alimentas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Για τους λάτρεις της πίτσας. Σήμερα δοκίμασα πίτσα με 70% hydration και βγήκε η καλύτερη που έχω φτιάξει ποτέ. 24 ώρες φούσκωμα στο ψυγείο η ζύμη bulk fermentation και 2 ώρες φούσκωμα σε μπάλες. Βγήκε τρομερά μαλακό το ζυμάρι και με πολύ αέρα στο στεφάνι. Ψηθηκε σε ooni koda, προθερνασμενο σε φουλ ένταση μέχρι να πιάσει 450C η πέτρα, μετά τέρμα χαμηλά μέχρι να μπει η πίτσα και μετά στη μέση η ένταση όσο ήταν μέσα η πίτσα. Η συνταγή είναι στο youtube. Search "vito cold ferment". Άλλαξα απλά το νερό σε 70% από 75% και το αλάτι σε 3%. Δεν πρόλαβα να βγάλω πολλές φώτο. Την εκανα πριν 3 μερες με 75% hydration.Δεν ανεβασα φωτο γιατι το αποτελεσμα δεν ηταν του γουστου μου αν κ γευστικο.Ηταν η πιο λεια ζυμη που εχω βγαλει αλλα το 75% νερο δινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαλακο αποτελεσμα στην ζυμη που ειναι πολυ δυσκολο στην διαχειρηση κ στο ανοιγμα.Θελω λιγο παραπανω ''κρατημα'' προσωπικα.Νομιζω οτι το 70% ειναι η καλυτερη ενυδατωση για ολου του τυπου ζυμαριων. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από alimentas 3 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν παίζουν οι φωτο. Το 70% είναι το τέλειο για μένα πιστεύω. Ακόμα και το 65% βγαίνει φοβερό και πολύ ανώτερο από κάθε πίτσα του παίρνεις απ έξω. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από SagoniasSlutRos 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Με λίγα λόγια αυτό που λέει στο φόρουμ που έδωσες, είναι ότι αν πρόκειται για ψησταριά οικιακής χρήσης με μικρή φιάλη όπως αυτές που έχουμε, αρκεί ένας πυροσβεστήρας 6 κιλών και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν είναι θέμα αστυνομίας, αλλά πυροσβεστικής. Η συγκεκριμένη υπόθεση που αναφέρεται στο θέμα αυτό, είναι από το 2006. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο που να απαγορεύει την χρήση φορητής ψησταριάς. Για τις κτιστές ψησταριές είναι κάτι διαφορετικό, καθώς θεωρείται μόνιμη κατασκευή και θέλει άδεια από πολεοδομία κτλ. Σε άλλο forum κάνουν αναφορά στον παρακάτω αστικό κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο 1003. http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/19-Dikaio-embragmato.htm Υπάρχει και μια σχετική ερώτηση στο «οι πολίτες ρωτούν», αλλά δεν υπάρχει κάποια απάντηση ακόμα http://www.politesrotoun.gr/question/ψησιμο-σε-μπαλκονι-με-υγραεριο/ Θεωρώ ότι το να έχουμε έναν πυροσβεστήρα για την ψησταριά επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας και ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ όσοι δεν έχουν ήδη, θα πρέπει να πάρουν. 1
alimentas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λαθος....Απλα εκανα edit τις φωτο Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από alimentas
@pnea1973 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δεν νομίζω γιατί μπορεί να είναι παράνομη η ψησταριά. Από θέμα Πυροσβεστικής όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει θέμα. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι σου είπαν έτσι οι του 100
tsiro7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, alimentas είπε Την εκανα πριν 3 μερες με 75% hydration.Δεν ανεβασα φωτο γιατι το αποτελεσμα δεν ηταν του γουστου μου αν κ γευστικο.Ηταν η πιο λεια ζυμη που εχω βγαλει αλλα το 75% νερο δινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαλακο αποτελεσμα στην ζυμη που ειναι πολυ δυσκολο στην διαχειρηση κ στο ανοιγμα.Θελω λιγο παραπανω ''κρατημα'' προσωπικα.Νομιζω οτι το 70% ειναι η καλυτερη ενυδατωση για ολου του τυπου ζυμαριων. Αυτές είναι από το Σάββατο με την συνταγή που μου έδωσες πριν κάτι μέρες. Ψήνω άσχημα τη γυναίκα για ooni koda 😁 an widget Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από tsiro7 8
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, tsiro7 είπε Ψήνω άσχημα τη γυναίκα για ooni koda 😁 Δυστυχως εχουν ανεβει εξωφρενικά οι τιμες το τελευταιο διαστημα, περιπου 50% πανω εχουν παει. Κοιτα και αλλες μαρκες. Αυτος ο Vito στο youtube εχει κανει review σε διαφορα φουρνακια. Ενα αρνητικο του koda 12 ειναι οτι εχει σταθερη βαση, οποτε θα πρεπει να γυρνας την πιτσα καθε 15-20 δευτερολεπτα. Χτες παντως με δυσκολεψε αρκετα το γυρισμα, γι αυτο και καποια κομματια ειχαν αρπαξει. Υπαρχουν πατεντες που βαζεις μια στρογγυλη πετρα μεσα και την γυριζεις ειτε manual ειτε με μοτερακι (θελει τρυπα στον πατο για το μοτερακι).
tsiro7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ένα είναι αυτό με τις τιμές, το άλλο είναι πόσο ανώτερη πίτσα θα φας που να δικαιολογεί την αγορά του. Γευστικά αυτές που έκανα το Σάββατο δεν συγκρίνονται με το 90% των μαγαζιών. Η πρώτη μαργαρίτα βγήκε όπως ακριβώς την ήθελα στις άλλες έκανα κάποια λαθάκια πάνω στην βιασύνη μου αλλά και πάλι... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από tsiro7
zanskou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tsiro7 είπε Αυτές είναι από το Σάββατο με την συνταγή που μου έδωσες πριν κάτι μέρες. Ψήνω άσχημα τη γυναίκα για ooni koda 😁 an widget στον φούρνο ή στο bbq τις έψησες ; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από zanskou
gdeli Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Ένα είναι αυτό με τις τιμές, το άλλο είναι πόσο ανώτερη πίτσα θα φας που να δικαιολογεί την αγορά του. Γευστικά αυτές που έκανα το Σάββατο δεν συγκρίνονται με το 90% των μαγαζιών. Η πρώτη μαργαρίτα βγήκε όπως ακριβώς την ήθελα στις άλλες έκανα κάποια λαθάκια πάνω στην βιασύνη μου αλλά και πάλι... Σε pizza stone την έψησες και σε κανονικό φούρνο; Εντάξει, o @SagoniasSlutRos έχει τον Ooni Koda και του βγαίνουν τέλειες, δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα σε άλλη συσκευή. Επίσης μήπως έχετε βρει πουθενά καλή μοτσαρέλα;
tsiro7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, zanskou είπε στον φούρνο ή στο bbq τις έψησες ; Στο bbq σε μαντεμένια πλάκα μόνο με σάλτσα. Μετράω το μαντεμι 320 και βάζω πάνω, σε 3 λεπτά την βγάζω, βάζω τα υπόλοιπα υλικά και στο φούρνο στο τέρμα πάνω ράφι με την αντίσταση στο φουλ να ψηθούν τα υλικά . 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 41 λεπτά πριν, gdeli είπε Επίσης μήπως έχετε βρει πουθενά καλή μοτσαρέλα; Εγω παντως βαζω τη μοτσαρελα που ειναι σε μπαλες μεσα σε νερο. Την κοβω σε κομματια μακροστενα ή την τραβαω με το χερι σε τυχαια κομματια. Επισης ο ΑΒ στον Περισσο εχει φερει μεχρι και μαγια caputo. 57 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Ένα είναι αυτό με τις τιμές, το άλλο είναι πόσο ανώτερη πίτσα θα φας που να δικαιολογεί την αγορά του. Γευστικά αυτές που έκανα το Σάββατο δεν συγκρίνονται με το 90% των μαγαζιών. Η πρώτη μαργαρίτα βγήκε όπως ακριβώς την ήθελα στις άλλες έκανα κάποια λαθάκια πάνω στην βιασύνη μου αλλά και πάλι... Θα ειναι ακομα καλυτερη κατα τη γνωμη μου, αρκετα μαλιστα. Επειδη ψηνεται μεσα σε 1-1.5 λεπτο, το ζυμαρι φουσκωνει και παραμενει μαλακο. Στον φουρνο που θελει γυρω στα 4 λεπτα γινεται πιο τραγανο. Γουστα ειναι αυτα βεβαια. 2
badvariemai Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Φίλος ενδιαφέρετε να αγοράσει ψησταριά υγραερίου. Κοιτάει κυρίως αυτές τις 3 Napoleon Rogue 425 SB R425SBPK-1 Weber Spirit II E-320 GBS 45012129 Napoleon Rogue 525 SB R525PK-1 και ίσως την Rogue 525 XT - NAPOLEON Θα θέλαμε μια γνώμη για αυτές και κυρίως καμιά πρόταση για κατάστημα αγοράς. Το ποστ έχει πάρα πολλές πληροφορίες, αλλά δεν βγάλαμε άκρη. Κάπου διάβασα και για αγορά από εξωτερικό με πολύ καλύτερη τιμή. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, badvariemai είπε Καλημέρα σε όλους. Φίλος ενδιαφέρετε να αγοράσει ψησταριά υγραερίου. Κοιτάει κυρίως αυτές τις 3 Napoleon Rogue 425 SB R425SBPK-1 Weber Spirit II E-320 GBS 45012129 Napoleon Rogue 525 SB R525PK-1 και ίσως την Rogue 525 XT - NAPOLEON Θα θέλαμε μια γνώμη για αυτές και κυρίως καμιά πρόταση για κατάστημα αγοράς. Το ποστ έχει πάρα πολλές πληροφορίες, αλλά δεν βγάλαμε άκρη. Κάπου διάβασα και για αγορά από εξωτερικό με πολύ καλύτερη τιμή. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. 525 XT. Υποθετω ειναι εντος μπατζετ για να την βαζεις στις επιλογες. 4
zanskou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, tsiro7 είπε Στο bbq σε μαντεμένια πλάκα μόνο με σάλτσα. Μετράω το μαντεμι 320 και βάζω πάνω, σε 3 λεπτά την βγάζω, βάζω τα υπόλοιπα υλικά και στο φούρνο στο τέρμα πάνω ράφι με την αντίσταση στο φουλ να ψηθούν τα υλικά . Ενδιαφέρουσα τεχνική. Το αποτέλεσμα οπτικά τουλάχιστον ειναι εξαιρετικό. Στο φούρνο τη βάζεις με το μαντέμι όπως είναι ή σε ξεχωριστό ταψί ; Πόσο θα άλλαζε αν την έβαζες απευθείας στο φούρνο για να γλυτώσεις τα βάλε-βγαλε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα