fernando123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 @LongTom έχεις δοκιμάσει μήπως σκαναρισμένα pdf στο onyx poke2 ;
LongTom Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, fernando123 είπε @LongTom έχεις δοκιμάσει μήπως σκαναρισμένα pdf στο onyx poke2 ; Έχω το 2 color που είναι ίδιο εσωτερικά, όχι το απλό 2. Έχω αρκετά σκαναρισμένα, κυρίως όταν το πήρα για να δω πως τα χειρίζεται. Όπως και το άλλο onyx, οι επιδόσεις είναι συγκρίσιμες με μέτριο tablet, παρά με ότι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά από ebook reader. Αλλά δεν βολεύει σε όλα τα βιβλία. Έχω π.χ. 2-3 βιβλία με τεχνολογικά θέματα, μεγάλου μεγέθους (>80Mb) και η συσκευή πετάει ακόμη και όταν π.χ. κάνεις sharp τις εικόνες, αλλά πάλι είναι στρυμωγμένα σε οθόνη 6". Εάν έχεις πολλά τέτοια αρχεία, καλύτερα να πας σε κάτι στις 8", τίποτα inkpad. Εάν έχεις κυρίως PDF με πολύ κείμενο και λίγες εικόνες, τότε είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι η οθόνη, είναι απλά πολύ μικρή για λεπτομερή σχεδιαγράμματα, χάρτες και λοιπά. Επίσης είναι σχετικά ακριβή συσκευή για το μέγεθος της. Πάει κάπου στην 200αρα όλα μέσα για το τελευταίο 3 (που είναι σχεδόν ίδιο με το 2, αλλά γρηγορότερο με καλύτερο επεξεργαστή και DDR4X μνήμη). Πάντως τρέχει τώρα προσφορά poke 2 στα 170 τελική τιμή με μεταφορικά για Ελλάδα (επειδή βγήκε το 3 και ξεστοκάρουν): https://ereader.store/en/6-inch-screen-eink-reader/onyx-boox-poke-2-set-72.html 150€ για τέτοια συσκευή είναι κλέψιμο. Με 20 μεταφορικά που είναι αρκετά θαρρώ. Τουλάχιστον το φτηνότερο που ξέρω από αξιόπιστο μαγαζί που είναι ΕΕ και όχι Κίνα. 2 ώρες πριν, Ashaman είπε Η αληθεια ειναι οτι αν εβγαινε τωρα paperwhite σε 7 inches θα το χτυπουσα για το σπιτι . Το μικροτερο βολευει παρα πολυ οταν θες να το παιρνεις εκτος σπιτιου. Το μεγαλυτερο σιγουρα βολευει παρα πολυ αν δεν το πηγαινοφερνεις. Μιλαω παντα για τα δικα μου δεδομενα φυσικα γιατι οκ καποιος μπορει να μην εχει κανενα θεμα. Αναφερομαι μονο σε paperwhite γιατι για τον τυπο βιβλιων που διαβαζω με εχει βολεψει πραγματικα παρα πολυ και με το kindle unlimited αλλα και με τις προσφορες σε βιβλια που βγαζει συνεχως. Δεν είδες το kindle oasis; 7" και καλή εργονομία. Βέβαια η τιμή είναι στα ύψη για αυτά που προσφέρει.. 2 1
Ashaman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 37 λεπτά πριν, LongTom είπε Δεν είδες το kindle oasis; 7" και καλή εργονομία. Βέβαια η τιμή είναι στα ύψη για αυτά που προσφέρει.. Χεχεχε. Είδα και την τιμή γι'αυτό και είπα για paperwhite 7αρι.
LongTom Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, Ashaman είπε Χεχεχε. Είδα και την τιμή γι'αυτό και είπα για paperwhite 7αρι. Είναι όμως τιμή-φωτιά. Πάλι πουλάνε αρκετά από ότι είδα.
Ashaman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, LongTom είπε Είναι όμως τιμή-φωτιά. Πάλι πουλάνε αρκετά από ότι είδα. Ναι οκ γενικά πουλάνε καλά. Άλλωστε αυτό που για μας φαίνεται πολύ, σε Αμερική, Αγγλία κλπ είναι αστείο πόσο. Για όποιον έχει βολευτεί με την ποικιλία της Αμαζον (όπως εγώ) είναι πολύ βολικό το συγκεκριμένο. Είναι και άψογο στις αλλαγές σελιδας και στην οθόνη οπότε δε θέλει και πολύ για να πουλάει καλά.
LongTom Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Ashaman είπε Ναι οκ γενικά πουλάνε καλά. Άλλωστε αυτό που για μας φαίνεται πολύ, σε Αμερική, Αγγλία κλπ είναι αστείο πόσο. Για όποιον έχει βολευτεί με την ποικιλία της Αμαζον (όπως εγώ) είναι πολύ βολικό το συγκεκριμένο. Είναι και άψογο στις αλλαγές σελιδας και στην οθόνη οπότε δε θέλει και πολύ για να πουλάει καλά. Ακόμη και για Αμερική και παντού, τα 250-300 δεν είναι λίγα για τους περισσότερους. Προσωπικά θα το πρότεινα, ως το τελευταίο kindle που έχει κουμπιά και λόγω της σχεδίασης, αλλά η τιμή είναι στον ουρανό ρε παιδί μου. Για τον μέσο χρήστη το paperwhite είναι υπεραρκετό με την μισή τιμή. Βέβαια θα προσπαθήσω να το πάρω σε κάποια έκπτωση για λόγους καθαρά συλλογής, ή από το ebay. Ήδη πήρα το voyage και το περιμένω να καταφτάσει. 1
Ashaman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, LongTom είπε Ακόμη και για Αμερική και παντού, τα 250-300 δεν είναι λίγα για τους περισσότερους. Προσωπικά θα το πρότεινα, ως το τελευταίο kindle που έχει κουμπιά και λόγω της σχεδίασης, αλλά η τιμή είναι στον ουρανό ρε παιδί μου. Για τον μέσο χρήστη το paperwhite είναι υπεραρκετό με την μισή τιμή. Βέβαια θα προσπαθήσω να το πάρω σε κάποια έκπτωση για λόγους καθαρά συλλογής, ή από το ebay. Ήδη πήρα το voyage και το περιμένω να καταφτάσει. Απο Ebay το voyage να φανταστω? Γιατι νομιζω εχει καταργηθει. Σε USA & UK τα 300 δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο. Θα ελεγα κατι οπως τα 100 εδω. Για καποιον που εχει μισθο (γιατι στις μερες μας δεν ειναι ουτε καν αυτο σιγουρο ακομα κι αν εχεις δουλεια) πανω απο τον κατωτατο, τα 100 παλευονται. Ετσι και τα 300 εκει. Αυτο εννοουσα.
LongTom Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Ashaman είπε Απο Ebay το voyage να φανταστω? Γιατι νομιζω εχει καταργηθει. Σε USA & UK τα 300 δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο. Θα ελεγα κατι οπως τα 100 εδω. Για καποιον που εχει μισθο (γιατι στις μερες μας δεν ειναι ουτε καν αυτο σιγουρο ακομα κι αν εχεις δουλεια) πανω απο τον κατωτατο, τα 100 παλευονται. Ετσι και τα 300 εκει. Αυτο εννοουσα. Ναι, το πήρα επειδή ακριβώς ήθελα κάτι σε kindle με κουμπιά και τα oasis είναι ακόμη μάλλον κακή πρόταση σε ebay και δεν είδα καμία καλή έπτωση από το amazon-uk που τα πουλάει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν σε amazon.de & se. Το voyage ήταν σε σχετικά καλή τιμή το συγκεκριμένο, αλλά επειδή είναι από UK θα αργήσει να φτάσει. Τα 300 δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά, αλλά πάλι τα σκέφτεσαι γιατί είναι ανάλογα τι παίρνεις με αυτά που δίνεις. Βέβαια προσωπικά το θεωρώ τώρα κάτι σαν χόμπι και έτσι μάλλον θα το πάρω κάποια στιγμή. Εάν ήταν η πρώτη-μοναδική συσκευή μου σίγουρα δεν θα τα έδινα.
Ashaman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, LongTom είπε Ναι, το πήρα επειδή ακριβώς ήθελα κάτι σε kindle με κουμπιά και τα oasis είναι ακόμη μάλλον κακή πρόταση σε ebay και δεν είδα καμία καλή έπτωση από το amazon-uk που τα πουλάει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν σε amazon.de & se. Το voyage ήταν σε σχετικά καλή τιμή το συγκεκριμένο, αλλά επειδή είναι από UK θα αργήσει να φτάσει. Τα 300 δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά, αλλά πάλι τα σκέφτεσαι γιατί είναι ανάλογα τι παίρνεις με αυτά που δίνεις. Βέβαια προσωπικά το θεωρώ τώρα κάτι σαν χόμπι και έτσι μάλλον θα το πάρω κάποια στιγμή. Εάν ήταν η πρώτη-μοναδική συσκευή μου σίγουρα δεν θα τα έδινα. Κοιτα, για μενα που βολευομαι μια χαρα με το paperwhite και τις 6inches τα 300 ειναι πολλα. Για καποιον που χρειαζεται τη μεγαλυτερη οθονη, αν αγοραζει απο amazon τοτε οντως δεν ειναι πολλα κι αυτο γιατι για να παει σε αλλο αντιστοιχο νομιζω θελει επισης 200+ και δε θα εχει την αμεσοτητα που εχει μεσω του amazon. Εψαξα λιγο τωρα σε ebay και βγαινει σχεδον τα ιδια λεφτα με το να το παρεις καινουριο(το oasis). Μιας και απ'οτι βλεπω εχεις δει και δοκιμασει πολλα ebook readers, οσον αφορα την ταχυτητα αλλαγης σελιδας και γενικα αποκρισης αλλα και οθονη ποια θεωρεις καλυτερα απο το paperwhite?
LongTom Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, Ashaman είπε Κοιτα, για μενα που βολευομαι μια χαρα με το paperwhite και τις 6inches τα 300 ειναι πολλα. Για καποιον που χρειαζεται τη μεγαλυτερη οθονη, αν αγοραζει απο amazon τοτε οντως δεν ειναι πολλα κι αυτο γιατι για να παει σε αλλο αντιστοιχο νομιζω θελει επισης 200+ και δε θα εχει την αμεσοτητα που εχει μεσω του amazon. Εψαξα λιγο τωρα σε ebay και βγαινει σχεδον τα ιδια λεφτα με το να το παρεις καινουριο(το oasis). Μιας και απ'οτι βλεπω εχεις δει και δοκιμασει πολλα ebook readers, οσον αφορα την ταχυτητα αλλαγης σελιδας και γενικα αποκρισης αλλα και οθονη ποια θεωρεις καλυτερα απο το paperwhite? Είναι λογικό αυτό που λες για τους πελάτες της άμαζον. Θέλουν κάτι μεγάλο και έπειτα από το DX που μας άφησε χρόνους, δεν υπάρχει τίποτα. Το Oasis ακόμη είναι πανάκριβο στο ebay, στο οποίο μαγαζί ότι ονομάζεται kindle το βαράν στα αυτιά. Ιδίως τώρα που όλοι μένουν σπίτι και θέλουν κάτι να διαβάσουν. Τα paperwhite έχουν φτάσει σε ταχύτητες που οι διαφορές θα είναι μικρές. Πάντως όπως έγραψα πριν, οι δυνατότερες συσκευές είναι της onyx και με μεγάλη διαφορά. Δεν θα την νιώσεις όμως σε mobi, εκτός και εάν τα βάλεις δίπλα-δίπλα ή έχεις κάποιο αρχείο που είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μπελαλίδικο. Σε PDF με εικόνες ή μεγάλα, εκεί θα έχει σοβαρή διαφορά στην απόκριση. Οθόνη θα έλεγα τα ίδια και χειρότερα. Πραγματικά ελάχιστη η διαφορά επειδή κυριολεκτικά οι οθόνες έρχονται από ένα εργοστάσιο και έναν κατασκευαστή. Όλοι τα ίδια αγοράζουν και η τεχνολογία είναι ακόμη πιο πίσω σε σχέση με τις LCD που μέσω λογισμικού κάνουν αρκετά καλή βελτίωση. Αν και εκεί λέγεται ότι τα voyage και έπειτα το oasis έχουν τις καλύτερες έβερ, λόγω μικρής επικάλυψης από το στρώμα για την αφή και το φως. Θα το ελέγξω, αν και από ότι κατάλαβα πρέπει να τα έχεις δίπλα-δίπλα και με το ίδιο φως να δεις διαφορά. Αυτό που έχει διαφορά, είναι η ομοιογένεια του φωτός σε παλαιότερες (μέχρι το '15-'16) συσκευές σε σχέση με περισσότερο μοντέρνες. Πάντως εάν αγοράσει κάποιος νέας γενεάς kindle ή άλλη σοβαρή εταιρία, δεν νομίζω να δει μεγάλες διαφορές. Τέλος οι χειρότερες μοντέρνες οθόνες είναι οι έγχρωμες epaper. Το έξτρα στρώμα των 100ppi κάνει την οθόνη αρκετά σκοτεινή, ως μια γενιά πίσω. Για αυτό προτιμώ να διαβάζω στο touch HD 2 ή τώρα στο libra h20 νουβέλες και λογοτεχνία. Η διαφορά είναι εμφανέστατη. 1
Conan2046 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 7 ώρες πριν, Ashaman είπε Ειχα υποσχεθει φωτος να δειτε διαφορα για να καταλαβετε καλυτερα το μεγεθος ενος ebook reader. Στην πρωτη ειναι το paperwhite διπλα σε mass market paperback ενω στη δευτερη διπλα στο redmi note 9 pro των 6,7 inch. Οπως βλεπετε δεν εχει καμια σχεση με το κινητο οσον αφορα την επιφανεια διαβασματος παρ'οτι το κινητο εχει μεγαλυτερη οθονη. Οσον αφορα το θεμα του pdf, εχει πολλες παραμετρους. Μια παραμετρος ειναι το αν ειναι κλειδωμενα τα pdf δλδ DRM. Αν ναι τοτε θελετε οπωσδηποτε ebook reader που να διαβαζει καλα pdf και να μπορει να μικρυνει - μεγαλωνει γραμματοσειρα για να μην ειστε αναγκασμενοι να πηγαινετε δεξια αριστερα την οθονη ή να μικρυνετε τοσο πολυ το pdf που να γινεται δυσκολο να διαβαστει. Αν το pdf ειναι σκαναρισμενο και εχει σωθει με ολες τις σελιδες ως εικονες τοτε το 6αρι απλα δεν κανει. Εκει οντως θελετε 7αρι το οποιο ομως ανεβαινει οικονομικα. Αν απο την αλλη το pdf δεν ειναι κλειδωμενο, τοτε το μετατρεπεις σε οτι θες (με το calibre πχ) και το διαβαζεις στο ebook reader που εχεις. Οπως εχω προαναφερει εχω μετατρεψει pdf σε mobi ή epub απ'ευθειας και ειχε βγει απο λιγο εως πολυ χαλια. Μια φορα δοκιμασα πρωτα να το ανοιξω απο το Word (και να πατησω yes στη μετατροπη) και μετα αφου το εκανα save as docx να μετατρεψω το docx σε mobi και να το ανεβασω στο paperwhite. Η διαφορα ηταν τεραστια (προς το καλυτερο παντα) . Παντως μια φιλη απο τα χερια της οποιας εχουν περασει paperwhite & κανα δυο αλλα (δε θυμαμαι ποια) , μου εχει πει οτι ειδικα οσον αφορα τα pdf ορκιζεται στο pocketbook inkpad3 που βγαινει στα 200+. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια ομως. ΥΓ. Σορρυ που φαινεται πλαγια η 2η φωτο με το κινητο. Την εσωσα σωστα την ξανανεβασα 2-3 φορες, καθε φορα το ιδιο, πλαγια την ανεβαζει. Ανεβάζω κι εγώ την φώτο που είπα. Έκοψα την δική σου φώτο αφού έκανα τα 2 κινητά ίδιο μέγεθος και πρόσθεσα το Kindle, η όποια διαφορά αν έχω κάνει λάθος είναι πολύ μικρή. Έβαλα τις Οθόνες να ξεκινούν στο ίδιο ύψος και όχι τις συσκευές. Από αριστερά προς τα δεξιά: Onyx Boox Note 2 (10.3), το κλασικό μέγεθος των Bell που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ, Pocketbook Inkpad 3 (7.8) Redmi Note 9 Pro, Kindle Paperwhite (6). To Bell έχει περίπου ίδιο πλάτος με το inkpad και μεγαλύτερο ύψος. 4
Ashaman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2021 Με βάλατε στην πρίζα να ψάχνομαι πάλι και θα φάω ξύλο από τη γυναίκα 😂
Choutas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά αρχάριος που ξέρω μόνο μερικά πραγμστάκια. Με μπάτζετ έως 180-200 ευρώ τι παίρνω; Υπάρχει θέμα συσκευών με epub? Το θεωρώ σημαντικό το φορμάτ για τα αρχεία που θέλω να διαβάσω.
LongTom Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 59 λεπτά πριν, Choutas είπε Παιδιά αρχάριος που ξέρω μόνο μερικά πραγμστάκια. Με μπάτζετ έως 180-200 ευρώ τι παίρνω; Υπάρχει θέμα συσκευών με epub? Το θεωρώ σημαντικό το φορμάτ για τα αρχεία που θέλω να διαβάσω. Δες στις προηγούμενες σελίδες. Είναι θέμα τι θέλεις και τι ανάγκες έχεις. Κοίτα τι ρωτάμε και τι προτείνουμε, εάν ακόμη έχεις ερωτήσεις, εδώ είμαστε. Όχι, εκτός από τα kindle, στην κυριολεξία όλοι οι άλλοι έχουν ως βασικό φορμάτ το epub.
giorgos04 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Choutas είπε Παιδιά αρχάριος που ξέρω μόνο μερικά πραγμστάκια. Με μπάτζετ έως 180-200 ευρώ τι παίρνω; Υπάρχει θέμα συσκευών με epub? Το θεωρώ σημαντικό το φορμάτ για τα αρχεία που θέλω να διαβάσω. Εγω για να αποφασίσω διάβασα και τις 323 σελιδες αυτού του νήματος. Το μπάτζετ σου ειναι πολύ καλό. Με τα epub σου,θα εισαι μια χαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα