ritualistic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, gsisr είπε έχω δοκιμάσει spare ribs, βέβαια έχω κάρβουνο οπότε λίγο πιο μπελαλίδικο. 3 ώρες στους 130 ξεσκεπαστα, indirect, 2 ώρες σκεπασμένα με λαδοκολλα αλουμινόχαρτο στους 140-150, 1 ώρα ξεσκέπασμα και πασάλημα με bbq σως στους 130 indirect. πως σου βγηκαν ? χρησιμοποιησες συγκεκριμενη συνταγη σαν οδηγο ?
plasTOST Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Όλοι τα spare ribs τα κάνετε low & slow? Κανένας να τα έχει ψήσει όπως τις μπριζόλες κλασσικά ?
gsisr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 @ritualistic η αλήθεια είναι πως είδα πάρα πολλά βίντεο και πήρα από δω κι απο κεί και κατέληξα. ο τρόπος 3-2-1 είναι στάνταρ. αν πατήσεις στο youtube 3-2-1 ribs θα σου βγάλει ένα σκασμό βίντεο. δεν υπάρχει περίπτωση ν αποτύχεις. για μένα δεν αξίζει η αναμονή. αν θες να δοκιμάσεις το κλασικό τρόπο(ο οποίος θέλει καπνιστήρι κανονικά) δοκίμασέ τον. σε αέριο είναι πιο εύκολο απ ότι σε κάρβουνο, αλλά και πάλι έχει νόημα αν μπορέσεις να καπνίσεις. με τον δεύτερο που προτείνω εγώ διαφορά δεν είδα. εξίσου νόστιμα βγήκαν @plasTOST τα χω κάνει αλλά τα κόβω πρώτα κόκκαλο - κόκκαλο 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3-2-1 και απο μενα σε χοιρινο, σταθερα στους 250-275F η θερμοκρασια του bbq 3 ωρες καπνισμα (ξεκασμα με χυμο μηλο καθε μιση ωρα) 2 ωρες τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο μαζι με χυμο μηλοκαι λιγη μαυρη ζαχαρη 1 ωρα τελειωμα με πασαλιμα με bbq sauce Eιναι πολυ ευκολο να γινουν και απειροελαχιστες πιθανοτητες αποτυχιας. 2
ritualistic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ερωτησεις οταν λεμε καπνισμα πρεπει να εχω σωληνα καπνισματος η απλα ετσι λεμε την διαδικασια ? παιζω σε indirect με τον μεσαιο καυστηρα κλειστο μονο η πρεπει να εχω κλειστους 2 καυστηρες οπως ειδα σε ενα video της Weber ? Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από ritualistic
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, ritualistic είπε 3 ερωτησεις οταν λεμε καπνισμα πρεπει να εχω σωληνα καπνισματος η απλα ετσι λεμε την διαδικασια ? παιζω σε indirect με τον μεσαιο καυστηρα κλειστο μονο η πρεπει να εχω κλειστους 2 καυστηρες οπως ειδα σε ενα video της Weber ? Κάπνισμα = κάπνισμα, αν δεν έχεις τα απαραίτητα, τότε απλά δεν θα το κάνεις και απλά θα κάνεις σκέτο indirect. Αν σου επαρκεί ο χώρος με μόνο τον μεσαίο κλειστό, τότε είσαι οκ. Αν θες έξτρα χώρο, κλείνεις τους δύο και παίζεις με ένα. Απλά επειδή η θερμοκρασία θα έρχεται από τη μια πλευρά, για να είσαι σίγουρος, στα μισά, άλλαξε πλευρά τα κρέατα. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, plasTOST είπε Όλοι τα spare ribs τα κάνετε low & slow? Κανένας να τα έχει ψήσει όπως τις μπριζόλες κλασσικά ? Έχω δοκιμάσει να το κάνω σε 1 ώρα με αλουμινόχαρτα, μετά λίγο indirect...αλλά δεν. Δεν αξίζει τον κόπο. Πολύ πιο σκληρό, δεν είχε διασπαστεί το λίπος ακόμα...δεν άξιζε. Μόνο low and slow. Εγώ το καπνίζω 2,5 ώρες, μετά αλουμινόχαρτο με βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και κάποιο χυμό για 1,5 ώρα. Μετά επάλειψη με bbq sauce και indirect 10 λεπτά. 275-300F σταθερά. Είναι ψιλοκλεψιμέικο 3-2-1 για όποιον βιάζεται Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από ZAKKWYLDE 1
aenaos15 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε κανεις black angus απο τα Lidl ??? Λεω σημερα να δοκιμασω τα top sirloin που πηρα. Direct θα το παω;;;;; Edit : Απαραδεκτο το περιφημο black angus κυριολεκτικα απο τα lidl!!!!! To οποιο παρεπιπτοντως εισαγεται απο βουλγαρια!!!! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από aenaos15 1 1 1
ritualistic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημερα στο team Eχω ξεκινησει low & slow ribs σημερα, προσπαθω να κρατησω την θερμοκρασια με τον εναν καυστηρα χαμηλα στους 90 βαθμους για το πρωτο 3ωρο αλλα ειναι αδυνατον χωρις να ανοιγοκλεινω το καπακι γιατι ανεβαζει διαρκως πανω απο 100. Κανενα τιπ ? Κατοχος Weber Spirit II
AristidisZ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Αν έβαζες μια σφήνα να κρατάει λίγο ανοιχτό το καπάκι; Δε το έχω κάνει ποτέ, μόνο ιδέα είναι 😋
ritualistic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αν έβαζες μια σφήνα να κρατάει λίγο ανοιχτό το καπάκι; Δε το έχω κάνει ποτέ, μόνο ιδέα είναι 😋 χαχα καλο αναγκαστικα θα παω με λιγο πιο υψηλη θερμοκρασια τελικα, στους 115 την φτανει στο χαμηλοτερο σημειο και βλεπουμε 2
gsisr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Για πανσετα μου φαίνεται πάρα για ribs. Ίσως φταίει η γωνία. Μέχρι 130 βαθμούς είσαι φουλ κομπλέ 1
ritualistic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Ιδου η καταληξη, τελικως ηταν αρκετα χοντρα ribs, σαν ενα μεγαλο κομματι χοιρινου γευστικα ομως και το ψησιμο τους βγηκε πολυ καλο 3 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/9/2020 στις 10:24 ΠΜ, ritualistic είπε Καλημερα στο team Eχω ξεκινησει low & slow ribs σημερα, προσπαθω να κρατησω την θερμοκρασια με τον εναν καυστηρα χαμηλα στους 90 βαθμους για το πρωτο 3ωρο αλλα ειναι αδυνατον χωρις να ανοιγοκλεινω το καπακι γιατι ανεβαζει διαρκως πανω απο 100. Κανενα τιπ ? Κατοχος Weber Spirit II 90C ειναι πολυ λιγο, 125-135C ειναι μια χαρα για ribs. Ribs με πανσετα μαζι φαινεται να ηταν το κομματι σου. Λουκουμι θα εγινε!! Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
ritualistic Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε 90C ειναι πολυ λιγο, 125-135C ειναι μια χαρα για ribs. Ribs με πανσετα μαζι φαινεται να ηταν το κομματι σου. Λουκουμι θα εγινε!! Eγινε λουκουμι η αληθεια ειναι το εβγαλα στους 69 βαθμους, πηγαινες να το κοψεις με το μαχαιρι και τα υγρα κυριολεκτικα εσταζαν! Και θα το ηθελα σκετο ribs αλλα νεος ακομα στο αθλημα την επομενη φορα θα ειμαι πιο συγκεκριμενος στον χασαπη Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από ritualistic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα