Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, slk200gr είπε

δεν μας ειπες τι εκανες?

στα 8 + 8 λεπτα επαιξα τελικα στους 200 βαθμους... προς το medium πηγε, ενω την ηθελα medium rare και την εβγαλα στους 53 βαθμους, τουλαχιστον ετσι ελεγε το θερμομετρο... παιζει να ανεβασε θερμοκρασια στο αλουμινοχαρτο που την αφησα κλειστη 4-5 λεπτα ?

ενα αλλο προβλημα που ειχα ηταν οτι στη μια ακρη καπως γυρισε... υπαρχει τροπος να το αποφευγω αυτο ?

το κρεας ηταν παντως πολυ μαλακο και γευστικοτατο, θα δοκιμασω πολυ συντομα ξανα

Επεξ/σία από ritualistic
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντα ανεβάζουν θερμοκρασία τα κρέατα μετα που τα αποσύρουμε 1-3 βαθμούς εσωτερικά ειτε το κλεισεις με αλουμινοχαρτο είτε οχι. το αλουμινοχαρτο βοηθάει στο να συντηρείτε χρονικά αυτή η θερμοκρασία. πρέπει να μαθεις το θερμόμετρο σου ,σε 2 διαφορετικα το ενα δειχνει σε μενα 56 κ το αλλο 54. οταν παίζεις οριακα κ μετα ανεβαζει θερμοκρασια στη ξεκούραση δε παίρνεις επιθυμητό αποτέλεσμα. επισης αλλη διαρκεια θερμοκρασίας υπάρχει εσωτερικά οταν εξω εχει 30 βαθμούς με αλουμινοχαρτο κ αλλη οταν εχει έξω 15 βαθμούς το χειμώνα . προσωπικα το καλοκαιρι δε τις καλύπτω ποτέ με αλουμινοχαρτο. 

 

" η θερμότητα ψήνει το κρέας εισχωρώντας απ’ έξω προς το κέντρο του.  Όταν αφαιρείτε το κρέας απ’ τo τηγάνι, οι θερμότεροι εξωτερικοί ιστοί συνεχίζουν να μεταφέρουν θερμότητα προς το κέντρο, ψήνοντάς το για μερικά λεπτά ακόμη (γεγονός που έχει ληφθεί υπόψη στον πίνακα θερμοκρασιών πιο πάνω). Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής οι ιστοί είναι διεσταλμένοι και τα εσωτερικά υγρά κυκλοφορούν, που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη ισορροπήσει.

 Αν το αφήσετε τουλάχιστον 5-8 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ισορροπήσει και οι χυμοί του θα παραμείνουν στους ιστούς με αποτέλεσμα να είναι ζουμερό, εύγευστο και μαλακό. "

το οτι γυρίζει τωρα ππριν τις ψησεις πρέπει να τις κόψεις λιιιιγο στο πλαι ωστε οταν ψηθούν κ μαζέψουν να μη γυρίσουν αλλα αυτό ειναι καθαρά εμπειρικά κ  δεν ισχύει πάντα..

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

στα 8 + 8 λεπτα επαιξα τελικα στους 200 βαθμους... προς το medium πηγε, ενω την ηθελα medium rare και την εβγαλα στους 53 βαθμους, τουλαχιστον ετσι ελεγε το θερμομετρο... παιζει να ανεβασε θερμοκρασια στο αλουμινοχαρτο που την αφησα κλειστη 4-5 λεπτα ?

ενα αλλο προβλημα που ειχα ηταν οτι στη μια ακρη καπως γυρισε... υπαρχει τροπος να το αποφευγω αυτο ?

το κρεας ηταν παντως πολυ μαλακο και γευστικοτατο, θα δοκιμασω πολυ συντομα ξανα

Medium rare 54 βαθμους με  τον τρόπο που σου είπα απλά λουκούμι, γεύση ανεπανάληπτη 

20200823_205312.jpg

20200823_030603.jpg

Επεξ/σία από slk200gr
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ritualistic είπε

στα 8 + 8 λεπτα επαιξα τελικα στους 200 βαθμους... προς το medium πηγε, ενω την ηθελα medium rare και την εβγαλα στους 53 βαθμους, τουλαχιστον ετσι ελεγε το θερμομετρο... παιζει να ανεβασε θερμοκρασια στο αλουμινοχαρτο που την αφησα κλειστη 4-5 λεπτα ?

ενα αλλο προβλημα που ειχα ηταν οτι στη μια ακρη καπως γυρισε... υπαρχει τροπος να το αποφευγω αυτο ?

το κρεας ηταν παντως πολυ μαλακο και γευστικοτατο, θα δοκιμασω πολυ συντομα ξανα

8 + 8 και σου βγήκε medium; Κανονικά 10 λεπτά το πολύ (5+5), και μετά indirect αν την θέλεις πάνω απο medium. H σπαλομπριζόλα συνήθως θα σου γυρίσει λόγω του λίπους, πρέπει να το κόψεις σε 2-3 σημεία. Πάντως μην νομίζεις, η σπαλομπριζόλα θα κάνει 12/κιλό και η μισή+ είναι κόκκαλο + το σκληρό φρύδι με το λίπος, το rib eye είναι ~20 (Ελληνικό, όχι dry aged) αλλά καθαρό τρυφερο κρέας.

  • Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

8 + 8 και σου βγήκε medium; Κανονικά 10 λεπτά το πολύ (5+5), και μετά indirect αν την θέλεις πάνω απο medium. H σπαλομπριζόλα συνήθως θα σου γυρίσει λόγω του λίπους, πρέπει να το κόψεις σε 2-3 σημεία. Πάντως μην νομίζεις, η σπαλομπριζόλα θα κάνει 12/κιλό και η μισή+ είναι κόκκαλο + το σκληρό φρύδι με το λίπος, το rib eye είναι ~20 (Ελληνικό, όχι dry aged) αλλά καθαρό τρυφερο κρέας.

ειχα θερμομετρο οποτε πηγα με την ενδειξη κ ηταν σπαλομπριζολα χωρις κοκκαλο γυρω στα 18-19ε το κιλο αν θυμαμαι καλα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

ειχα θερμομετρο οποτε πηγα με την ενδειξη κ ηταν σπαλομπριζολα χωρις κοκκαλο γυρω στα 18-19ε το κιλο αν θυμαμαι καλα

25 ε το κιλό το εικονιζόμενο 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sndev είπε

η monarch ειναι εξαιρετική για all around δε θα σε απογοητεύσει. η genesis ειναι 1 κλικ πανω αλλα η διαφορά δε ξέρω αν θα σου κάνει απόσβεση μιλάμε για 400-500 ε ? . Έχει να κανει και το τι ψηνεις πάντα, αν δε με ένοιαζε η διαφορα θα πήγαινα στη weber η θα κοίταζα napoleon άλλα θεωρό ότι με τη Monarch ιδικά αν είσαι πρωτάρης είναι εξαιρετική επιλογή 

 

Η μοναδική περίπτωση να πάρω τη. Genesis είναι να την πάρω στα λεφτά της monarch (περιμένω κάτι και αν μ κάτσει) αλλιώς θα πάρω τη monarch... Απλα ήθελα να ρωτήσω εσάς που ξέρετε να δω γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στα χρήματα, γιατί το εύκολα αναγνωρίσιμο ως διαφορά είναι η επιφάνεια ψησίματος.. Δεν τη βρίσκω όμως ικανή μια τέτοια διαφορά να κοστίζει 400-500 ευρώ πάνω 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Lucky13xxx είπε

Η μοναδική περίπτωση να πάρω τη. Genesis είναι να την πάρω στα λεφτά της monarch (περιμένω κάτι και αν μ κάτσει) αλλιώς θα πάρω τη monarch... Απλα ήθελα να ρωτήσω εσάς που ξέρετε να δω γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στα χρήματα, γιατί το εύκολα αναγνωρίσιμο ως διαφορά είναι η επιφάνεια ψησίματος.. Δεν τη βρίσκω όμως ικανή μια τέτοια διαφορά να κοστίζει 400-500 ευρώ πάνω 

Παντως αν πας στην monarch προτιμησε την 390 και οχι την 340 που πηρα ,εγω προσωπικα το μετανοιωσα γιατι με 100 ε επιπλεον παιρνεις και την σουβλα+ διακοπτη πανω στην ψησταρια+εναν καυστηρα για την σουβλα ,εγω μεν μπορω να παρω σουβλα (περι τα 140 ε )αλλα χωρις διακοπτη και πλαινο καυστηρα και πιο ακριβα και πιο λιγα

  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα την Broil King Royal 340 που έχω εγώ. Δεν έχει τόσο καλό καπάκι και δεν έχει καυστήρα σούβλας, αλλά έχει πλαϊνό καυστήρα, μαντεμένιες σχάρες και ίδιας έντασης κεντρικούς καυστήρες. Είναι νομίζω ένας καλός συμβιβασμός αν δεν σε ενδιαφέρει ο καυστήρας σούβλας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε

Εγώ θα σου πρότεινα την Broil King Royal 340 που έχω εγώ. Δεν έχει τόσο καλό καπάκι και δεν έχει καυστήρα σούβλας, αλλά έχει πλαϊνό καυστήρα, μαντεμένιες σχάρες και ίδιας έντασης κεντρικούς καυστήρες. Είναι νομίζω ένας καλός συμβιβασμός αν δεν σε ενδιαφέρει ο καυστήρας σούβλας.

Για 100 ε  βρε αδερφε?

Δημοσ.

Να υπολογίζετε μια κουκουλα, φιαλη μαζί με την εγγύηση και μια βουρτσα να την καθαρίζετε . Για μένα όσοι ψάχνετε για ψησταρια ένα θερμομετρο είναι απαραίτητο. Ολα αυτά κοστίζουν γύρω στα εκατό ευρώ ακόμα. Καλό είναι και ένα μανόμετρο μπαίνει στην Φιάλη και βλέπεις ποτέ τελειώνει. 

  • Like 1
Δημοσ.

Το μανόμετρο είναι άχρηστο... Εντελώς...

Θα αρχίσει να δείχνει μειωμένη πίεση όταν η φιάλη στεγνώσει. Δεν προλαβαίνεις αν είσαι στην μέση του ψησίματος.

Η λύση είναι ή μία δεύτερη φιάλη καβάτζα, ή μία απλή ζυγαριά.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PJK είπε

Το μανόμετρο είναι άχρηστο... Εντελώς...

Θα αρχίσει να δείχνει μειωμένη πίεση όταν η φιάλη στεγνώσει. Δεν προλαβαίνεις αν είσαι στην μέση του ψησίματος.

Η λύση είναι ή μία δεύτερη φιάλη καβάτζα, ή μία απλή ζυγαριά.

πραγματι ,μονο δευτερη φιαλη ειναι λυση ,πες και οτι βλεπεις χαμηλη πιεση θα πας να την αλαξεις νωριτερα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...