Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς ίδια μέση ισχύ με το δικό μου. Εγώ πάντως το άναψα και σήμερα από το απόγευμα διότι η θερμοκρασία στο σπίτι μου παραμένει σταθερά στους 32 ενώ από εχτές αυξήθηκε και η σχετική υγρασία, από 25-33% πήγε 45-50%, την αισθάνομαι ακόμα και όταν ανοίγω τα παράθυρα απ' έξω. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Καλησπέρα έχω ένα 9αρι toyotomi Hiro eco , πέρυσι το βάλαμε , σε μικρή κρεβατοκάμαρα . Από χθες το βράδυ ένιωσα την ψύξη λιγότερη αισθητά , το ίδιο κ σήμερα . Το άνοιξα κ εκτός από τα φίλτρα τα οποία ήταν αρκετά βρώμικα παρότι τα έχω καθαρίσει , βρήκα μια στρώση παγου κάτω από τα φίλτρα . Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο η απλά ήθελε καθάρισμα ? Δεν το έχω λειτουργήσει ακόμα μετά τον καθαρισμό

Μάλλον έχει χάσει φρ εον 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, argitt είπε

Πάμε από την αρχή...Bora 24αρι με R32..Μέσα στην συσκευασία εκτός από τα κλασσικά φίλτρα της μονάδας,είχε και 2 σφραγισμένα φίλτρα ένα άσπρο και ένα μαύρο που κουμπωνουν πάνω στα κλασσικά φίλτρα...Τώρα ας πάμε στο ουσιωδες...Έτυχε πριν από 2 εβδομάδες να είμαι Αθήνα και σε φιλικό σπίτι είχαν βάλει σε υπνοδωμάτιο το αντίστοιχο σε 9αρι...Και το δικό μου και το δικό του είχαν ημερομηνία παραγωγής 6ος του 2018...Εξωτερικές μονάδες ολόιδιες εκτός από τον όγκο..Εσωτερικές μονάδες διαφορετικές.. Εμένα γραφει g10 inverter στα αριστερά με μαύρα γράμματα ενώ το 9αρι στα δεξιά με κόκκινα γράμματα..Το 24αρι την led οθόνη την έχει στο κέντρο ενώ το 9αρι στα δεξιά...Επίσης διαφορετικό τηλεκοντρόλ...Το δικό μου είναι το εξής..

Screenshot_20190816-154931.png

Στο δικό μου δεν είχε τα φίλτρα μέσα καν παίρνω τηλ στη gree το παίζαμε Κινέζοι μου είπαν από εκεί που το πήρες παίρνω στο μαγαζί μετά επικοινωνούν με την εταιρία και τους είπε ότι έχουμε πολύ δουλειά θα τα στείλουμε αλλά αν περάσουν μέρες να πάρω και εγώ τηλ να τους υπενθυμίσω...το δικό μου τηλεκοντρόλ εντελώς διαφορετικό και το g10 inverter δε το γράφει πουθενά(18αρι),στο δικό σου το κουμπί που δείχνει ένα δέντρο δεν θυμάμαι το νούμερο είναι για να ανοίξεις ιονιστη? Από ότι έμαθα κάνουν εισαγωγή από Βουλγαρία και δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες μήπως έχουμε λιγότερα πράγματα. Η εμπειρία μου με τη gree μέχρι στιγμής χειρότεροι όλοι ψεύτες στα τηλέφωνα μόνο υποσχέσεις και μόλις τους ζορισεις λίγο το κλείνουμε.

16 ώρες πριν, argitt είπε

Πάμε από την αρχή...Bora 24αρι με R32..Μέσα στην συσκευασία εκτός από τα κλασσικά φίλτρα της μονάδας,είχε και 2 σφραγισμένα φίλτρα ένα άσπρο και ένα μαύρο που κουμπωνουν πάνω στα κλασσικά φίλτρα...Τώρα ας πάμε στο ουσιωδες...Έτυχε πριν από 2 εβδομάδες να είμαι Αθήνα και σε φιλικό σπίτι είχαν βάλει σε υπνοδωμάτιο το αντίστοιχο σε 9αρι...Και το δικό μου και το δικό του είχαν ημερομηνία παραγωγής 6ος του 2018...Εξωτερικές μονάδες ολόιδιες εκτός από τον όγκο..Εσωτερικές μονάδες διαφορετικές.. Εμένα γραφει g10 inverter στα αριστερά με μαύρα γράμματα ενώ το 9αρι στα δεξιά με κόκκινα γράμματα..Το 24αρι την led οθόνη την έχει στο κέντρο ενώ το 9αρι στα δεξιά...Επίσης διαφορετικό τηλεκοντρόλ...Το δικό μου είναι το εξής..

Screenshot_20190816-154931.png

Στο δικό μου δεν είχε τα φίλτρα μέσα καν παίρνω τηλ στη gree το παίζαμε Κινέζοι μου είπαν από εκεί που το πήρες παίρνω στο μαγαζί μετά επικοινωνούν με την εταιρία και τους είπε ότι έχουμε πολύ δουλειά θα τα στείλουμε αλλά αν περάσουν μέρες να πάρω και εγώ τηλ να τους υπενθυμίσω...το δικό μου τηλεκοντρόλ εντελώς διαφορετικό και το g10 inverter δε το γράφει πουθενά(18αρι),στο δικό σου το κουμπί που δείχνει ένα δέντρο δεν θυμάμαι το νούμερο είναι για να ανοίξεις ιονιστη? Από ότι έμαθα κάνουν εισαγωγή από Βουλγαρία και δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες μήπως έχουμε λιγότερα πράγματα. Η εμπειρία μου με τη gree μέχρι στιγμής χειρότεροι όλοι ψεύτες στα τηλέφωνα μόνο υποσχέσεις και μόλις τους ζορισεις λίγο το κλείνουνε.

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες τα φώτα σας αξίζει να αλλάξω ένα κλιματιστικό Α ενεργειακής κλάσης και να βάλω Α+++; Το κλιματιστικο δουλευει 10ωρες τη μερα χειμώνα καλοκαίρι χοντρικά ποσα kw θα γλυτωνω το χρόνο, αξίζει δλδ να το αλλάξω μια και λειτουργεί άψογα σαν κλιματιστικό αυτό που εχω τώρα καθαρά απο ρεύμα ρωτάω Ευχαριστώ. 

Τώρα έχω αυτο 

https://www.plus4u.gr/toshiba-ras_13sav2_e-%2f-ras_13skv2_e-inverter-(12000-btu)/102020008-102020008/p

Δημοσ.

πήρα τηλ. στην inventor για να επιβεβαιώσω για την εγγύηση των 10 χρόνων. ισχύει κανονικά μου είπαν σε όλα τα μέρη του κλιματιστικού χωρίς την υποχρέωση για ετήσιο service. αν όμως προκύψει κάποιο πρόβλημα που έχει σχέση με τον καθαρισμό του κλιματιστικού τότε δεν καλύπτει τη ζημιά η εγγύηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

πήρα τηλ. στην inventor για να επιβεβαιώσω για την εγγύηση των 10 χρόνων. ισχύει κανονικά μου είπαν σε όλα τα μέρη του κλιματιστικού χωρίς την υποχρέωση για ετήσιο service. αν όμως προκύψει κάποιο πρόβλημα που έχει σχέση με τον καθαρισμό του κλιματιστικού τότε δεν καλύπτει τη ζημιά η εγγύηση. 

Ρώτησες ποιες είναι οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν αν δεν καθαρίζεις το κλιματιστικό? Στους όρους πάντως δεν λέει κάτι τέτοιο. Θέλει προσοχή αυτό που γράφεις γιατί αν σκάσει καμία πλακέτα και σου πουν "ααα βρήκαμε πολύ βρώμικο το κλιματιστικό, ζοριστηκε και έκαψε πλακέτα δεν καλύπτουμε" τι κάνεις? Ο Mr. Inventor Dare-Devil λογικά θα ξέρει να μας διαφωτίσει.

Επεξ/σία από turbakiasss
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, christarass είπε

Παίδες τα φώτα σας αξίζει να αλλάξω ένα κλιματιστικό Α ενεργειακής κλάσης και να βάλω Α+++; Το κλιματιστικο δουλευει 10ωρες τη μερα χειμώνα καλοκαίρι χοντρικά ποσα kw θα γλυτωνω το χρόνο, αξίζει δλδ να το αλλάξω μια και λειτουργεί άψογα σαν κλιματιστικό αυτό που εχω τώρα καθαρά απο ρεύμα ρωτάω Ευχαριστώ. 

Τώρα έχω αυτο 

https://www.plus4u.gr/toshiba-ras_13sav2_e-%2f-ras_13skv2_e-inverter-(12000-btu)/102020008-102020008/p

Θα έλεγα ότι δεν σε συμφέρει. 

Τι δικό σου έχει seer 6.2 και scop 3.9. 

Ένα σύγχρονο καλό θα έχει seer 8.5 και scop 4.6. 

Δλδ 25% λιγότερο ρεύμα σε ψύξη και 15% σε θέρμανση. 

Ένα 12άρι θέλει ανάλογα τον χώρο , 200-600W. 

Σε πάω στα 500W. 

Αυτό σημαίνει ότι θα καίει 0.09€/την ώρα. (0,18€ κιλοβατώρα πραγματικές χρεώσεις όλα μέσα). 

Άρα για 4 μήνες καλοκαίρι και 4 μήνες χειμώνα σε πάει 216€ για 8 μήνες και 10 ώρες την ημέρα. 

Για 20% μείωση ρεύματος (μέσος όρος), θα εξοικονομήσεις 43,2€ τον χρόνο. 

Άρα για να αποσβέσεις ένα Α+++ 12άρι θα χρειαστείς περίπου 14 χρόνια. 

Οπότε μάλλον όχι, ειδικά αν σκεφτείς ότι δουλεύει άψογα και είναι και Toshiba. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonie είπε

Στο δικό μου δεν είχε τα φίλτρα μέσα καν παίρνω τηλ στη gree το παίζαμε Κινέζοι μου είπαν από εκεί που το πήρες παίρνω στο μαγαζί μετά επικοινωνούν με την εταιρία και τους είπε ότι έχουμε πολύ δουλειά θα τα στείλουμε αλλά αν περάσουν μέρες να πάρω και εγώ τηλ να τους υπενθυμίσω...το δικό μου τηλεκοντρόλ εντελώς διαφορετικό και το g10 inverter δε το γράφει πουθενά(18αρι),στο δικό σου το κουμπί που δείχνει ένα δέντρο δεν θυμάμαι το νούμερο είναι για να ανοίξεις ιονιστη? Από ότι έμαθα κάνουν εισαγωγή από Βουλγαρία και δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες μήπως έχουμε λιγότερα πράγματα. Η εμπειρία μου με τη gree μέχρι στιγμής χειρότεροι όλοι ψεύτες στα τηλέφωνα μόνο υποσχέσεις και μόλις τους ζορισεις λίγο το κλείνουμε.

Στο δικό μου δεν είχε τα φίλτρα μέσα καν παίρνω τηλ στη gree το παίζαμε Κινέζοι μου είπαν από εκεί που το πήρες παίρνω στο μαγαζί μετά επικοινωνούν με την εταιρία και τους είπε ότι έχουμε πολύ δουλειά θα τα στείλουμε αλλά αν περάσουν μέρες να πάρω και εγώ τηλ να τους υπενθυμίσω...το δικό μου τηλεκοντρόλ εντελώς διαφορετικό και το g10 inverter δε το γράφει πουθενά(18αρι),στο δικό σου το κουμπί που δείχνει ένα δέντρο δεν θυμάμαι το νούμερο είναι για να ανοίξεις ιονιστη? Από ότι έμαθα κάνουν εισαγωγή από Βουλγαρία και δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες μήπως έχουμε λιγότερα πράγματα. Η εμπειρία μου με τη gree μέχρι στιγμής χειρότεροι όλοι ψεύτες στα τηλέφωνα μόνο υποσχέσεις και μόλις τους ζορισεις λίγο το κλείνουνε.

Τι να πω...Εμένα τα 2 φίλτρα  ήταν μαζί με τις οδηγίες...Το δέντρο στο remote είναι ο ιονιστης...Στο site της gree δν δείχνει πουθενά το bora την ένδειξη g10 στο καπάκι...Δες το δικό μου...

IMG_20190817_092627~2.jpg

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα έλεγα ότι δεν σε συμφέρει. 

Τι δικό σου έχει seer 6.2 και scop 3.9. 

Ένα σύγχρονο καλό θα έχει seer 8.5 και scop 4.6. 

Δλδ 25% λιγότερο ρεύμα σε ψύξη και 15% σε θέρμανση. 

Ένα 12άρι θέλει ανάλογα τον χώρο , 200-600W. 

Σε πάω στα 500W. 

Αυτό σημαίνει ότι θα καίει 0.09€/την ώρα. (0,18€ κιλοβατώρα πραγματικές χρεώσεις όλα μέσα). 

Άρα για 4 μήνες καλοκαίρι και 4 μήνες χειμώνα σε πάει 216€ για 8 μήνες και 10 ώρες την ημέρα. 

Για 20% μείωση ρεύματος (μέσος όρος), θα εξοικονομήσεις 43,2€ τον χρόνο. 

Άρα για να αποσβέσεις ένα Α+++ 12άρι θα χρειαστείς περίπου 14 χρόνια. 

Οπότε μάλλον όχι, ειδικά αν σκεφτείς ότι δουλεύει άψογα και είναι και Toshiba. 

σε ευχαριστω πολυ 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Γιατί τα μικρά κλιματιστικά έχουν μεγαλύτερο seer απο τα μεγάλα;

Μάλλον από μηχανολογικής/ενεργειακής άποψης, είναι πιο αποδοτικό όταν προσπαθείς να βγάζεις λίγα btus. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argitt είπε

Τι να πω...Εμένα τα 2 φίλτρα  ήταν μαζί με τις οδηγίες...Το δέντρο στο remote είναι ο ιονιστης...Στο site της gree δν δείχνει πουθενά το bora την ένδειξη g10 στο καπάκι...Δες το δικό μου...

IMG_20190817_092627~2.jpg

Έχουνε διάφορες στο δικό μου δεν έχει το κουμπάκι με τον ιονιστη.αν μπορείς φίλε βγαλε μια φωτό και την εξωτερική μονάδα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tonie είπε

Έχουνε διάφορες στο δικό μου δεν έχει το κουμπάκι με τον ιονιστη.αν μπορείς φίλε βγαλε μια φωτό και την εξωτερική μονάδα

Από που το πήρες το δικό σου και πότε; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tonie είπε

Έξω μονάδα.

IMG_20190817_114454~3.jpg

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tonie είπε

Βγάλε και μια φωτό από εσωτερική/εξωτερική μονάδα σου,και το τηλεκοντρόλ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...