Nikos926 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα παιδια! Εχω φαει τον κοσμο να βρω καποιο site με ebooks στα ελληνικα, κατα προτιμηση σε epub format. Ξερει καποιος κανενα καλο? Κατι διαβαζα λεγατε για ενα "θειο" αλλα δεν εχω καταλαβει Χριστό, μπορειτε να με κατατοπισετε; Ευχαριστω εκ των προτερων! 1
fernando123 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Είμαι σε αναζήτηση του πρώτου μου ebook reader για δοκιμαστική χρήση και σκέφτομαι να διαθέσω έως 150€. Η οθόνη 6" πιστεύω πως με καλύπτει, καθώς δε διαβάζω κόμικ. Κοίταξα και το paperwhite, είμαι όμως ανάμεσα σε κάποιο pocketbook (Touch Hd ή Lux) ή Kobo Clara HD. Ποιο λογισμικό είναι πιο σταθερό; Ή μήπως σε αυτήν την κατηγορία μέσες άκρες είναι όλα το ίδιο;
LongTom Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, fernando123 είπε Είμαι σε αναζήτηση του πρώτου μου ebook reader για δοκιμαστική χρήση και σκέφτομαι να διαθέσω έως 150€. Η οθόνη 6" πιστεύω πως με καλύπτει, καθώς δε διαβάζω κόμικ. Κοίταξα και το paperwhite, είμαι όμως ανάμεσα σε κάποιο pocketbook (Touch Hd ή Lux) ή Kobo Clara HD. Ποιο λογισμικό είναι πιο σταθερό; Ή μήπως σε αυτήν την κατηγορία μέσες άκρες είναι όλα το ίδιο; Δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά εάν το πάρεις απλά για να δεις εάν σε κάνει η τεχνολογία, μπορείς να πάρεις δοκιμαστικά μεταχειρισμένο. Τα paperwhite παλαιότερων γενεών για παράδειγμα (kindle GEN 6-7+), είναι αρκετά φτηνά (~40-50€) στο ebay και θα είναι καλός μπούσουλας εάν σε βολεύει κάτι τέτοιο. Δεν θα έχουν τον καλύτερο φωτισμό, όση μπαταρία είχαν (λόγω 5-7 ετών συσκευής) ή μεγάλη μνήμη (2-4Gb), αλλά για νουβέλες είναι ότι πρέπει. Έπειτα μπορείς να το δώσεις για να πάρεις κάτι καλύτερο. Φεύγουν ακόμη λόγω ονόματος. | | Εάν τελικά πας για καινούργιο: Tο λογισμικό από όσο ξέρω (κυρίως pocketbook) είναι σταθερό. Φαντάζομαι και για τα Clara. Προσωπικά θα πήγαινα στο Touch HD3 επειδή έχει κουμπιά (το clara είναι μόνο αφής), πολύ καλό λογισμικό με ελληνικό μενού, μεγαλύτερη ανάλυση από το αδέλφι του Lux 5(300ppi vs 212ppi), BT για μουσική/audiobooks και έχει και αδιαβροχοποίηση (που δεν έχει το lux). Προσωπικά σε αυτό το φάσμα τιμών και μεγέθους, πιστεύω ότι το touch HD3 προσφέρει την καλύτερη πρόταση από όλα κυκλοφορούν τώρα στην αγορά. Τα kindle pw ωραία και καλά, αλλά έχουν μείνει ουσιαστικά στο '13-'14 από άποψη καινοτομίας. Γενικά βλέπω ότι η Kobo μετά την εξαγορά της από την rakuten έχει πέσει σε πολύ μεγάλη βαλτίλα από άποψη διαφοροποίησης χαρακτηριστικών και γενικότερα vfm. 2
fernando123 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ @LongTom για τη λεπτομερή απάντηση. Τείνω στην αγορά καινούριου, ώστε εάν με ικανοποιήσει να έχω τα επιπλέον οφέλη (π.χ. μπαταρία, λογισμικό)
portishead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Έχω βρει το BOOX nova pro 7.8'' μεταχειρισμενο 100 Λίρες. Μοντέλο του 2019. Φαίνεται καλό αλλά έχει android 6.0 😕 Είναι καλή αγορά πιστεύετε?
bzoun Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα αγόρασα πρόσφατα το Boox Nova 3 δε με βόλεψε για τη χρήση που το ήθελα και σκέφτομαι να το πουλήσω αν ενδιαφέρεσαι στείλε μήνυμα.
portishead Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, bzoun είπε Καλησπέρα αγόρασα πρόσφατα το Boox Nova 3 δε με βόλεψε για τη χρήση που το ήθελα και σκέφτομαι να το πουλήσω αν ενδιαφέρεσαι στείλε μήνυμα. Είμαι Αγγλία. Thanx
LongTom Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 13 ώρες πριν, portishead είπε Έχω βρει το BOOX nova pro 7.8'' μεταχειρισμενο 100 Λίρες. Μοντέλο του 2019. Φαίνεται καλό αλλά έχει android 6.0 😕 Είναι καλή αγορά πιστεύετε? Ανάλογα τι ανάγκες έχεις. Δεν ισχύει κάτι καθολικά εφόσον δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Πάντως η τιμή μοιάζει τίμια. Για 110 € παίρνεις πολύ καλή συσκευή. Προσωπικά θεωρώ τα Onyx τις καλύτερες στην αγορά, τουλάχιστον για αυτούς που δεν είναι δεμένοι στο "οικοσύστημα" της amazon. Το μέγεθος είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα κλασσικά 6αρια και σίγουρα λιγότερο πρακτικό εάν το έχεις για διάβασμα σε ΜΜΜ ή κάτι ανάλογο. | Γενικά, ίσως πέρα από μια-δύο εφαρμογές δεν νομίζω να χρειαστεί να περάσεις κάτι. 'Η να σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το ίντερνετ ώστε να ανησυχείς για την ασφάλεια του παλαιότερου OS (το firmware της onyx είναι νεότερο βέβαια). Προσωπικά με βόλεψε απίστευτα ότι εφαρμογή έχουν ήδη μέσα. Από εφαρμογές ανάγνωσης epub και pdf εννοώ, και έτσι δεν κατέβασα τίποτε άλλο. Μάλιστα η εφαρμογή ανάγνωσης έχει το καλύτερο pdf reader της αγοράς κατ' εμέ. Τουλάχιστον από τις εφαρμογές που έρχονται μαζί με συσκευές ή/και τζάμπα εφαρμογές. Πάντως εάν το πάρεις είναι πολύ καλό να περάσεις τα τελευταία update. Συνήθως βελτιώνουν αρκετά έως πολύ τις συσκευές. Έχω δει σημαντική διαφορά στο boox note.
weissheit Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα καλησπέρα! Μόλις παρήγγειλα το "Amazon Kindle Paperwhite (with Special Offers) (8GB)" και επειδή τα μοντέλα είναι πολλά και έχω μπερδευτεί, θα ήθελα να ρωτήσω, πρόκειται για το paperwhite 1 / 2 / 3 / 4 ή το 10th Generation; Θέλω να αγοράσω την αντίστοιχη θήκη προστασίας και αντιμετωπίζω μια δυσκολία στο να καταλάβω γιατί δεν γράφει κάτι στα χαρακτηριστικά. 🙄
afragorn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 51 λεπτά πριν, weissheit είπε Καλησπέρα καλησπέρα! Μόλις παρήγγειλα το "Amazon Kindle Paperwhite (with Special Offers) (8GB)" και επειδή τα μοντέλα είναι πολλά και έχω μπερδευτεί, θα ήθελα να ρωτήσω, πρόκειται για το paperwhite 1 / 2 / 3 / 4 ή το 10th Generation; Θέλω να αγοράσω την αντίστοιχη θήκη προστασίας και αντιμετωπίζω μια δυσκολία στο να καταλάβω γιατί δεν γράφει κάτι στα χαρακτηριστικά. 🙄 Eάν είναι αδιάβροχο, τότε πρόκειται για το 10th generation.
LongTom Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, weissheit είπε Καλησπέρα καλησπέρα! Μόλις παρήγγειλα το "Amazon Kindle Paperwhite (with Special Offers) (8GB)" και επειδή τα μοντέλα είναι πολλά και έχω μπερδευτεί, θα ήθελα να ρωτήσω, πρόκειται για το paperwhite 1 / 2 / 3 / 4 ή το 10th Generation; Θέλω να αγοράσω την αντίστοιχη θήκη προστασίας και αντιμετωπίζω μια δυσκολία στο να καταλάβω γιατί δεν γράφει κάτι στα χαρακτηριστικά. 🙄 Εάν είναι 8/32Gb και IPΧ8 τότε είναι paperwhite 4ης γενεάς στην 10η γενιά kindle, η τελευταία και αυτή που βρίσκεις από το επίσημο μαγαζί. Βγήκαν τέλη του '18. Επειδή η amazon εδώ και χρόνια τα παράτησε (ή είδαν από το μάρκετινγκ ότι μπερδεύονται οι πελάτες) και τα λέει όλα kindle-paperwhite-oasis, δίχως να αλλάξει σασί, είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα να καταλάβεις τι παίζει.
portishead Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 5/1/2021 στις 6:14 ΠΜ, LongTom είπε Ανάλογα τι ανάγκες έχεις. Δεν ισχύει κάτι καθολικά εφόσον δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Πάντως η τιμή μοιάζει τίμια. Για 110 € παίρνεις πολύ καλή συσκευή. Προσωπικά θεωρώ τα Onyx τις καλύτερες στην αγορά, τουλάχιστον για αυτούς που δεν είναι δεμένοι στο "οικοσύστημα" της amazon. Το μέγεθος είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα κλασσικά 6αρια και σίγουρα λιγότερο πρακτικό εάν το έχεις για διάβασμα σε ΜΜΜ ή κάτι ανάλογο. | Γενικά, ίσως πέρα από μια-δύο εφαρμογές δεν νομίζω να χρειαστεί να περάσεις κάτι. 'Η να σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το ίντερνετ ώστε να ανησυχείς για την ασφάλεια του παλαιότερου OS (το firmware της onyx είναι νεότερο βέβαια). Προσωπικά με βόλεψε απίστευτα ότι εφαρμογή έχουν ήδη μέσα. Από εφαρμογές ανάγνωσης epub και pdf εννοώ, και έτσι δεν κατέβασα τίποτε άλλο. Μάλιστα η εφαρμογή ανάγνωσης έχει το καλύτερο pdf reader της αγοράς κατ' εμέ. Τουλάχιστον από τις εφαρμογές που έρχονται μαζί με συσκευές ή/και τζάμπα εφαρμογές. Πάντως εάν το πάρεις είναι πολύ καλό να περάσεις τα τελευταία update. Συνήθως βελτιώνουν αρκετά έως πολύ τις συσκευές. Έχω δει σημαντική διαφορά στο boox note. Τελικά πήγα σε Kobo Libra Η20. 7'' 6'' δεν ήθελα. Kindle δεν ήθελα γιατί f*ck bezos. Το Boox nova το έριξα άκυρο γιατί έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστεί κάποια πραγματάκια για να το φέρω στα μέτρα μου και κυριολεκτικά δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε δευτερόλεπτο με settings κτλπ. Ήθελα ένα απλό reader να διαβάζω βιβλία. 150 Λιράκια new και μέχρι τώρα χαρούμενος. Thanx Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από portishead
LongTom Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, portishead είπε Τελικά πήγα σε Kobo Libra Η20. 7'' 6'' δεν ήθελα. Kindle δεν ήθελα γιατί f*ck bezos. Το Boox nova το έριξα άκυρο γιατί έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστεί κάποια πραγματάκια για να το φέρω στα μέτρα μου και κυριολεκτικά δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε δευτερόλεπτο με settings κτλπ. Ήθελα ένα απλό reader να διαβάζω βιβλία. 150 Λιράκια new και μέχρι τώρα χαρούμενος. Thanx Με 'γεια. Αξιόλογη επιλογή, αν και πρέπει να πω ότι τα onyx δεν χρειάζονται καμία ρύθμιση. Δουλεύουν από την πρώτη στιγμή και μόνο εάν θέλεις περισσότερες εφαρμογές πρέπει να δεις για το store και λοιπά.
Conan2046 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Ωραίο φαίνεται, βλέπω ότι είναι και πολύ γρήγορο στις αλλαγές το συγκεκριμένο. Ωραία επιλογή να το κάνουν στις 7 ίντσες, συνεχίζει να είναι φορητό για όσους το μέγεθος είναι πρόβλημα χωρίς να είναι υπερβολικά μικρό για όσους προτιμάμε κάτι μεγαλύτερο. Πιστεύω οι 7 ίντσες θα αντικαταστήσουν σιγά σιγά τις 6 αν οι διαφορές στις τιμές δεν είναι μεγάλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα