Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sndev είπε

οποτε το μυστικο στο ψαρι ειναι το καλο αλάτισμα πριν το ψήσιμο?

 

Καμια σχεση!!!!!

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sndev είπε

οποτε το μυστικο στο ψαρι ειναι το καλο αλάτισμα πριν το ψήσιμο?

 

εγω πάντως τα αλείφω με λαδι και βαζω χοντρο αλάτι και δεν κολλάει τπτ!. Εννοείται με ενα γυρισμα!

Τωρα για το ψήσιμο ακολουθώ τους χρόνους που ειχε ανεβάσει ενας φιλος εδω και βγαίνουν παντα τέλεια.

Screenshot_2020-12-20-17-32-08-341_com.android.chrome.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

εγω πάντως τα αλείφω με λαδι και βαζω χοντρο αλάτι και δεν κολλάει τπτ!. Εννοείται με ενα γυρισμα!

Τωρα για το ψήσιμο ακολουθώ τους χρόνους που ειχε ανεβάσει ενας φιλος εδω και βγαίνουν παντα τέλεια.

Screenshot_2020-12-20-17-32-08-341_com.android.chrome.jpg

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα επειδη ετσι του αρεσει.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτος ο μπουσουλας θα σε οδηγησει στο ιδανικο ψησιμο που πλησιαζει στανταρ εστιατοριου. αν δεν σου αρεσει ψησε το παραπανω.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα το ψαρι.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

αυτα που ψήνω συνήθως ειναι στα 500-600 γρ. και στους 200-210 βαθμους με τους χρονους που ανεβασα και βγαίνουν πολυ ζουμερα. Εννοείται ότι οι χρόνοι ειναι σχετικοι, το παρακολουθείς και ανάλογα πράττεις.

Και φυσικά έχεις δίκιο με τις γεύσης του καθενός και πως του αρέσει να το τρώει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rabbit30 είπε

αυτα που ψήνω συνήθως ειναι στα 500-600 γρ. και στους 200-210 βαθμους με τους χρονους που ανεβασα και βγαίνουν πολυ ζουμερα. Εννοείται ότι οι χρόνοι ειναι σχετικοι, το παρακολουθείς και ανάλογα πράττεις.

Και φυσικά έχεις δίκιο με τις γεύσης του καθενός και πως του αρέσει να το τρώει.

να προσθεσω απλως οτι ψηνοντας σε υψηλοτερη θερμοκρασια οπως προτεινω θα επιτυχεις το τραγανισμα της κρουστας εξωτερικα οχι σε βαθμο καρβουνου αλλα αρκετα καλυτερα απο αυτη με ψησιμο στους 200 (το λεω με βεβαιοτητα γιατι και εγω στους τοσους ξεκινησα να ψηνω)

και φυσικα παιζει ρολο σε τι ψησταρια δουλευει ο καθενας αλλα επειδη ξερω οτι ο φιλος @sndev το κατεχει και εχει δυνατο εργαλειο στο σπιτι προτεινω να το δοκιμασει.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ritualistic είπε

χωρις να θελω να υποβαθμισω κανεναν και εξαρταται πως το τρωει το ψαρι ο φιλος η σε τι θερμοκρασια ψηνει , οι χρονοι τουλαχιστον για τα ψαρια εως 1 κιλο ειναι υπερβολικοι εως μπορει κ να το τρωει σολα επειδη ετσι του αρεσει.

το ψαρι πρεπει να εχει στεγνωσει καλα εξωτερικα, να ειναι αλειμμενο με λαδι κ απο τις 2 μεριες και αλατι/πιπερι οπως επιθυμει ο καθενας και υσικα την σχαρα λαδωμενη.

απο εκει και περα ενας αρχικος μπουσουλας ειναι 1 λεπτο ανα 100γρ στους 230-250 βαθμους κελσιου. δλδ ενα ψαρι 1 κιλου θελει 10 λεπτα απο τη μια κ αλλα 10 απο την αλλη. απλα με το που το ακουμπησεις στην σχαρα δεν το αγγιζεις μεχρι να ερθει η ωρα να το γυρισεις. δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει το ψαρι ετσι.

αυτος ο μπουσουλας θα σε οδηγησει στο ιδανικο ψησιμο που πλησιαζει στανταρ εστιατοριου. αν δεν σου αρεσει ψησε το παραπανω.

αυτα και καλα ψησιματα @sndev

Eτσι ακριβως κανω και γω. Στεγνωνω το ψαρι καλα, το λαδωνω ελαφρά, αλατι και πιπερι και πανω στη σχαρα. Αν η σχαρα φαινεται γυαλιστερη δεν βαζω καν λαδι. Τα ψαρια που παιρνω ειναι 450-550 περιπου, και τα ψηνω 5+5 λεπτα με ενα μονο γυρισμα στους 230. Δεν κολλαει ποτε, και οπως ειπε καποιος πιο πριν θελει και μια μικρη αντισταση γιατι γλυστραει πανω στη σχαρα οπως παω να το γυρισω.

  • Like 4
Δημοσ.

Προχθές λοιπόν τα κατάφερα και εγώ και φούντωσα την weber μου. Πρέπει να έμεινε σίγουρα κανά 5λέπτο με φωτιά αναμμένη.

Σας δείχνω και τις φώτο για να δείτε τη ζημιά έπαθα.

Η φώτο με το θερμόμετρο είναι με σβηστή τη ψησταριά. Όταν τη βρήκα φουντωμένη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε παραπάνω...

Η τρίτη φώτο δείχνει ότι έσκασε το χρώμα απο το κάδο.

Επίσης την έχουν ψιλοακούσει τα  2 λάστιχα που έχει στο καπάκι και ακουμπάει στο κάδο.

Ουσιαστικά δεν έπαθε και κάτι γενικά, το θερμόμετρο θέλω να το αλλάξω για ψυχολογικούς λόγους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι που βρίσκουμε ανταλλακτικά; Σε ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα για να βρω parts number δεν βρίσκω πουθενά τα 2 λαστιχάκια.

 

Πάντως η πυρόλυση που είχε κάνει ήταν απίστευτη, απλά ακουμπούσες τη σχάρα και έφευγαν κομμάτια απο το κάτω μέρος😛😋.

Να αναφέρω επίσης οτι δεν υπήρχε κανένα θέμα η ψησταριά ήταν σε αυλή σε ελεύθερο χώρο, δεν υπήρχε κάτι για να φουντώσει δίπλα του. Αν ήταν σε μπαλκόνι δύσκολα τα πράγματα. Κανονικά θα ήθελε πυροσβεστήρα.

 

IMG_20210216_174012.jpg

IMG_20210216_174018.jpg

IMG_20210216_174034.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeys13 είπε

Προχθές λοιπόν τα κατάφερα και εγώ και φούντωσα την weber μου. Πρέπει να έμεινε σίγουρα κανά 5λέπτο με φωτιά αναμμένη.

Σας δείχνω και τις φώτο για να δείτε τη ζημιά έπαθα.

Η φώτο με το θερμόμετρο είναι με σβηστή τη ψησταριά. Όταν τη βρήκα φουντωμένη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε παραπάνω...

Η τρίτη φώτο δείχνει ότι έσκασε το χρώμα απο το κάδο.

Επίσης την έχουν ψιλοακούσει τα  2 λάστιχα που έχει στο καπάκι και ακουμπάει στο κάδο.

Ουσιαστικά δεν έπαθε και κάτι γενικά, το θερμόμετρο θέλω να το αλλάξω για ψυχολογικούς λόγους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι που βρίσκουμε ανταλλακτικά; Σε ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα για να βρω parts number δεν βρίσκω πουθενά τα 2 λαστιχάκια.

 

Πάντως η πυρόλυση που είχε κάνει ήταν απίστευτη, απλά ακουμπούσες τη σχάρα και έφευγαν κομμάτια απο το κάτω μέρος😛😋.

Να αναφέρω επίσης οτι δεν υπήρχε κανένα θέμα η ψησταριά ήταν σε αυλή σε ελεύθερο χώρο, δεν υπήρχε κάτι για να φουντώσει δίπλα του. Αν ήταν σε μπαλκόνι δύσκολα τα πράγματα. Κανονικά θα ήθελε πυροσβεστήρα.

 

IMG_20210216_174012.jpg

IMG_20210216_174018.jpg

IMG_20210216_174034.jpg

Αφού δεν έπαθες μεγαλύτερη ζημιά, πάλι καλά να λες.

Δοκίμασε το παρακάτω link, μήπως σε βοηθήσει

https://www.weber.com/US/en/parts-finder/gas/

ή ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία

https://contact-emea.weber.com/hc/el/requests/new

Δημοσ.

Ωραία, πέρασε το κρας τεστ. 5 λεπτά φουντωμένη και να έπαθε μόνο αυτά είναι απόδειξη του πόσο αντέχει. Άλλος ένας λόγος να προτιμούμε τις επώνυμες εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ας είναι και πιο ακριβές.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραία, πέρασε το κρας τεστ. 5 λεπτά φουντωμένη και να έπαθε μόνο αυτά είναι απόδειξη του πόσο αντέχει. Άλλος ένας λόγος να προτιμούμε τις επώνυμες εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ας είναι και πιο ακριβές.

Δλδ η weber ειναι ανώνυμη? 

Ποια είναι η επώνυμη?

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς είπα, δες το ξανά! Σε 5 λεπτά με τέτοιες θερμοκρασίες και δεν έπαθε τίποτα, επειδή είναι επώνυμη!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/9/2019 στις 9:21 ΠΜ, plasTOST είπε

Είμαι ανάμεσα σε broil king gem και σε weber spirit 310. Λόγω τιμής βέβαια είναι πιο κοντά στη gem. Μπορεί κάποιος να μου πει για την επιφάνεια ψησίματος αν είναι ικανοποιητική;

 

Επεξ/σία από Fetas1979
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Ωραία, πέρασε το κρας τεστ. 5 λεπτά φουντωμένη και να έπαθε μόνο αυτά είναι απόδειξη του πόσο αντέχει. Άλλος ένας λόγος να προτιμούμε τις επώνυμες εφόσον αυτό είναι δυνατόν, ας είναι και πιο ακριβές.

Καλά με την πρώτη δε παθαίνει κάτι μόνο το χρωμα σκάει ανεξαρτήτως μάρκας. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά από την εως τώρα εμπειρια μου (κ είμαι παθών με 2-3 άσχημα αρπαγματα και στις 2 που έχω χαλάσει-σε σημείο σβησίματος με λαστιχο) άπαξ κ σκάσει το χρωμα τα μέταλλα εχουν πάρει την κατρακύλα και αργά ή γρήγορα θα σαπίσουν...

Δημοσ.

Νομίζω ότι 5 λεπτά με τέτοιες συνθήκες είναι πάρα πολλά. Με λιγότερη καταπόνηση καταστράφηκε η ψησταριά του αδερφού μου, και τελικά την πέταξε γιατί είχε φτάσει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μου φαίνεται σαν να μην έχει πάθει τίποτα η Weber.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zeys13 είπε

Σας δείχνω και τις φώτο για να δείτε τη ζημιά έπαθα.

Tι ακριβως επαθε; μονο το θερμομετρο βλεπω χαλασμενο απο την υπερβολικη θερμοτητα λογικα. Ποια εχεις; spirit?

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...