Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ritualistic είπε

εγω φταιω δεν το εξηγησα σωστα

οχι πανω κατω. θα γυρισεις το καθε κομματι 180 μοιρες για να βρισκονται τον ιδιο χρονο κοντα στην φωτια.

Ok, το έπιασα. Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά είπα να το σιγουρέψω. Οπότε 45+45 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα κυκλικά 180 μοίρες. Θα βάλω το θερμόμετρο βέβαια έως τους 73 βαθμούς.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Η ψησταριά ήρθε και συναρμολογήθηκε! Το πρόβλημα είναι πως αγόρασα μια φιάλη υγραερίου και δεν ταιριάζει το σπείρωμα με αυτό της ψησταριάς! Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;;;

 

 

 

image 1.jpg

image 2.jpg

image 3.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Απο εξωτερικο την πηρες ? Παρε ενα ρυθμιστη συμφωνα με τα ελληνικα προτυπα και βαλε τον πανω, 28-30 mbar .

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλοριζικη. αλλάζεις ρυθμιστη η μπουκαλα σωστη είναι 🤣 κανα 10αρικο κανει στα praktiker leroy

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα! Κάτοχος Kenton Naterial με 4 καυστήρες.  Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους με Kenton, πώς καθαρίζετε μετά από ψήσιμο;

Η ψησταριά έχει εμαγιέ σχαρες (αυτες εδω) και μια πλάκα (αυτη εδώ). Αυτό που κάνω είναι κάψιμο 10 λεπτά με φουλ καυστήρες, μετά από κάθε ψήσιμο - και μετά πέρασμα με λαδάκι. 

1. Είναι οκ να τρίβω τα εμαγιέ με τέτοια βούρτσα, συρμάτινη; Φαντάζομαι όχι γιατι θα το διαλύσω. 

2. Απ΄ότι διαβάζω (στις 265 προηγούμενες σελίδες), το νερό γενικά το αποφεύγουμε σε μαντέμια/εμαγιέ. Σωστό; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kyrios_patatas είπε

Καλησπέρα στην ομάδα! Κάτοχος Kenton Naterial με 4 καυστήρες.  Ήθελα να ρωτήσω τους φίλους με Kenton, πώς καθαρίζετε μετά από ψήσιμο;

Η ψησταριά έχει εμαγιέ σχαρες (αυτες εδω) και μια πλάκα (αυτη εδώ). Αυτό που κάνω είναι κάψιμο 10 λεπτά με φουλ καυστήρες, μετά από κάθε ψήσιμο - και μετά πέρασμα με λαδάκι. 

1. Είναι οκ να τρίβω τα εμαγιέ με τέτοια βούρτσα, συρμάτινη; Φαντάζομαι όχι γιατι θα το διαλύσω. 

2. Απ΄ότι διαβάζω (στις 265 προηγούμενες σελίδες), το νερό γενικά το αποφεύγουμε σε μαντέμια/εμαγιέ. Σωστό; 

έχω την ίδια σε πιο μικρή

Την σχάρα και εγώ την καίω και χρησιμοποιώ τέτοια βούρτσα

1 1/2 χρόνο τώρα και με μπόλικα ψησίματα (και άρα τριψίματα) δεν έχει πάθει κάτι

Την πλάκα την πλένω με fairy και νεράκι, στεγνώνει καμιά ώρα και μετά τη βάζω στη ψησταριά και την ανάβω ίσα ίσα κάνα 5λεπτο να πάρει τις υγρασίες

μετά λίγο λαδάκι

γενικά νομίζω ότι και η πλάκα και η σχάρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

έχω την ίδια σε πιο μικρή

Την σχάρα και εγώ την καίω και χρησιμοποιώ τέτοια βούρτσα

1 1/2 χρόνο τώρα και με μπόλικα ψησίματα (και άρα τριψίματα) δεν έχει πάθει κάτι

Την πλάκα την πλένω με fairy και νεράκι, στεγνώνει καμιά ώρα και μετά τη βάζω στη ψησταριά και την ανάβω ίσα ίσα κάνα 5λεπτο να πάρει τις υγρασίες

μετά λίγο λαδάκι

γενικά νομίζω ότι και η πλάκα και η σχάρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση

Ιεροτελεστία 😄😄😄😄, Εγώ πάλι ρε παιδιά όταν ψήνω Την αφήνω μέχρι το επόμενο ψήσιμο μαζί με τα λίπη όταν ξεκινάω το καινούργιο ψήσιμο τότε την ανάβω και την καθαρίζω με βούρτσα και λεμόνι, Προς το παρόν είναι σε άριστη κατάσταση βλέπεις μετά τα ψησίματα το μυαλό μας είναι στο φαγητό και στο πιώμα όχι στον καθαρισμό

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, slk200gr είπε

Ιεροτελεστία 😄😄😄😄, Εγώ πάλι ρε παιδιά όταν ψήνω Την αφήνω μέχρι το επόμενο ψήσιμο μαζί με τα λίπη όταν ξεκινάω το καινούργιο ψήσιμο τότε την ανάβω και την καθαρίζω με βούρτσα και λεμόνι, Προς το παρόν είναι σε άριστη κατάσταση βλέπεις μετά τα ψησίματα το μυαλό μας είναι στο φαγητό και στο πιώμα όχι στον καθαρισμό

Κάπου διάβασα λεμόνια κτλ κάνουν ζημιά

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Καλησπέρα !

Η ψησταριά ήρθε και συναρμολογήθηκε! Το πρόβλημα είναι πως αγόρασα μια φιάλη υγραερίου και δεν ταιριάζει το σπείρωμα με αυτό της ψησταριάς! Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;;;

image 1.jpg

image 2.jpg

image 3.jpg

Μήπως βιδώνει με την ανάποδη φορά από ότι κανονικά? Δοκίμασες?

Δημοσ.

Καλημέρα ψήστες! Παρατήρησα το εξής: κάτοχος Kenton naterial από Leroy, την τελευταία φορά είπα να καθαρίσω πολύ καλά τη σχάρα και τους ανακλαστήρες (τα καλύμματα από τα φλόγιστρα). Τα έπλυνα πολύ καλά με βούρτσα και σαπούνι όποτε έφυγε κάθε ίχνος λίπους και λαδιού. Στο επόμενο ψήσιμο είχα άπειρες αναφλέξεις! Κάθε σταγόνα που έσταζε πάνω τους άρπαζε φωτιά.. οποτε καταλήγω ότι δε χρειάζεται τόσο πολύ καθάρισμα στα καλύμματα. Μόνο τρίψιμο  με βούρτσα από δω κ πέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, daPro είπε

Κάπου διάβασα λεμόνια κτλ κάνουν ζημιά

Το λεμονι διαλύει τα λιπη, οποτε χαλαει το seasoning του μαντεμιου. 

Αν εχεις ανοξειδωτη, τοτε βαλε οτι θες πανω.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, slk200gr είπε

Ιεροτελεστία 😄😄😄😄, Εγώ πάλι ρε παιδιά όταν ψήνω Την αφήνω μέχρι το επόμενο ψήσιμο μαζί με τα λίπη όταν ξεκινάω το καινούργιο ψήσιμο τότε την ανάβω και την καθαρίζω με βούρτσα και λεμόνι, Προς το παρόν είναι σε άριστη κατάσταση βλέπεις μετά τα ψησίματα το μυαλό μας είναι στο φαγητό και στο πιώμα όχι στον καθαρισμό

E καλά, μη νομίζεις, τη πλάκα δε τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά

Απλά όταν τελειώσω το φαϊ, πριν την κουκουλώσω, την ανάβω λίγο να φουντώσει και κάνω ένα τρίψιμο, ένα λεπτό διαδικασία είναι 

Αν ξέρω κιόλας ότι θα τη χρησιμοποιήσω μετά από 2-3 μέρες δε περνάω λάδι

43 λεπτά πριν, sot_pal είπε

Καλημέρα ψήστες! Παρατήρησα το εξής: κάτοχος Kenton naterial από Leroy, την τελευταία φορά είπα να καθαρίσω πολύ καλά τη σχάρα και τους ανακλαστήρες (τα καλύμματα από τα φλόγιστρα). Τα έπλυνα πολύ καλά με βούρτσα και σαπούνι όποτε έφυγε κάθε ίχνος λίπους και λαδιού. Στο επόμενο ψήσιμο είχα άπειρες αναφλέξεις! Κάθε σταγόνα που έσταζε πάνω τους άρπαζε φωτιά.. οποτε καταλήγω ότι δε χρειάζεται τόσο πολύ καθάρισμα στα καλύμματα. Μόνο τρίψιμο  με βούρτσα από δω κ πέρα.

Τι έβαλες πάνω ;

Ελπίζω όχι καμία προβατίνα :P :P

Εγώ έτσι και κάνω το αστείο και αφήσω τον ανακλαστήρα που είναι κάτω από τη σχάρα με λαδιές από το προηγούμενο ψήσιμο, γίνεται της τάνας...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

E καλά, μη νομίζεις, τη πλάκα δε τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά

Απλά όταν τελειώσω το φαϊ, πριν την κουκουλώσω, την ανάβω λίγο να φουντώσει και κάνω ένα τρίψιμο, ένα λεπτό διαδικασία είναι 

Αν ξέρω κιόλας ότι θα τη χρησιμοποιήσω μετά από 2-3 μέρες δε περνάω λάδι

Τι έβαλες πάνω ;

Ελπίζω όχι καμία προβατίνα :P :P

Εγώ έτσι και κάνω το αστείο και αφήσω τον ανακλαστήρα που είναι κάτω από τη σχάρα με λαδιές από το προηγούμενο ψήσιμο, γίνεται της τάνας...

μια τσιπουρα εβαλα ο καημενος! :D:D:D δεν ειπα να το αφησεις με τα λαδια. απλα να μη καθαριστει με σαπουνι για να γινει λαμπικο! μονο πυρολυση και τριψιμο ειναι αρκετο.

Επεξ/σία από sot_pal
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sot_pal είπε

μια τσιπουρα εβαλα ο καημενος! :D:D:D δεν ειπα να το αφησεις με τα λαδια. απλα να μη καθαριστει με σαπουνι για να γινει λαμπικο! μονο πυρολυση και τριψιμο ειναι αρκετο.

Για τον ανακλαστήρα λες ε ; 

Τι να σου πω, εγώ βλέπω ότι more or less, όσο πιο καθαρός είναι, τόσο λιγότερες οι αναφλέξεις

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sot_pal είπε

Καλημέρα ψήστες! Παρατήρησα το εξής: κάτοχος Kenton naterial από Leroy, την τελευταία φορά είπα να καθαρίσω πολύ καλά τη σχάρα και τους ανακλαστήρες (τα καλύμματα από τα φλόγιστρα). Τα έπλυνα πολύ καλά με βούρτσα και σαπούνι όποτε έφυγε κάθε ίχνος λίπους και λαδιού. Στο επόμενο ψήσιμο είχα άπειρες αναφλέξεις! Κάθε σταγόνα που έσταζε πάνω τους άρπαζε φωτιά.. οποτε καταλήγω ότι δε χρειάζεται τόσο πολύ καθάρισμα στα καλύμματα. Μόνο τρίψιμο  με βούρτσα από δω κ πέρα.

Καλημέρα.

δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον θα το έχεις συχνά το φαινόμενο των αναφλέξεων!  Έχει να κάνει κυρίως με την γεωμετρία των ανακλαστήρων. Στην naterial έχουν αμβλεία γωνία με αποτέλεσμα μεγαλύτερο πλάτος αλλά και ότι στάζει επάνω τους να αργεί να κυλίσει και να αναφλέγεται.  Όσο πιο οξεία είναι η γωνία των ανακλαστήρων τόσο συντομότερη η παραμονή των υγρών που στάζουν επάνω τους και τόσο λιγότερες οι αναφλέξεις. Επίσης ρόλο (μικρό) παίζει και το υλικό επικάλυψης του ανακλαστήρα -αν έχει-, γιατί κάποιοι δεν έχουν τίποτα λόγω κόστους.

Δες πως είναι ο ανακλαστήρας της νατεριάλ, δες και της βέμπερ και θα καταλάβεις! Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...