ilpapacha Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, giatrostiskoilias είπε Εβαλε η γυναίκα μου τις μαντεμένιες σχάρες και τα καλύμματα των καυστήρων απο ψησταριά Weber Spirit II e-310 στο πλυντήριο πιάτων. Τελοσπάντων έγινε το κακό, τώρα διαπιστώνω όταν τις έβγαλε ότι έχουν κομματάκια 'μαυρακια' σαν να έφυγε μία φλούδα από επάνω τους και εσπασε σε διαφορα κομμάτια. Εκείνο που δε ξέρω είναι αν είναι κάποια ειδική επιστρωση που ΄έφυγε ή αν ήταν καμμένα υπολείμματα λίπους/τροφών κλπ που έφυγαν και με βούρτσισμα θα καθαρίσει εντελώς. Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω; Στο site της Weber ειδα ότι δεν πρέπει να μπούν μαντεμενια εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων. Ελπίζω να μην καταστράφηκαν οι σχάρες, είναι ψησταριά ενός μηνός...... Αν είναι μαντέμι, νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα να το επαναφέρεις. Δες μια και το παρακάτω βίντεο
sndev Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Ειναι ωραιο να τα βλέπουμε σε βίντεο, στη πραξη ειναι πολυ διαφορετικο κ ατομο που εβαλε μαντεμι σε πλυντηρίο αμα παει νa κανει κ seasoning που δε θα πετύχει κιολαςς με τη μια για διαφορους λογους, θα νε σιγουρος καυγας κ αιτία διαζυγίου... 100 ε λιγοτερα στο προϋπολογισμό για νεα σχαρα κ γλυτωνεις εξοδα δικηγορων κ πανω απο ολα κερδίζεις τη ψυχικη σου υγεία. Η ταπεινή μου γνώμη 🤩. Δεν εχετε ιδεα τη μποχα κ κάπνα βγαζει το καμενο λαδι στο φουρνο πανω στο μαντεμι επι 4 ωρες..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Να το κάνει στο bbq έξω, δεν υπάρχει λόγος να το βάλει στο φούρνο. Νομίζω σιγά σιγά θα το καταφέρει. Όντως βγάζει τρελή κάπνα το λάδι στο φούρνο ή πάνω στο μάτι της κουζίνας.
aloop Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Τωρα που πιάσαμε το κόστος νέας σχάρας, έχει φτιαξει τελικά κανένας ανοξείδωτη, για να μας πει πάνω κάτω τι κοστίζει; Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για τη Weber μου.
sndev Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ωρες θα καταναλωσει μια μπουκάλα αρα 17 ε μετα θα θέλει κ δεύτερη άλλα 17 ε.. Κ για να γινει καλα θελει κ Τρίτη αλλα 17 ε.. Συνολο 8 με 12 ωρες.. Χαλαλι τα 50 ε παραπάνω για νεα σχαρα. Τα λεω γτ το χω κανει 4 φορες σε lodge που χω καταστρέψει.. Ποτε ξανα! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από sndev
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τόσες πολλές ώρες θέλει σε κάθε πέρασμα? Έχω την εντύπωση ότι μόλις αρχίσει να καπνίζει το αφήνεις κανένα τέταρτο και είναι έτοιμο. Εγώ θα πήγαινα στο χασάπη να πάρω χοιρινό λίπος σε κομμάτια. Θα ζεσταινα τη σχάρα όπως είναι στο bbq και με μια τσιμπίδα θα πέρναγα τις σχάρες με το λίπος. Όπως είναι ζέστη η σχάρα θα λιώνει και θα αφήνει λαδιλα πάνω. Μόλις κρυώσει, ανάβεις πάλι κανένα 20' στο φουλ να κάψει και κάνε πάλι το ίδιο με νέο κομμάτι λίπος. Αυτό 3-4 φορές. Μετά πάρε και 2-3 κιλά προβατίνα και ψησε ή πανσετες. Επίσης όσο πιο συχνά μπορείς να λαδώνεις τη σχάρα με λάδι ή με λίπος. Πιστεύω θα στρώσει. Έχω χρησιμοποιήσει στη δική μου λίπος από picanha που έχω αφαιρέσει και κάνει τρομερή δουλειά. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από SagoniasSlutRos
sndev Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ωρο θελει δυστηχως για να γινει σωστά.. Το χω δοκιμασει να το αφήσω 1 ωρα κ στη βδομαδα" ξαναχαλασε ". Αν χαλασει η αρχικη πατινα κ δε γινει σωστό καρυκεύμα ξεκιναει με το καιρο η σκουριά κ στο πλυντήριο ειμαι σιγουρος χαλασε... Οπως χαλασε κ σε μένα γτ ναι κ γω τα πρωτα μου lodge (2013) τα βαλα πλυντηρίο ειπα σιγά τι ξερουν αυτοί Ε μετα τον ήπια 🤣 Η σωστη διαδικασία ειναι απλα να ζεσταθεί 70 βαθμοί ξερω γω να ανοιξουν οι ποροι να μπει πανω λαδι ΚΑΙ ΝΑ μη καπνίσει να περιμενει να κρυωσει με το λαδι το οποίο πρεπει να νε ισα ισα κ όχι πολυ.. Κ μετα να ξαναπερασει λαδι το οποιο θα μπει 4 ωριτσες 220+++ Κ μετα το τελευταιο βημα οσες περισσοτερες φορες τοσο πιο καλα Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από sndev 1
ηνίοχος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Βρε μήπως η καλύτερη λύση είναι αυτή της ανοξείδωτης σχάρας ; Έτσι γλιτώνει κανείς γιατρούς φάρμακα δικηγόρους διαζύγια λάδια ξύδια αέρια και ... το κεφάλι του γιατί το χουν το βάρος τους 😛
PJK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, aenaos15 είπε Κανενα τυλιγμα δεν χρειαζεται. Ποσα κιλα ψαρι θα ψησεις; 600αρες τσιπουρες ψηνω συνεχεια σε direct. Εξακοσάρα τσιπούρα συγκαταλέγεται στα μικρά. Εννοείται άμεσο ψήσιμο. Διόμιση - τρία κιλά φαγκρί ας πούμε, θέλει ή χαράκωμα στην πλάτη, η καλύτερα τύλιγμα. Τύλιγμα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για άμεσο αν χρησιμοποιείς ξεσκέπαστη ψησταριά, ή μόνο λαδόκολλα αν έχεις χώρο για έμμεσο σε ψησταριά με καπάκι. Στο εξοχικό που η ψησταριά είναι απλή κλασσική κάρβουνου ξεσκέπαστη με τον πρώτο τρόπο, εδώ με την την weber χρησιμοποιώ και τον δεύτερο τρόπο γιατί υπάρχει και η δυνατότητα του έμμεσου, αν βεβαίως χωράει στο 1/3 της ψησταριάς το "πακέτο".
giatrostiskoilias Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, sndev είπε 4 ωρο θελει δυστηχως για να γινει σωστά.. Το χω δοκιμασει να το αφήσω 1 ωρα κ στη βδομαδα" ξαναχαλασε ". Αν χαλασει η αρχικη πατινα κ δε γινει σωστό καρυκεύμα ξεκιναει με το καιρο η σκουριά κ στο πλυντήριο ειμαι σιγουρος χαλασε... Οπως χαλασε κ σε μένα γτ ναι κ γω τα πρωτα μου lodge (2013) τα βαλα πλυντηρίο ειπα σιγά τι ξερουν αυτοί Ε μετα τον ήπια 🤣 Η σωστη διαδικασία ειναι απλα να ζεσταθεί 70 βαθμοί ξερω γω να ανοιξουν οι ποροι να μπει πανω λαδι ΚΑΙ ΝΑ μη καπνίσει να περιμενει να κρυωσει με το λαδι το οποίο πρεπει να νε ισα ισα κ όχι πολυ.. Κ μετα να ξαναπερασει λαδι το οποιο θα μπει 4 ωριτσες 220+++ Κ μετα το τελευταιο βημα οσες περισσοτερες φορες τοσο πιο καλα Δηλαδή είμαστε σίγουροι ότι χάλασε; Θα βγάλω φωτογραφία και θα την ανεβάσω για εκτίμηση της ζημιάς... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από giatrostiskoilias
ritualistic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 παιδια μην χαραζετε τα ψαρια ειναι κριμα πραγματικα δεν χρειαζονται χαραγμα το μονο που πετυχαινετε με αυτο τον τροπο ειναι να τα στεγνωνετε απλα βαλτε το πανω στην σχαρα και αφηστε το λιγο παραπανω χρονο καλημερα σε ολους 8
gdeli Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Πολύ σωστός. Μέχρι και σε 2-2.5 κιλά ψάρι που έχω ψήσει, δεν το χάραξα και βγήκε τέλειο. Θέλει απλώς να παίζεις με τις θερμοκρασίες.
gtheod Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συμφωνω και εγω, η δικια μου εμπειρια με τα ψαρια ειναι οτι δεν χρειαζεται χαραγμα, τα πιο μεγαλα θελουν απλα πιο πολυ χρονο. Ο δικος μου κανονας λεει 5 λεπτα σε μετρια φωτια ανα εκατοστο παχους, δηλαδη αν εχουμε ενα ψαρι 8 εκ παχος, το ψηνουμε 40 λεπτα, 20 απο τη μια και 20 απο την αλλη. Βγαινουν παντα καλοψημενα-ζουμερα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από gtheod
gdeli Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Τόσες πολλές ώρες θέλει σε κάθε πέρασμα? Έχω την εντύπωση ότι μόλις αρχίσει να καπνίζει το αφήνεις κανένα τέταρτο και είναι έτοιμο. Εγώ θα πήγαινα στο χασάπη να πάρω χοιρινό λίπος σε κομμάτια. Θα ζεσταινα τη σχάρα όπως είναι στο bbq και με μια τσιμπίδα θα πέρναγα τις σχάρες με το λίπος. Όπως είναι ζέστη η σχάρα θα λιώνει και θα αφήνει λαδιλα πάνω. Μόλις κρυώσει, ανάβεις πάλι κανένα 20' στο φουλ να κάψει και κάνε πάλι το ίδιο με νέο κομμάτι λίπος. Αυτό 3-4 φορές. Μετά πάρε και 2-3 κιλά προβατίνα και ψησε ή πανσετες. Επίσης όσο πιο συχνά μπορείς να λαδώνεις τη σχάρα με λάδι ή με λίπος. Πιστεύω θα στρώσει. Έχω χρησιμοποιήσει στη δική μου λίπος από picanha που έχω αφαιρέσει και κάνει τρομερή δουλειά. Κι εγώ έτσι τα κάνω. Στην παλιά μου ψησταριά που είχαν σκουριάσει τα μαντέμια τα έβαλα πρώτα σε ξύδι για 3 μέρες για να φύγει η πολλή σκουριά (και η πατίνα εννοείται) και μετά τα έτριψα με γυαλόχαρτο για να εμφανιστεί το μέταλλο. Οπότε φαντάζομαι θα έγιναν όπως του @giatrostiskoilias. Μετά άρχισα την διαδικασία του seasoning με ελαιόλαδο, όπως περίπου λέει ο @SagoniasSlutRos. Μια στρώση λάδι, άναμμα ψησταριάς να φτάσει περίπου 180 (ή όπου αρχίσει να καπνίζει το λάδι) και σε 15 λεπτά σβήσιμο. Κρύωμα, νέα στρώση λάδι, άναμμα ψησταριάς να φτάσει περίπου 180 (ή όπου αρχίσει να καπνίζει το λάδι) και σε 15 λεπτά σβήσιμο. Το έκανα 3 ή 4 φορές και είχα φτιάξει μια λεία μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια που νόμιζα ότι αν την ακουμπήσω θα με λαδώσει και όμως ήταν θεόστεγνη. Η ψησταριά μετά απο μερικά χρόνια μου σάπισε και το μόνο που έμεινε στην θέση του ήταν τα μαντέμια με το seasoning που τους είχα κάνει. Εγώ στη θέση σου θα το έβλεπα σαν ευκαιρία να πειραματιστώ με το seasoning, μετά θα τα γουστάρεις περισσότερο τα μαντέμια σου! Αλλιώς ρώτα στην weber για καινούρια ή πήγαινε σε κανέναν σιδερά και βάλε ανοξείδωτη σχάρα (αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να τα κάνεις αντικολλητικά τα ανοξείδωτα).
sndev Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 41 λεπτά πριν, giatrostiskoilias είπε Δηλαδή είμαστε σίγουροι ότι χάλασε; Θα βγάλω φωτογραφία και θα την ανεβάσω για εκτίμηση της ζημιάς.. Βγάλε φώτο, οτι χαλασε η πατινα εως ενα βαθμο ναι τι χαλασες το θεμα ειναι σε τι σημείο.. Δε γνωριζω η σχαρα ποσο "μαντεμένια" ειναι κ τι προσμίξεις εχει κ αν απο πανω εχεξ καποια προστασία ολως αρκετές. Εμενα που ταν σκετο μαντεμι (1βδομαδας) εφτασε σε σημειο να μπει απλα βρωμικο κ να βγει σκετο σκουριά εσενα μπορεί απλα να χρειάζεται κατι απλο οπως λεει ο φανης με λίπος κ να στρώσει με το καιρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα