aloop Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής, έχω αγοράσει ένα μοτέρ με περιστροφικό διακόπτη που μπορείς να την προσαρμόσεις. Η ψησταριά του Leroy έχει και βαρίδι στην άκρη για ισορροπία που είναι χρήσιμο. (Με έβαλε σε σκέψεις για αγορά). Εχει κανένας εμπειρία από ψήσιμο σε κοντοσούβλι. Εννοώ χρονο, θερμοκρασία, άμεσο ή έμμεσο ή ακολουθούμε το έμμεσο στους 180 περίπου, με ταψάκι για λιπος και στο τέλος φουλ άμεσο για χρωμα; Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από aloop
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ChrisAce είπε Τώρα θα σε γελάσω αν θες ακριβές ρυθμό γυρίσματος, σίγουρα δεν είναι "γρήγορος" σαν το μοτέρ του αρνιού(σκέψου ότι το μοτέρ του αρνιού είναι με προδιαγραφές για αρκετά κιλά βάρος, οπότε βάζοντας πάνω κοντοσούβλι ή κοκορέτσι που είναι πολύ πολύ ελαφρύτερο, πηγαίνει πιο γρήγορα λόγω μικρότερων τριβών χοντρικά). Πάει όπως πρέπει να πηγαίνει για κοντοσούβλια και κοκορέτσια από την εμπειρία μου. Το μοτέρ είναι αυτό και ο κατασκευαστής λέει 4W και 3 στροφές το λεπτό αλλά μου φαίνεται ότι πάει λίίίγο γρηγορότερα αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου. Δεν το έχω μετρήσει ποτέ γιατί ήταν ιδανική η ταχύτητα που πήγαινε οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να δω πως και τι. https://greek.bbqinfraredburner.com/quality-10437903-bbq240a-outdoor-bbq-gas-grill-rotisserie-motor-waterproof-for-barbecue-appliance.html Και η σούβλα είναι τετράγωνη ~8mm πάχος. Άνοιξα το κουτί και το είδα με μέτρο. Noμιζω τα μεγαλα πανε καπου 12 στροφες το λεπτο, οποτε ναι παει μια χαρα αυτο που λες εσυ.
Daliar Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, aloop είπε Για έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής, έχω αγοράσει ένα μοτέρ με περιστροφικό διακόπτη που μπορείς να την προσαρμόσεις. Η ψησταριά του Leroy έχει και βαρίδι στην άκρη για ισορροπία που είναι χρήσιμο. (Με έβαλε σε σκέψεις για αγορά). Εχει κανένας εμπειρία από ψήσιμο σε κοντοσούβλι. Εννοώ χρονο, θερμοκρασία, άμεσο ή έμμεσο ή ακολουθούμε το έμμεσο στους 180 περίπου, με ταψάκι για λιπος και στο τέλος φουλ άμεσο για χρωμα; Εγω εφτιαξα 1,5κιλο κοντοσούβλι (τόσο μου χώρεσε η Weber E210) και το εψησα σε 1,5 ωρα με 1:40 κάπου εκει. Δοκιμαστικά το εκανα απευθείας χωρις κάποιο ταψάκι στους 160 με 180 oC περιπου. Θελω να δοκιμασω ξανα μεσα σε λαδοκολλα για 1,5 ώρα τουλαχιστον και μετα εκτός λαδοκολλας. 3
iannis15 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, sndev είπε μιλας για αυτη ? https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759 τι εννοεις ανταπτορα που τι κανει στρογγυλή ? στη φωτο τη βλεπω στρογγυλη τη σουβλα edit νομιζω λες αυτο το εξάρτημα εχει ομως μόνο ένα ? απο την άλλη πλευρα? επίσης χωράει μαζί με το εξάρτημα τη τρυπά αραγε ? δε μπορώ να τη δω κ από κοντα τωρα με το lockdown γμτ btw gia 50 e μοιάζει τέλεια Καλημέρα σας επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι από το συγκεκριμένο κατάστημα γνωρίζει κανεις ποια ταιριάζει καλύτερα για την Spirit 310 αυτή που εχει μήκος 75 ή 86? https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760 https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759
aloop Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Αν έχεις στην κατοχή σου την ψησταριά, μέτρα την απόσταση που έχουν τα πλαϊνά (εκεί που μπαινει η σούβλα δηλαδή) και βλέπεις ποια ταιριάζει στο μήκος. Τώρα, αν έχουν διαφορετική διατομή δεν γνωρίζω.
rb26 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην μερακλιδοπρεα! ψήνω χρόνια σε χτιστό BBQ, καρβουνάκια κλπ αλλά λόγω μετακόμισης αναγκάζομαι να πάω σε υγραέριο. Σκέφτομαι για αγορά μιας Napoleon καθαρά για αισθητικούς λόγους , για την ωραία σχάρα την κυματιστή καθώς και για την lifetime εγγύηση. Υπάρχει κάποιος κύριος που να την έχει δουλέψει και να θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Απέρριψα τις Weber γιατί δεν μου αρέσει ο νέος τους μινιμαλ ανοιχτός σχεδιασμός καθώς και τις broil king λόγω διαφόρων προβλημάτων που διαβάζω. Ευχαριστώ πολύ, Γιωργος Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από rb26
karman13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα! Πήρα χταπόδι για να το ψήσω στην υγραερίου. Έψαξα, αλλά δεν βρήκα οδηγίες για το ψήσιμο. Μπορεί κάποιος να στείλει λινκ ή οδηγίες;
skoudinio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Αυτό που κάνω είναι το ξεπαγωνω μετά το απλώνω στο ήλιο μια μέρα να γίνει στεγνό και στην συνέχεια το βάζω στην ψησταριά και το χαραζω
karman13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, skoudinio είπε Αυτό που κάνω είναι το ξεπαγωνω μετά το απλώνω στο ήλιο μια μέρα να γίνει στεγνό και στην συνέχεια το βάζω στην ψησταριά και το χαραζω Σε τι θερμοκρασία και πόση ώρα;
aloop Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, karman13 είπε Καλησπέρα! Πήρα χταπόδι για να το ψήσω στην υγραερίου. Έψαξα, αλλά δεν βρήκα οδηγίες για το ψήσιμο. Μπορεί κάποιος να στείλει λινκ ή οδηγίες; Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω και πράξε αναλόγως. Το θράψαλο πάντως θέλει λιγότερο χρόνο από αυτόν που γράφει. Κατά τα άλλα μια χαρά τα περιγράφει. https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/ 1
aenaos15 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, rb26 είπε Καλησπέρα στην μερακλιδοπρεα! ψήνω χρόνια σε χτιστό BBQ, καρβουνάκια κλπ αλλά λόγω μετακόμισης αναγκάζομαι να πάω σε υγραέριο. Σκέφτομαι για αγορά μιας Napoleon καθαρά για αισθητικούς λόγους , για την ωραία σχάρα την κυματιστή καθώς και για την lifetime εγγύηση. Υπάρχει κάποιος κύριος που να την έχει δουλέψει και να θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Απέρριψα τις Weber γιατί δεν μου αρέσει ο νέος τους μινιμαλ ανοιχτός σχεδιασμός καθώς και τις broil king λόγω διαφόρων προβλημάτων που διαβάζω. Ευχαριστώ πολύ, Γιωργος Θα ηθελες να μας πεις ποια προβληματα εχουν αναφερθει για broil king και για ποια μοντελα;;; 1
rb26 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα γράφουν όλα στο αμερικανικό site της από reviews ιδιοκτητών , πχ για την signet 390 που μου άρεσε, το πρώτο που γράφει είναι αυτό https://broilkingbbq.com/grills/signet/signet_390/ και αρκετά αλλά, γιαυτο είπα να πάω στην Napoleon. Κατά τα αλλά πιο φθηνή βγαίνει η broil king σε αντίστοιχο μοντέλο. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από rb26
karman13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, aloop είπε Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω και πράξε αναλόγως. Το θράψαλο πάντως θέλει λιγότερο χρόνο από αυτόν που γράφει. Κατά τα άλλα μια χαρά τα περιγράφει. https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/ Ήθελαν λιγότερο ψήσιμο. Τα άφησα 1 ώρα και 10 λεπτά.
spot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Ας ξεκινήσω έτσι: έχω διαβάσει ΟΛΟ το τόπικ (μου πήρε 2 μήνες). Κάτοχος μιας Camping Gaz Adelaide 2 Woody πάνω από 15 χρόνια. Υπάρχει, είτε στο ινσόμνια είτε αλλού, παρόμοιο θέμα συζήτησης για ψήσιμο στο κάρβουνο? (όταν λέω παρόμοιο εννοώ αξιόπιστο και ενεργό, όχι κάτι που γράψανε 2 σελίδες πριν 5 χρόνια τέλος). (έχω αρχίσει και ξεστρατίζω .... επιστρέφω στην καρβουνίλα με αργά πηδηματάκια). Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα