Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πραγματικα με τις σχαρες δεν ξερω τι παιζει. Ενω λεει παντου οτι ειναι επισμαλτωμενες, οταν τις βλεπεις απο κοντα δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ξερουμε ως επισμαλτωμενο. Ακομα και καινουριες να τις δεις δλδ, εχουν τραχιά υφη. Μοιαζουν πολυ με τα μαντεμενια σκευη τα μαυρα δλδ και οχι τα επισμαλτωμενα που ειναι λεια και γυαλιστερα. Εγω παντως τις λαδωνω κανονικα. 

Αυτο που υποθετω ειναι οτι εχουν ενα ειδους επισμαλτωσης που ειναι για μια αρχικη προστασια μεχρι να αγοραστει και να αρχισει να ψηνει ο καταναλωτης για να μην σκουριασουν. Τωρα αν φευγει με το τρίψιμο, ενας θεος ξερει...

Αυτό που τονίζει κατηγορηματικά η Weber για τις επισμαλτωμενες μαντεμενιες σχάρες είναι πως δεν χρειάζονται καμία προστασία ούτε στην αρχή ούτε στη συνέχεια. Αντίθετα, Napoleon και Broil King αφού πρεπει να αναφέρω δύο διάσημες εταιρίες, σε κάθε περίπτωση συστήνουν αρχικό και περιοδικό seasoning για προστασία από σκουριά. Βεβαίως και για αντικολλητική συμπεριφορά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, est είπε

Αυτό που τονίζει κατηγορηματικά η Weber για τις επισμαλτωμενες μαντεμενιες σχάρες είναι πως δεν χρειάζονται καμία προστασία ούτε στην αρχή ούτε στη συνέχεια. Αντίθετα, Napoleon και Broil King αφού πρεπει να αναφέρω δύο διάσημες εταιρίες, σε κάθε περίπτωση συστήνουν αρχικό και περιοδικό seasoning για προστασία από σκουριά. Βεβαίως και για αντικολλητική συμπεριφορά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Λιγο λαδακι παντως δεν εβλαψε κανενα 😜

  • Like 3
Δημοσ.

Είναι δεν είναι επισμαλτωμενες εγώ όταν τις καθαρίσω μετά το ψήσιμο, τις περνάω με χαρτί κουζίνας και μετά ηλιέλαιο. Το τελευταίο μπορεί να το κάνω και πριν ψήσω, εκτός αν εχω λιπαρά κρέατα. 

  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Είναι δεν είναι επισμαλτωμενες εγώ όταν τις καθαρίσω μετά το ψήσιμο, τις περνάω με χαρτί κουζίνας και μετά ηλιέλαιο. Το τελευταίο μπορεί να το κάνω και πριν ψήσω, εκτός αν εχω λιπαρά κρέατα. 

αυτο θα ηταν η ερωτηση μου απλο ηλιελαιο περναμε με ενα πινελο ? 

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω τον συμφορουμίτη που πρότεινε Tri-Tip!

Καθαρίζεις το πάνω λίπος γιατί είναι πολύ.

Το πέρασα πιπέρια / αλάτια και μετά έμμεσο ψήσιμο στους 130 - 150 για μια ώρα (μέχρι να ανεβάσει μέση θερμοκρασία τους 58 βαθμούς. Για τους μερακλήδες μπορείτε το λίπος να το δέσετε πάλι πίσω αντί να βάλετε βούτυρο.

Μετά για 2 λεπτά από την μια μεριά και 2 λεπτά από την άλλη και είναι έτοιμο!

Βγαίνει τρυφερότατο!

Δυστυχώς δεν έχω φώτο!

  • Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JLEE είπε

Να ευχαριστήσω τον συμφορουμίτη που πρότεινε Tri-Tip!

Καθαρίζεις το πάνω λίπος γιατί είναι πολύ.

Το πέρασα πιπέρια / αλάτια και μετά έμμεσο ψήσιμο στους 130 - 150 για μια ώρα (μέχρι να ανεβάσει μέση θερμοκρασία τους 58 βαθμούς. Για τους μερακλήδες μπορείτε το λίπος να το δέσετε πάλι πίσω αντί να βάλετε βούτυρο.

Μετά για 2 λεπτά από την μια μεριά και 2 λεπτά από την άλλη και είναι έτοιμο!

Βγαίνει τρυφερότατο!

Δυστυχώς δεν έχω φώτο!

Τσεκαρε μια και τον σωστο τεμαχισμο για ακομα πιο τρυφερο αποτελεσμα

20170329_Timberline-Tips-Tritip-Against-

  • Like 8
Δημοσ.

Παιδιά , αγόρασα τη weber spirit 2 310 , αγόρασα και μια μαντεμενια πλακα ,μπας και γλιτώσω το πολύ καθάρισμα. Αξίζει λέτε ; Ή το ψήσιμο στη σχάρα της Ψησταριάς είναι πολύ ανώτερο;

  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fifini είπε

Παιδιά , αγόρασα τη weber spirit 2 310 , αγόρασα και μια μαντεμενια πλακα ,μπας και γλιτώσω το πολύ καθάρισμα. Αξίζει λέτε ; Ή το ψήσιμο στη σχάρα της Ψησταριάς είναι πολύ ανώτερο;

Διαφορετικο ψησιμο στην πλακα. Απλα μετα για να την αποθηκευσεις δεν θα θελει πλυσιμο, στεγνωμα, λαδωμα; 

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fifini είπε

Παιδιά , αγόρασα τη weber spirit 2 310 , αγόρασα και μια μαντεμενια πλακα ,μπας και γλιτώσω το πολύ καθάρισμα. Αξίζει λέτε ; Ή το ψήσιμο στη σχάρα της Ψησταριάς είναι πολύ ανώτερο;

Και εγω ετσι εχω κανει, αλλα θελεις μετα απο καθε ψησιμο να καθαρισεις :(

5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Διαφορετικο ψησιμο στην πλακα. Απλα μετα για να την αποθηκευσεις δεν θα θελει πλυσιμο, στεγνωμα, λαδωμα; 

ναι ναι κανονικα τα θελει ολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα την περασμένη εβδομάδα από ένα κεντρικό κρεοπωλείο του Χαλανδρίου, 2 T-bone, συσκευασμένες σε vacuum. Μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος χρόνος συντήρησης που έγραφε, σε θερμοκρασίες 0-2.

Ήταν πάντως καλής ποιότητας, αν και ελληνικές.

IMG_8879.jpeg

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
7 ώρες πριν, protathlitis είπε

Πήρα την περασμένη εβδομάδα από ένα κεντρικό κρεοπωλείο του Χαλανδρίου, 2 T-bone, συσκευασμένες σε vacuum. Μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος χρόνος συντήρησης που έγραφε, σε θερμοκρασίες 0-2.

Ήταν πάντως καλής ποιότητας, αν και ελληνικές.

IMG_8879.jpeg

Το σφαγείο είναι στην Αμφίκλεια, οπότε και τα κρέατα είναι από τις γύρω περιοχές. Έχουν αρκετά κοπάδια ελεύθερων μοσχαριών στις γύρω περιοχές.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/3/2024 στις 7:35 ΜΜ, ilpapacha είπε

Σίγουρα δεν είναι επισμαλτωμένες ούτε της Napoleon ούτε της Weber. Προφανώς έχουν κάποια επικάλυψη, ίσως κι ένα pre-seasoning, ώστε μα μην σκουριάσουν μέχρι να πωληθούν.

 

τα "φτηνα" μοντελα και της weber και της napoleon ειναι επισμαλτωμενα! το γραφουν και στο βιβλιαρακι και στο site και παντου .... τα ακριβα εχουν ανοξειδωτες σχαρες. 

τωρα εσυ μπορει να επιμενεις ... αλλα ο κατασκευαστης σε διαψευδει! 
image.png.e9bb81815cb259e6a3a8eb1b9496250d.png

 

τωρα απο εκει και περα .... 
εγω στις δικες μου τι κανω ? πυροληση και μετα ανοξειδωτη βουρτσα. 
μετα τις περναω με ηλιελαιο και τις αφηνω ετσι για το επομενο ψησιμο ... 

μια φορα στο τοσο τις πλενω με ζεστο νερο και με σφουγγαρι.... 
 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dskoul είπε

τα "φτηνα" μοντελα και της weber και της napoleon ειναι επισμαλτωμενα! το γραφουν και στο βιβλιαρακι και στο site και παντου .... τα ακριβα εχουν ανοξειδωτες σχαρες. 

τωρα εσυ μπορει να επιμενεις ... αλλα ο κατασκευαστης σε διαψευδει! 
image.png.e9bb81815cb259e6a3a8eb1b9496250d.png

 

τωρα απο εκει και περα .... 
εγω στις δικες μου τι κανω ? πυροληση και μετα ανοξειδωτη βουρτσα. 
μετα τις περναω με ηλιελαιο και τις αφηνω ετσι για το επομενο ψησιμο ... 

μια φορα στο τοσο τις πλενω με ζεστο νερο και με σφουγγαρι.... 
 

Έχεις δίκιο

4 ώρες πριν, plasTOST είπε

Το σφαγείο είναι στην Αμφίκλεια, οπότε και τα κρέατα είναι από τις γύρω περιοχές. Έχουν αρκετά κοπάδια ελεύθερων μοσχαριών στις γύρω περιοχές.

Ας προσλάβουν και κάποιον να κάνει έναν ορθογραφικό/συντακτικό έλεγχο στα ταμπελάκια.

Γνωρίζεις κάποια καλή φάρμα που μπορεί να στείλει Αττική ή να συνεργάζεται με κάποιο κατάστημα/κρεοπωλείο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...