Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ritualistic είπε

να ρωτησω εγω κατι... θελω να παρω ενα κουτι καπνισματος και βλεπω διαφορετικα σχηματα μαρκες κοστη κλπ...

παιζει καποιο ρολο το σχημα ? πρεπει να αποφυγω η να προτιμησω κατι απο ολα αυτα που βλεπω ?

Καλημερες

Aυτο που εχω στη φωτο απο πανω ειναι για πελετ καπνισματος. Το πλεονεκτημα του πελετ ειναι οτι ειναι πολυ πιο φτηνο απο το τσιπς και κραταει πολυ περισσοτερο. Κοστιζει γυρω στα 20€ τα δεκα κιλα και ενα γεμισμα του σωληνα κραταει 2.5-3 ωρες.

Τα τσιπς θελουν το αλλο κουτι που ειναι κλειστο απο κατω και στο πλαι και εχει τρυπες απο πανω μονο. Κοστιζει γυρω στα 12€ τα 700γρ και ενα γεμισμα του κουτιου κραταει το πολυ μια ωρα. Το πλεονεκτημα των τσιπς ειναι οτι βρισκεις πολλες περισσοτερες ποικιλιες ξυλων, σε αντιθεση με το πελλετ που αν δεν κανω λαθος φερνουν μονο traeger στην Ελλαδα και οχι ολα τα ξυλα.

Εγω εχω και τα δυο, οποτε οι χρονοι που σου λεω ειναι με δοκιμες. Εχω παρει πελετ οξια και τσιπς ενα μιξ της weber για μοσχαρι.

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 19/9/2020 στις 1:33 ΜΜ, Canvas είπε

Ερώτηση:

Όταν ψήνω σουβλάκια,  το ξυλάκι/καλαμάκι γίνεται κάρβουνο.

Πως το αποφεύγετε αυτό? 

Δεν ειναι ωραίο οπτικά,  ενω και χρηστικά είναι σπαστικο, αφού θρυματιζεται.

Προσοχη, το κρέας δεν το καιω, μια χαρα βγαίνει. Τι κανω λάθος?

Εγώ τα ψήνω με ανοικτό καπάκι και το κομμάτι της λαβής είναι έξω απο την φωτιά. Στην μύτη δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν τα φτιάχνεις μόνος σου θα πρότεινα μεταλλικές βέργες.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

Εγώ τα ψήνω με ανοικτό καπάκι και το κομμάτι της λαβής είναι έξω απο την φωτιά. Στην μύτη δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν τα φτιάχνεις μόνος σου θα πρότεινα μεταλλικές βέργες.

Θεωρητικα παιζουν ρολο οι θερμοκρασιες και οι αναφλεξεις που εχει ο καθενας οπως και η ποιοτητα του καλαμακιου.

Εγω τα ψηνω παντα με κλειστο καπακι στους 200 βαθμους για 10 λεπτα απο την καθε μερια. Με ανοιχτο καπακι θεωρω πως θα βγουν στεγνα.

Δημοσ.

εγώ αυτή τη περίοδο εχω λιώσει στο να τρωω τις μπριζόλες του σαγονια απο τα μακρο 😅. Η συσκευασία που μου δώσανε ήταν 4 κιλα κ έβγαλε 10 ωραιότατα κομμάτια 

  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

εγώ αυτή τη περίοδο εχω λιώσει στο να τρωω τις μπριζόλες του σαγονια απο τα μακρο 😅. Η συσκευασία που μου δώσανε ήταν 4 κιλα κ έβγαλε 10 ωραιότατα κομμάτια 

Τις κορτεζίνες λες?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Τις κορτεζίνες λες?

τσου ένα αργεντινικο χωρίς κόκκαλο 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Μαθενεις τη ψησταριά σου τις θέρμες εστιες και παίζεις ανάλογα τοποθέτηση κρέατος με ένταση θερμοκρασίας. εμπειρικά κ μόνο. επίσης οσο πιο καθαρή τόσο λιγότερες αναφλέξεις.

  • Like 4
Δημοσ.

Ετοιμαζομαι για τον πρωτο βαθυ καθαρισμο μεσα στην εβδομαδα...

Οποιος εχει διαθεση ας γραψει τι καθαριστικα χρησιμοποιει για τον εσωτερικο αλλα και εξωτερικο καθαρισμο της ψησταριας του να τα εχουμε ολα μαζεμενα εδω

Καλημερα σε ολους

Δημοσ.
Στις 25/9/2020 στις 9:26 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Μια χαρα θα ψηθει, απλα οπως σου ειπα θελει ενα γυρισμα στα μισα του μαγειρεματος για να εισαι σιγουρος. 

Εχω ψησει ετσι 5 racks ribs γιατι οπως καταλαβαινει δεν χωραγαν στο κεντρο. Ετσι επισης ψηνεις και σε ψησταρια με καρβουνα. Βαζεις στη μια μερια τη φωτια και στην αλλη το κρεας. Δεν θελει γυρω γυρω απαραιτητα.

120109888_687145591902538_5698696571157465500_n.jpg

Ευχαριστώ φίλε δεν βάζεις όμως και κανα ταψί με φαγητό να το δοκιμάσουμε γιατί είναι λίγο διαφορετικό από τα racks

Δημοσ.
10 ώρες πριν, giannis170374 είπε

Ευχαριστώ φίλε δεν βάζεις όμως και κανα ταψί με φαγητό να το δοκιμάσουμε γιατί είναι λίγο διαφορετικό από τα racks

Δεν έχω δοκιμάσει ταψί στη μια γωνιά για να σου πω. 

Δημοσ.

Έγινε μία καλή δοκιμή. 2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες, 5 χοιρινές, κοτόπουλο, 2 θηλιές λουκάνικο, 2 spare ribs. Καλύφθηκε σχεδόν όλοι η επιφάνεια της spirit II 310. Πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

Άρχισα και σκέφτομαι από τώρα το καθάρισμα.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν τα έχετε δει αλλά σήμερα τα είδα εγώ στο ΑΒ. είχε διάφορα είδη και τράβηξα μια φωτογαφία να δείτε. 

120368318_1028203914277727_1776196356905935005_n.jpg.989f9a7eb2f7049edbd1f35072dd0280.jpg

Επεξ/σία από zNikosz
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...