Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ήρθε το ρεύμα.

Από 2/12/19 έως την 26/1/20 δλδ 55ημέρες , έκαψα 1478KWh.

Περίπου 27KWh την ημέρα. Υπόψη ότι με την elpedison που έχω , με αναγωγή των χρεώσεων και των λογαριασμών με όλα μέσα (βέβαια αλλάζει αυτό ανάλογα τον δήμο και τα τμ του καθενός), υπολογίζω ως σταθμισμένη τιμή κιλοβατώρας, με όλες τις χρεώσεις τα  0.17€/KWh . Συνεπώς 4.6€/ημέρα για 3κλιματιστικά (και βέβαια ότι άλλες καταναλώσεις έχω, πλυντήρια, κουζίνες κτλ).

Δυστυχώς το HS110 έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα έναντι του blitzwolf αλλά και του sonoff που δεν το είχα σκεφτεί: δεν δείχνει στατιστικά μηνών.

Έχει κανείς καμιά ιδέα από τους κατόχους πως το αντιμετωπίσουμε αυτό; Μια σκέψη είναι να γράφω κάπου στο τέλος του μήνα τι λέει στο total consuption των τελευταίων 30 ημερών.

(πχ το Fujitsu τώρα λέει 223, το carrier 50.5 και το daikin 50.4)

Ναι βλακεία, δεν μπορείς να το υπολογίσεις. Θα πρέπει κάθε μήνα να γίνεται reset για να μηδενίζει!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Κακα τα ψεματα και εγω μεσω του φορουμ ενημερωθηκα για την λειτουργισ το κινεζοφασον.το θεμα ειναι το εξης εαν δεν βγαζουν προβλημα στην λειτουργια τους και εφοσον οι καταναλωσεις ειναι εντος λογικων πλαισιων οκ.βεβαια και εγω στην αρχη που τα διαβασα περι kuro λεω βλακεια εκανα αλλα μεχρι τωρα ολα καλα!

Ο σκοπός ενός forum είναι να ενημερώνει και ΟΧΙ να βρίζει αυτούς που έχουν μια διαφορετική αντίληψη 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν βγαινει ακρη

Νομίζω ότι το μόνο αξιόλογο συμπέρασμα είναι ότι όσοι έχουν αγοράσει κινέζικο και υπάρχει η δυνατότητα του follow me, φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να το δουλεύουν με αυτό.

Ένα άλλο συμπέρασμα που έχω βγάλει προσωπικά, ότι το κινέζικο με follow me , προσφέρει ανώτερη αίσθηση θέρμανσης σε μικρό χώρο τύπου κρεβατοκάμαρας (από το daikin πάντα, δεν έχω κάτι άλλο να συγκρίνω).

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ήρθε το ρεύμα.

Από 2/12/19 έως την 26/1/20 δλδ 55ημέρες , έκαψα 1478KWh.

Περίπου 27KWh την ημέρα. Υπόψη ότι με την elpedison που έχω , με αναγωγή των χρεώσεων και των λογαριασμών με όλα μέσα (βέβαια αλλάζει αυτό ανάλογα τον δήμο και τα τμ του καθενός), υπολογίζω ως σταθμισμένη τιμή κιλοβατώρας, με όλες τις χρεώσεις τα  0.17€/KWh . Συνεπώς 4.6€/ημέρα για 3κλιματιστικά (και βέβαια ότι άλλες καταναλώσεις έχω, πλυντήρια, κουζίνες κτλ).

Δυστυχώς το HS110 έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα έναντι του blitzwolf αλλά και του sonoff που δεν το είχα σκεφτεί: δεν δείχνει στατιστικά μηνών.

Έχει κανείς καμιά ιδέα από τους κατόχους πως το αντιμετωπίσουμε αυτό; Μια σκέψη είναι να γράφω κάπου στο τέλος του μήνα τι λέει στο total consuption των τελευταίων 30 ημερών.

(πχ το Fujitsu τώρα λέει 223, το carrier 50.5 και το daikin 50.4)

Το github καταγραφει μονο τη logged καταναλωση? Δεν τραβαει data απο τη μπριζα?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δε σου κάνει η μηνιαία καταγραφή της εφαρμογής από το git;

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω ότι το μόνο αξιόλογο συμπέρασμα είναι ότι όσοι έχουν αγοράσει κινέζικο και υπάρχει η δυνατότητα του follow me, φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να το δουλεύουν με αυτό.

Ένα άλλο συμπέρασμα που έχω βγάλει προσωπικά, ότι το κινέζικο με follow me , προσφέρει ανώτερη αίσθηση θέρμανσης σε μικρό χώρο τύπου κρεβατοκάμαρας (από το daikin πάντα, δεν έχω κάτι άλλο να συγκρίνω).

Δεν ισχυει παντα. Το δικο μου το προτιμω χωρις follow me.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το github καταγραφει μονο τη logged καταναλωση? Δεν τραβαει data απο τη μπριζα?

χμμμ , σε αυτό δεν είμαι σίγουρος.

Αν δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια ο υπολογιστής ανοιχτός και να γράφει αλλά έρχονται τα στοιχεία από το πριζάκι, τότε είμαστε κομπλέ.

13 λεπτά πριν, bobadil είπε

Δε σου κάνει η μηνιαία καταγραφή της εφαρμογής από το git;

Το έχεις δει αν είναι στοιχεία της πρίζας;

Screenshot-51.png.b15bd03bcf2cddc758413c0eefffcdc7.png

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια ο υπολογιστής ανοιχτός και να γράφει αλλά έρχονται τα στοιχεία από το πριζάκι, τότε είμαστε κομπλέ.

Το κλείνεις μια μέρα και μετά το συγκρίνεις με το kasa. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τελικα ειναι στοιχεια της πριζας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

48 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το κλείνεις μια μέρα και μετά το συγκρίνεις με το kasa. 

Σχετικά με το τι καταγράφει το HS110...Μετα απο δοκιμές:

Τα στοιχεία της κατανάλωσης Daily/ Monthly etc τα πέρνει απο την "πρίζα", είναι σωστά και δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος.

Αυτό που χάνει είναι η γραφική...Αν κλείσεις την εφαρμογή και την ξανανοίξεις μετα απο ώρες, το διάγραμμα θα συμπιέσει τις ώρες και ξαφνικά απο τα πχ.1000kw στις 13:00 θα δείς ένα drop στα 300kw πχ στις 21:00. Aν δεν προσέξεις τις ώρες κάτω, μπορεί να μην το καταλάβεις.

Δεν μπορεί να μηδενίσεις τα average όποτε θές.  Αναγκαστικά ακολουθείς ημερολογιακούς μήνες. Διαφορές απο το kasa σεν έχω δεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Τελικα ειναι στοιχεια της πριζας.

15 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Τα στοιχεία της κατανάλωσης Daily/ Monthly etc τα πέρνει απο την "πρίζα", είναι σωστά και δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος.

Τέλεια ! Ευχαριστώ!

Οπότε δεν υπάρχει το μειονέκτημα του μετρητή , συνεπώς με τη χρήση του github αρχείου φαίνεται να είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση για την παρακολούθηση των κλιματιστικών μας.

Στο μόνο σημείο που έχω δει όπου υπερτερεί ο sonoff είναι ότι πιάνει πιο καλά το wifi. Στο carrier που έχω τον HS110 έξω στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, αναγκάστηκα και έφερα το ρούτερ στον  ίδιο όροφο για να το πιάσει, ενώ το sonoff όταν ήταν στην ίδια θέση, έπιανε και με το ρούτερ στον κάτω όροφο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Σχετικά με το τι καταγράφει το HS110...Μετα απο δοκιμές:

Αυτό που χάνει είναι η γραφική...Αν κλείσεις την εφαρμογή και την ξανανοίξεις μετα απο ώρες, το διάγραμμα θα συμπιέσει τις ώρες και ξαφνικά απο τα πχ.1000kw στις 13:00 θα δείς ένα drop στα 300kw πχ στις 21:00. Aν δεν προσέξεις τις ώρες κάτω, μπορεί να μην το καταλάβεις.

Δεν μπορεί να μηδενίσεις τα average όποτε θές.  Αναγκαστικά ακολουθείς ημερολογιακούς μήνες. Διαφορές απο το kasa σεν έχω δεί.

Σωστά, όπως είχα αναφέρει το HS110 μπορεί να σου δώσει current/daily/monthly- total πληροφορίες για κατανάλωση σε W/KWH. Οπότε υπάρχει η δυνατότητα αυτά τα δεδομένα να τα χειριστεί ο καθένας ανάλογα, είτε μέσω της github εφαρμογής που έχετε οι περισσότεροι είτε μέσω άλλης "εφορμογής" όπως το Home assistant που χρησιμοποιώ εγώ για να φτιάχνω custom γραφήματα και γενικά να κρατάω στατιστικά. Αυτό που δεν ξέρω μιας και δεν το έχω πολύ καιρό είναι αν η μηνιαία κατανάλωση είναι ημερολογιακή (από 1 - 31 του μήνα) αν και πιστεύω πως θα είναι. Αν κάποιος το έχει καιρό μπορεί να μας πει αν μηδενίζει την 1η του μήνα.   

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, cinqo13 είπε

Σωστά, όπως είχα αναφέρει το HS110 μπορεί να σου δώσει current/daily/monthly- total πληροφορίες για κατανάλωση σε W/KWH. Οπότε υπάρχει η δυνατότητα αυτά τα δεδομένα να τα χειριστεί ο καθένας ανάλογα, είτε μέσω της github εφαρμογής που έχετε οι περισσότεροι είτε μέσω άλλης "εφορμογής" όπως το Home assistant που χρησιμοποιώ εγώ για να φτιάχνω custom γραφήματα και γενικά να κρατάω στατιστικά. Αυτό που δεν ξέρω μιας και δεν το έχω πολύ καιρό είναι αν η μηνιαία κατανάλωση είναι ημερολογιακή (από 1 - 31 του μήνα) αν και πιστεύω πως θα είναι. Αν κάποιος το έχει καιρό μπορεί να μας πει αν μηδενίζει την 1η του μήνα.   

Στο kasa εκεί που λέει past 30 days είναι οι 30 ημέρες που πέρασαν, πχ από 15 Ιαν μέχρι σήμερα και συμπίπτει με τις μπάρες ημερήσιας κατανάλωσης του github.

Ημερολογιακός μήνας είναι στο github εκεί που λέει total this month και στις μπάρες μηνιαίας κατανάλωσης (last 12 months).

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τέλεια ! Ευχαριστώ!

Οπότε δεν υπάρχει το μειονέκτημα του μετρητή , συνεπώς με τη χρήση του github αρχείου φαίνεται να είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση για την παρακολούθηση των κλιματιστικών μας.

Στο μόνο σημείο που έχω δει όπου υπερτερεί ο sonoff είναι ότι πιάνει πιο καλά το wifi. Στο carrier που έχω τον HS110 έξω στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, αναγκάστηκα και έφερα το ρούτερ στον  ίδιο όροφο για να το πιάσει, ενώ το sonoff όταν ήταν στην ίδια θέση, έπιανε και με το ρούτερ στον κάτω όροφο.

Αλήθεια είναι αυτό με το WiFi του HS110. Εμένα σκέψου κάποιες φορές ήταν ταυτόχρονα συνδεδεμένο και στον router/wifi και σε ένα wifi repeater που έχω με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα να το κάνω access από το local δίκτυο και αναγκάστηκα να το "κλειδώσω" μόνο στο ένα από τα δύο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τέλεια ! Ευχαριστώ!

tplink AV600 powerline και λυνεις οποιοδηποτε θεμα με wifi και εχει και δυο θυρες για ethernet

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα κι από εμένα.

Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα κλιματιστικό για το σαλόνι+κουζίνα (ενιαίος χώρος) γύρο στα 45 τετραγωνικά. Λογικά πάω σε 12.000 BTU.

Η μάρκα που με ενδιαφέρει βάση των αναγκών μου είναι η Inventor αλλά έχει ενδιαφέρον και η Midea. Το κλιματιστικό το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση.

Το budget μου είναι 500 ευρώ. Με ενδιαφέρει το σωστό after sales & support καθώς και η απόδοση σε σχέση με την οικονομία στο ρεύμα.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι ποιο από τα τρία κλιματιστικά, που ακολουθούν με links, αξίζουν:

https://www.skroutz.gr/s/12834249/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-12WiFi-N2VO32-12.html?from=sku_spec_variations

https://www.skroutz.gr/s/18330792/Inventor-Premium-PR1VI32-12WF-PR1VO32-12.html

https://www.skroutz.gr/s/14682474/Midea-Mission-II-MB-12N8D6-I.html

Παρακαλώ για τα "φώτα" σας με facts. Θετικά, αρνητικά κτλ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...