Προς το περιεχόμενο

[Megathread] Adventurer's Corner - Συζήτηση για Adventure games

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανένα καλό ρε παιδιά να μας ταξιδέψει λίγο έχει βγει; Έχω παίξει Lost Horizon, Gray Matter, New Beginning. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Ξέρω ότι πρέπει να παίξω και όλα τα παλιά που δεν έχω παίξει αλλά θέλω κάτι κανούργιο... Να έχει και τα γραφικούλια του περιποιημένα...

Δημοσ.

Το δοκίμασα... δεν μου έκατσε πολύ καλά... πολλή δουλειά για μένα για ένα adventure...

Θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία...

Δημοσ.

Και Stacking θα έλεγα, είναι πολύ ιδιαίτερο. Το The Whispered World είναι και αυτό από τη Daedalic όπως το A new Beginning, ενώ για κάτι εύκολο και ανάλαφρο προτείνω The next big thing και το πολύ σύντομο και εύκολο αλλά εντελώς πυροβολημένο σεναριακά Yesterday.

Δημοσ.

Έχει παίξει κανείς το Jolly Rover; Το πήρα με ένα bundle, αλλά επειδή χρόνος δεν υπάρχει, δεν ασχολήθηκα ακόμη, αξίζει τον κόπο να το βάλω στο πρόγραμμα;

Δημοσ.

Οκ, με βλέπω να παίζω τη σειρά Black Mirror... θα ήταν καλή ιδέα να κατεβάσω το Book of Unwritten Tales από YouTube σε 720 ανάλυση και να το δω στη σαραντάρα μου ξαπλωμένος; θα ήταν πιο ξεκούραστο...

Αν αξιωθώ να ξεκολλήσω απ' το multi του Starcraft II...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξεκίνησα το πρώτο μέρος (από τα συνολικά 5 που θα κυκλοφορήσουν) του The Walking Dead, της Telltale.

Το έχω δει πολύ λίγο ως τώρα αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Ο χειρισμός είναι κάπως περίεργος (mouse και πλήκτρα, με διαδοχικά action sequences) και για να βγει η ένταση υπάρχει περιορισμός στο χρόνο για να δώσεις απαντήσεις ή να κάνεις κάποιες κινήσεις.

Στην αισθητική (κυρίως τα γραφικά των χαρακτήρων θυμίζει πολύ το Bordelands. Ανάλογα με το τι επιλέγεις να απαντήσεις και να κάνεις οι άλλοι χαρακτήρες αντιδρούν και θυμούνται. Μέχρι στιγμής δεν έχω μπει σε μπελάδες από κάποια επιλογή, αλλά είναι ακόμη νωρίς.

Ενδεχομένως και να του ταιριάζει περισσότερο η μορφή των κεφαλαίων/επεισοδίων (ή ίσως να είμαι πιο εξοικιωμένος εγώ με αυτό, λόγω τηλεοπτικής σειράς) από ό,τι ας πούμε στο Monkey Island.

Πολύ ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, αν και μοιάζει περισσότερο με interactive story παρά με adventure παλαιάς κοπής, κυρίως λόγω του χειρισμού και των χρονικών περιορισμών.

Δημοσ.

Ξεκίνησα το πρώτο μέρος (από τα συνολικά 5 που θα κυκλοφορήσουν) του The Walking Dead, της Telltale.

Το έχω δει πολύ λίγο ως τώρα αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Ο χειρισμός είναι κάπως περίεργος (mouse και πλήκτρα, με διαδοχικά action sequences) και για να βγει η ένταση υπάρχει περιορισμός στο χρόνο για να δώσεις απαντήσεις ή να κάνεις κάποιες κινήσεις.

Στην αισθητική (κυρίως τα γραφικά των χαρακτήρων θυμίζει πολύ το Bordelands. Ανάλογα με το τι επιλέγεις να απαντήσεις και να κάνεις οι άλλοι χαρακτήρες αντιδρούν και θυμούνται. Μέχρι στιγμής δεν έχω μπει σε μπελάδες από κάποια επιλογή, αλλά είναι ακόμη νωρίς.

Ενδεχομένως και να του ταιριάζει περισσότερο η μορφή των κεφαλαίων/επεισοδίων (ή ίσως να είμαι πιο εξοικιωμένος εγώ με αυτό, λόγω τηλεοπτικής σειράς) από ό,τι ας πούμε στο Monkey Island.

Πολύ ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, αν και μοιάζει περισσότερο με interactive story παρά με adventure παλαιάς κοπής, κυρίως λόγω του χειρισμού και των χρονικών περιορισμών.

Δεν ειναι βαρετο ομως να παιξεις ενα game που βασιζεται στο σεναριο της γνωστης σειρας η εχουμε τουλαχιστον αλλο σεναριο στο παιχνιδι?Γιατι αν ξερουμε απο πριν τι γινεται τι νοημα εχει?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά, δεν το διευκρίνισα αυτό: το παιχνίδι βασίζεται στα κόμιξ, στον "κόσμο" του The Walking Dead, όχι στην τηλεοπτική σειρά. Η Ατλάντα αναφέρεται κι εδώ, προφανώς η γενική κατάσταση είναι η γνωστή (ζόμπι παντού, τρέξτε -minor, minor spoiler ahead

μόνο που δεν μπορείς να τρέξεις, χα

) αλλά ο κεντρικός ήρωας δεν έχει σχέση με τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες.

Bέβαια δεν είμαι μεγάλος fan του όλου χώρου των ζόμπι (άρα μπορεί να μου έχει ξεφύγει -από τα λίγα που έχω δει, δεν είναι παιχνίδι που το τρέχεις σε ώρες που ένα παιδί κόβει βόλτες στο σπίτι), κυρίως μου κέντρισε την περιέργεια η αισθητική του (βρήκα το Bordelands εξαιρετικό ως προς τα γραφικά του α λα κόμιξ) και το να δω πώς θα χειριζόταν την ένταση ενός θρίλερ.

Σαφώς πρέπει να το δω περισσότερο για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά μου αρέσει το ότι οι επιλογές που κάνεις στο επεισόδιο 1 θα επηρεάσουν την εξέλιξη στο επεισόδιο 2 κ.ο.κ. Μένει να διαπιστώσω αν αυτά που θυμούνται οι άλλοι χαρακτήρες για σένα και όσα είπες/έκανες επηρεάζουν ουσιαστικά την ιστορία -εκεί νομίζω είναι και η διαφορά μεταξύ μιας έξυπνης αλλά αναξιοποίητης ιδέας και ενός πραγματικά ιδιαίτερου τίτλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...