Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gsisr είπε

έχω δοκιμάσει spare ribs, βέβαια έχω κάρβουνο οπότε λίγο πιο μπελαλίδικο. 3 ώρες στους 130 ξεσκεπαστα, indirect, 2 ώρες σκεπασμένα με λαδοκολλα αλουμινόχαρτο στους 140-150, 1 ώρα ξεσκέπασμα και πασάλημα με bbq σως στους 130 indirect.

πως σου βγηκαν ? χρησιμοποιησες συγκεκριμενη συνταγη σαν οδηγο ?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

@ritualistic η αλήθεια είναι πως είδα πάρα πολλά βίντεο και πήρα από δω κι απο κεί και κατέληξα. ο τρόπος 3-2-1 είναι στάνταρ. αν πατήσεις στο youtube 3-2-1 ribs θα σου βγάλει ένα σκασμό βίντεο. δεν υπάρχει περίπτωση ν αποτύχεις. για μένα δεν αξίζει η αναμονή. αν θες να δοκιμάσεις το κλασικό τρόπο(ο οποίος θέλει καπνιστήρι κανονικά) δοκίμασέ τον. σε αέριο είναι πιο εύκολο απ ότι σε κάρβουνο, αλλά και πάλι έχει νόημα αν μπορέσεις να καπνίσεις. με τον δεύτερο που προτείνω εγώ διαφορά δεν είδα. εξίσου νόστιμα βγήκαν

@plasTOST τα χω κάνει αλλά τα κόβω πρώτα κόκκαλο - κόκκαλο

  • Like 2
Δημοσ.

3-2-1 και απο μενα σε χοιρινο, σταθερα στους 250-275F η θερμοκρασια του bbq

3 ωρες καπνισμα (ξεκασμα με χυμο μηλο καθε μιση ωρα)

2 ωρες τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο μαζι με χυμο μηλοκαι λιγη μαυρη ζαχαρη

1 ωρα τελειωμα με πασαλιμα με bbq sauce

Eιναι πολυ ευκολο να γινουν και απειροελαχιστες πιθανοτητες αποτυχιας.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ερωτησεις

οταν λεμε καπνισμα πρεπει να εχω σωληνα καπνισματος η απλα ετσι λεμε την διαδικασια ?

παιζω σε indirect με τον μεσαιο καυστηρα κλειστο μονο η πρεπει να εχω κλειστους 2 καυστηρες οπως ειδα σε ενα video της Weber ?

Επεξ/σία από ritualistic
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, ritualistic είπε

3 ερωτησεις

οταν λεμε καπνισμα πρεπει να εχω σωληνα καπνισματος η απλα ετσι λεμε την διαδικασια ?

παιζω σε indirect με τον μεσαιο καυστηρα κλειστο μονο η πρεπει να εχω κλειστους 2 καυστηρες οπως ειδα σε ενα video της Weber ?

Κάπνισμα = κάπνισμα, αν δεν έχεις τα απαραίτητα, τότε απλά δεν θα το κάνεις και απλά θα κάνεις σκέτο indirect.

Αν σου επαρκεί ο χώρος με μόνο τον μεσαίο κλειστό, τότε είσαι οκ. Αν θες έξτρα χώρο, κλείνεις τους δύο και παίζεις με ένα. Απλά επειδή η θερμοκρασία θα έρχεται από τη μια πλευρά, για να είσαι σίγουρος, στα μισά, άλλαξε πλευρά τα κρέατα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, plasTOST είπε

Όλοι τα spare ribs τα κάνετε low & slow? 

Κανένας να τα έχει ψήσει όπως τις μπριζόλες κλασσικά ?

 Έχω δοκιμάσει να το κάνω σε 1 ώρα με αλουμινόχαρτα, μετά λίγο indirect...αλλά δεν. Δεν αξίζει τον κόπο. Πολύ πιο σκληρό, δεν είχε διασπαστεί το λίπος ακόμα...δεν άξιζε.

Μόνο low and slow. Εγώ το καπνίζω 2,5 ώρες, μετά αλουμινόχαρτο με βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και κάποιο χυμό για 1,5 ώρα. Μετά επάλειψη με bbq sauce και indirect 10 λεπτά. 275-300F σταθερά. Είναι ψιλοκλεψιμέικο 3-2-1 για όποιον βιάζεται :D

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε κανεις black angus απο τα Lidl ???

Λεω σημερα να δοκιμασω τα top sirloin που πηρα.

Direct θα το παω;;;;;

Edit : Απαραδεκτο το  περιφημο black angus κυριολεκτικα απο  τα lidl!!!!!

To οποιο παρεπιπτοντως εισαγεται απο βουλγαρια!!!!

 

Επεξ/σία από aenaos15
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλημερα στο team

Eχω ξεκινησει low & slow ribs σημερα, προσπαθω να κρατησω την θερμοκρασια με τον εναν καυστηρα χαμηλα στους 90 βαθμους για το πρωτο 3ωρο αλλα ειναι αδυνατον χωρις να ανοιγοκλεινω το καπακι γιατι ανεβαζει διαρκως πανω απο 100.

Κανενα τιπ ? Κατοχος Weber Spirit II

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν έβαζες μια σφήνα να κρατάει λίγο ανοιχτό το καπάκι;

Δε το έχω κάνει ποτέ, μόνο ιδέα είναι 😋

χαχα καλο

αναγκαστικα θα παω με λιγο πιο υψηλη θερμοκρασια τελικα, στους 115 την φτανει στο χαμηλοτερο σημειο και βλεπουμε

thumbnail_IMG_1679.jpg.3289704d15374bcd3ae3b0ae50c60957.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

Ιδου η καταληξη, τελικως ηταν αρκετα χοντρα ribs, σαν ενα μεγαλο κομματι χοιρινου γευστικα ομως και το ψησιμο τους βγηκε πολυ καλο

thumbnail_IMG_1683.jpg.059acb6a53bf093d828ccf0cf1e41f7c.jpg

  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/9/2020 στις 10:24 ΠΜ, ritualistic είπε

Καλημερα στο team

Eχω ξεκινησει low & slow ribs σημερα, προσπαθω να κρατησω την θερμοκρασια με τον εναν καυστηρα χαμηλα στους 90 βαθμους για το πρωτο 3ωρο αλλα ειναι αδυνατον χωρις να ανοιγοκλεινω το καπακι γιατι ανεβαζει διαρκως πανω απο 100.

Κανενα τιπ ? Κατοχος Weber Spirit II

90C ειναι πολυ λιγο, 125-135C ειναι μια χαρα για ribs. 

Ribs με πανσετα μαζι φαινεται να ηταν το κομματι σου. Λουκουμι θα εγινε!!

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

90C ειναι πολυ λιγο, 125-135C ειναι μια χαρα για ribs. 

Ribs με πανσετα μαζι φαινεται να ηταν το κομματι σου. Λουκουμι θα εγινε!!

Eγινε λουκουμι η αληθεια ειναι το εβγαλα στους 69 βαθμους, πηγαινες να το κοψεις με το μαχαιρι και τα υγρα κυριολεκτικα εσταζαν!

Και θα το ηθελα σκετο ribs αλλα νεος ακομα στο αθλημα την επομενη φορα θα ειμαι πιο συγκεκριμενος στον χασαπη

Επεξ/σία από ritualistic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...