adnis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν... σχεδιάζουν Τι σκέφτεστε για Τσικνοπέμπτη παιδιά; Για να παίρνουμε ιδέες😇
dstagian Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε Με την προπανίου σε 10-12 λεπτά είναι πάνω από 350…. Κι εγώ στην weber e330 με προπάνιο στα 10-12 λεπτά είμαι στα 350°C. Χθες εψησα φιλέτο τόνου κ γαρίδες.. ίσως ο πιο ωραίος τόνος που έχω φάει (και είμαι μεγάλος fan του είδους). Σήμερα εψησα μπιφτέκια για μπέργκερ (λεπτά), μια σιτεμενη σταυλισια, λουκάνικα, πιπεριές και μανιτάρια... Όλοι οι καλεσμένοι αποθέωσαν μπριζόλα και μπεργκερς.. πραγματικά πολύ νόστιμα.. απίστευτη αναβάθμιση στην οικιακή εστίαση! #γιαπανταχοντρος Θα ξαναγράψω ότι είναι game-changer (ειδικά αν είσαι λίγο τεμπελακος/βολεψακιας η απλά βαριεσαι) το να έχεις μια ψησταριά με μαντεμενιες σχάρες και δίσκο συλλογής προϊόντων καύσης... Όσο ξεκουράσεις το κρέας σου πριν το κόψεις, έχεις ήδη καθαρίσει την ψησταριά και έχεις κάνει seasoning στα μαντεμιανκαι είσαι έτοιμος για το επόμενο ψήσιμο.. ήδη ετοιμάζω τις βραδινές πίτσες (οι καλεσμένοι δεν έφυγαν, καθώς μένουν ακριβώς δίπλα) 3
skskre Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Να ρωτήσω για το seasoning, πρέπει να κάψω κ από τις 2 πλευρές την σχάρα? Medium to low για 30min βλέπω. Επίσης, αυτή η βούρτσα είναι οκ για μαντέμι? https://www.amazon.com/Weber-6494-12-Inch-3-Sided-Grill/dp/B009IH0BYQ/ref=zg_bs_13750271_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=FHVT6JC5ZDW9X0KVWC9E
birel-motosport Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Πρώτη προσπάθεια το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για εμένα 8
sndev Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @skskre για βουρτσα παρε οτι βρεις απο πρακτικερ λερου στο φιναλε ολες την ιδια δουλεια θα κανουν κ στον ιδιο χρονο θα θελουν άλλαγμα. μη μπλεκεις με αγορες απο το εξωτερικο για τετοιου ειδους μικρο πραγματα Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από sndev 2
skskre Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, sndev είπε @skskre για βουρτσα παρε οτι βρεις απο πρακτικερ λερου στο φιναλε ολες την ιδια δουλεια θα κανουν κ στον ιδιο χρονο θα θελουν άλλαγμα. μη μπλεκεις με αγορες απο το εξωτερικο για τετοιου ειδους μικρο πραγματα Το υλικό της stainless steel και τον τύπο ρωτούσα, γιατί έχει και άλλες όπως αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/vourtsa-katharismou-bbq-home-camp-81304?ref=reccodo_search
dstagian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Ορίστε και οι πρώτες, βιαστικές, πίτσες με ζυμάρι 2ωρο και πρόχειρα toppings. ψήθηκαν αρκετά καλά στη μαντεμενιες πλάκα της lodge, αλλά σίγουρα θέλω εξασκηση... Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και το ψήσιμο απευθείας στις σχάρες, αρχικά χωρίς toppings και μετά γύρισμα και γέμισμα με το τυρί πρώτο (ανάποδη πίτσα), συνταγή που βρήκα στο youtube με άριστες κριτικές
tsounis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Στις 17/2/2021 στις 10:35 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε Eτσι ακριβως κανω και γω. Στεγνωνω το ψαρι καλα, το λαδωνω ελαφρά, αλατι και πιπερι και πανω στη σχαρα. Αν η σχαρα φαινεται γυαλιστερη δεν βαζω καν λαδι. Τα ψαρια που παιρνω ειναι 450-550 περιπου, και τα ψηνω 5+5 λεπτα με ενα μονο γυρισμα στους 230. Δεν κολλαει ποτε, και οπως ειπε καποιος πιο πριν θελει και μια μικρη αντισταση γιατι γλυστραει πανω στη σχαρα οπως παω να το γυρισω. Τα ψάρια σε έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο? Τάνα τιπ για το καθάρισμα μετά?
PJK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Για ψάρια μεγέθους τσιπούρας ή και λίγο μεγαλύτερα άμεσο. Σε μεγαλύτερα μπορείς επίσης άμεσο αλλά με χαράκωμα στην μέση. Τα μεγάλα κομμάτια θέλουν τύλιγμα και έμμεσο.
giatrostiskoilias Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Εβαλε η γυναίκα μου τις μαντεμένιες σχάρες και τα καλύμματα των καυστήρων απο ψησταριά Weber Spirit II e-310 στο πλυντήριο πιάτων. Τελοσπάντων έγινε το κακό, τώρα διαπιστώνω όταν τις έβγαλε ότι έχουν κομματάκια 'μαυρακια' σαν να έφυγε μία φλούδα από επάνω τους και εσπασε σε διαφορα κομμάτια. Εκείνο που δε ξέρω είναι αν είναι κάποια ειδική επιστρωση που ΄έφυγε ή αν ήταν καμμένα υπολείμματα λίπους/τροφών κλπ που έφυγαν και με βούρτσισμα θα καθαρίσει εντελώς. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω; Στο site της Weber ειδα ότι δεν πρέπει να μπούν μαντεμενια εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων. Ελπίζω να μην καταστράφηκαν οι σχάρες, είναι ψησταριά ενός μηνός......
sndev Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Υπολείμματα ειναι λογικα, αν δεν ειδες σκουριά ολα καλλα μαλλον, βγαλε φωτο. Ψαξε στο YouTube cast iron seasoning κ καλη δύναμη αν κάτσεις κ ασχοληθείς. Στη χειρότερη παρε νέες σχάρες, στην broil king monarch ενα 80 αρι κάνανε
costas_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σήμερα έκανα στην ψησταριά πανσέτες, καπνιστό τυρί και πιτάκια. Ηταν πολύ πετυχημένα και τα ευχαριστηθήκαμε. Τελικά, καταλήγω ότι στα κρεατικά με λίπη η ανάποδη πλευρά από την μανταμένια σχάρα (με τα αυλάκια) είναι πολύ ποιο καλή. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από costas_ 1
aenaos15 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, PJK είπε Για ψάρια μεγέθους τσιπούρας ή και λίγο μεγαλύτερα άμεσο. Σε μεγαλύτερα μπορείς επίσης άμεσο αλλά με χαράκωμα στην μέση. Τα μεγάλα κομμάτια θέλουν τύλιγμα και έμμεσο. Κανενα τυλιγμα δεν χρειαζεται. Ποσα κιλα ψαρι θα ψησεις; 600αρες τσιπουρες ψηνω συνεχεια σε direct.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, giatrostiskoilias είπε Εβαλε η γυναίκα μου τις μαντεμένιες σχάρες και τα καλύμματα των καυστήρων απο ψησταριά Weber Spirit II e-310 στο πλυντήριο πιάτων. Τελοσπάντων έγινε το κακό, τώρα διαπιστώνω όταν τις έβγαλε ότι έχουν κομματάκια 'μαυρακια' σαν να έφυγε μία φλούδα από επάνω τους και εσπασε σε διαφορα κομμάτια. Εκείνο που δε ξέρω είναι αν είναι κάποια ειδική επιστρωση που ΄έφυγε ή αν ήταν καμμένα υπολείμματα λίπους/τροφών κλπ που έφυγαν και με βούρτσισμα θα καθαρίσει εντελώς. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω; Στο site της Weber ειδα ότι δεν πρέπει να μπούν μαντεμενια εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων. Ελπίζω να μην καταστράφηκαν οι σχάρες, είναι ψησταριά ενός μηνός...... Αν είναι εντός 30 ημερών προλαβαίνεις να την γυρίσεις πίσω και να βρεις άλλη. Για τις σχάρες μη σκας, ψάξε στο youtube για seasoning. Θα σε δυσκολέψει λίγο, αλλά θα κάνεις δουλειά. Απλά ενημέρωσε την άλλη γυναίκα να μην κάνει το ίδιο λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα