Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Πολλοι βαζουν σφραγγιδα,.δινουν βεβαιωση αλλου που συνεργαζονται ..Οπως πολλοι κοβουν αποδειξη σε αλλο ονομα

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο χώρος κατακλύζεται από σκιτζήδες και "μαύρους", με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής των κλιματιστικών και δυστυχώς και στο περιβάλλον, γιατί οι περισσότεροι εκλύουν ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα.
Και ο κατασκευαστής έχει δίκιο να σου πει ότι δε σε καλύπτω γιατι δεν ξέρω αν έκανες καλή εγκατάσταση ή  συντήρηση και έχει δικαίωμα να σου ζητήσει τα αποδεικτικά του νόμου. Γιατί πχ αν δεν κάνεις σωστή απαέρωση ή σωστό έλεγχο διαρροών, το κλιματιστικό θα λειτουργεί με λαθος παραμέτρους (πχ υψηλή πίεση) και θα χαλάσει πιο νωρίς.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μπορειτε να μου προτεινετε ενα κλιματιστικο για περιπου 30-35τμ με καλή απόδοση σε θερμανση?
Η μονωση του σπιτιου ειναι μετρια αλλα να πω πως θα υπαρχει επισης βοηθητικη χρηση καλοριφερ σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.
Δεν θελω να ξεφυγω πολυ σε τιμη (ανω του χιλιαρικου).

Επεξ/σία από marten
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Τι θα συμβεί ;  Θα συμβεί ξεκάθαρα ότι αναφέρονται στους όρους της εγγύησης :
https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

5. Για την ορθή, αποδοτική και ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων συνιστάται ως καλή πρακτική ο καθαρισμός και η συντήρησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα και με την χρήση τους από εξειδικευμένους προς τούτο και πιστοποιημένους τεχνικούς-συντηρητές.

Τι σημαίνει η λέξη συνιστάται: ............................

Αυτά που αναφέρονται δεν είναι ξεκάθαρα, ειναι αοριστα.

Το Νο5 που παρεθεσες δε λεει κατι για το θεμα μας, δηλ. την εγγυηση.

Από το ποστ σου δε καταλαβα ποια ειναι η αποψη σου, θα ισχυει ανεξαρτήτως σερβις η εγγυηση ή δε θα ισχυει?

2 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Στα χρονια που υποσχονται ολοι, μπορει ναχουν σταματησει να πουλανε κατι, να εχουν κλεισει γενικα και οτιδηποτε.Πληρωσε δικηγορο να βγαλεις τοτε ακρη  αν σε συμφερει.

Αν εχουν κλεισει δε τιθεται θεμα, παυει να ισχυει η εγγυηση.

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά το καταλάβαμε !!!!

Μην αγοράζετε Invertor με την 10ετη εγγύηση , γιατί μπορεί να κλείσει η εταιρεία και να μην ισχύει η εγγύηση , γιατί ο εξουσιοδοτημένος εγκατάστασης έχει μουστάκι και πράσινα μάτια και μπορεί να μην ισχύει η εγγύηση κλπ κλπ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Μην αγοράζετε Invertor με την 10ετη εγγύηση , γιατί μπορεί να κλείσει η εταιρεία και να μην ισχύει η εγγύηση , γιατί ο εξουσιοδοτημένος εγκατάστασης έχει μουστάκι και πράσινα μάτια και μπορεί να μην ισχύει η εγγύηση κλπ κλπ

Ο " εξουσιοδοτημένος" εγκαταστάτης είναι μια κουβέντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, με το θέμα της άσχημης μυρωδιάς του κλιματιστικού έχω πλέον καταλήξει και επιτέλους βρήκα τη λύση.

Στην περίπτωσή μου, το ολοκαίνουργιο κλιματιστικό μύριζε άσχημα μόλις σταματούσε να κάνει ψύξη. Το ίδιο ακριβώς έκανε και το κλιματιστικό το οποίο είχε αντικαταστήσει.

Στην περίπτωσή μου, το πρόβλημα λύνεται με την λειτουργία dry. Για μία εβδομάδα όποτε εργαζόταν η μονάδα ήταν σε λειτουργία dry. Ουδέποτε έβγαλε την οποιαδήποτε μυρωδιά.

Σήμερα το πρωί όταν αέριζα το σπίτι, έβαλα το κλιματιστικό να δουλέψει σε λειτουργία ανεμιστήρα. Ομοίως καμία απολύτως μυρωδιά δεν βγήκε από την μονάδα.

Οπότε καταλήγω ότι το κλιματιστικό είναι μεγαλύτερης ισχύος από ότι απαιτείται για το χώρο που καλύπτει, με αποτέλεσμα σε λειτουργία ψύξης να πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία πολύ γρήγορα, και επειδή η θερμοκρασία αυτή είναι σχετικά υψηλή (26 βαθμοί) και επειδή η μονάδα δεν πρόλαβε να στείλει τη φυλακισμένη στο στοιχείο υγρασία στην υδροροή, ξαναστέλνει την υγρασία μέσα στο δωμάτιο, η οποία υγρασία μυρίζει δυσάρεστα.

Συνεπώς, για όποιον βρίσκεται σε παρόμοια περίπτωση, και εφόσον έχει επιβεβαιώσει ότι η εσωτερική μονάδα είναι πεντακάθαρη (ειδικά η οριζόντια υδροροή που πιάνει συνήθως βακτηριακό φίλμ και μούχλα), να δοκιμάσει τη λειτουργία dry.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού για σπίτι 30 τ.μ. 

Το air condition είναι τοποθετημένο στο χώρο του σαλονιού . Το διπλανό δωμάτιο από το σαλόνι είναι το υπνοδωμάτιο και χωρίζονται με τοίχο και πόρτα. 

Σε αυτούς τους δύο χώρους με ενδιαφέρει να κάνει δουλειά το κλιματιστικό. 

Αυτό που έχω τώρα είναι ένα haier 12.000 btu το οποίο πνέει τα λοίσθια. 

Οι ανάγκες είναι κυρίως για θέρμανση διότι δεν έχει άλλο μέσο θέρμανσης το σπίτι και το χειμώνα έχει πολύ κρύο. Σαφώς και το καλοκαίρι μόνο με αυτό και 1 ανεμιστήρα τη βγάζουμε αλλά είναι πιο υποφερτά. 

Budget ~400-500€

Τι θα προτείνατε;

Δημοσ.

Καλημέρα ξέρετε κάποιον αξιοπιστο εμπορο κλιματιστικών(για Αθηνα) που να συμμετέχει στο πρόγραμμα Εξοικονομηση Κατ'οίκον 2;

Οικονομικών μοντελων όχι Daikin κτλ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Aν απευθυνεσαι σε μενα, εγω δεν ειπα κατι τετοιο, αλλωστε 2 ινβερτορ εχω παρει.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vspyr είπε

Άλλο to inverter (η νέα τεχνολογία των κλιματιστικών) και άλλο το inventor (με 2ν) η μάρκα

αμα όμως είναι και inventor τεχνολογίας inverter; 😂

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vspyr είπε

Άλλο to inverter (η νέα τεχνολογία των κλιματιστικών) και άλλο το inventor (με 2ν) η μάρκα

Aρα το "ινβερτορ" που ειπαμε εγω κι ο φιλος είναι μια μιξη ινβερτερ και ινβεντορ :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και λέμε για Inventor, δυστυχώς εγώ δεν είχα την καλύτερη εμπειρία ως τώρα απ αυτά (μπορεί να έτυχε). Καθώς είχα ήδη έναν αφυγραντήρα και ήμουν ευχαριστημένος, είπα να πάρουμε 2 Passion ECO (το P9 όχι το P8) ένα 9ρι και ένα 12ρι στην περίοδο που υπήρχε προσφορά απο ΜΜ για δωρεάν εγκατάσταση και δώρο ΦΠΑ, οπότε πήγαν σχετικά φτηνά. Έπεσε λίγο ταλαιπωρία με το πότε θα γίνει η εγκατάσταση κτλ (πήρε 2 βδομάδες) αλλά φυσικά σε αυτό δεν φταίει η Inventor.

Το πρόβλημα ήταν με τα πλαστικά στο 9ρι (συστολή διαστολή). Στο 12ρι στο σαλόνι κάνει κάποια κράκ σε κάποιο μικρό σχετικά βαθμό (οκ καμία σχέση με το panasonic που είχα και ήταν πάντα αθόρυβο σε τέτοια θέματα πλαστικών.. αν και πιο θορυβώδες σε άλλα όπως πχ στην ροή του αέρα όπως είναι φυσιολογικό λόγω ηλικίας και τεχνολογίας), αλλά το 9ρι στην κρεβατοκάμαρα ήταν ΜΑΡΤΥΡΙΟ.. μιλάμε για αμετρητα δυνατά κρακ (σαν να σπας πλαστικό με δύναμη) όταν άνοιγε, όταν έριχνε στροφές, όταν σταμάταγε, όταν ανέβαζες ή κατέβαζες θερμοκρασία, όταν το έβαζες στο silent (...) και το χειρότερο, αν το έκλεινες για τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά ανα ελάχιστα δευτερόλεπτα όπου φυσικά δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Κανονίσαμε με την inventor για αλλαγή με το συνεργείο που συνεργάζονται με το ίδιο μοντέλο. Μας είπαν τότε να μας βάλουν το OMNIA 3 όπως ακριβώς μου είπαν αλλά δεν δέχτηκα καθώς πρόκειται για φτηνότερο μοντέλο και επέμεινα για το passion eco γιατί αυτό είχα πληρώσει και είχα δώσει παραπάνω λεφτά (αφού και το media markt δεν αναλάμβανε να μου δώσει την όποια διαφορά πίσω). Συνολικά ήρθαν 2 φορές το είδαν, επιβεβαίωσαν  ότι έχει θέμα, την πρώτη έριξαν και κάποιο σπρέϊ σιλικόνης που δεν έκανε τίποτα (ίσα ίσα το πρόβλημα γινόταν χειρότερο μέρα με την μέρα). Τελικά μετά απο λίγες μέρες ήρθαν οι τεχνικοί φέρνοντας μια ίδια εσωτερική μονάδα και μας την άλλαξαν λέγοντας μας πως είμαστε απλά άτυχοι και πέσαμε πάνω σε προβληματική μονάδα. Έκαναν όσο μπόρεσα να καταλάβω, όσο καλύτερη δουλειά μπορούσαν (άλλωστε ήταν πλέον απ την ίδια την inventor) και πίστευα πως ξεμπέρδεψα. Τα κρακ δεν σταμάτησαν εντελώς και πάλι η συγκεκριμένη μονάδα ήταν λίγο χειρότερη απ το 12ρι σε αυτό το θέμα ΑΛΛΑ απ την άλλη δεν είχε καμία σχέση με πριν (πράγμα που δείχνει απ την μια ότι τα πλαστικά δεν είναι ίδια φυσικά με τα ακριβά μοντέλα και ίσως να είμαι άδικος με το δεύτερο 9ρι και με το 12ρι αφού είχα πριν πανασονικ αλλά ταυτόχρονα και ότι όντως η άλλη μονάδα ήταν προβληματική αφού εκεί γινόταν πάρτι για ώρες με τα κρακ... α να μην ξεχάσω δεν έπαιζε και το wifi σε εκείνη επιβεβαιωμένα απ τους τεχνικούς).. τα κρακ πλέον στην δεύτερη μονάδα ήταν μικρά σαν τους δείκτες ενός ρολογιού τοίχου και για πολύ λιγότερη ώρα οπότε είπαμε ότι οκ θα το κρατήσουμε αυτό (έστω και αν θα προτιμούσα να είναι εντελώς αθόρυβο σε πλαστικά για AC των 500 ευρώ). 3-4 μέρες μετά η γυναίκα μου, μου παραπονέθηκε πως όταν έπεσε να κοιμηθεί άκουγε έναν περίεργο θόρυβο σαν τρτρτρτρ (κατανοητό νομίζω πως θα ακουγόταν) την θεώρησα υπερβολική και δεν έδωσα σημασία ώσπου όταν πήγα να κοιμηθώ και εγώ 4 το πρωί πετάχτηκα απ το χτύπημα που έκανε η φτερωτή μέσα στο μηχάνημα που πλέον χτυπάει πάντα όταν το μηχάνημα ρίχνει στροφές μετά απο αρκετή ώρα λειτουργίας (πχ αν πιάσει στην μέση της νύχτας την θερμοκρασία ή αν βάλεις silent ή follow me κτλ).

Κατανοώ πως μπορεί όντως απλά να είμαι άτυχος αλλά ειδικά στο 9ρι 2 στα 2 το χω πάρει απο φόβο το συγκεκριμένο και ειδικά η σύζυγος. Φαντάζομαι αν είναι κάπου λασκαρισμένη η φτερωτή (πχ απ την μεταφορά) και συντονίζει σε συγκεκριμένες στροφές, φτιάχνεται αλλά δεν έχω όρεξη για άλλες δοκιμές (ήδη 2 μήνες κοντά δεν κοιμόμαστε καλά από την πρώτη αγορά). Υπάρχει κανένας να έχει το Omnia να μου πει αν έχει τέτοια προβλήματα? επίσης υπάρχει κάποιος με το 9ρι Passion Eco p9 (όχι p8) να μου πει πως πάει το δικό του για να δω αν είναι θέμα μοντέλου, παρτίδας ή ατυχίας?

Να πω εδώ πως τουλάχιστον η Inventor δείχνει αρκετά μεγάλη διάθεση για after sales support, πέρα απ τα όποια θέματα μπορεί να έχει ένα μοντέλο (ή το πόσο άτυχος μπορεί να είμαι απλά εγώ γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Craven
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Craven είπε

Μιας και λέμε για Inventor, δυστυχώς εγώ δεν είχα την καλύτερη εμπειρία ως τώρα απ αυτά (μπορεί να έτυχε). Καθώς είχα ήδη έναν αφυγραντήρα και ήμουν ευχαριστημένος, είπα να πάρουμε 2 Passion ECO (το P9 όχι το P8) ένα 9ρι και ένα 12ρι στην περίοδο που υπήρχε προσφορά απο ΜΜ για δωρεάν εγκατάσταση και δώρο ΦΠΑ, οπότε πήγαν σχετικά φτηνά. Έπεσε λίγο ταλαιπωρία με το πότε θα γίνει η εγκατάσταση κτλ (πήρε 2 βδομάδες) αλλά φυσικά σε αυτό δεν φταίει η Inventor.

Το πρόβλημα ήταν με τα πλαστικά στο 9ρι (συστολή διαστολή). Στο 12ρι στο σαλόνι κάνει κάποια κράκ σε κάποιο μικρό σχετικά βαθμό (οκ καμία σχέση με το panasonic που είχα και ήταν αθόρυβο σε τέτοια θέματα.. λίγο απαράδεκτο για ac που έχει 550 ευρώ), αλλά το 9ρι στην κρεβατοκάμαρα ήταν ΜΑΡΤΥΡΙΟ.. μιλάμε για αμετρητα δυνατά κρακ (σαν να σπας πλαστικό με δύναμη) όταν άνοιγε, όταν έριχνε στροφές, όταν σταμάταγε, όταν ανέβαζες ή κατέβαζες θερμοκρασία, όταν το έβαζες στο silent (...) και το χειρότερο, αν το έκλεινες για τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά ανα ελάχιστα δευτερόλεπτα όπου φυσικά δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Κανονίσαμε με την inventor για αλλαγή με το συνεργείο που συνεργάζονται με το ίδιο μοντέλο. Μας είπαν τότε να μας βάλουν το OMNIA 3 όπως ακριβώς μου είπαν και επέμεναν, πράγμα που μου φάνηκε περίεργο και η σκέψη μου πήγε για καμιά προβληματική παρτίδα αλλά επέμεινα για το passion eco γιατί αυτό είχα πληρώσει και είχα δώσει παραπάνω λεφτά (αφού κανείς δεν αναλάμβανε να μου δώσει την διαφορά) Συνολικά ήρθαν 2 φορές το είδαν, επιβεβαίωσαν  ότι έχει θέμα, την πρώτη έριξαν και κάποιο σπρέϊ σιλικόνης που δεν έκανε τίποτα (ίσα ίσα το πρόβλημα γινόταν χειρότερο μέρα με την μέρα). Τελικά μετά απο κάποιες μέρες ήρθαν οι τεχνικοί φέρνοντας μια ίδια εσωτερική μονάδα και μας την άλλαξαν λέγοντας μας πως είμαστε απλά άτυχοι και πέσαμε πάνω σε προβληματική μονάδα. Τα κρακ δεν σταμάτησαν εντελώς και πάλι η συγκεκριμένη μονάδα ήταν χειρότερη απ το 12ρι ΑΛΛΑ τουλάχιστον δεν είχε καμία σχέση με πριν (πράγμα που δείχνει απ την μια ότι τα πλαστικά δεν είναι τα καλύτερα αλλά και ότι όντως η άλλη μονάδα ήταν προβληματική... α να μην ξεχάσω δεν έπαιζε και το wifi σε εκείνη).. τα κρακ πλέον ήταν μικρά σαν τους δείκτες ενός ρολογιού τοίχου και για πολύ λιγότερη ώρα οπότε είπαμε ότι οκ θα το κρατήσουμε αυτό (φυσικά δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος για ένα AC που έχει 500 ευρώ αλλά τέλοσπάντων...). 3-4 μέρες μετά η γυναίκα μου, μου παραπονέθηκε πως όταν έπεσε να κοιμηθεί άκουγε έναν περίεργο θόρυβο σαν τρτρτρτρ (κατανοητό) την θεώρησα υπερβολική και δεν έδωσα σημασία ώσπου όταν πήγα να κοιμηθώ και εγώ 4 το πρωί πετάχτηκα απ το χτύπημα που έκανε η φτερωτή μέσα στο μηχάνημα που πλέον χτυπάει πάντα όταν το μηχάνημα ρίχνει στροφές μετά απο αρκετή ώρα λειτουργίας (πχ αν πιάσει στην μέση της νύχτας την θερμοκρασία ή αν βάλεις silent ή follow me κτλ).

Οι τεχνικοί που συνεργάζονται με την Inventor, λένε απ την μια πως είμαστε άτυχοι, απ την άλλη επιμένουν για το Omnia 3 (το λέω έτσι γιατί έτσι μου το αναφέρουν κάθε φορά) και πως με αυτό δεν θα έχω πρόβλημα (δεν γνωρίζω πως είναι τόσο σίγουροι βέβαια). Ζήτησα αλλαγή με το Nemesis και να πληρώσω την διαφορά (θεωρώντας πως σαν ακριβότερο μοντέλο θα είναι λίγο πιο προσεγμένο) αλλά δεν τους είδα "ζεστούς" μιας και μου είπαν για κάτι τέτοιο να μιλήσω με ΜΜ (που όμως δεν το έχει καν το συγκεκριμένο). Κατανοώ πως μπορεί όντως απλά να είμαι άτυχος (άλλωστε το 12ρι στο σαλόνι έχει τα θεματάκια του και αυτό με την ποιότητα κατασκευής και κάνει τους θορύβους του αλλά τουλάχιστον δεν κοιμόμαστε εκεί και παλεύεται) αλλά στο 9ρι 2 στα 2 το χω πάρει απο φόβο το συγκεκριμένο. Φαντάζομαι αν είναι κάπου λασκαρισμένη η φτερωτή (πχ απ την μεταφορά) και συντονίζει σε συγκεκριμένες στροφές, φτιάχνεται αλλά δεν έχω όρεξη για άλλες δοκιμές (ήδη 2 μήνες κοντά δεν κοιμόμαστε καλά από την πρώτη αγορά). Υπάρχει κανένας να έχει το Omnia να μου πει αν έχει τέτοια προβλήματα? επίσης υπάρχει κάποιος με το 9ρι Passion Eco p9 (όχι p8) να μου πει πως πάει το δικό του για να δω αν είναι θέμα μοντέλου, παρτίδας ή ατυχίας?

Να πω εδώ πως τουλάχιστον η Inventor (αν και θέλουν λίγο πίεση μέχρι να σου ρθουν), δείχνει διάθεση για after sales support, πέρα απ τα όποια θέματα μπορεί να έχει ένα μοντέλο (ή το πόσο άτυχος μπορεί να είμαι απλά εγώ γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

Ευχαριστώ!

Εχω 9αρι και 18 αρη passion eco απο κοτσοβολο. Φαινονται πολυ καλα, το 9 αρι ακουγεται που και που τα πλαστικααλλα καμια σχεση με την περιγραφη σου. Ατυχος..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...