sot_pal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, PJK είπε Καλημέρα. δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον θα το έχεις συχνά το φαινόμενο των αναφλέξεων! Έχει να κάνει κυρίως με την γεωμετρία των ανακλαστήρων. Στην naterial έχουν αμβλεία γωνία με αποτέλεσμα μεγαλύτερο πλάτος αλλά και ότι στάζει επάνω τους να αργεί να κυλίσει και να αναφλέγεται. Όσο πιο οξεία είναι η γωνία των ανακλαστήρων τόσο συντομότερη η παραμονή των υγρών που στάζουν επάνω τους και τόσο λιγότερες οι αναφλέξεις. Επίσης ρόλο (μικρό) παίζει και το υλικό επικάλυψης του ανακλαστήρα -αν έχει-, γιατί κάποιοι δεν έχουν τίποτα λόγω κόστους. Δες πως είναι ο ανακλαστήρας της νατεριάλ, δες και της βέμπερ και θα καταλάβεις! Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις! Γενικα δεν εχω θεμα με αναφλεξεις, εχω ψησει πολυ λιπαρα κρεατα και οι αναφλεξεις ηταν φυσιολογικες. Μονο τωρα που την καθαρισα πολυ καλα ειδα να σταζει μια σταγονα πανω και να κανει αμεσως φλογα. σε 1-2 ψησιματα θα ειναι κομπλε πιστευω.
PJK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, sot_pal είπε μια τσιπουρα εβαλα ο καημενος! Αν είναι ιχθυοτροφείου είναι πολύ χειρότερη από την προβατίνα! Κανονικός εμπρησμός! Την επόμενη πάρε αλανιάρα να δεις την διαφορά. Δεν κάνω πλάκα! Η μαντρωμένη έχει απίστευτο λίπος. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Kαι μενα οι τσιπουρες που εψησα τελευταια φορα εβγαλαν πολυ φλωγα και νομιζα οτι εβαλα παραπανω λαδι ο καημενος
ritualistic Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 παιδια το ιδιο κ εδω το τελευταιο ψησιμο προ καθαρισματος ηταν τσιπουρα και εβγαλε τοση φλογα που ετσι αποφασισα οτι ειχε ερθει η ωρα για καθαρισμο
plasTOST Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Εμένα ήταν η προτελευταία τσιπούρα αλλά δεν είχα αναφλέξεις. Λογικά όλοι από τα LIDL πήραμε τσιπούρες 😂 2
ritualistic Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 11 λεπτά πριν, plasTOST είπε Εμένα ήταν η προτελευταία τσιπούρα αλλά δεν είχα αναφλέξεις. Λογικά όλοι από τα LIDL πήραμε τσιπούρες 😂 Απο λαικη παιρνω παντα fao 37 ελεγε... παιζει να την ειχε παρει απο lidl! 1
Iamthagod Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, plasTOST είπε Μήπως βιδώνει με την ανάποδη φορά από ότι κανονικά? Δοκίμασες? Ανάποδα βιδώνει αλλά είναι μεγαλύτερο το σπείρωμα της ψησταριάς. Πήγα σε κατάστημα με φιάλες κτλ και μου έδωσε reducer αλλά από την πλευρά της φιάλης χάνει υγραέριο... Χρησιμοποίησα την χάρτινη φλάντζα και όσο και να το έσφιξα πάλι χάνει λιγάκι. Αφήστε που χέζομαι και πάνω μου να χρησιμοποιώ γαλλικό κλειδί πάνω σε φιάλη υγραερίου, ακόμα και κλειστή που είναι. Θα πάω το απόγευμα να ρωτήσω μήπως πάρω flame arrestor στα ελληνικά πρότυπα να μην κάνω πατέντες.
PJK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, ritualistic είπε Απο λαικη παιρνω παντα fao 37 ελεγε... παιζει να την ειχε παρει απο lidl! Fao 37 είναι όλη η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα. Τρέχα γύρευε. Οι υπόλοιποι αριθμοί προσδιορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. πχ fao 37.3.1 είναι Αιγαίο 3 ώρες πριν, Iamthagod είπε Ανάποδα βιδώνει αλλά είναι μεγαλύτερο το σπείρωμα της ψησταριάς. Πήγα σε κατάστημα με φιάλες κτλ και μου έδωσε reducer αλλά από την πλευρά της φιάλης χάνει υγραέριο... Χρησιμοποίησα την χάρτινη φλάντζα και όσο και να το έσφιξα πάλι χάνει λιγάκι. Αφήστε που χέζομαι και πάνω μου να χρησιμοποιώ γαλλικό κλειδί πάνω σε φιάλη υγραερίου, ακόμα και κλειστή που είναι. Θα πάω το απόγευμα να ρωτήσω μήπως πάρω flame arrestor στα ελληνικά πρότυπα να μην κάνω πατέντες. Άλλαξε ρυθμιστή πίεσης για νάσαι σίγουρος για σωστές προδιαγραφές και άσε τους μαστούς και τις συστολές. Πιο απλό είναι, ένα σφιγκτήρα θα χαλαρώσεις για να βγει ο λάθος και όμοια θα σφίξεις τον νέο. Απλά πράγματα...
Iamthagod Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, PJK είπε Άλλαξε ρυθμιστή πίεσης για νάσαι σίγουρος για σωστές προδιαγραφές και άσε τους μαστούς και τις συστολές. Πιο απλό είναι, ένα σφιγκτήρα θα χαλαρώσεις για να βγει ο λάθος και όμοια θα σφίξεις τον νέο. Απλά πράγματα... Δεν είναι με σφιγκτήρα αλλά με κανονικό σπείρωμα ο ρυθμιστής πίεσης της ψησταριάς μου...
ritualistic Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 18 ώρες πριν, PJK είπε Fao 37 είναι όλη η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα. Τρέχα γύρευε. Οι υπόλοιποι αριθμοί προσδιορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. πχ fao 37.3.1 είναι Αιγαίο δυστυχως κανεις δεν αναφερεται πιο συγκεκριμενα και υπαρχουν και καποιοι οι οποιοι εχουν το θρασος να τα αναφερουν σαν πελαγισια... για να πω παντως την αληθεια δεν εχω βρει ουτε εναν στη λαικη (Ηλιουπολη) να πουλαει αληθινο πελαγισιο ψαρι. 1
thomasIos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους, σήμερα πήγα να δω από κοντά τις ψησταριές, κι έναντι της Weber 320 σκεφτομαι την Napoleon Roque 425. Την έχει κανεις να εκφέρει άποψη? Τι λέτε, εν γένει?
PJK Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 21 ώρες πριν, Iamthagod είπε Δεν είναι με σφιγκτήρα αλλά με κανονικό σπείρωμα ο ρυθμιστής πίεσης της ψησταριάς μου... Εννοώ το κολλάρο που σφίγγει την σωλήνα στον ρυθμιστή. Αυτό θα χαλαρώσεις για να αποσπάσεις τον ρυθμιστή απ' την σωλήνα. Προφανώς και η σύνδεση στη φιάλη είναι βιδωτή...
Iamthagod Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, PJK είπε Εννοώ το κολλάρο που σφίγγει την σωλήνα στον ρυθμιστή. Αυτό θα χαλαρώσεις για να αποσπάσεις τον ρυθμιστή απ' την σωλήνα. Προφανώς και η σύνδεση στη φιάλη είναι βιδωτή... Ναι το κατάλαβα από το προηγούμενο μήνυμα και σου απάντησα πως δεν έχω κολάρο. Είναι με σπείρωμα η σύνδεση της Weber και όχι με τσεμπεράκι. Όπως και να έχειιιι! Η λύση βρέθηκε! Η ψησταριά έγινε test drive παιδιά και τα αποτελέσματα μπορώ να πω ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ. Έβαλα και τους 3 καυστήρες στο μίνιμουμ για ένα 20λεπτο περίπου να κάψουν μόνοι τους, μέσα στα πρώτα 5-10 λεπτά η θερμοκρασία τερμάτισε στους 300. Στη συνέχεια έβαλα λαδάκι στις σχάρες και ξεκίνησα το ψήσιμο. Για πρώτη φορά επειδή δεν είχε ο κρεοπώλης σπαλομπριζόλες που ήθελα έψησα 10 σουτζουκάκια και 5 σουβλάκια και δεν χρησιμοποίησα ούτε τη μισή επιφάνεια. Το ψήσιμο διήρκησε γύρω στο τέταρτο επειδή είχα ανοιχτό το καπάκι. Πριν με το ηλεκτρικό γκριλάκι έκανα μια ώρα + για αντίστοιχη ποσότητα. Είχα αναφλεξούλες αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, έντυσα και το ταψάκι για τα λίπη (αυτό που πέφτουν τα ζουμιά στο τέλος) με αλουμινόχαρτο για εύκολη αλλαγή. Μπορώ να πω πως έχω καταενθουσιαστεί! Το μόνο αρνητικό είναι πως είχα αρκετούτσικη τσίκνα ρε γμτ και στο διαμέρισμα φοβάμαι μην κάνουν παρατήρηση, οπότε ίσως την πάω στο πίσω μπαλκόνι να είμαι ψιλοκρυμμένος. Πάντως αξίζει ΣΙΓΟΥΡΑ η όλη υπόθεση με την ψησταριά ! Ταχύτητα, αποτέλεσμα, και από ότι λέτε και τρελή οικονομία! Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από Iamthagod 2
panos_ace Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Πήγα χθες και τις είδα για πρώτη φορά από κοντά. Είδα την Spirit II E310, την royal 320 και την Napoleon Rogue 425. Μεταξύ των Spirit και Royal θαρρώ πως νικήτρια βγαίνει η Spirit, με σαφώς πιο βαριά κατασκευή στις σχαρες και πολύ καλύτερη γεωμετρία στα αντιφλογιστικα. Εντύπωση μου έκανε βεβαια η απουσία λάστιχου εκεί που πιάνεις το καπάκι και το γεγονός ότι στο ανοιξε κλεισε, το καπάκι ετριζε. Της Royal ήταν πιο βαρυ και έμοιαζε πιο σταθερό ας πούμε. Εντύπωση μου έκανε βεβαια η Napoleon η οποία εμφανισιακά είναι αρκετά όμορφη , δινει εντύπωση στιβαρής κατασκευής και έχει τα ίδια αντιφλογιστικα ( ίσως και καλύτερα) με την Weber. Οι σχάρες της επίσης ήταν βαριές και γενικά με έβαλε σκέψεις αν αξίζει να πάω εκεί αντί για την Weber. Δεν βρίσκω καθόλου αξιολογησεις σε Σκρουτζ κτλ, λογικά δεν έχει πουλήσει πολύ στην Ελλαδα. Εδώ την έχει κανείς την Napoleon 425 να μας πει σχόλια? Με βλέπω τελικά να απομακρύνομαι από την Royal 320 που είχα σχεδόν καταλήξει και να παίζω μεταξύ Spirit II και Rogue 425.
daPro Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Έβαλα σήμερα κοτόπουλο σε σχάρα με κάτι μαριναδες κ έγινε της κόλασης...δεν πάει άλλο..το έβαλα τώρα στο φούρνο.. Αυτές οι μεμβράνες ψησίματος κάνουν δουλειά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα