Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 hours ago, @pnea1973 said:

Λοιπόν σήμερα δοκίμασα trip tip devesa απο τα Mart. (Βάρος πείπου στο κιλό)

Το καθάρισα απο το πολύ λίπος, το άλειψα με λάδι, εβαλα διάφορα μπαχαρικά (τα οποία μερικά είναι απο τα Ikea και τα έχει στο κατάστημα της με τα προϊόντα ) και το έβαλα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Μετά στην ψησταριά (Jamestown κάρβουνο που πήρα απο τα Praktiker όταν την είχε προσφορά στα 90€, αφού ρώτησα εδώ και ένα μέλος (το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι το nick του αλλά τον υπεευχαριστώ που μου είπε να την πάρω με κλειστά ματια)), με άμεσο ψήσιμο περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά και μετά με έμμεσο (αφού είχα προσθέσει και ξύλα για κάπνισμα) μέχρι να φτάσει στους 53C.  Το άφησα να ξεκουραστεί, και έφτασε στους 55C.

Το αποτέλεσμα άψογο!!!!!!! Απ΄όλες τις απόψεις!!

20201018_200632.jpg

20201018_200644.jpg

ΑΡΙΣΤΑ! Ποια jamestown ακριβως πηρες? Την kettle (στρογγυλο αυγο?)
Η αποδειξη όσων έλεγα παραπανω πως δεν μετραει το κόστος της ψησταριας που έχετε αλλα το κρέας και ο μάστορας. ΕΥΓΕ ! ΕΥΓΕ !

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

τι σχέση εχει το αποτέλεσμα στην κάρβουνου που θελωντας κ μη θα ζεσταίνει ομοιόμορφα με μια αεριού που θα ζεσταίνει όπως νάνε? ιδικά οταν μια αεριού θα νε φορτωμένη με πολλές μερίδες συγκριτικά με κάρβουνου που είτε βάλεις 1 είτε τη γεμίσεις η επιφάνεια θα ψήνει το ιδιο? ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ είναι πρώτα ο μάστορας μετα το κρεας κ μετα η ψησταριά αλλά μη τα τσουβαλιάζουμε.

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Elderman_19730 είπε

ΑΡΙΣΤΑ! Ποια jamestown ακριβως πηρες? Την kettle (στρογγυλο αυγο?)
Η αποδειξη όσων έλεγα παραπανω πως δεν μετραει το κόστος της ψησταριας που έχετε αλλα το κρέας και ο μάστορας. ΕΥΓΕ ! ΕΥΓΕ !

Έχω την Jamestown jaxson.. 

image.png.7d03915a5cc5dfdcc5ff06ffc8f05621.png

26 λεπτά πριν, sndev είπε

τι σχέση εχει το αποτέλεσμα στην κάρβουνου που θελωντας κ μη θα ζεσταίνει ομοιόμορφα με μια αεριού που θα ζεσταίνει όπως νάνε? ιδικά οταν μια αεριού θα νε φορτωμένη με πολλές μερίδες συγκριτικά με κάρβουνου που είτε βάλεις 1 είτε τη γεμίσεις η επιφάνεια θα ψήνει το ιδιο? ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ είναι πρώτα ο μάστορας μετα το κρεας κ μετα η ψησταριά αλλά μη τα τσουβαλιάζουμε.

Δεν έχω υγραέριο, απλά στο κάρβουνο νομίζω ότι είναι πιο δύσκολη η διατήρηση θερμοκρασίας αφού θα πρέπει να παίξεις με τους αεραγωγούς οπότε πρέπει να πειραματιστεις πάρα πολύ. 

Και επίσης προς θεού, απλά έδειξα το κρέας από τα mart και περιέγραψα την διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω κάτι του στυλ κάρβουνο vs αέριο. 

Ας επικεντρωθουμε στο ότι το κομμάτι από τα mart ήταν πάρα πολύ καλό.. 

  • Like 3
Δημοσ.

και καλα εκανες και να δείχνεις πιο συχνα παρακαλώ να παίρνουμε ιδέες αν ξαναδιαβάσεις όμως η απάντηση μου δεν εχει να κανει με το vs αλλά στο οτι  εχω τεράστια ένσταση στο ότι δε παίζει ( τοσο ) ρολο η ψησταριά  αεριού στο αποτελεσμα.

Δημοσ.

Το ξερω ότι αυτό είπες και συμφωνώ.. 

Το θέμα vs δεν το έγραψα για το δικό σου post αλλά για να μην πάρει τέτοια τροπή του νήμα.. 

Δυστυχώς την ψησταριά την έχω στο εξοχικό οπότε το χειμώνα θα είναι σπάνιες οι επισκέψεις.

Αλλα αν κάνω κάτι θα το δείχνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, sndev said:

και καλα εκανες και να δείχνεις πιο συχνα παρακαλώ να παίρνουμε ιδέες αν ξαναδιαβάσεις όμως η απάντηση μου δεν εχει να κανει με το vs αλλά στο οτι  εχω τεράστια ένσταση στο ότι δε παίζει ( τοσο ) ρολο η ψησταριά  αεριού στο αποτελεσμα.

@sndevκαλα αναιρω! συγνωμη. Ναι σε ακριβες γκαζιου το low n slow ειναι σαφως καλυτερο. Δεν διαφωνω (απειροι λογοι).
Ας μην τραβαμε την προσοχη απο τη δημιουργια του φίλου @pnea1973 που ειναι το κεντρικο θεμα.
ΜΠΡΑΒΟ @pnea1973 
Τωρα αντικειμενικα στο καρβουνο να κρατησεις low n slow και καπνο ροή ειναι σαφως πιο δυσκολο απο το γκαζι. Μπραβο και πάλι!
Και αν επιτρέπετε, θα συμφωνησω ελαφρα με τον @SagoniasSlutRos πως πρωτα sear μετα indirect ειναι καλύτερα θεωρητικα ή το ανάποδο. Καταρχην υπαρχουν χιλιάδες απόψεις και για τα δυο σε φορουμ και υπαρχουν και οι 2 σχολες.
Αλλα το λεγομενο reverse sear (πρωτα ζεσταινω χαμηλα και στο τελος καραμελωνω direct) εχει μια σειρα απο πλεονεκτηματα που πολλοι υποστηριζουν.
1) Το χαμηλο διωχνει επιφανειακη υγρασια και μετα το δυνατο sear πετυχαινει καλυτερο maillard reaction γιατι στα πρωτα 1-2 λεπτα το κρεας δεν "βραζει" στην εναπομενουσα υγρασια απο το ψυγειο η το περιβαλλον στην επιφανεια του που θα υπαρχει οσο και να το σκουπισεις-ταμποναρεις. 
2) Το "καπνισμα" δεν εισχωρει τοσο βαθεια οταν εχει ηδη γινει η κρουστα απο το δυνατο sear (αρα πιο καπνιστη γευση)
3) Αν παρετε μηχανηματακι sous-vide (και θα με ευχαριστειτε για χρονια μετα) θα κανετε πρωτα το αργο και δεν ειναι τυχαιο πως ολοι ετσι το κανουν στο sous vide και ετσι λενε οι οδηγιες. Εχεις καλυτερο ελεγχο τελικης θερμοκρασιας.

 

 

 

Επεξ/σία από Elderman_19730
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Elderman_19730 είπε

sous-vide

Αυτη η μέθοδος (sous-vide) φαίνεται, όντως, καλή, αλλά παίρνεις ..αιώνες! Εχεις να προτείνεις καμιά value for money συσκευή?

Δημοσ.

Θέλω να κάνω spare ribs με τη μέθοδο 3-2-1, να καπνίσω με ξύλα μόνο τις 3 πρώτες ώρες ή σε όλη την διαδικασία? Να κρατήσω σταθερή θερμοκρασία 125-130 βαθμούς σε όλη τη διαδικασία η να αυξήσω στο τελικό στάδιο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Θέλω να κάνω spare ribs με τη μέθοδο 3-2-1, να καπνίσω με ξύλα μόνο τις 3 πρώτες ώρες ή σε όλη την διαδικασία? Να κρατήσω σταθερή θερμοκρασία 125-130 βαθμούς σε όλη τη διαδικασία η να αυξήσω στο τελικό στάδιο? 

Μόνο τις 3 πρώτες. Μετά θα είναι τυλιγμένο οπότε δεν έχει νόημα. 

 

@Elderman_19730

Αυτό λέω και γω, ότι reverse searing είναι καλύτερα για μένα.

Btw παρήγγειλα ένα instant pot (Google it) και έχει και λειτουργία για sous-vide. Βέβαια πιστεύω ότι με reverse searing έχεις ίδιο αποτέλεσμα. Θα δοκιμάσω βέβαια να δω διαφορές.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με εκαψες τι ειναι αυτό το instant pot 4 video ειδα κ το μόνο μου συμπερασμα είναι οτι ειναι για μικρες ποσότητες 😂. Θα το μελετήσω ενδελεχώς τρελαίνομαι για gadgets

 

Το sous vide είναι αλλη φαση που μονο αν δοκιμάσεις μπορεις να καταλαβεις τη διαφορά στη γεύση κ δεν εχει καμια σχεση με το reverse searing γευστικά , το δουλευω 2 χρονια κ αν εξαιρέσεις τη διαδικασια του χρόνου που χρειάζεται ειναι οτι πιο τέλειο έχουν σκευτει για τη κουζινα. 

Δημοσ.

Not directly related βέβαια με το θέμα μας,  αλλά πιθανότατα για όσους ενδιαφέρονται η πρώτη εταιρεία που διέδωσε το οικιακής χρήσης sous-vide είναι η anova. Το δικό μου το έχω 5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Μαζί με το instant pot (πρώτη έκδοση που δεν είχε ενσωματωμένη λειτουργία sous-vide), από τις πιο πετυχημένες αγορές και από τις λίγες που δεν γκρινιαξε η σύζυγος.. το instant pot πάντως γενικά είναι πολύ versatile συσκευή, αντικαθιστά στην βασική του λειτουργία πλήρως μια χύτρα ταχύτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, thomasIos είπε

Αυτη η μέθοδος (sous-vide) φαίνεται, όντως, καλή, αλλά παίρνεις ..αιώνες! Εχεις να προτείνεις καμιά value for money συσκευή?

εχω αυτό το ποιο το εχω πάρει 55 ε. κατα καιρούς το βαζει εκεί κοντά 55-58 -60.

https://www.banggood.com/Biolomix-1500W-Sous-Vide-Cooker-LCD-Digital-Timer-Display-Powerful-Immersion-Circulator-p-1295095.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CZ

ειναι πολυ ευχαριστημένος για τα λευτα του αλλα κάποια στιγμή περιμένω να τα φτυσει (ένα χρονο το λεω) για να παρω της anova μικρο κ πρακτικο γτ είναι γκουμουτσα 

3 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Not directly related βέβαια με το θέμα μας,  αλλά πιθανότατα για όσους ενδιαφέρονται η πρώτη εταιρεία που διέδωσε το οικιακής χρήσης sous-vide είναι η anova. Το δικό μου το έχω 5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Μαζί με το instant pot (πρώτη έκδοση που δεν είχε ενσωματωμένη λειτουργία sous-vide), από τις πιο πετυχημένες αγορές και από τις λίγες που δεν γκρινιαξε η σύζυγος.. το instant pot πάντως γενικά είναι πολύ versatile συσκευή, αντικαθιστά στην βασική του λειτουργία πλήρως μια χύτρα ταχύτητας.

συγκριτικά με τη χυτρα τη ποσοτητα παίρνει μεσα? οσα βίντεο ειδα μου φαίνονται σαν να παίρνει τη μισή ποσότητα σε σχέση με χυτρα , επισης περαν της χυτρας τι αλλο κάνεις εκει ?

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sndev είπε

συγκριτικά με τη χυτρα τη ποσοτητα παίρνει μεσα? οσα βίντεο ειδα μου φαίνονται σαν να παίρνει τη μισή ποσότητα σε σχέση με χυτρα , επισης περαν της χυτρας τι αλλο κάνεις εκει ?

Βγαίνει σε διαφορετικά μεγέθη, το μικρό είναι όντως πολύ μικρό. Κατά βάση είναι μία ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας ( ή μία χύτρα ταχύτητας gadget ) - επιλέγεις βαθμό πίεσης (low/high), λεπτά λειτουργίας και σταματάτει αυτόματα στον προκαθορισμένο χρόνο. Προφανώς μπορείς και να σωτάρεις κάτι νωρίτερα. Εμάς που η σύζυγος είχε μία φοβία με τις συμβατικές χύτρες μας έχει βολέψει αφάνταστα. Επιπλέον, κάθε μοντέλο έχει κάποια predefined προγράμματα ( από slow cooker έως .. παρασκευή γιαουρτιού). Κάποια από τα νεώτερα μοντέλα έχουν και λειτουργία sous-vide ( αν και η εταιρεία βγάλει και αποκλειστικά anova-style sous vide) ή dry fryer. Το βασικό όμως είναι πως υπάρχει ένα κυριολεκτικά τεράστιο community με οδηγίες / συνταγές για πραγματικά τα πάντα.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sndev είπε

Με εκαψες τι ειναι αυτό το instant pot 4 video ειδα κ το μόνο μου συμπερασμα είναι οτι ειναι για μικρες ποσότητες 😂. Θα το μελετήσω ενδελεχώς τρελαίνομαι για gadgets

Το sous vide είναι αλλη φαση που μονο αν δοκιμάσεις μπορεις να καταλαβεις τη διαφορά στη γεύση κ δεν εχει καμια σχεση με το reverse searing γευστικά , το δουλευω 2 χρονια κ αν εξαιρέσεις τη διαδικασια του χρόνου που χρειάζεται ειναι οτι πιο τέλειο έχουν σκευτει για τη κουζινα. 

Αυτο που πηρα ειναι 5.7 λιτρα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B083KM6BZS

Ειχα μια παλια χυτρα, οποτε χρειαζομουν κατι νεο. Επισης εχει λειτουργια sous-vide που ηθελα να δοκιμασω. Επισης κανει slow cook με χρονοπρογραμματισμο. Πχ πετας μεσα κομματακια κοτοπουλο/μοσχαρι/χοιρινο, βαζεις και μια σαλτσα ετοιμη, το ρυθμιζεις και ειναι ετοιμο την ωρα που θες χωρις να το ακουμπησεις. Το βαζεις το βραδυ πριν κοιμηθεις και το πρωι ειναι ετοιμο να το παρεις στη δουλεια. Ή το βαζεις το πρωι και το απογευμα που γυρνας σε περιμενει ζεστο φαγακι. Μαγειρευει σε ατμο, φτιαχνει ρυζι κλπ κλπ. Και οταν τελειωσει το μαγειρεμα μπαινει αυτοματα σε λειτουργια να το κραταει ζεστο σε συγκεκριμενη θερμοκρασια μεχρι 8 ωρες νομιζω.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...