Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Αυτές είναι από το Σάββατο με την συνταγή που μου έδωσες πριν κάτι μέρες. Ψήνω άσχημα τη γυναίκα για ooni koda 😁

 

Για ψησιμο σε οικιακο φουρνο κ σε πετρα το αποτελεσμα ειναι φοβερο.Ωραιος κ ωραια η φαση που ειμαστε πολλοι οι pizza lovers.

Το φουρνακι αξιζει με χιλια ,ΑΝ φας θα καταλαβεις την διαφορα στο ψησιμο που ειναι κατι που ανεβαζει το αποτελεσμα 1000%.Το θεμα ειναι αυτο που λεει κ ο Σαγονιας,κοιταζα κ εγω τις τιμες προχθες κ εχουν ανεβει κατακορυφα.Δεν καταλαβαινω τον λογο,λογικα επειδη πουλαει απ την παραγωγη κ σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι στο 1/2 της τιμης το ανεβασαν.Στα 230 (+20 μεταφορικα) που το πηρα αξιζει.Και για παραπανω ισως αξιζει αρκει να το δουλειεις.Εγω κανω πιτσα μια φορα την εβδομαδα σιγουρα.Επισης το οτι θελει γυρισμα τωρα που το βρηκα μ αρεσει γιατι μ αρεσει η ολη διαδικασια του ψησιματος.Βασικα ειμαι τοσο ευχαριστημενος που σκεφτομαι οτι ισως επρεπε να εχω παρει το 16αρι.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ανοιξετε καντε το σωστα ομως , τι εννοω ..

εσεις που έχετε μια γνώση Χ ξεκινήστε το  με ενα ωραιο πρωτο ποστ με πληροφοριες οι οποιες μετα θα μπορειτε να τις κανετε edit κ να προσθετετε  , μη χανονται πληροφοριες οπως εδω στις 400 σελιδες να νε μαζεμενο κ να μη ρωτανε τα ιδια κ τα ιδια 

πχ ooni πληροφοριες ,alternative επιλογες του ooni , ζύμες δοκιμασμενες που σας αρεσουν  ktl 

αν το ξεκινησετε απλα γεια σας κοιτατε πιτσα , θα γίνει παρακλαδι του παρον τοπικ κ του antifitness 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

@alimentas νομιζω πρεπει να ανοιξουμε ενα νεο θεμα για πιτσα γιατι δεν υπαρχει.

Το ειχα προτεινει λιγες σελιδες πριν ωστε να ειναι μαζεμενες ολες οι πληροφοριες.Απλα τα περισσοτερα παιδια ειχαν πει οτι δεν του ενοχλει να τα γραφουμε εδω,ισα ισα το προτιμουν κιολας για να βλεπουν ιδεες κτλ.

Εγω νομιζω οτι θα ειναι ωραιο να υπαρχει μια σελιδα ξεχωριστα.4-5 ωραια αρχικα post με ιδεες απ οσα παιδια ασχολουνταi οπως λεει κ ο sndev τα οποια θα γινονται edit και με τα κουβεντα απο πειραματα.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μα δεν ενοχλεί εδώ, αν θεωρείς τωρα οτι ειναι πιο χρήσιμο ξεχωριστο τοπικ καντο, απλα γνωμη μου αφου εισαι ενεργος  απλα καντο σωστα με μαζεμενες πληροφοριες που θα εμπλουντιζονται , γτ κατανταει βαρετο απο ενα σημειο κ μετα να ρωτανε τα ιδια κ τα ιδια επειδη με το δικιο τους (μεχρι ενα σημειο) βαριουντε να διαβασουν 400 σελίδες ( που το 1/4 απο αυτες ξαναλεινουν τις ιδιες αποριες )

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zanskou είπε

Ενδιαφέρουσα τεχνική. Το αποτέλεσμα οπτικά τουλάχιστον ειναι εξαιρετικό. 

Στο φούρνο τη βάζεις με το μαντέμι όπως είναι ή σε ξεχωριστό ταψί ;

Πόσο θα άλλαζε αν την έβαζες απευθείας στο φούρνο για να γλυτώσεις τα βάλε-βγαλε ;

Ο φούρνος μου  δεν μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία της πλάκας τόσο ψηλά και από την άλλη το bbq δεν μπορεί να την ψήσει ταυτόχρονα από πάνω. Στη σχάρα την βάζω πάνω σε μια λαμαρίνα ψιλή εμαγιέ απευθείας πάνω με το φτυάρι. Θέλει λίγο προσοχή, για αυτό είπα για κάτι λαθάκια που έκανα, την ώρα που θα τη βάλεις στο φούρνο η αντίσταση πάνω να είναι φουλ κόκκινη να την ψήσει σχεδόν ακαριαία. Επίσης επειδή έχω δοκιμάσει διαφορά αλεύρια τέτοια χαοτική διαφορά με το caputo 00 δεν την περίμενα. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ο φούρνος μου  δεν μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία της πλάκας τόσο ψηλά και από την άλλη το bbq δεν μπορεί να την ψήσει ταυτόχρονα από πάνω. Στη σχάρα την βάζω πάνω σε μια λαμαρίνα ψιλή εμαγιέ απευθείας πάνω με το φτυάρι. Θέλει λίγο προσοχή, για αυτό είπα για κάτι λαθάκια που έκανα, την ώρα που θα τη βάλεις στο φούρνο η αντίσταση πάνω να είναι φουλ κόκκινη να την ψήσει σχεδόν ακαριαία. Επίσης επειδή έχω δοκιμάσει διαφορά αλεύρια τέτοια χαοτική διαφορά με το caputo 00 δεν την περίμενα. 

thanks. αυτό με την ανομοιομορφία ψησίματος στο bbq το έχω παρατηρήσει αλλά δεν ειχα σκεφτεί αυτή την πατέντα. 

Για στείλτε καμια συνταγή για ζυμάρι να πειραματιστώ στο ρεπό :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500 αλεύρι 00

2 μαγιά 

12 αλάτι 

325 νερό 

Στο bbq βγάζω τον μεσαίο ανακλαστήρα για να έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα η πλάκα. Ιδανικό είναι να έχεις και ένα θερμόμετρο laser. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zanskou είπε

Για στείλτε καμια συνταγή για ζυμάρι να πειραματιστώ στο ρεπό :D 

Δες βιντεάκια του vito στο youtube. Έχει τα πάντα. Με σκέτη μαγιά (direct method), με προζύμι, με poolish, με biga, σε οικιακό φούρνο, σε φούρνο πίτσας, σε τηγάνι, ζύμωμα με το χέρι, με μίξερ, ότι μπορείς να φανταστείς.

Εγώ είδα αρκετά και τα προσαρμωσα όπως με βόλευε.

Γενικά θα σου πω:

100% αλεύρι

65-70% νερό

3% αλάτι

0.2% μαγιά (Δεν θυμάμαι σίγουρα αυτό)

  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, giannis170374 είπε

Τελικά φίλοι μου μόνο στην bbq αποκλείεται να γίνουν τα υλικά,  πρέπει να μπλέξω και με φούρνο?

Γίνεται αν ζεσταθεί πολύ καλά η ψησταριά. 

Αυτή την είχα ψήσει στη Weber. Είχα κάνει άλλη μια πιο καλή αλλά δεν βρίσκω φώτο.

IMG_20210208_211407.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Θέλω ψησταριά που να μοιάζει το ψήσιμο όσο το δυνατόν περισσότερο σε ψησταριά με κάρβουνα (μου αρέσουν ξεροψημένα προς καμένα τα κρέατα, χωρίς λίπη). Η ψησταριά με κάρβουνα με έχει κουράσει λόγω του υπερβολικού χρόνου και ενασχόλησης που χρειάζεται το σπορ. Πρέπει να στραφώ σε υγραερίου ή κάποια άλλη; Τι προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα υλικά γίνονται, απλά θέλει εμπειρία και να παίζεις λίγο με την θερμοκρασία για να γίνει τραγανό το ζυμάρι και ταυτόχρονα να μην καεί.

Screenshot_20210208-213025_Gallery.jpg

1 hour ago, giannis170374 said:

Τελικά φίλοι μου μόνο στην bbq αποκλείεται να γίνουν τα υλικά,  πρέπει να μπλέξω και με φούρνο?

 

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Και τα υλικά γίνονται, απλά θέλει εμπειρία και να παίζεις λίγο με την θερμοκρασία για να γίνει τραγανό το ζυμάρι και ταυτόχρονα να μην καεί.

Screenshot_20210208-213025_Gallery.jpg

 

Δηλαδή φίλε τι εννοείς με την θερμοκρασία?

Δημοσ.
Just now, giannis170374 said:

Δηλαδή φίλε τι εννοείς με την θερμοκρασία?

Κοίταξε κάθε ψησταριά διαφέρει. Εγώ με την δικιά μου είδα ότι αν την αφήσω στο μέγιστο για 4-5 λεπτά το ζυμάρι αρπάζει ενώ τα υλικά δεν γίνονται. Γι'αυτό την βάζω στο μέγιστο πριν βάλω την πίτσα για 15 λεπτα , και μόλις βάλω την πίτσα την χαμηλώνω στο μισό, με αποτέλεσμα πολύ καλό. Θέλει δοκιμές μέχρι να βρεις τους χρόνους και τις θερμοκρασίες. Αν τους βρεις τότε θα είσαι πάντα ΟΚ !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...