μάλλον πιο σιγά...

• Like 3
Δημοσ.

πες μου ένα λόγο για να φάει κάποιος πρωτεΐνη αργής απορρόφησης μάλιστα πριν την προπόνηση για να χωνεύει κατα τη διάρκεια της προπόνησης με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί διαθέσιμη ενέργεια για να χωνέψει την ώρα της προπόνησης που ειναι η ώρα που χρειάζεται κάθε διαθέσιμη ενέργεια για να προπονηθεί ουσιαστικά ?.

.

Μπορεί κάποιος να κάνει αργή προπόνηση!

Να κάνει δηλαδή αργά αργά κάνα τρίωρο προπόνηση και να χωνεύει μαζί :D

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...