Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Οκ τότε ! Πάντως ποτέ δεν είπα να μην αγοράζουμε απο ηλεκτρομάγαζα κλιματιστικό .Αγοράζουμε κλιματιστικό απο όποιο μαγαζί το βρίσκουμε φθηνότερα. Ερευνα αγοράς και ενημέρωση μόνο απο τα sites των αντιπροσωπειών ή απευθείας τηλέφωνο στις αντιπροσωπίες . Είναι πιο safe και γνωρίζουν προφανώς καλύτερα τα μηχανήματα για να μας δώσουν σωστές απαντήσεις στα ερωτήματά μας . 
Δεν έχω ρωτήσει κάποια μάρκα την πολιτική της στα ανταλλακτικά . Κάθε μάρκα όμως έχει την πολιτική της για το πόσο καιρό διαθέτει στην αγορά ανταλλακτικά . 

Τί εννοείς δεν έχουν ανταλλακτικά και σου αλλάζουν μηχάνημα ; Έχεις κάποια δική σου περίπτωση σε κάποια εταιρεία ; Δε καταλαβαινω τι δε καταλαβαινεις. Αν δεν υπαρχει κλιματιστικο εντος εγγυησης για αντικατασταση φαντασου τι γινεται εκτος εγγυησης. Δε μπορω να το γραψω διαφορετικα.
Πάντως να γνωρίζεις τα εξής :
Μια εταιρεία μπορεί να έχει ανταλλακτικά για το προϊόν (in stock) αλλά να  προτιμάει σε κάποιες περιπτώσεις να αλλάζει το προϊόν είτε  γιατί θέλει να προσφέρει μια ανώτερη ποιότητα εξυπηρέτησης (προφανως και δε γινεται γι αυτο τον λογο, μαλλον δεν εχουν αλλη επιλογη, για πες μια τετοια για παραδειγμα) είτε γιατί μπορεί οικονομικά να μην την συμφέρει η επισκευή εντός εγγύησης (δε μιλησα για επισκευη, για αντικατασταση ιδιου κληματιστου  λεω)

Κάθε εταιρεία έχει την πολιτική της για την επάρκεια ανταλλακτικών αλλά καμία εταιρεία δεν μπορεί να σου προσφέρει δείκτη service level  στο 100% (δεν θα αναλύσω τους λόγους αλλά αν γκουγκλάρεις για το service level στο supply chain θα καταλάβεις )  . Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ τιμή service level είναι στο 90-92%  .  Aυτό σημαίνει ότι στους 100 αιτούντες για ανταλλακτικά έχω σε stock να εξυπηρετήσω εντός χρονοδιαγράμματος τους 90-92 απο αυτούς . Οι άλλοι θα περιμένουν το επόμενο στοκάρισμα.

Όπως καταλαβαίνεις η κάθε εταιρεία χαράζει τη δική της πολιτική και θέτει συγκεκριμένους στόχους ποιότητας εξυπηρέτησης . Οπότε μπορούμε να ρωτήσουμε την κάθε εταιρεία για να γνωρίζουμε . 

Ωραιες οι πληροφοριες , αφου ομως δεν εχεις ρωτησει και συ καποια εταιρεια φασον πως ενεργει ας μη κουρασουμε. Εξακολουθω να πιστευω οτι ενας που κατασκευαζει κατι εχει μεγαλυτερη επαρκεια ανταλλακτινων απο εναν που μεταπουλαει κατι που δε μπορει να κατασευασει.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ενας φιλος θελει να παρει κορυφαιο κλιματιστικο και εχει καταληξει σε αυτοε δω https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/186486-mitsubishi-msz-ln50vgb-black

θα το χρησιμοποιηει κυριως για θερμανση σε χωρο 60τμ, σαλονο-κουζινα, κυριως

το θεμα ειναι να παει σε 22αρη που βγαινει η σε 18αρι? (απο τι ειδα δεν εχει πολλες διαφορες ισα ισα το seer ειναι στα 8,5 το 18αρι με 7,5 αντιστχοιχα ενω το scop ειναι στα ιδια σχεδον,

το θεμα ειναι οτι ειναι ακριβοτερο κατα 400 ευρω περιπου και δεν βλεπω ουσιαστικες διαφορες,ας βοηθηει καποιος στο τι να αποφασισει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

ενας φιλος θελει να παρει κορυφαιο κλιματιστικο και εχει καταληξει σε αυτοε δω https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/186486-mitsubishi-msz-ln50vgb-black

το θεμα ειναι να παει σε 22αρη που βγαινει η σε 18αρι? (απο τι ειδα δεν εχει πολλες διαφορες ισα ισα το seer ειναι στα 8,5 το 18αρι με 7,5 αντιστχοιχα ενω το scop ειναι στα ιδια σχεδον,

το θεμα ειναι οτι ειναι ακριβοτερο κατα 400 ευρω περιπου και δεν βλεπω ουσιαστικες διαφορες,ας βοηθηει καποιος στο τι να αποφασισει.

Έχει διαφορά το ένα βγάζει 6 kw και το άλλο 6,8 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

Αυτό πόσο του βγάζει;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ.

Για 60 τμ χρειάζεστε κλιματιστικο με υψηλό ονομαστικό φορτίο αλλά και μέγιστο στην θέρμανση. Να κοιτάξετε για το AP71. Αυτό που κοιτάτε τώρα να το πάρετε μόνο αν έχετε καλή μόνωση και δεν έχετε μεγάλα κρύα στην περιοχή σας. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Για 60 τμ χρειάζεστε κλιματιστικο με υψηλό ονομαστικό φορτίο αλλά και μέγιστο στην θέρμανση. Να κοιτάξετε για το AP71. Αυτό που κοιτάτε τώρα να το πάρετε μόνο αν έχετε καλή μόνωση και δεν έχετε μεγάλα κρύα στην περιοχή σας. 

Προσοχή μόνο, το AP71 θέλει 20Α ασφάλεια, ενώ το LN60 16Α...οπότε το AP71 σαφώς πιο "δυνατό", ΑΛΛΑ μπορεί να θέλει και νέα γραμμή απο πίνακα αν δεν υπάρχει ηδη 20Α...

Δημοσ.

Καλημερες...έχω αυτό το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο... Inventor Life Pro WiFi L4VI32-09WiFiR / L4VO32-09...δουλεύει 10-12 ώρες μίνιμουμ  την μέρα μόνο στην θέρμανση λόγο του μπέμπη σε σταθερή ζητούμενη θερμοκρασία 21 βαθμούς και με το follow me μονιμα ενεργό. Η απόδοση του μπορώ να πω είναι σούπερ  ικανοποιητική.

Έχω την εντυπωση όμως ότι η ηλεκτρική κατανάλωση (με βάση μια σύγκριση που έκανα στο ρόλοι της ΔΕΗ) του είτε είναι μεγάλη είτε εγώ κάνω κάτι λάθος;;

Υπάρχει τρόπος να την μετρήσω και αν ναι ποιος.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Καλημερες...έχω αυτό το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο... Inventor Life Pro WiFi L4VI32-09WiFiR / L4VO32-09...δουλεύει 10-12 ώρες μίνιμουμ  την μέρα μόνο στην θέρμανση λόγο του μπέμπη σε σταθερή ζητούμενη θερμοκρασία 21 βαθμούς και με το follow me μονιμα ενεργό. Η απόδοση του μπορώ να πω είναι σούπερ  ικανοποιητική.

Έχω την εντυπωση όμως ότι η ηλεκτρική κατανάλωση (με βάση μια σύγκριση που έκανα στο ρόλοι της ΔΕΗ) του είτε είναι μεγάλη είτε εγώ κάνω κάτι λάθος;;

Υπάρχει τρόπος να την μετρήσω και αν ναι ποιος.

Ευχαριστώ.

Το έχεις σε πρίζα σούκο;

Αν ναι, προτείνω τον παρακάτω : https://www.kotsovolos.gr/computing/smart-home/eksupnoi-aisthitires/191636-tp-link-hs110-wi-fi

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

κατευθείαν στα καλώδια της   παροχής ρεύματος στο κουτί  είναι.

Δύσκολα τα πράγματα...

Είναι σε δική του ασφάλεια στον πίνακα;

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις μια φωτογραφία από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα εστιάζοντας στα καλώδια;

ΥΓ Για να επικολλήσεις τις φωτογραφίες , upload στο https://postimages.org/ και μετά επικόλληση εδώ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δύσκολα τα πράγματα...

Είναι σε δική του ασφάλεια στον πίνακα;

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις μια φωτογραφία από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα εστιάζοντας στα καλώδια;

ΥΓ Για να επικολλήσεις τις φωτογραφίες , upload στο https://postimages.org/ και μετά επικόλληση εδώ .

https://postimg.cc/gallery/1gtbm4xjc/ 

Ασφάλεια αποκλειστικά δικιά του δεν πρέπει να έχει γιατί πέφτουνε και τα υπόλοιπα  ρεύματα στο δωμάτιο τώρα που το δοκίμασα.

Επεξ/σία από KSgJunior
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

https://postimg.cc/gallery/1gtbm4xjc/ 

Ασφάλεια αποκλειστικά δικιά του δεν πρέπει να έχει γιατί πέφτουνε και τα υπόλοιπα  ρεύματα στο δωμάτιο τώρα που το δοκίμασα.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά λίγο τσαπατσοδουλειά η όλη φάση, με καλώδια που μπαίνουν απ έξω , καλώδια που φαίνονται μέσα στο μπουάτ κτλ .

Επίσης η εσωτερική μονάδα μου φαίνεται πολύ κολλητά στο ταβάνι , ενώ και η έξω πατάει σε βάσεις που δεν βλέπω αντικραδασμικά λάστιχα οπότε λογικά θα έχεις κραδασμούς, χώρια που οι σωλήνες του φρέον είναι πάρα πολύ κοντές άρα έξτρα κραδασμοί και θόρυβος, άσε που σου έχει ρίξει την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στη μονάδα αντί για ταυ .

Γενικά μια κακή εγκατάσταση που αδικεί το μηχάνημα.

Αλλά δεν θέλω να σε στεναχωρήσω άλλο. 

Έτσι όπως είναι βλέπω 2 λύσεις, συζήτησέ το με τον ηλεκτρολόγο σου αν δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Είτε να μπει πρίζα σούκο εσωτερικά δίπλα στο κουτί με ένα σκάψιμο και μερεμετάκι και μετά ο ανάλογος μετρητής, είτε να μπει εξωτερικά ένα κουτάκι με έναν sonoff ενδιάμεσα στο εξωτερικό καλώδιο , όπως έχω κάνει στο δικό μου :

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750633c1cb9732865677d17c63e84536fca_644460b5.jpg.9a391d3b39e751504c161b749524ca94.jpg0-02-05-9c58a6f0b703e1ef1a284f278e480006535abc651a272e394821e9c2ecd5c7af_dca27ff6.jpg.fdaca851eabe5c4adbde56964c212cea.jpg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά λίγο τσαπατσοδουλειά η όλη φάση, με καλώδια που μπαίνουν απ έξω , καλώδια που φαίνονται μέσα στο μπουάτ κτλ .

Επίσης η εσωτερική μονάδα μου φαίνεται πολύ κολλητά στο ταβάνι , ενώ και η έξω πατάει σε βάσεις που δεν βλέπω αντικραδασμικά λάστιχα οπότε λογικά θα έχεις κραδασμούς, χώρια που οι σωλήνες του φρέον είναι πάρα πολύ κοντές άρα έξτρα κραδασμοί και θόρυβος, άσε που σου έχει ρίξει την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στη μονάδα αντί για ταυ .

Γενικά μια κακή εγκατάσταση που αδικεί το μηχάνημα.

Αλλά δεν θέλω να σε στεναχωρήσω άλλο. 

Έτσι όπως είναι βλέπω 2 λύσεις, συζήτησέ το με τον ηλεκτρολόγο σου αν δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Είτε να μπει πρίζα σούκο εσωτερικά δίπλα στο κουτί με ένα σκάψιμο και μερεμετάκι και μετά ο ανάλογος μετρητής, είτε να μπει εξωτερικά ένα κουτάκι με έναν sonoff ενδιάμεσα στο εξωτερικό καλώδιο , όπως έχω κάνει στο δικό μου :

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750633c1cb9732865677d17c63e84536fca_644460b5.jpg.9a391d3b39e751504c161b749524ca94.jpg0-02-05-9c58a6f0b703e1ef1a284f278e480006535abc651a272e394821e9c2ecd5c7af_dca27ff6.jpg.fdaca851eabe5c4adbde56964c212cea.jpg

πφφφφ...με έφτιαξες..χεχεχε....το κακό είναι ότι ήμουν στην δουλειά όταν έγινε η εγκατάσταση και ήταν εδώ ο πατέρας μου...άρα καταλαιβαινεις..θα δω τι μπορώ να σώσω...

Aρα στην ίσως τσιμπημένη κατανάλωση που είδα να φταίει κ η εγκατάσταση λες ε;;;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

πφφφφ...με έφτιαξες..χεχεχε....το κακό είναι ότι ήμουν στην δουλειά όταν έγινε η εγκατάσταση και ήταν εδώ ο πατέρας μου...άρα καταλαιβαινεις..θα δω τι μπορώ να σώσω...

Aρα στην ίσως τσιμπημένη κατανάλωση που είδα να φταίει κ η εγκατάσταση λες ε;;;

Κοίτα , το συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι από τα πιο μέτρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Από το εργοστάσιο ήδη θα είναι μέτριο στην κατανάλωση.

Η εγκατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει, πχ κανονικά αν διαβάσεις το εγχειρίδιο  θέλει 15εκ η εσωτερική μονάδα απόσταση από το ταβάνι και 3μέτρα σωλήνες. 

Η κατανάλωση λοιπόν θα προέρχεται από τον συνδυασμό απόδοσης (scop ) και απωλειών που έχεις.

Καλά κάνεις και το έχεις στο follow me.

Αφού είσαι ευχαριστημένος πάντως από ζέστη, μη σκας. Και να κάψεις 20-30€ παραπάνω τον χρόνο, ο μπέμπης (VIP) έχει την ζέστη του. 😊

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κοίτα , το συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι από τα πιο μέτρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Από το εργοστάσιο ήδη θα είναι μέτριο στην κατανάλωση.

Η εγκατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει, πχ κανονικά αν διαβάσεις το εγχειρίδιο  θέλει 15εκ η εσωτερική μονάδα απόσταση από το ταβάνι και 3μέτρα σωλήνες. 

Η κατανάλωση λοιπόν θα προέρχεται από τον συνδυασμό απόδοσης (scop ) και απωλειών που έχεις.

Καλά κάνεις και το έχεις στο follow me.

Αφού είσαι ευχαριστημένος πάντως από ζέστη, μη σκας. Και να κάψεις 20-30€ παραπάνω τον χρόνο, ο μπέμπης (VIP) έχει την ζέστη του. 😊

Καλά ναι όλα για τον Μπεμπη γινονται. και αφου μας καλύπτει η ζεστή μια χαρά...Σε λίγο τελειώνει και η εγκατάσταση του fujitsu asyg24klca στο σαλόνι.

Θα στείλω εντυπώσεις σε λίγο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...