Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την εχω βάλει και σε μπανιερα με καυτό νερό θερμοσίφωνα.. αν η γυναίκα σου  ειναι καλουλα κ συγκαταβατικη απλά θα γκρινιάξει λιγο.. αν ειναι τσαουσα ετοιμάσου για παντόφλα elite,   να ξέρεις γίνεται χάλια ... ειναι χειρότερο να μεταφέρεις αυτή τη μπιχλα εντος σπιτιού , σε παραδέχομαι όμως ζεις ριψοκίνδυνα ! 

η δικια μου με με εβρισε κ ειχε δίκιο μετα πουθ το σκευτικα γτ αυτά τα λιποι κόλλησαν στους σωλήνες κ μετά μύριζε το σιφόνι ( βέβαια τη τεχνική την έκανα 3ς-4ς φόρες κ μετά αρχισαν οι μυρωδιές χαχα) ξερεις τωρα σαμπουαν αμυγδαλο με τόνους μανταρίνι κ  μια ελαφριά δόση μπέικον κ λίπος πικανιας να αιορητε ανεπαίσθητα  

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

την εχω βάλει και σε μπανιερα με καυτό νερό θερμοσίφωνα.. αν η γυναίκα σου  ειναι καλουλα κ συγκαταβατικη απλά θα γκρινιάξει λιγο.. αν ειναι τσαουσα ετοιμάσου για παντόφλα elite,   να ξέρεις γίνεται χάλια ... ειναι χειρότερο να μεταφέρεις αυτή τη μπιχλα εντος σπιτιού , σε παραδέχομαι όμως ζεις ριψοκίνδυνα ! 

η δικια μου με με εβρισε κ ειχε δίκιο μετα πουθ το σκευτικα γτ αυτά τα λιποι κόλλησαν στους σωλήνες κ μετά μύριζε το σιφόνι ( βέβαια τη τεχνική την έκανα 3ς-4ς φόρες κ μετά αρχισαν οι μυρωδιές χαχα) ξερεις τωρα σαμπουαν αμυγδαλο με τόνους μανταρίνι κ  μια ελαφριά δόση μπέικον κ λίπος πικανιας να αιορητε ανεπαίσθητα  

Χειρότερο βρισίδι από εκείνο που έφαγα όταν έκανα σουτζούκι μέσα στη κουζίνα Γενάρη μήνα και μύριζε το σπίτι μέχρι τη καθαρά Δευτέρα δε νομίζω να έχει :P :P :P

Θα το σκεφτώ, στέκομαι πάντως στον καθαρισμό με νερό, αποφυγή απορρυπαντικού και στέγνωμα / λάδωμα κατόπιν 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :) :)

  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν αδελφές ψυχές. Τη ψησταριά την αγοράσαμε για να έχουμε ψυχική ηρεμία και να αποφύγουμε τις αεροπορικές επιθέσεις από πασούμια και παντόφλες. Εγώ πχ. έτρωγα επικό κράξιμο σε ψήσιμο λουκάνικων και steak σε μαντέμι στη κουζίνα γιατί έπλενε μέχρι και τα φίλτρα από τον απορροφητήρα για να φύγει η μυρωδιά.

Πήρα την ψησταριά και ηρέμησα. Έχω αναλάβει το καθάρισμα εγώ έξω και τέλος.

Κανόνες:

1. Δεν ψήνω στο μέρος που αποθηκεύω την ψησταριά. Την φέρνω ένα μέτρο πιο μπροστά με τα ροδάκια, ψήνω και την πάω πίσω. Ότι έχει πέσει με ένα χαρτί και detol μαζεύεται σε 15sec.

2. Δεν ρίχνω νερά και μλκιες. Μόνο κάψιμο τρίψιμο και καθαριστικό μια στις 6 με το ξέπλυμα να γίνεται με ένα ποτήρι νερό που πάει στο δοχείο.

3. Έχω πάρει καινούργιο ξεχωριστό σφουγγάρι για δοχείο με λίπη κλπ ΔΕΝ παίρνω της κουζίνας γιατί θα γινόταν δημόσιος λιθοβολισμός με παντόφλα με συμμετοχή της μισής θηλυκής κοινωνίας της περιοχής.

4. Όταν πλένω σχάρα ή μεγάλο τηγάνι σε μπανιέρα, βγάζω πάντα έξω την κουρτίνα, βάζω ζεστό νερό να τρέχει και μετά βάζω μέσα τη σχάρα την οποία φροντίζω να στεγνώσω πριν την βγάλω από την μπανιέρα με χαρτί κουζίνας (το ίδιο ξεχωριστό χαρτί που έχω για να μην τελειώσει της κουζίνας)

5. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται σε ώρες που λείπει η παντοφλομαστερ από το σπίτι ιδανικά πρωί σε άκρα μυστικότητα

6. Δεν ξεχνάμε παράθυρα ανοιχτά όταν ψήνουμε

7. Πάντα περνούμε ένα κρέας που αρέσει σε αυτήν. Αυτό είναι τελευταίος κανόνας. Αγοράστηκε πρόσφατα ribeye σιτεμένο 70 ημερών και φυσικά έπρεπε να έχει αγοραστεί και μια χοιρινή ή κάτι άλλο γιατί αυτό "δεν τρώγεται". Από εδώ και πέρα με την χοιρινή δίπλα δε θα υπάρχει θέμα.

Αγαπάτε αλλήλους και αποφεύγετε ατοπήματα που οδηγούν σε παντοφλισμό.

  • Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μαζευτούμε μια μέρα όλοι εμείς οι ομοιοπαθείς ρε fylatos να γράψουμε ένα βιβλίο. Θα χεστουμε στο τάλιρο από τα περήφανα νιάτα που θέλουν να συγκατοικήσουν με το έτερον ημισι. Αυτά είναι συμβουλές ζωής και φυσικά συμφωνώ σε όλα! 😎

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Το μαντεμι μην το πλένετε ρε παιδιά με σαπουνια, αμαρτία. Καλό κάψιμο μετά το ψήσιμο πάνω από 250-300 για 10 λεπτά. Γίνονται όλα κάρβουνο και αποστειρώνετε η ψησταριά, τρίψιμο καλό με βούρτσα να πέσουν όλα κάτω και τέλος λαδάκι. 

  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fylatos είπε

 

7. Πάντα περνούμε ένα κρέας που αρέσει σε αυτήν. Αυτό είναι τελευταίος κανόνας. Αγοράστηκε πρόσφατα ribeye σιτεμένο 70 ημερών και φυσικά έπρεπε να έχει αγοραστεί και μια χοιρινή ή κάτι άλλο γιατί αυτό "δεν τρώγεται". Από εδώ και πέρα με την χοιρινή δίπλα δε θα υπάρχει θέμα.

 

ταυτίστηκα ..

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά αγόρασα μια Broil King Signet 390 (μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με το "αφεντικό "του σπιτιού) και την καλή τιμή που βρήκα.Παραλαβή έγινε εχθές και σήμερα σε ~40λέπτα την έστησα.Πρώτες εντυπώσεις: η κατασκευή στιβαρή ,αν και το πλαστικό δάπεδο με τρόμαξε μόλις άνοιξα την κούτα, καμία σχέση σαν στιβαρότητα με τη μοναδική άλλη ψησταριά αερίου που έχω δει από κοντά (campingaz) ,η θερμοκρασία ανεβαίνει σε ~5-6 λεπτά στους 200 με τους 3καυστήρες αναμμένους και άσχημες εξωτερικές συνθήκες σήμερα κρύο και πολύ δυνατό αέρα ,οι σχάρες μαντεμένιες και πολύ βαριές και η 2η σχάρα για να κρατάει ζεστά τα ψητά πολύ ευρύχωρη.Η σούβλα δεν δοκιμάστηκε ακόμη θα γίνει σύντομα 👹.

 

 

IMG_20190421_140109.jpg

  • Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, solton57010 said:

Τελικά αγόρασα μια Broil King Signet 390 (μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με το "αφεντικό "του σπιτιού) και την καλή τιμή που βρήκα.Παραλαβή έγινε εχθές και σήμερα σε ~40λέπτα την έστησα.Πρώτες εντυπώσεις: η κατασκευή στιβαρή ,αν και το πλαστικό δάπεδο με τρόμαξε μόλις άνοιξα την κούτα, καμία σχέση σαν στιβαρότητα με τη μοναδική άλλη ψησταριά αερίου που έχω δει από κοντά (campingaz) ,η θερμοκρασία ανεβαίνει σε ~5-6 λεπτά στους 200 με τους 3καυστήρες αναμμένους και άσχημες εξωτερικές συνθήκες σήμερα κρύο και πολύ δυνατό αέρα ,οι σχάρες μαντεμένιες και πολύ βαριές και η 2η σχάρα για να κρατάει ζεστά τα ψητά πολύ ευρύχωρη.Η σούβλα δεν δοκιμάστηκε ακόμη θα γίνει σύντομα 👹.

[...]

Καλά ψησίματα! :) 

Αλήθεια πόσο καλή τιμή; 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, solton57010 είπε

Τελικά αγόρασα μια Broil King Signet 390 (μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με το "αφεντικό "του σπιτιού) και την καλή τιμή που βρήκα.Παραλαβή έγινε εχθές και σήμερα σε ~40λέπτα την έστησα.Πρώτες εντυπώσεις: η κατασκευή στιβαρή ,αν και το πλαστικό δάπεδο με τρόμαξε μόλις άνοιξα την κούτα, καμία σχέση σαν στιβαρότητα με τη μοναδική άλλη ψησταριά αερίου που έχω δει από κοντά (campingaz) ,η θερμοκρασία ανεβαίνει σε ~5-6 λεπτά στους 200 με τους 3καυστήρες αναμμένους και άσχημες εξωτερικές συνθήκες σήμερα κρύο και πολύ δυνατό αέρα ,οι σχάρες μαντεμένιες και πολύ βαριές και η 2η σχάρα για να κρατάει ζεστά τα ψητά πολύ ευρύχωρη.Η σούβλα δεν δοκιμάστηκε ακόμη θα γίνει σύντομα 👹.

 

Είμαι στο "ψήσιμο" για να πάρω το ίδιο μοντέλο. Έχει αναφλέξεις κατά το ψήσιμο;

Επεξ/σία από enterhere
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, solton57010 είπε

Τελικά αγόρασα μια Broil King Signet 390 (μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με το "αφεντικό "του σπιτιού) και την καλή τιμή που βρήκα.Παραλαβή έγινε εχθές και σήμερα σε ~40λέπτα την έστησα.Πρώτες εντυπώσεις: η κατασκευή στιβαρή ,αν και το πλαστικό δάπεδο με τρόμαξε μόλις άνοιξα την κούτα, καμία σχέση σαν στιβαρότητα με τη μοναδική άλλη ψησταριά αερίου που έχω δει από κοντά (campingaz) ,η θερμοκρασία ανεβαίνει σε ~5-6 λεπτά στους 200 με τους 3καυστήρες αναμμένους και άσχημες εξωτερικές συνθήκες σήμερα κρύο και πολύ δυνατό αέρα ,οι σχάρες μαντεμένιες και πολύ βαριές και η 2η σχάρα για να κρατάει ζεστά τα ψητά πολύ ευρύχωρη.Η σούβλα δεν δοκιμάστηκε ακόμη θα γίνει σύντομα 👹.

IMG_20190421_140109.jpg

Η Porsche των ψησταριών. Πώς και έδωσες τόσα χρήματα; Θα την αξιοποιήσεις για συνταγές στη σελίδα κλπ; Καλοδούλευτη φυσικά την πήρες και σε κατάλληλη σεζόν.

Επεξ/σία από fylatos
  • Like 1
Δημοσ.

καλορίζικη ! 

κατι ψιλο ασχετο με το θεμα ψησταριά αλλά σχετικό με το ψήσιμο

έφτασε στα χεριά μου αυτό το θερμόμετρο https://www.banggood.com/2019-Third-Digoo-Carnival-Digoo-DG-FT2103-LED-Touch-Screen-Digital-bluetooth-Cooking-BBQ-Thermometer-with-Temperature-Probe-p-1297244.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

νταξ δεν έχω λογια στο πόσο διαφορετικό ψήσιμο έκανα σε πικανια και χοιρινά καλαμάκια

συνηδιτοποιησα ότι τα χοιρινά ήταν έτοιμα στα 2/3 του χρόνου (άρα λιγότερη καύση αερίου - πιο γρήγορα στη κοιλιά μου ) που άφηνα κάθε φορά κ ήταν full ζουμερά (μεγάλο + η γεύση )όταν τα έβγαλα στη σωστή θερμοκρασία

 

πρωτη φορα εκανα πικανια τοσο εύκολα.. μετα το θωράκισμα απλα το καρφωσα εκλεισα τη ψησταριά κ δεν ξανα ασχοληθηκα μεχρι που χτυπησε το θερμόμετρο! βγηκε ιδια με τις αλλες φορες που εκανα πολυ περισσότερο χρονο έκανα 10 γυρίσματα πίεζα να δω πόσο ψήθηκε εσωτερικα, φλόγες σε καθε ανοιγμα και γυρισμα  λογο λιπους τπτ απο οαλ αυτα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, sndev είπε

καλορίζικη ! 

κατι ψιλο ασχετο με το θεμα ψησταριά αλλά σχετικό με το ψήσιμο

έφτασε στα χεριά μου αυτό το θερμόμετρο https://www.banggood.com/2019-Third-Digoo-Carnival-Digoo-DG-FT2103-LED-Touch-Screen-Digital-bluetooth-Cooking-BBQ-Thermometer-with-Temperature-Probe-p-1297244.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

νταξ δεν έχω λογια στο πόσο διαφορετικό ψήσιμο έκανα σε πικανια και χοιρινά καλαμάκια

συνηδιτοποιησα ότι τα χοιρινά ήταν έτοιμα στα 2/3 του χρόνου (άρα λιγότερη καύση αερίου - πιο γρήγορα στη κοιλιά μου ) που άφηνα κάθε φορά κ ήταν full ζουμερά (μεγάλο + η γεύση )όταν τα έβγαλα στη σωστή θερμοκρασία

πρωτη φορα εκανα πικανια τοσο εύκολα.. μετα το θωράκισμα απλα το καρφωσα εκλεισα τη ψησταριά κ δεν ξανα ασχοληθηκα μεχρι που χτυπησε το θερμόμετρο! βγηκε ιδια με τις αλλες φορες που εκανα πολυ περισσότερο χρονο έκανα 10 γυρίσματα πίεζα να δω πόσο ψήθηκε εσωτερικα, φλόγες σε καθε ανοιγμα και γυρισμα  λογο λιπους τπτ απο οαλ αυτα

Ένα παρόμοιο χάλασα πρόσφατα επειδή το έκλεισα μέσα στην ψησταριά. Το καλώδιο δεν αντέχει πάνω από 250. 

Συνεπώς αν σημειακά έχεις πχ 300 βαθμούς και γενικά η ψησταριά σου είναι στους 220+ καλύτερα να το βάλεις όταν είσαι περίπου έτοιμος, να παίρνεις μέτρηση και να το βγάζεις εκ νέου. 

  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, paredwse είπε

Καλά ψησίματα! :) 

Αλήθεια πόσο καλή τιμή; 

200 ευρώ κάτω από την φθηνότερη στο Skroutz, με αρκετά δωράκια και δωρεάν μεταφορικά για εδώ που βρίσκομαι (αλλά 50ευρω μείον στην ουσία) 

18 ώρες πριν, enterhere είπε

Είμαι στο "ψήσιμο" για να πάρω το ίδιο μοντέλο. Έχει αναφλέξεις κατά το ψήσιμο;

Ένα γρήγορο ψήσιμο για δοκιμή πρόλαβα και έκανα κάτι σουβλάκια και μπριζόλες που βρισκοντουσταν προχειρες δεν είχα κανένα θέμα με αναφλέξεις και γευστικά πάρα πολύ κοντά σε κάρβουνο 

3 ώρες πριν, fylatos είπε

Η Porsche των ψησταριών. Πώς και έδωσες τόσα χρήματα; Θα την αξιοποιήσεις για συνταγές στη σελίδα κλπ; Καλοδούλευτη φυσικά την πήρες και σε κατάλληλη σεζόν.

Τα χρήματα σίγουρα  πολλά για την εποχή, αλλά και σε φθηνή επιλογή να πήγαινα (vanward πχ στα 350+)αν υπολογισω ότι τα δωράκια θα έπρεπε να τα πληρώσω κάποια στιγμή θα έφτανα τα 450+ για πλάκα. Οπότε πήρα την απόφαση να δώσω τα διπλά μια φορά για κάτι ποιοτικό  και ελπίζω να δικαιωθω σε βάθος χρόνου τόσο από την ποιότητα κατασκευής όσο και από την εγγύηση αν χρειαστεί. 

  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...