Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, MonoMalvado είπε

Είχα αγοράσει αυτήν εδώ

https://www.bbq-campingaz.gr/product/%cf%88%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac-3-series-classic-ls-plus/

στην προσφορά που είχαν βγάλει black friday στα 250. Την θεωρώ σε αυτή την τιμή από τις πιο τίμιες αγορές που έχω κάνει.

Σκέφτομαι να πάρω και μια σούβλα

https://www.bbq-campingaz.gr/product/%cf%83%ce%b5%cf%84-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%ad%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b2%ce%bb%ce%b1/

άλλα μου φαίνεται υπερβολική η τιμή. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει πάνω στη δική του diy πατέντα σούβλα με μοτεράκι;

Τσέκαρε σελίδες 60-65 που είχαμε πάρει κάποιοι

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Pizza night με ζυμαράκι 48 ωρών ωρίμανσης... 

received_328962968097068.jpeg

IMG_20200526_210822.jpg

Καλημέρα. Σούπερ φαίνεται το ζυμάρι , μας άνοιξες την όρεξη πρωινιατικα 

Σε πέτρα την έψησες  για δώσε καμιά λεπτομέρεια για το ψήσιμο .Αλεύρι για τη ζύμη ποιο χρησιμοποιείς? 

  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, lemo13 είπε

Καλημέρα. Σούπερ φαίνεται το ζυμάρι , μας άνοιξες την όρεξη πρωινιατικα 

Σε πέτρα την έψησες  για δώσε καμιά λεπτομέρεια για το ψήσιμο .Αλεύρι για τη ζύμη ποιο χρησιμοποιείς?

Αλεύρι σκληρό, το συγκεκριμένο είναι μύλοι Αγίου Γεωργίου. Η ζύμη απαραίτητα 48-72 ώρες ψυγείο να δημιουργηθεί αέρας μέσα της να γίνει αφρατη και τραγανή. 

Χρησιμοποιώ πλάκα μαντεμένια, ψήνω στο bbq ή στον ηλεκτρικό φούρνο κάτω αντίσταση - grill. Προτιμώ το ψήσιμο που κάνει ο φούρνος γιατί έχω και από πάνω θερμότητα κάτι που στο bbq δεν γίνεται. 

Σε αυτό το βίντεο θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Αλεύρι σκληρό, το συγκεκριμένο είναι μύλοι Αγίου Γεωργίου. Η ζύμη απαραίτητα 48-72 ώρες ψυγείο να δημιουργηθεί αέρας μέσα της να γίνει αφρατη και τραγανή. 

Χρησιμοποιώ πλάκα μαντεμένια, ψήνω στο bbq ή στον ηλεκτρικό φούρνο κάτω αντίσταση - grill. Προτιμώ το ψήσιμο που κάνει ο φούρνος γιατί έχω και από πάνω θερμότητα κάτι που στο bbq δεν γίνεται. 

Σε αυτό το βίντεο θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. 

Αλεύρι εννοείς το νούμερο 1 από τους μύλους έτσι δεν είναι?  

Στο bbq με έμμεσο ψήσιμο ? σβήνεις το μεσαιο καυστήρα?

Έχουμε την ίδια ψησταριά. Τη πήρα πριν το Πάσχα, την έχω κάνει ήδη απόσβεση . Πολύ ευχαριστημένος. Τώρα θέλω να δοκιμάσω πίτσες

Δημοσ.

Αλεύρι ναι το 1. Εχθές λόγω βροχής και κρύου την έψησα φούρνο. Στη weber δεν έχω ψήσει πίτσα ακόμα αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερη από το φούρνο, θα δοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή. Το ιδανικό είναι να πάρεις ένα θερμόμετρο laser και μόλις δεις 320c στο μαντέμι βάζεις πάνω την πίτσα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Αλεύρι ναι το 1. Εχθές λόγω βροχής και κρύου την έψησα φούρνο. Στη weber δεν έχω ψήσει πίτσα ακόμα αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι καλύτερη από το φούρνο, θα δοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή. Το ιδανικό είναι να πάρεις ένα θερμόμετρο laser και μόλις δεις 320c στο μαντέμι βάζεις πάνω την πίτσα. 

και εγώ αυτό έχω. μερικοί χρησημοποιουν και το καναδεζικο αλέυρι το robin hood . δεν έχω πάρει μαντεμένια πλάκα ακόμα, έχω πέτρα ψησίματος. 

Δημοσ.

Και με την πέτρα την ίδια διαδικασία ακολουθείς απλά δεν έχει την ίδια θερμοχωρητικότητα με το μαντέμι. Οποιοδήποτε σκληρό αλεύρι είναι οκ, το μυστικό είναι στην ωρίμανση. 

Δημοσ.

όσων αφορά τη πίτσα πάντως σωστά όσα ειπώθηκαν ως τώρα. εγώ ψήνω στον ηλεκτρικό φούρνο βάζοντας ένα ταψί να κάψει από την ανάποδη και βάζω χύμα τη πίτσα πάνω. ούτε κολλάει ούτε τίποτα. βγαίνει τόσο καλό το αποτέλεσμα(ανώτερο από όσες παίρνω απέξω) που δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ για διαφορετικό τρόπο ψησίματος. δε ξέρω αν θα δώσει κάτι παραπάνω.

  • Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ για το αποτέλεσμα του φούρνου έναντι του bbq, εχω προσπαθήσει στο bbq αλλα δεν εχω πετύχει το αποτέλεσμα του φούρνου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ψήνεται από πάνω σωστά. Η ωρίμανση αναβαθμίζει κατά πολύ το αποτέλεσμα, αλλά πάντα υπό συνθήκες.

Εκτός από το σκληρό αλεύρι μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα όπως Αγιου Γεωργιου για πιτσα, caputto pizzeria Tipo 00, caputo nuvola  κτλ για λίγο διαφορετικά αποτελέσματα.

Το ταψί είναι μια λύση αλλά το μαντέμι είναι πολύ καλύτερο πάντως.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/5/2020 στις 10:22 ΠΜ, aenaos15 είπε

Υπαρχει καποιος φιλος που δουλευει την Bormann bbq 3100 ???

Αν ναι ας με κατευθυνει λιγο για το θεμα του καλλυματος...

Εχει βρει καλλυμα και  απο που;;

Την αγορασε φιλος μου και δεν μπορει να βρει καλλυμα....

Κανείς ?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...