Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχουν όλα πιστοποίηση. Και το Haier.

Εμένα μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα ότι μπορείς να δώσεις ικανοποιητική εξήγηση.

Ρωτώ : γιατί το 24αρι suzumi χάνει σχεδόν 2KW capacity μέσα σε 1-2 βαθμούς; Προγραμματισμός;

Γιατί το ASYG24KLCA όχι; Από τους 7 στο μηδέν έχει χάσει ελάχιστα.

Υποψιάζομαι ότι η Toshiba έχει προγραμματίσει να ρίχνει capacity πχ ρίχνοντας στροφές στον συμπιεστή για να αποφύγει ή να καθυστερήσει το defrost ενώ η Fujitsu ίσα ίσα θα δεις ότι αυξάνει τα watts και κρατάει το capacity σχεδόν σταθερό. Ίσως για αυτό είναι ότι επιρρεπές. Από την άλλη δεν θα σε πουλήσει σε επάρκεια.

Εχεις δωσει πινακα ή καμπυλες για το asyg? Θα ψαξω να βρω και γω αλλα κατι αντιστοιχο θα ειναι λογικα. Οταν ενα κλιματιστικο δουλευει στο μεγιστο της ισχυος του τοτε και στην εξωτερικη μοναδα εχει τη χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια. Οταν εχει κρυο για να μην μενει συνεχεια παγωμενο δουλευει σε αλλη μεγιστη ισχυ διοτι οσο πιο ψηλα δουλευει τοσο πιο κρυο βγαζει η εξω μοναδα. Νομιζα οτι αυτη τη λειτουργια την εχουμε δεδομενη ειναι μειωση αποδοσης λογω για προστασια της μοναδας.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εχεις δωσει πινακα ή καμπυλες για το asyg? Θα ψαξω να βρω και γω αλλα κατι αντιστοιχο θα ειναι λογικα. Οταν ενα κλιματιστικο δουλευει στο μεγιστο της ισχυος του τοτε και στην εξωτερικη μοναδα εχει τη χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια. Οταν εχει κρυο για να μην μενει συνεχεια παγωμενο δουλευει σε αλλη μεγιστη ισχυ διοτι οσο πιο ψηλα δουλευει τοσο πιο κρυο βγαζει η εξω μοναδα. Νομιζα οτι αυτη τη λειτουργια την εχουμε δεδομενη ειναι μειωση αποδοσης λογω για προστασια της μοναδας.

Μη σταθείς στο βελάκι μόνο. Κοίτα απλά τη διαφορά.

1457039535_Annotation2020-01-26112906.png.0d51680cfa85c6dbd1a6cb22939a9e7a.pngInked3a59733533cd81ee2414ef9cc9a94081_LI.jpg.b3e12b7a03cef5765ffb8f0f46998d5b.jpg

Δημοσ.
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε defrost. Οι δοκιμές μπορεί να γίνονται σε 0% υγρασία.

edit

Το Haier λέει 46% υγρασία πάντως. Εκεί δεν κάνεις defrost με τίποτα.

Στο manual του mitsubishi κατω απο τους πινακες αποδοσης δινει και ενα ποσοστο παραπανω απωλειων για defrost.

air.png

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RAS18 είπε

Λογαριασμός ρεύματος Δεκεμβρίου με τα κρύα και το Shorai να λειτουργει όλη την ημέρα στους 23 και 22 βαθμους την νύχτα για σπιτι 100τμ!!  68.67 ευρω οπου μέσα ειναι και θερμοσίφωνας που αναβε μερα παρα μερα κλπ!!!!! 

spacer.png

εύκολα καταλαβαίνει κάποιος γιατί υπάρχει αυτή η πόρωση με τα shorai 

Φίλε μου μένεις στην Κρήτη, έτσι δεν είναι;; τι θερμοκρασίες έχεις στην περιοχή σου;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pannarab είπε

Φίλε μου μένεις στην Κρήτη, έτσι δεν είναι;; τι θερμοκρασίες έχεις στην περιοχή σου;

Δεκεμβριο είχε και 5αρια

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μη σταθείς στο βελάκι μόνο. Κοίτα απλά τη διαφορά.

1457039535_Annotation2020-01-26112906.png.0d51680cfa85c6dbd1a6cb22939a9e7a.pngInked3a59733533cd81ee2414ef9cc9a94081_LI.jpg.b3e12b7a03cef5765ffb8f0f46998d5b.jpg

Μαλιστα.. κοιτα η εξηγηση του defrost και της μειωσης της αποδοσης ειναι αυτο που ηδη ξερεις και αυτο που ειπα και γω παραπανω. Ετσι εξηγειται, .. το πως εξειγειται στο fujitsu ειναι το θεμα... εκει πρεπει να ψαξουμε τι παιζει 

Εξωτερικη θερμοκρασια , εξωτερικη υγρασια και ζητουμενη ισχυς ειναι τα στοιχεια που επιδρουν στο αν θα εχεις παγο εξω ή οχι. Για τον μηχανισμο αποπαγωσης υπαρχουν διαφορες τεχνικες, κατι για hot gas απου mitsu ειχα διαβασει (τα θεωρουσα τα καλυτερα σε αυτο τον τομεα) κατι για εξωτερικες αντιστασεις περιπετρικα του συμπιεστη εχω διαβαζει, δε ξερω τι αλλο υπαρχει αλλα σιγουρα κατι εχει και το fujitsu που δεν εχουν τα περισσοτερα και δεν ειναι απλα τεχνικα χαρακτηριστικα μεγεθους συμπιεστη, πιεσεων λειτουργιας. Αν εβλεπα απλα μετατοπιση της καμπυλης σε αλλο σημειο θα κοιταζα τα τεχνικα χαρακτηριστικα αλλα εδω δε βλεπω καν σημειο οπου θεωρειται μπαινει στη ζωνη αποπαγωσης.

1 ώρα πριν, RAS18 είπε

Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μπερδεύεις τους χρήστες και τελικά να μπερδεύεσαι και εσύ ο ίδιος, εκτός αν είσαι ειδικος και μας το παίζεις απλός χρήστης, ο οποίος αφιερώνει τόσες πολλές ώρες παραθέτοντας πινακακια προσπαθώντας να βρει κάτι να πει και να καταλήξει τελικά σε προώθηση συγκεκριμένου κλιματιστικού 

Οχι ρε φιλε, δε το εχει κανει αυτο. Αλλα αν το κανει ποτε θα βασιζεται σε τεχνικα επιχειρηματα. Ψαξε αλλου

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω μια απορία ,εσείς που ζητάτε 20 και 21 βαθμούς εσωτερική,δεν κρυώνετε?

Εγω με εξωτερικές 3 έως Ο βαθμούς αυτή την περίοδο το βράδυ ,το 18 Fujitsu παίζει 3-4 ώρες 1000-1100 watt,και μετά 500,550 watt σταθερά, με ζητούμενες όμως 22 και 23 βαθμούς (πιο κάτω κρυώνω),και το daikin το 12 το sensira  στα 500  watt κατά μέσο όρο,με σκαμπανεβάσματα .

Και τα δυο ζεσταίνουν χώρους μεγαλύτερους απο τυπικά κλειστά δωμάτια στα τετραγωνικά τους,το Fujitsu 45 τετραγωνικά  όχι ενιαία, και το daikin 40 τετραγωνικά 2 δωματίων.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aris1964 είπε

Εγώ πάντως έχω μια απορία ,εσείς που ζητάτε 20 και 21 βαθμούς εσωτερική,δεν κρυώνετε?

Εγω με εξωτερικές 3 έως Ο βαθμούς αυτή την περίοδο το βράδυ ,το 18 Fujitsu παίζει 3-4 ώρες 1000-1100 watt,και μετά 500,550 watt σταθερά, με ζητούμενες όμως 22 και 23 βαθμούς (πιο κάτω κρυώνω),και το daikin το 12 το sensira  στα 500  watt κατά μέσο όρο,με σκαμπανεβάσματα .

Και τα δυο ζεσταίνουν χώρους μεγαλύτερους απο τυπικά κλειστά δωμάτια στα τετραγωνικά τους,το Fujitsu 45 τετραγωνικά  όχι ενιαία, και το daikin 40 τετραγωνικά 2 δωματίων.

Το που κρυώνει η ζεσταίνεται κάποιος είναι καθαρά υποκειμενικό ,πάντως το 20 και το 21 είναι μια κοινά αποδεκτή θερμοκρασία εάν και εφόσον δε θες να κάθεσαι με κοντό μπλουζάκι Ιανουάριο μήνα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Μαλιστα.. κοιτα η εξηγηση του defrost και της μειωσης της αποδοσης ειναι αυτο που ηδη ξερεις και αυτο που ειπα και γω παραπανω. Ετσι εξηγειται, .. το πως εξειγειται στο fujitsu ειναι το θεμα... εκει πρεπει να ψαξουμε τι παιζει 

Εξωτερικη θερμοκρασια , εξωτερικη υγρασια και ζητουμενη ισχυς ειναι τα στοιχεια που επιδρουν στο αν θα εχεις παγο εξω ή οχι. Για τον μηχανισμο αποπαγωσης υπαρχουν διαφορες τεχνικες, κατι για hot gas απου mitsu ειχα διαβασει (τα θεωρουσα τα καλυτερα σε αυτο τον τομεα) κατι για εξωτερικες αντιστασεις περιπετρικα του συμπιεστη εχω διαβαζει, δε ξερω τι αλλο υπαρχει αλλα σιγουρα κατι εχει και το fujitsu που δεν εχουν τα περισσοτερα και δεν ειναι απλα τεχνικα χαρακτηριστικα μεγεθους συμπιεστη, πιεσεων λειτουργιας. Αν εβλεπα απλα μετατοπιση της καμπυλης σε αλλο σημειο θα κοιταζα τα τεχνικα χαρακτηριστικα αλλα εδω δε βλεπω καν σημειο οπου θεωρειται μπαινει στη ζωνη αποπαγωσης.

Οχι ρε φιλε, δε το εχει κανει αυτο. Αλλα αν το κανει ποτε θα βασιζεται σε τεχνικα επιχειρηματα. Ψαξε αλλου

Εγώ φοβάμαι ότι απλά δεν παίρνει υπόψιν το defrost ,και απλά εμφανίζει τις μέγιστες θερμικές αποδόσεις ανά εξ.θερμοκρασια. Αν είχε τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες, θα το διαφημίζε κάπως αυτήν την "πατέντα" .. (όπως έχει η mitsu το hyper heat) Και το ότι και το Mitsubishi,και το Toshiba αναφέρει περί defrost ενώ το fuji όχι..ίσως ενισχύει αυτήν τη άποψη.

Όση θερμική απόδοση έχει το fuji στους -15C εξ.θερμοκρασια τόσο έχει πχ το toshiba στους 5C.. εε είναι λίγο για μένα sci-fi κατάσταση..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το που κρυώνει η ζεσταίνεται κάποιος είναι καθαρά υποκειμενικό ,πάντως το 20 και το 21 είναι μια κοινά αποδεκτή θερμοκρασία εάν και εφόσον δε θες να κάθεσαι με κοντό μπλουζάκι Ιανουάριο μήνα 

Υπάρχει περίπτωση κλιματιστικό που δουλεύει σε μη ενιαίο χώρο(δωμάτιο 10-15 τετραγωνικά με κλειστή πόρτα και χωρίς απώλειες απο κάποιο εξωτερικό παράθυρο),να πιάσει 21 βαθμούς με ζητούμενη 21 βαθμούς σε όλο τον χώρο που ζεσταίνει?

Οντως το πότε κρυώνει κανείς είναι καθαρά υποκειμενικό(έχω φίλο που έχει στο σπίτι 18 βαθμούς το χειμώνα και αν ανεβεί παραπάνω ιδρώνει),αλλά με 20 βαθμούς  μέσα να είσαι με το κοντομάνικο και έξω να έχει 0  δεν είναι και το πιο σύνηθες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, aris1964 είπε

Υπάρχει περίπτωση κλιματιστικό που δουλεύει σε μη ενιαίο χώρο(δωμάτιο 10-15 τετραγωνικά με κλειστή πόρτα και χωρίς απώλειες απο κάποιο εξωτερικό παράθυρο),να πιάσει 21 βαθμούς με ζητούμενη 21 βαθμούς σε όλο τον χώρο που ζεσταίνει?

Οντως το πότε κρυώνει κανείς είναι καθαρά υποκειμενικό(έχω φίλο που έχει στο σπίτι 18 βαθμούς το χειμώνα και αν ανεβεί παραπάνω ιδρώνει),αλλά με 20 βαθμούς  μέσα να είσαι με το κοντομάνικο και έξω να έχει 0  δεν είναι και το πιο σύνηθες.

Αν το αφήσεις να δουλέψει όσες ώρες χρειάζεται (ανάλογα με την διαρρύθμιση του χώρου) θα έρθει μια στιγμή που η θερμοκρασία θα ισορροπήσει στους 21C σε ολο τον χώρο.. (εφόσον το κλιματιστικό δεν δουλεύει σαν on/off) (αυτή η ισορροπία θελει χρόνο)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Αν το αφήσεις να δουλέψει όσες ώρες χρειάζεται (ανάλογα με την διαρρύθμιση του χώρου) θα έρθει μια στιγμή που η θερμοκρασία θα ισορροπήσει στους 21C σε ολο τον χώρο.. (εφόσον το κλιματιστικό δεν δουλεύει σαν on/off)

To συγκεκριμένο απαντάται στο ποστ που έκανα νωρίτερα με τις δοκιμές σε 2 υπνοδωμάτια

Ωστόσο, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να μην κρατάω μία πισω ή για τις καταναλώσεις οποιουδήποτε κλιματιστικού στην Κρήτη.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις παρακάτω συνθήκες και μιλάμε για Αττική Κρήτη, όχι Γρεβενά.

SmartSelect_20200126-124650_Firefox.jpg

SmartSelect_20200126-124903_Firefox.jpg

Δημοσ.

TOSHIBA  MiraPlus16 - 3.51kw απόδοση στους 0C και 20 βαθμούς ζητούμενη θερμοκρασία.

FUJITSU KMTA14 - 5.11kw απόδοση στους 0C και 20 βαθμούς ζητούμενη θερμοκρασία.

Και εδώ, πολυ μεγάλη διαφορά υπέρ του FUJITSU...το οποίο βέβαια έχει twin rotary...αλλα ίσως ισχύει οτι αναφέρει ο RND1978 με τα defrost και αν τα έχει υπολογίσει η FUJITSU...

Δημοσ.

Σε όλο τον χώρο όχι ποτέ,όταν δουλεύει σε 45 τετραγωνικά ζεσταίνοντας διαφορετικούς χώρους που ενώνονται με ανοίγματα ,μόλις πιάσει 21 στον ενιαίο που είναι δίπλα του θα κατεβάσει την θερμοκρασία του αέρα που βγάζει,με αποτέλεσμα η κουζίνα (παράδειγμα σε μένα,που δεν είναι στον ενιαίο χώρο ),να κρυώσει και να παίζει τουλάχιστον 1 με 1,5 βαθμό παρακάτω.

Για αυτό το ιδανικό για τα κλιματιστικά είναι να δουλεύουν αυτόνομα σε ξεχωριστούς χώρους.

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν το αφήσεις να δουλέψει όσες ώρες χρειάζεται (ανάλογα με την διαρρύθμιση του χώρου) θα έρθει μια στιγμή που η θερμοκρασία θα ισορροπήσει στους 21C σε ολο τον χώρο.. (εφόσον το κλιματιστικό δεν δουλεύει σαν on/off) (αυτή η ισορροπία θελει χρόνο)

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...