Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής, έχω αγοράσει ένα μοτέρ με περιστροφικό διακόπτη που μπορείς να την προσαρμόσεις. Η ψησταριά του Leroy έχει και βαρίδι στην άκρη για ισορροπία που είναι χρήσιμο. (Με έβαλε σε σκέψεις για αγορά). 
Εχει κανένας εμπειρία από ψήσιμο σε κοντοσούβλι. Εννοώ χρονο, θερμοκρασία, άμεσο ή έμμεσο  ή ακολουθούμε το έμμεσο στους 180 περίπου, με ταψάκι για λιπος και στο τέλος φουλ άμεσο για χρωμα;  

Επεξ/σία από aloop
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Τώρα θα σε γελάσω αν θες ακριβές ρυθμό γυρίσματος, σίγουρα δεν είναι "γρήγορος" σαν το μοτέρ του αρνιού(σκέψου ότι το μοτέρ του αρνιού είναι με προδιαγραφές για αρκετά κιλά βάρος, οπότε βάζοντας πάνω κοντοσούβλι ή κοκορέτσι που είναι πολύ πολύ ελαφρύτερο, πηγαίνει πιο γρήγορα λόγω μικρότερων τριβών χοντρικά).

Πάει όπως πρέπει να πηγαίνει για κοντοσούβλια και κοκορέτσια από την εμπειρία μου.

Το μοτέρ είναι αυτό και ο κατασκευαστής λέει 4W και 3 στροφές το λεπτό αλλά μου φαίνεται ότι πάει λίίίγο γρηγορότερα αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου. Δεν το έχω μετρήσει ποτέ γιατί ήταν ιδανική η ταχύτητα που πήγαινε οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να δω πως και τι.

https://greek.bbqinfraredburner.com/quality-10437903-bbq240a-outdoor-bbq-gas-grill-rotisserie-motor-waterproof-for-barbecue-appliance.html

Και η σούβλα είναι τετράγωνη ~8mm πάχος. Άνοιξα το κουτί και το είδα με μέτρο.

Noμιζω τα μεγαλα πανε καπου 12 στροφες το λεπτο, οποτε ναι παει μια χαρα αυτο που λες εσυ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aloop είπε

Για έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής, έχω αγοράσει ένα μοτέρ με περιστροφικό διακόπτη που μπορείς να την προσαρμόσεις. Η ψησταριά του Leroy έχει και βαρίδι στην άκρη για ισορροπία που είναι χρήσιμο. (Με έβαλε σε σκέψεις για αγορά). 
Εχει κανένας εμπειρία από ψήσιμο σε κοντοσούβλι. Εννοώ χρονο, θερμοκρασία, άμεσο ή έμμεσο  ή ακολουθούμε το έμμεσο στους 180 περίπου, με ταψάκι για λιπος και στο τέλος φουλ άμεσο για χρωμα;  

Εγω εφτιαξα 1,5κιλο κοντοσούβλι (τόσο μου χώρεσε η Weber E210) και το εψησα σε 1,5 ωρα με 1:40 κάπου εκει. Δοκιμαστικά το εκανα απευθείας χωρις κάποιο ταψάκι στους 160 με 180 oC περιπου. Θελω να δοκιμασω ξανα μεσα σε λαδοκολλα για 1,5 ώρα τουλαχιστον και μετα εκτός λαδοκολλας.

 

 

  • Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, sndev είπε

μιλας για αυτη ?

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759

τι εννοεις ανταπτορα που τι κανει στρογγυλή ? στη φωτο τη βλεπω στρογγυλη τη σουβλα

edit νομιζω λες αυτο το εξάρτημα 

image.png.c4c983a8f10e3e8302cd45b1a21f7ded.png

εχει ομως μόνο ένα ? απο την άλλη πλευρα? επίσης χωράει μαζί με το εξάρτημα τη τρυπά αραγε ? δε μπορώ να τη δω κ από κοντα τωρα με το  lockdown γμτ

btw gia 50 e μοιάζει τέλεια

Καλημέρα σας επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι από το συγκεκριμένο κατάστημα γνωρίζει κανεις ποια ταιριάζει καλύτερα για την Spirit 310 αυτή που εχει μήκος 75 ή 86?

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759

Δημοσ.

Αν έχεις στην κατοχή σου την ψησταριά, μέτρα την απόσταση που έχουν τα πλαϊνά (εκεί που μπαινει η σούβλα δηλαδή) και βλέπεις ποια ταιριάζει στο μήκος. Τώρα, αν έχουν διαφορετική διατομή δεν γνωρίζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην μερακλιδοπρεα!

ψήνω χρόνια σε χτιστό BBQ, καρβουνάκια κλπ αλλά λόγω μετακόμισης αναγκάζομαι να πάω σε υγραέριο. Σκέφτομαι για αγορά μιας Napoleon καθαρά για αισθητικούς λόγους , για την ωραία σχάρα την κυματιστή καθώς και για την lifetime εγγύηση. Υπάρχει κάποιος κύριος που να την έχει δουλέψει και να θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Απέρριψα τις Weber γιατί δεν μου αρέσει ο νέος τους μινιμαλ ανοιχτός σχεδιασμός καθώς και τις broil king λόγω διαφόρων προβλημάτων που διαβάζω. Ευχαριστώ πολύ, Γιωργος 

Επεξ/σία από rb26
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πήρα χταπόδι για να το ψήσω στην υγραερίου. Έψαξα, αλλά δεν βρήκα οδηγίες για το ψήσιμο. Μπορεί κάποιος να στείλει λινκ ή οδηγίες; 

 

Δημοσ.

Αυτό που κάνω είναι το ξεπαγωνω μετά το απλώνω στο ήλιο μια μέρα να γίνει στεγνό και στην συνέχεια το βάζω στην ψησταριά και το χαραζω

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Αυτό που κάνω είναι το ξεπαγωνω μετά το απλώνω στο ήλιο μια μέρα να γίνει στεγνό και στην συνέχεια το βάζω στην ψησταριά και το χαραζω

Σε τι θερμοκρασία και πόση ώρα;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, karman13 είπε

Καλησπέρα!

Πήρα χταπόδι για να το ψήσω στην υγραερίου. Έψαξα, αλλά δεν βρήκα οδηγίες για το ψήσιμο. Μπορεί κάποιος να στείλει λινκ ή οδηγίες; 

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω και πράξε αναλόγως. Το θράψαλο πάντως θέλει λιγότερο χρόνο από αυτόν που γράφει. Κατά τα άλλα μια χαρά τα περιγράφει.

https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, rb26 είπε

Καλησπέρα στην μερακλιδοπρεα!

ψήνω χρόνια σε χτιστό BBQ, καρβουνάκια κλπ αλλά λόγω μετακόμισης αναγκάζομαι να πάω σε υγραέριο. Σκέφτομαι για αγορά μιας Napoleon καθαρά για αισθητικούς λόγους , για την ωραία σχάρα την κυματιστή καθώς και για την lifetime εγγύηση. Υπάρχει κάποιος κύριος που να την έχει δουλέψει και να θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Απέρριψα τις Weber γιατί δεν μου αρέσει ο νέος τους μινιμαλ ανοιχτός σχεδιασμός καθώς και τις broil king λόγω διαφόρων προβλημάτων που διαβάζω. Ευχαριστώ πολύ, Γιωργος 

Θα ηθελες να μας πεις ποια προβληματα εχουν αναφερθει για broil king και  για ποια μοντελα;;;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα γράφουν όλα στο αμερικανικό site της από reviews ιδιοκτητών , πχ για την signet 390 που μου άρεσε, το πρώτο που γράφει είναι αυτό https://broilkingbbq.com/grills/signet/signet_390/

και αρκετά αλλά, γιαυτο είπα να πάω στην Napoleon. Κατά τα αλλά πιο φθηνή βγαίνει η broil king σε αντίστοιχο μοντέλο. 

Επεξ/σία από rb26
Δημοσ.
5 ώρες πριν, aloop είπε

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω και πράξε αναλόγως. Το θράψαλο πάντως θέλει λιγότερο χρόνο από αυτόν που γράφει. Κατά τα άλλα μια χαρά τα περιγράφει.

https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/

Ήθελαν λιγότερο ψήσιμο. Τα άφησα 1 ώρα και 10 λεπτά. 

IMG_20201118_212008.jpg

Δημοσ.

Ας ξεκινήσω έτσι: έχω διαβάσει ΟΛΟ το τόπικ (μου πήρε 2 μήνες). Κάτοχος μιας Camping Gaz Adelaide 2 Woody πάνω από 15 χρόνια.
Υπάρχει, είτε στο ινσόμνια είτε αλλού, παρόμοιο θέμα συζήτησης για ψήσιμο στο κάρβουνο? (όταν λέω παρόμοιο εννοώ αξιόπιστο και ενεργό, όχι κάτι που γράψανε 2 σελίδες πριν 5 χρόνια τέλος).

(έχω αρχίσει και ξεστρατίζω .... επιστρέφω στην καρβουνίλα με αργά πηδηματάκια).

Ευχαριστώ!

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...