Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όντως μια χαρά δουλειά κάνουν. Εχώ ένα της Bialetti εδώ και τέσσερις μήνες και δεν με έχει απογοητεύσει. Στα μείον βάζω ότι δεν μπορείς να φτιάξεις πολλούς καφέδες με τη μια, πρέπει να κρυώσει το μπρίκι και ο καφές δεν είναι πολύ δυνατός σε σχέση με τις μηχανές.

 

 

Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη. Εμένα φτιάχνει 3-4 φλιτζανάκια espresso τη φορά.

Ε σε πόσους θα φτιάξεις ταυτόχρονα καφέ. Ας πιουν και κανένα γαλλικό.

  • Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη. Εμένα φτιάχνει 3-4 φλιτζανάκια espresso τη φορά.

Ε σε πόσους θα φτιάξεις ταυτόχρονα καφέ. Ας πιουν και κανένα γαλλικό.

 

Μόνο που τα 3 φλιτζανάκια τα βάζω στο freddo μου :P

Δημοσ.

Ωχ κατάλαβα... Αυτό με το puke πείτε οτι δεν το εννούσα... Τι εννοείς δεν μπορώ να ποστάρω επειδή έχω περιορισμένα δικαιώματα.. Infraction? Μπάν; Ωχ ΩΧ! :P

 

 

(πάντως αν δεν μπορώ να ποστάρω σε λίγο, όντως πείτε του οτι το αφρόγαλα είναι fail :P)

 

Δημοσ.
Πού να'ξερες κι όλας ότι το blog ανήκει σε έναν εξαίρετο moderator μας, εδώ στο forum. ;)

 

Από τον οποίο έχω καιρό να δω post ή κάνω λάθος και δεν προσέχω.

 

Όσο για το αφρόγαλα, σε σχέση με του klain, είναι λιγουλάκι fail (όχι και πως το δικό μου είναι καλύτερο), αλλά τη δουλειά του την κάνει ;-)

Δημοσ.

.. Εντάξει, τελικά είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται.

 

Πήρα το πρωί καφετιέρα, lavazza 100% arabica και ξεκίνησα τις δοκιμές. Έφτιαξα κανά δυο αποτυχίες, ένα εσπρέσσο νορμάλ, δυο καπουτσίνο και δυο τρια freddo espresso (προβλέπω συνεχές posting μέχρι αύριο :P με τόση καφεΐνη)

Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει ότι ο espresso έχει λιγότερη καφεΐνη από τον Ελληνικό και το Νες... Αλλά σαφώς πολύ πιο πλούσια γεύση.

Δημοσ.

Ισχύει. Νομίζουμε ότι είναι πιο δυνατός γιατι έχει πιο έντονη γευση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Και ειναι και λιγοτερη ποσοτητα

 

Ο γαλλικος πχ εχει πολυ περισοτερη καφεινη γιατι ειναι μεγαλυτερη ποσοτητα ( πινεις ολοκληρη κουπα , οχι ενα φυτζανι) ενω η ποσοτητα καφεινης /γραμαριο στον γαλικο ειναι λιγοτερη

 

 

Εγω παντως εδω και λιγο εχω γινει φανατικος του ελληνικου (3-4 διπλοι την ημερα :P )

Δημοσ.

εγώ πάλι έκοψα εντελώς τον καφέ, και βρήκα την υγειά μου. Δύο - τρεις μέρες βέβαια δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Τώρα μπορεί να πιω κανέναν ελληνικό που και που, κανα δυο τρεις φορές τον μήνα ασπούμε, ενώ φραπέ έχω να πιω μήνες.

Δημοσ.
Οχι, εφοσον δεν ξεπερνας τις 4 κουταλιες την ημερα, δεν υπαρχει προβλημα. Αν εισαι... αδυνατουλης, μετα απο αυτο το οριο μπορει να σε πειραξει. Προσωπικα, με 4 φραππε την ημερα δεν εχω κανενα προβλημα.

 

Αν θέλεις να ακούσεις μια συμβουλή,κόψε μαχαίρι το φραπέ και προιόντα τύπου nescafe.Ρώτησα γνωστή μου που ασχολείται χρόνια με πωλήσεις καφέ και έφρξα με αυτά που άκουσα για τους φραπέδες του εμπορίου.Καταρχήν δεν είναι καν καφές αλλά φλούδια από το φλοιό του καφέ που είναι κατάλληλα επεξεργασμένα.Δηλαδή ότι χειρότερο από ποιότητα.Εκτός όμως αυτού στις συσκευασίες του εμπορίου ρίχνουν κάποιο συντηρητικό (δεν θυμάμαι ακριβώς πως μου το είπε) το οποίο μακροχρόνια έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτι δημιουργεί προβλήματα γονιμότητας.Ατροφεί το σπέρμα.

Εγώ κάθε φορά που έπινα φραπέ ή ζεστό νες,στις 2-3 γουλιές που έπινα με έποιανε κόψιμο πάντα.Το έψαξα για ποιό λόγο μου συμβαίνει αυτό (και όχι μόνο σε μένα-και σε φίλους , είτε με άδειο είτε με γεμάτο στομάχι) και μόλις άκουσα πώς τον παρασκευάζουν έμεινα κόκκαλο...

Δημοσ.

ενα φλυτζανι γαλα ζεστο με ενα μικρο κουταλακι νες καφε= lait russe που λενε και οι βελγοι.... κατα τ αλλα ο απλος καφες της μηχανης χωρις γαλατα και ζαχαρες μια χαρα

Δημοσ.

Η τέχνη του καφέ, πάμε όλοι για σεμινάριο!!!

http://www.coffee-art.com/

 

Εγώ πάντως πίνω όλους τους καφέδες σκέτους. Μου αρέσει η αυθεντική γεύση, χωρίς πρόσθετα(γάλατα,ζάχαρες,αλκόολ, κλπ κλπ κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...