Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, guzel είπε

Κλασική περίπτωση inverter Β' διαλογής (on/off)

Η απόκλιση δεν έχει να κάνει με τον θερμοστάτη;γιατί να είναι β διαλογής;

Στο παλιό Carrefour home στο πατρικό μου είναι δηλαδή σούπερ ντουπερ που σταματάει ακριβώς ο θερμοστάτης;επίσης και στο δικό μου AUX

Αποτι βλέπω πάντως εχει μερικά κλιματιστικά και μισά στην κλιμάκωση τους 

Πχ 26.5-27-27.5 κλπ

Το έχω δει αλλά δεν θυμάμαι σε ποια 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marioboni είπε

Στο παλιό Carrefour home στο πατρικό μου είναι δηλαδή σούπερ ντουπερ που σταματάει ακριβώς ο θερμοστάτης;επίσης και στο δικό μου AUX

Πχ 26.5-27-27.5 κλπ

Διότι αν ήταν inverter όπως το ονόμασαν θα έπρεπε να διατηρούσε τη θερμοκρασία και όχι να είχε αποκλίσεις 2 βαθμών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνεση στον χώρο.

Επίσης μετά τους 2 βαθμούς όταν πάει +-2,1 θα κλείνει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Διότι αν ήταν inverter όπως το ονόμασαν θα έπρεπε να διατηρούσε τη θερμοκρασία και όχι να είχε αποκλίσεις 2 βαθμών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνεση στον χώρο

Ε όπως βλέπεις το βολεύουν με άλλο τρόπο για να κρατάει μια θερμοκρασία στο χώρο, που όντως δουλεύει το κόλπο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marioboni είπε

Ε όπως βλέπεις το βολεύουν με άλλο τρόπο για να κρατάει μια θερμοκρασία στο χώρο, που όντως δουλεύει το κόλπο 

Όταν βάζεις 25 και πάει 23 και αλλάζει συνέχεια θερμοκρασία ο χώρος την επόμενη ξεκινάς βόλτες στο νοσοκομείο.

Προσωπικά, ειδικά όταν υπάρχει μωρό εντός, θεωρώ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα κλιματιστικά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, guzel είπε

Διότι αν ήταν inverter όπως το ονόμασαν θα έπρεπε να διατηρούσε τη θερμοκρασία και όχι να είχε αποκλίσεις 2 βαθμών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνεση στον χώρο

Στα συγκεκριμένα  η θερμοκρασία είναι κλιμακωτά ανά 1 βαθμό;

Αυτό στη φωτό έχει και ανα 0,5

Screenshot_2019-08-15-13-18-56-229_com.android.chrome.png

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Είναι πολύ μεγάλο το 9άρι για 10τμ ειδικά αν έχεις το Aria που είναι δυνατό 9άρι και έχει εύρος 3.500-10.900 στη ψύξη. 

Αφού το ισορροπεί με τη χαμηλή σκάλα ανεμιστήρα, είναι οκ. 

Ιδανική επιλογή θα ήταν ένα 7άρι πχ αυτό https://www.skroutz.gr/s/15166631/Fujitsu-KG-Series-ASYG07KGTA.html 

Βέβαια το κόστος είναι άλλο. 

Υπάρχουν και κάποια Daikin με κάτω από 500€

edit 

Μόλις διαπίστωσα ότι το Aria ΔΕΝ έχει την eco λειτουργία που έχει το Crystal :

418a0cfb0e16818e68d2536774700119_LI.jpg.244f52ec356b534ab6365c038b86444c.jpg

Η οθόνη είναι ακριβώς ίδια με το Crystal αλλά φαίνεται πως έχει άλλα ηλεκτρονικά ή κάτι άλλο που λείπει. 

Άρα ίδιο φασόν Midea αλλά όχι ολόιδιο. Συνεπώς είχε (μερικώς) δίκιο ο @Dare-Devil

Μεγάλο φάουλ από την inventor που δεν έχει την eco λειτουργία, γιατί βοηθάει πααααααρα πολύ. 

1 ώρα πριν, marioboni είπε

Το Midea Ultimate Comfort έχει ρύθμιση σε 0.5C . Δεν ξέρω αν έχουν και άλλα μοντέλα της.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ακριβώς το ίδιο παρατήρησα με το δικό μου carrier crystal II που είναι το ίδιο μηχάνημα με το aria.

Στο carrier έχει λειτουργία eco (X-eco το λέει ) που έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθεί πιο σωστά τη θερμοκρασία γιατί ρίχνει την κατανάλωση.

Το aria δεν το έχει αυτό;

Επίσης δοκίμασεςνα το δουλέψεις με το follow me ?

Είναι πολύ μικρός ο χώρος για 9αρι για αυτό τα βλέπεις αυτά.

Έχει και eco ναι,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτε.

Ουτε το follow me γιατί όπως είπα είναι τόσο μικρό το δωμάτιο (και τετράγωνο) που δεν νομίζω να κάνει διαφορά..

1 ώρα πριν, guzel είπε

Άκυρο τελείως αυτό που λες..

Δεν υπάρχει σαν όρος,ούτε και ισχύει φυσικά.

Το ότι ο χώρος είναι υπερβολικά μικρός,διπλα τζάμια και θερμόπρόσοψη παίζει πολύ συμβατικό ρόλο.

Αλλα και πάλι τι συγκρίνουμε???

Κλιματιστικα των 400€ με αντίστοιχα διπλάσιας τιμής?Ατοπο λίγο..

58 λεπτά πριν, marioboni είπε

Πχ 26.5-27-27.5 κλπ

Η κλίμακα θερμοκρασίας είναι ανα έναν βαθμό,δεν έχει 0.5.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, wiowia είπε

Έχει και eco ναι,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτε.

Ουτε το follow me γιατί όπως είπα είναι τόσο μικρό το δωμάτιο (και τετράγωνο) που δεν νομίζω να κάνει διαφορά..

Έχει eco ? 

Στο εγχειρίδιο που ανέβασα από την inventor πιο πάνω λέει πως δεν έχει . 

Επίσης στο τηλεκοντρολ του δεν βλέπω κουμπί. 

Έτσι δεν είναι σε εσένα ?

11_Slider_Aria_R3_952x536.jpg

Αν ναι, πως ενεργοποείται? 

Επίσης το follow me λογικά θα βοηθήσει κάπως μιας και βλέπει τη θερμοκρασία του τηλεκοντρόλ και όχι πάνω στη μονάδα που μπορεί να έχεις 2-3C διαφορά μιας και ο θερμός αέρας πάει πάνω. 

5 λεπτά πριν, wiowia είπε

Άκυρο τελείως αυτό που λες..

Δεν υπάρχει σαν όρος,ούτε και ισχύει φυσικά.

Το ότι ο χώρος είναι υπερβολικά μικρός,διπλα τζάμια και θερμόπρόσοψη παίζει πολύ συμβατικό ρόλο.

Ναι δεν υπάρχει ο όρος. 

Απλά κάποια κλιματιστικά έχουμε δει ότι δεν μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά σε btus και άρα watts. 

πχ το 24άρι Fujitsu που έχω , έχει πάει 113W !!!!

Αλλά ναι , ότι πληρώνεις παίρνεις. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει eco ? 

Επίσης το follow me λογικά θα βοηθήσει κάπως μιας και βλέπει τη θερμοκρασία του τηλεκοντρόλ και όχι πάνω στη μονάδα που μπορεί να έχεις 2-3C διαφορά μιας και ο θερμός αέρας πάει πάνω. 

Ναι δεν υπάρχει ο όρος. 

Απλά κάποια κλιματιστικά έχουμε δει ότι δεν μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά σε btus και άρα watts. 

Ναι συγνώμη έχεις δίκιο..

Δεν έχει eco το aria,το μπέρδεψα με το passion pro που έχω σε άλλο υπνοδωμάτιο.

Θα το δοκιμάσω πάντως το follow me..

Αν και βολεύτηκα με το low στην ταχύτητα.

650AFC41-4E6E-489A-94FB-B98C4C224908.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει eco ? 

Ναι δεν υπάρχει ο όρος. 

Συνήθως τα φασον είναι παλαιότερα μοντέλα,και κάπως ξεπερασμένα σε σχέση με τα original που κυκλοφορούν την ίδια στιγμή.

Πχ το toyo / inventor που είναι greeoειδες είναι αν θυμάμαι καλά το αντίστοιχο Gree του 2014.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

@wiowia

Το "inventer β διαλογής" είναι εσωτερικός όρος που λέμε εδώ, ξέροντας ότι δεν ισχύει αλλά και ότι ισχύει κάπως. 

Παράδειγμα έχω βάλει εδώ από το carrier 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57324322

και με ένα ariston 18αρι των πεθερικών σε θέρμανση

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Αυτά δεν θα τα δεις ποτέ σε ένα Shorai ή στο Asyg. Θα κατεβάσουν ταχύτητες συμπιεστή στα τάρταρα και δεν θα έχουν on-off συμπεριφορές τόσο εύκολα ή και καθόλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης το Αρια εχει δυο κουμπια στο τηλεχειριστηριο που δεν ξερω γιατι υπαρχουν, το πληκτρο ιον και η οριζοντια κινηση των εσωτερικων περσιδων?!

Επεξ/σία από Waterfall1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

@wiowia

Το "inventer β διαλογής" είναι εσωτερικός όρος που λέμε εδώ, ξέροντας ότι δεν ισχύει αλλά και ότι ισχύει κάπως. 

Παράδειγμα έχω βάλει εδώ από το carrier 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57324322

και με ένα ariston 18αρι των πεθερικών σε θέρμανση

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Αυτά δεν θα τα δεις ποτέ σε ένα Shorai ή στο Asyg. Θα κατεβάσουν ταχύτητες συμπιεστή στα τάρταρα και δεν θα έχουν on-off συμπεριφορές τόσο εύκολα ή και καθόλου. 

Όποτε πρέπει να είναι θέμα του μοντέλου και δεν παίζει ρόλο που είναι πολύ μικρός ο χώρος μου..

2/2 μάλλον δεν είναι τυχαίο.

Πρεπει να είναι κάποιο θέμα με τον θερμοστάτη και διαβάζει λάθος θερμοκρασία.

Αυτο δεν σημαίνει όμως ότι λειτουργεί σαν on/off..

48 λεπτά πριν, Waterfall1 είπε

Επισης το Αρια εχει δυο κουμπια στο τηλεχειριστηριο που δεν ξερω γιατι υπαρχουν, το πληκτρο ιον και η οριζοντια κινηση των εσωτερικων περσιδων?!

Με την οριζόντια κίνηση μεταφέρεις τις περσίδες αριστερά-δεξιά.

Edit: Δουλεύει και στο Aria.

IΟΝ
Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας του Ιονιστή, εξαλείφετε δυσάρεστες οσμές από τον χώρο και καταπολεμάτε μικρόβια και μικροοργανισμούς.

Επεξ/σία από wiowia
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, marioboni είπε

Αυτό με την inventor δεν μπορώ να το καταλάβω

Στα ίδια χρήματα 3-4 μοντέλα με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους

Η και καθόλου μη σου πω...

Ακόμα και αυτά με ενσωματωμένο wi-fi που έχει(όπως το aria),απλά έχουν το στικάκι στην συσκευασία και δεν χρειάζεται να το αγοράσεις χωριά..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...