Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Αυτό που λες είναι λίγο παραπλανητικό. Πώς γίνεται όλα τα shorai είτε βρίσκονται στην κρητη ή στην Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλου να έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά  ενώ άλλα να επηρεάζονται από παράγοντες όπως λες;

Δεν μας τα λες καλά 😜

Για αυτό υπάρχουν οι μετρητές κατανάλωσης 

Είναι δυνατόν 5KWh με 18 επιθυμητή και εξωτερική 13 για τη φουτζισαρα; Αν ήταν κανένα inventor θα κραζαμε όλη μέρα..

Υπαρχει και το σοραι το 16αρι που σε 25τμ στην Αθηνα δεν κατεβαινει κατω απο 500w.

Στο δικο μου χωρο και το 18αρι το δικο σου τοσο θα κραταγε.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Υπαρχει και το σοραι το 16αρι που σε 25τμ στην Αθηνα δεν κατεβαινει κατω απο 500w.

Στο δικο μου χωρο και το 18αρι το δικο σου τοσο θα κραταγε.

Μη τα βάζουμε όλα μαζί, ας περιμένουμε τι θα του πουν από service.

Το 16αρι είναι σπλιτ, δεν έχει twin rotary κλπ και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με κλιματιστική μονάδα 18-24BTUs.

Ίσως ο χώρος του ήθελε μεγαλύτερο και το 16αρι ζοριζεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, guzel είπε

Μη τα βάζουμε όλα μαζί, ας περιμένουμε τι θα του πουν από service.

Το 16αρι είναι σπλιτ, δεν έχει twin rotary κλπ και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με κλιματιστική μονάδα 18-24BTUs.

Ίσως ο χώρος του ήθελε μεγαλύτερο και το 16αρι ζοριζεται 

Δεν αντιλεγω αλλα ερχεσαι στα λογια μου. Ο καθε χωρος ειναι διαφορετικος.

Με την ιδια λογικη και ο δικος σου χωρος μπορει να ζεσταινοταν και με  μικροτερο και γι αυτο εχεις τοσο μικρη καταναλωση.

Δηλαδη με την καταναλωση που κανει και το scop που εχει με ποσα btu/kw ζεσταινεται ο χωρος σου?

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Κάτσε να δούμε όταν ζεσταθούν τα ντουβάρια πόσο θα πάει 

@andrapos κράτα μας ενήμερους για τις επόμενες ημέρες 

Μα δεν ήταν παγωμένο το σπίτι.Πριν δούλευε στο χώρο 24αρι on off fujitsu 15ετιας.Ο χώρος έχει απώλειες και για να τον κρατήσεις ακόμα και στους 19-20 βαθμούς απαιτεί ενέργεια.Τωρα εσύ με τις καταναλώσεις που δίνεις 13,5 kwh σε 5 μέρες είναι 130w την ώρα μέσος όρος.Τοσο καίνε οι ανεμιστήρες μόνο που λέει ο λόγος.Στο δικό μου χώρο τόσο θα καίει και όταν πέσουν οι θερμοκρασίες θα καίει και πάνω από 1500w την ώρα μέσο όρο.Το ξέρω γιατί το παλιό a/c με τα πολλά κρύα έκοβε μόνο για απόψυξη για να κρατήσει 18-19 στο χώρο(με κατανάλωση 2,8kw την ώρα).Όσο καλό και να είναι το a/c δεν μπορεί να κανει και θαύματα.

• Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, andrapos είπε

Μα δεν ήταν παγωμένο το σπίτι.Πριν δούλευε στο χώρο 24αρι on off fujitsu 15ετιας.Ο χώρος έχει απώλειες και για να τον κρατήσεις ακόμα και στους 19-20 βαθμούς απαιτεί ενέργεια.Τωρα εσύ με τις καταναλώσεις που δίνεις 13,5 kwh σε 5 μέρες είναι 130w την ώρα μέσος όρος.Τοσο καίνε οι ανεμιστήρες μόνο που λέει ο λόγος.Στο δικό μου χώρο τόσο θα καίει και όταν πέσουν οι θερμοκρασίες θα καίει και πάνω από 1500w την ώρα μέσο όρο.Το ξέρω γιατί το παλιό a/c με τα πολλά κρύα έκοβε μόνο για απόψυξη για να κρατήσει 18-19 στο χώρο(με κατανάλωση 2,8kw την ώρα).Όσο καλό και να είναι το a/c δεν μπορεί να κανει και θαύματα.

Στο δικο μου σπιτι με 130w δε ζεσταινω ουτε ντιβανοκασελα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

ο @andrapos , μάλλον εσύ μπερδεύτηκες.

Κανείς παράθεση στο δικό μου μήνυμα και μιλάς για άλλον.μαλλον τρολαρεις.

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους!

επειδή εκανα ήδη παραγγελία Sonoff POW R2 και αμέσως μετά είδα οτι υπάρχουν SONOFF® TH16 DIY που δείχνουν θερμοκρασία και υγρασία. Γνωρίζει κάποιος τις διαφορές και αν αξίζει (για κλιματιστικό) να αγοραστεί το SONOFF® TH16 DIY αντί του απλού Sonoff POW R2;

https://www.banggood.com/search/sonoff-16a.html?from=nav

Δημοσ.

To shorai έχει αποδείξει την αξία του, δεν χρειάζονται μη αντικειμενικές μετρήσεις και συγκρίσεις.

Προσωπικά το ζηλεύω όσον αφορά την στάθμη θορύβου και είναι ο λόγος που θα ήθελα να είχα πάρει αυτό αντί για το Fujitsu, το οποίο παρόλο που είναι αποδοτικότατο ο θόρυβος της εσωτερικής με αποτρέπει από το να το έχω 24/7 ανοιχτό με τίμημα να χάνω το όποιο πλεονέκτημα από το υψηλό scop. Είμαι ευαίσθητος στον θόρυβο και πραγματικά με ενοχλεί όταν δεν έχω άλλη πηγή θορύβου πχ τηλεόραση.

Σήμερα αν θα αγόραζα κλιματιστικό θα πήγαινα 100% στο shorai.

6 λεπτά πριν, prefuse είπε

καλησπέρα σε όλους!

επειδή εκανα ήδη παραγγελία Sonoff POW R2 και αμέσως μετά είδα οτι υπάρχουν SONOFF® TH16 DIY που δείχνουν θερμοκρασία και υγρασία. Γνωρίζει κάποιος τις διαφορές και αν αξίζει (για κλιματιστικό) να αγοραστεί το SONOFF® TH16 DIY αντί του απλού Sonoff POW R2;

https://www.banggood.com/search/sonoff-16a.html?from=nav

Το TH16 ανοιγοκλείνει ανάλογα με θερμοκρασία ή/και υγρασία. Τι να το κάνεις ;

Προσωπικά το έχω μέσα στον χώρο χωρίς εντολές, απλά για να βλέπω από το κινητό πόσο έχω στο σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

To shorai έχει αποδείξει την αξία του, δεν χρειάζονται μη αντικειμενικές μετρήσεις και συγκρίσεις.

Προσωπικά το ζηλεύω όσον αφορά την στάθμη θορύβου και είναι ο λόγος που θα ήθελα να είχα πάρει αυτό αντί για το Fujitsu, το οποίο παρόλο που είναι αποδοτικότατο ο θόρυβος της εσωτερικής με αποτρέπει από το να το έχω 24/7 ανοιχτό με τίμημα να χάνω το όποιο πλεονέκτημα από το υψηλό scop. Είμαι ευαίσθητος στον θόρυβο και πραγματικά με ενοχλεί όταν δεν έχω άλλη πηγή θορύβου πχ τηλεόραση.

Το TH16 ανοιγοκλείνει ανάλογα με θερμοκρασία ή/και υγρασία. Τι να το κάνεις ;

Προσωπικά το έχω μέσα στον χώρο χωρίς εντολές, απλά για να βλέπω από το κινητό πόσο έχω στο σπίτι.

ευχαριστώ,

αν τα βάλω στο καλώδιο που παει στο κλιματιστικό θα μετράει κατανάλωση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας;

ενω αν μπει στο καλώδιο που πηγαίνει απο την εσωτερική μονάδα στην εξωτερική, θα μετράει την κατανάλωση, μόνο της εξωτερικής μονάδας.. ή λεω χαζομάρα;

μπορώ να βάλω ενα Sonoff ROW R2 για να μετράω κατανάλωση θερμοσίφωνα και να τον ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα ή πρεπει να ειναι περισσότερα απο 16A;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σημερα ισως. Με τιμες black friday ομως, εγω μετα απο επικοινωνια με τους αντιπροσωπους και το pre sales support προτιμησα αυτο:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198244-daikin-atxm50n-siesta-perfera

Δημοσ.

Ασχετο αλλα μιας και με βοθησατε με την αγορα κλματιστικου να το παω και ενα σκαλι παρακάτω....Μετα απο πολλα χρονια μια εξωτερικη μοναδα αρχιζει να σκουριάζει...Την αντιμετωπιζω οπως καθε άλλο μεταλλο δηλαδη ξυσιμο σκουρίας αστάρωμα και βαψιμο ή ειναι ακυρα αυτα που λέω...Το χει κανει  κανεις να καθοδηγησει?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tera2 είπε

Ασχετο αλλα μιας και με βοθησατε με την αγορα κλματιστικου να το παω και ενα σκαλι παρακάτω....Μετα απο πολλα χρονια μια εξωτερικη μοναδα αρχιζει να σκουριάζει...Την αντιμετωπιζω οπως καθε άλλο μεταλλο δηλαδη ξυσιμο σκουρίας αστάρωμα και βαψιμο ή ειναι ακυρα αυτα που λέω...Το χει κανει  κανεις να καθοδηγησει?

Εχω κλιματιστικα 20+ ετων χωρις θεμα. Νομιζω οτι μαλλον θα αλλαξεις κλιματιστικο πριν σε απασχολησει το θεμα της σκουριας.

• Like 1
Δημοσ.

19 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εχω κλιματιστικα 20+ ετων χωρις θεμα. Νομιζω οτι μαλλον θα αλλαξεις κλιματιστικο πριν σε απασχολησει το θεμα της σκουριας.

Μην το λες ρε ειναι 13+ χρονων fiji και δεν παιζει να αλλαχτει μετα την φολα του τουτομι που τα παιξε σε 4 μολις χρονια......Οποτε αν μπορω να κανω κατι θα το κανω....Ελπιζω με το daikin poy anamenv na mhn exv problhma

Δημοσ.

Καλησπερα και συγνωμη για το οφ τοπικ.Επειδη ψαχνω και δεν βρισκω κατι οργανωμενο οπως αυτο το νημα καποιο  θρεντ για θερμοπομπους υπαρχει;; Τον θελω για θερμανση σε χωρο που θα ειναι (πρωτα ο θεος)  νεογεννητο και δεν θελω να του εχω το αιρκοντισιον που υπαρχει  ηδη τις πρωτες βδομαδες τουλαχιστον. Αν υπαρχει κατι στειλτε μου ενα λινκ μπας και βρω καποια προταση γιατι εχω πληρη αγνοια . Ευχαριστω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, prefuse είπε

ευχαριστώ,

αν τα βάλω στο καλώδιο που παει στο κλιματιστικό θα μετράει κατανάλωση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας;

ενω αν μπει στο καλώδιο που πηγαίνει απο την εσωτερική μονάδα στην εξωτερική, θα μετράει την κατανάλωση, μόνο της εξωτερικής μονάδας.. ή λεω χαζομάρα;

μπορώ να βάλω ενα Sonoff ROW R2 για να μετράω κατανάλωση θερμοσίφωνα και να τον ανοιγοκλείνω απομακρυσμένα ή πρεπει να ειναι περισσότερα απο 16A;

Η εσωτερική μονάδα στο 99% των περιπτώσεων τροφοδοτούνται από την εξωτερική (κάποια μοντέλα μπορούν και το ανάποδο).

Οπότε θα πρέπει να μπει στο καλώδιο που δίνει στην εξωτερική .

Επειδή δεν σε βλέπω άνετο, άστο για κάποιον ηλεκτρολόγο καλύτερα.

Το TH16 ΔΕΝ μετράει κατανάλωση. Ανοιγοκλείνει με κανόνες θερμοκρασίες ή/και υγρασίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...