Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Critter είπε

Καλησπερα παιδια.Θελω να παρω κλιματιστικο 18αρι για σαλονι με τις εξης προδιαγραφες:

Τουλαχιστον Α++

Υγρανση/Αφυγρανση γιατι μπουκωνει ευκολα η μυτη μου με τα κλιματιστικα και επισης υπαρχει βρεφος στο σπιτι.

Ιδανικα Ιονιστη

Τιμη περιπου 1500.

Εχω βρει τα:

https://vimax.gr/index.php?route=product/product&product_id=4987&gclid=Cj0KCQjw3PLnBRCpARIsAKaUbgueK1rEkFUTv9ERN1b0pkPpZ24wTBSyUdD7h88h1rKTAAoH8Sirr5QaApr0EALw_wcB (στα 1610)

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198244-daikin-atxm50n-siesta-perfera (στα 1500)

Ποια η γνωμη σας για τα δυο και τι αλλο θα προτεινατε;

Σας ευχαριστω!

https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Critter είπε

Καλησπερα παιδια.Θελω να παρω κλιματιστικο 18αρι για σαλονι με τις εξης προδιαγραφες:

Τουλαχιστον Α++

Υγρανση/Αφυγρανση γιατι μπουκωνει ευκολα η μυτη μου με τα κλιματιστικα και επισης υπαρχει βρεφος στο σπιτι.

Ιδανικα Ιονιστη

Τιμη περιπου 1500.

Εχω βρει τα:

https://vimax.gr/index.php?route=product/product&product_id=4987&gclid=Cj0KCQjw3PLnBRCpARIsAKaUbgueK1rEkFUTv9ERN1b0pkPpZ24wTBSyUdD7h88h1rKTAAoH8Sirr5QaApr0EALw_wcB (στα 1610)

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198244-daikin-atxm50n-siesta-perfera (στα 1500)

Σας ευχαριστω!

Υγράνση αφυγρανση μόνο ένα κλιματιστικό ξέρω,daikin ururu sarara.. για μενα και για πολλούς άλλους το απόλυτο κλιματιστικό..

Δεν νομίζω τα κλιματιστικά που έβαλες να έχουν υγράνση.. (αφυγρανση κάνουν όλα)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Υγράνση αφυγρανση μόνο ένα κλιματιστικό ξέρω,daikin ururu sarara.. για μενα και για πολλούς άλλους το απόλυτο κλιματιστικό..

Ωχ, έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, j2k είπε

θελω ενα 9000 btu ΜΗ inverter εντελως αθορυβο σε καλη τιμη.

Τι να παρω?

Δεν νομίζω να υπάρχουν και να επιτρέπονται τα μη inverter ,μόνο μεταχειρισμένο; 

Θα πρότεινα κάτι toyo,gree που είναι μεν inverter αλλά πλησιάζουν την λειτουργία των συμβατικών κλιματιστικών..

52 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τι έχουν παρουσιάσει τα συγκεκριμένα και είστε εναντίων;
Και να ξαναρωτήσω... γιατί δεν σχολιάζει κανείς αρνητικά με προβλήματα τα φθηνιάρικα κλιματιστικά!

Κατά καιρούς πολλά και διάφορα..θέματα αξιοπιστίας..

έχε υπόψιν ότι άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα φθηνό κλιματιστικό και άλλες απαιτήσεις αν δώσεις μια περιουσία..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argitt είπε

Καταρχήν ποιο μοντέλο έχεις;;;Γιατί την λειτουργία του νωπου αέρα την έχουν ακριβά μοντέλα της Gree.

GREE GRS121 EI/JFR-N3

να ναι καλά το εξοικονομω... Το βάζω 28-29 βαθμούς και με ένα φτηνό μετρητή που έχω βλέπω λειτουργία το πολύ μέχρι 350W. Για πολύ λίγο στην αρχή που το ανοίγω λειτουργεί κοντά στα 1000w.

Τωρα για το νωπό αέρα και τον ιονιστη δεν ξέρω κυριως την επιβάρυνση στο μηχάνημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, panostom είπε

GREE GRS121 EI/JFR-N3

να ναι καλά το εξοικονομω... Το βάζω 28-29 βαθμούς και με ένα φτηνό μετρητή που έχω βλέπω λειτουργία το πολύ μέχρι 350W. Για πολύ λίγο στην αρχή που το ανοίγω λειτουργεί κοντά στα 1000w.

Τωρα για το νωπό αέρα και τον ιονιστη δεν ξέρω κυριως την επιβάρυνση στο μηχάνημα

Δεν νομίζω να έχει λειτουργία νωπου αέρα,στις οδηγίες χρήσεως δεν λέει ότι δεν είναι διαθέσιμη;

Ο ιονιστης ανεβάζει μερικά (πολύ λίγα ωστόσο) watt την κατανάλωση..εγώ τον είχα πάντα ανοιχτό..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Βασικα δεν ξερω αν το ζηταω σωστα οσον αφορα την υγρανση.Εννοω οτι δεν θελω να ξηραινει τον αερα με αποτελεσμα να μπουκωνω.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Critter είπε

Βασικα δεν ξερω αν το ζηταω σωστα οσον αφορα την υγρανση.Εννοω οτι δεν θελω να ξηραινει τον αερα με αποτελεσμα να μπουκωνω.

Όλα τα κλιματιστικά στη ψύξη κάνουν και αφυγρανση (το νερό που βγαίνει από την αποχέτευση έξω είναι η υγρασία του σπιτιού),ίσως θα είναι προτιμότερο να έχεις ένα κλιματιστικό που να μην κάνει συχνές επανεκκινήσεις (on/off),όπου ο συμπιεστής δουλεύει συνεχόμενα και σε χαμηλή ισχύ,άρα λογικά θα κάνει πολύ λιγότερη αφυγρανση.. Ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει περισσότερα σχετικά με αυτό.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Critter είπε

Τα air conditions . λόγω του τρόπου λειτουργίας τους που το καλοκαίρι σε λειτουργία ψύξης έχουν το μέσα στοιχείο να πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου, έχουν ως δευτερεύων αποτέλεσμα την συμπύκνωση των υδρατμών , οι οποίοι σε μορφή νερού , εξέρχονται εκτός σπιτιού (τον χειμώνα γίνεται το αντίστροφο αλλά εκεί αφυγραίνουν των εξωτερικό αέρα). 

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος στη διαδικασία, οπότε με την αυστηρή έννοια του όρου, το 99,99% των air conditions ΔΕΝ είναι κλιματισμός. 

Κλιματισμός σημαίνει να ελέγχω το κλίμα , άρα θερμοκρασία και υγρασία. 

Μόνο ένα κλιματιστικό split υπάρχει στην αγορά που ελέγχει απόλυτα το κλίμα και την υγρασία και αυτό είναι το Daikin ururu sarara. 

Αν θες να μην έχεις λοιπόν ανεξέλεγκτη αφύγρανση  , θα πρέπει να πας μόνο εκεί . Αλλιώς σε καλύπτει και το Shorai Premium που σου πρότεινα ή το Mitsubishi που έβαλες . 

Δες το video και θα καταλάβεις :

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lordkorter είπε

Αμα ηταν να διαλεγατε για αγορα ενα απο αυτα τα 3 inventor ποιο θα διαλεγατε?

1. Inventor Premium PR1VI32-24WF / PR1VO32-24
2. Inventor Nemesis Pro N2VI32-24WiFi/N2VO32-24

3. Inventor Passion Eco P9MVI32-24WiFi / P9MVO32-24

Με βάση το SEER (οικονομία ρεύματος στην ψύξη, όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο καλύτερα) :

Nemesis pro SEER=7 
Passion eco SEER=6.6
Premium SER=6.1

Με βάση το SCOP  (όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία θέρμανσης)

Νemesis pro scop= 5.2
Passion eco και Premium έχουν το ίδιο scop= 5.1 
Δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ των μοντέλων.

Και τα τρία μοντέλα έχουν διάφορα φίλτρα, ιονιστή και wi-fi . 

To Νemesis pro έχει πιο μεγάλη παροχή αέρα  οπότε ίσως είναι καλύτερη επιλογή για την περίπτωση σου που θες να πιάνει όσο γίνεται και την κρεβατοκάμαρα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επανέρχομαι έχοντας πλέον κατασταλάξει ότι αυτό που χρειάζομαι για το σαλόνι-τραπεζαρια-κουζινα (34 τμ) είναι ένα 18αρι.Θσ τροφοδοτει και ενα  διαδρομο ωστε να ψυχει και δυο δωματια ( ελαφρα ομως ) Βάζοντας σα δεδομένο ότι δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 700-750 και μετά από συμβουλές φίλων εδώ μέσα έχω καταλήξει στα παρακάτω.

https://www.bestprice.gr/compare/2155040404_2154832798_2154834256_2155367090/comparison.html

Η λίστα δεν είναι δεσμευτική. Θα μπορούσα να δω και κάτι άλλο αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις δυο εταιρείες.

θα ήθελα να έχει ιονιστή λόγω κουζίνας, χαμηλό θόρυβο και αν έχει wi-fi ώστε να μπορώ να το ενεργοποιώ απομακρυσμένα δεν θα ήταν άσχημο αλλά και δεσμευτικό . Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι η εξωτερική μονάδα θα μπει αναγκαστικά κρεμαστή στο μπαλκόνι (δεν υπάρχει διαθέσιμο χώρος για πάτωμα) και όπως φαίνεται στη φώτο πρέπει (και δεν μπορεί) να μπει σε άλλο σημείο όπως έχω σημειώσει. Δεν μπορεί να μπει στο αριστερό σημείο .Άρα θα υπάρχει μεταξύ της τρύπας και του εξωτερικού μηχανήματος μια απόσταση γύρω στα 3 με 3, 2 μετρά. Θα έχω κάποιο πρόβλημα?  και τι θα πρέπει να ζητήσω κατά την εγκατάσταση του εξωτερικού (για θόρυβο)?

Ελπίζω μετά και τις συμβουλές σας να καταλήξω κάπου ώστε αυτή την εβδομάδα να το παραγγείλω. Ευχαριστώ εκ των πρότερων

air condition2.JPG

Επεξ/σία από ovelix11
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Critter είπε

Τουλαχιστον Α++

Ιδανικα Ιονιστη

Τιμη περιπου 1500.

Εχω βρει τα:

Σας ευχαριστω!

Ύγρανση (και αφύγρανση) κάνει μόνο ένα μοντέλο της αγοράς .: https://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html?from=drop
Όλα τα άλλα κλιματιστικά έχουν αφύγρανση στην λειτουργία ψύξης . 

2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Αφύγρανση κάνουν όλα αλλά μόνο στην ψύξη . Το Ururu sharara κάνει και στην θέρμανση . Είναι ιδιαίτερο μοντέλο αλλά για γερές τσέπες . 

1 ώρα πριν, Marduk1 είπε

Για δωστε ενα καλο καθαριστικο εκτος απο το  nch everbright που ειναι μονο ενα 1lt.

Θες μικρότερο ή μεγαλύτερο μπουκάλι ; Δεν σου φτάνει το 1 lt ;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Με βάση το SEER (οικονομία ρεύματος στην ψύξη, όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο καλύτερα) :

Nemesis pro SEER=7 
Passion eco SEER=6.6
Premium SER=6.1

Με βάση το SCOP  (όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία θέρμανσης)

Νemesis pro scop= 5.2
Passion eco και Premium έχουν το ίδιο scop= 5.1 
Δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ των μοντέλων.

Και τα τρία μοντέλα έχουν διάφορα φίλτρα, ιονιστή και wi-fi . 

To Νemesis pro έχει πιο μεγάλη παροχή αέρα  οπότε ίσως είναι καλύτερη επιλογή για την περίπτωση σου που θες να πιάνει όσο γίνεται και την κρεβατοκάμαρα . 

Το premium ειναι το καινουργιο μοντελο της εταιρειας? που μπορω να βρω ημερομηνια κυκλοφοριας? 

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Τι έχουν παρουσιάσει τα συγκεκριμένα και είστε εναντίων;
Και να ξαναρωτήσω... γιατί δεν σχολιάζει κανείς αρνητικά με προβλήματα τα φθηνιάρικα κλιματιστικά!

2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Κατά καιρούς πολλά και διάφορα..θέματα αξιοπιστίας..

έχε υπόψιν ότι άλλες απαιτήσεις έχεις από ένα φθηνό κλιματιστικό και άλλες απαιτήσεις αν δώσεις μια περιουσία..

Πολλά θέματα σε κάποια μοντέλα με πλακέτες και συμπιεστές . Ανταλλακτικά ακριβά που μόνο μια πλακέτα κοστίζει όσο το μισό κλιματιστικό για να την αγοράσεις.  Για συμπιεστή ας μην το συζητήσουμε. Μικρές εγγυήσεις και απο τους 2 .  Η samsung δίνει 2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 έτη στον συμπιεστή .  Η LG το ίδιο  2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 10 στο συμπιεστή . 

Εχω διαβάσει ήδη δύο περιπτώσεις σε LG κλιματιστικά που έχουν γίνει κομμάτια τα πλαστικά στη μέσα μονάδα  χωρίς λόγω και αιτία σύμφωνα με κατόχους . Η μία περίπτωση είναι η παρακάτω:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/604250-σχετικά-με-κλιματιστικό-lg/

και όπως λέει ο χρήστης "Τελικά αποφάνθηκαν ότι απαιτούν 370 για να αλλάξουν τα πλαστικά (σε κλιματιστικό αξίας 400 ευρώ του 2012)."..........

10 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Το premium ειναι το καινουργιο μοντελο της εταιρειας? που μπορω να βρω ημερομηνια κυκλοφοριας? 

Ευχαριστω για την απαντηση.

Πρέπει να βγήκε το τελευταίο εξάμηνο . Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η ημερομηνία όπου το κλιματιστικό ήρθε στην αγορά ; Τί ρόλο παίζει αυτό;
Αν θες να μάθεις πότε ήρθε το κάθε μοντέλο στην αγορά πάρε ένα τηλ την αντιπροσωπεία . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...