Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δυο σχετικές ερωτήσεις:

1) Οι μαντεμιένες σχάρες της Weber μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απο τις δύο όψεις; Δουλεύω μονίμως την μια, την απο κάτω δεν την έχω τρίψει ποτέ. Έχει λογική να τις γυρίζουμε κάθε 5-10 ψησίματα για να γίνεται κοινή χρήση;

2) Παρατηρώ ότι μετά από κάθε τρίψιμο οι σχάρες έχουν μια "καρβουνίλα". Αν περάσεις δλδ δαχτυλο  απο πάνω, σου αφήνει την κλασσική μαυρίλα. Έτσι σκεφτόμουν πόσο υγιείνο είναι να υπάρχει αυτό, μετά σκεφτόμουν την ειδική μεταχείριση που θέλει το μαντέμι και τέλος πάντων κατέληξα στο αν αξίζει να αγοράσω inox σχάρες για την E310...

Επεξ/σία από panos_ace
  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Χθες που έκανα πανσέτες από την μεριά με τα αυλάκια, γέμισαν λίπη και καρβουνίλες. Μετά το ψήσιμο και όταν κρύωσουν οι σχάρες τις καθαρίζω καλά με χαρτι κουζίνας και τις λαδώνω. Την επόμενη φορά θα ξαναψήσω, πρώτα θα ανεβάσω την ψησταριά την θερμοκρασία μέχρι τους 250β ώστε να καούν καλά οι σχάρες και μετά θα κατεβάσω την θερμοκρασία στους 200-220 για να ξεκινήσω το ψήσιμο. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Έτσι σκεφτόμουν πόσο υγιείνο είναι να υπάρχει αυτό, μετά σκεφτόμουν την ειδική μεταχείριση που θέλει το μαντέμι και τέλος πάντων κατέληξα στο αν αξίζει να αγοράσω inox σχάρες για την E310...

με το μαντεμι εχεις καλύτερο ψησιμο με το inox πιο ανετο, εχω καταλήξει πλέον στις ινοξ προσωπικά

Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα. Ηρθε η ωρα να καθαρισω τον καδο της Ε-310. Εχετε να προτεινετε καποιο καθαριστικο για τον καδο? Τις σχαρες τις κανω με πυρολυση και βουρτσα κλασσικα.

Ευχαριστω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gdeli είπε

Πχ αν βάλεις την μηχανή του κιμά της Kenwood που δεν μπαίνει πλυντήριο, θα βγει με την επίστρωση κατεστραμμένη (την πάτησε γνωστός έτσι).

Και εγώ την έχω πάθει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panos_ace είπε

Μιας και κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δυο σχετικές ερωτήσεις:

1) Οι μαντεμιένες σχάρες της Weber μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απο τις δύο όψεις; Δουλεύω μονίμως την μια, την απο κάτω δεν την έχω τρίψει ποτέ. Έχει λογική να τις γυρίζουμε κάθε 5-10 ψησίματα για να γίνεται κοινή χρήση;

2) Παρατηρώ ότι μετά από κάθε τρίψιμο οι σχάρες έχουν μια "καρβουνίλα". Αν περάσεις δλδ δαχτυλο  απο πάνω, σου αφήνει την κλασσική μαυρίλα. Έτσι σκεφτόμουν πόσο υγιείνο είναι να υπάρχει αυτό, μετά σκεφτόμουν την ειδική μεταχείριση που θέλει το μαντέμι και τέλος πάντων κατέληξα στο αν αξίζει να αγοράσω inox σχάρες για την E310...

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό 

https://ceramiccookwarehub.com/black-residue-on-cast-iron-skillet/

https://worldofpans.com/black-residue-cast-iron-skillets-harmful/
 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos_ace είπε

Μιας και κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δυο σχετικές ερωτήσεις:

1) Οι μαντεμιένες σχάρες της Weber μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απο τις δύο όψεις; Δουλεύω μονίμως την μια, την απο κάτω δεν την έχω τρίψει ποτέ. Έχει λογική να τις γυρίζουμε κάθε 5-10 ψησίματα για να γίνεται κοινή χρήση;

2) Παρατηρώ ότι μετά από κάθε τρίψιμο οι σχάρες έχουν μια "καρβουνίλα". Αν περάσεις δλδ δαχτυλο  απο πάνω, σου αφήνει την κλασσική μαυρίλα. Έτσι σκεφτόμουν πόσο υγιείνο είναι να υπάρχει αυτό, μετά σκεφτόμουν την ειδική μεταχείριση που θέλει το μαντέμι και τέλος πάντων κατέληξα στο αν αξίζει να αγοράσω inox σχάρες για την E310...

Μπορείς βεβαίως. Όμως το πλατύ από πάνω δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και βοηθάει στην κρούστα στις περισσότερες των περιπτώσεων στο ψήσιμο. Επίσης η weber έχει υποπέσει σε σχεδιαστικό λάθος όσον αφορά την στήριξη του μεσαίου στρογγυλού μέρους με αποτέλεσμα όταν γυρίσουν όλα ανάποδα αυτό να μην κάθεται στο ίδιο επίπεδο, ακυρώνοντας το "ανάποδο" στην πράξη.

Δεν είναι ανάγκη να βουρτσίσεις το κάτω μέρος. Εγώ όμως το κάνω διότι είμαι και λίγο βλαμένος με την συντήρηση και βεβαίως δεν υπάρχει κανένας λόγος (ούτε υγείας) για να τις τουμπάρεις μια στο τόσο όπως λες. Άσε που το seasoning στην κάτω πλευρά γίνεται θεικό από την λίγδα που καίγεται μόνιμα εκεί - κάνει απίθανη γυαλάδα!

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Την ιδια μπουκαλα εχω κι εγω και  εχει την ιδια δυναμη μεχρι το τελος.

Παιζει ρολο και  τι  bbq χρησιμοποιειτε...

Πως ακριβώς παίζει ρόλο το διαφορετικό bbq ;

2 ώρες πριν, PJK είπε

Μπορείς βεβαίως. Όμως το πλατύ από πάνω δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και βοηθάει στην κρούστα στις περισσότερες των περιπτώσεων στο ψήσιμο. Επίσης η weber έχει υποπέσει σε σχεδιαστικό λάθος όσον αφορά την στήριξη του μεσαίου στρογγυλού μέρους με αποτέλεσμα όταν γυρίσουν όλα ανάποδα αυτό να μην κάθεται στο ίδιο επίπεδο, ακυρώνοντας το "ανάποδο" στην πράξη.

Δεν είναι ανάγκη να βουρτσίσεις το κάτω μέρος. Εγώ όμως το κάνω διότι είμαι και λίγο βλαμένος με την συντήρηση και βεβαίως δεν υπάρχει κανένας λόγος (ούτε υγείας) για να τις τουμπάρεις μια στο τόσο όπως λες. Άσε που το seasoning στην κάτω πλευρά γίνεται θεικό από την λίγδα που καίγεται μόνιμα εκεί - κάνει απίθανη γυαλάδα!

Και όμως , τα κατάλοιπα που μένουν στην από κάτω μεριά της σχάρας την εμποδίζουν τη συσσώρευση θερμοκρασίας στην ίδια την σχάρα  

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

10 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Πως ακριβώς παίζει ρόλο το διαφορετικό bbq ;

Και όμως , τα κατάλοιπα που μένουν στην από κάτω μεριά της σχάρας την εμποδίζουν τη συσσώρευση θερμοκρασίας στην ίδια την σχάρα  

Α. Σωστός...

Β. Αν το καλοεξετάσεις έχεις δίκιο! Αλλά πάλι, πόση θερμοχωρητικότητα μπορεί να έχουν μια-δυο κουταλιές του γλυκού καμένο λίπος σε σχέση με αυτήν που έχουν 5 κιλά μαντέμι;;;  Μπα, ούτε ν'  ασχοληθείς. Τρεις βαθμοί διαφορά θερμοκρασία περιβάλλοντος μεγαλύτερη διαφορά θα κάνουν... Πάντως, εγώ μια στο τόσο την ξύνω, (τη σχάρα από κάτω), αλλά για άλλο λόγο! Θα έχω τώρα έναν ακόμη!

Επεξ/σία από PJK
Δημοσ.
10 ώρες πριν, PJK είπε

 

Α. Σωστός...

Β. Αν το καλοεξετάσεις έχεις δίκιο! Αλλά πάλι, πόση θερμοχωρητικότητα μπορεί να έχουν μια-δυο κουταλιές του γλυκού καμένο λίπος σε σχέση με αυτήν που έχουν 5 κιλά μαντέμι;;;  Μπα, ούτε ν'  ασχοληθείς. Τρεις βαθμοί διαφορά θερμοκρασία περιβάλλοντος μεγαλύτερη διαφορά θα κάνουν... Πάντως, εγώ μια στο τόσο την ξύνω, (τη σχάρα από κάτω), αλλά για άλλο λόγο! Θα έχω τώρα έναν ακόμη!

δεν  ειναι θεμα χωρητικότητας  γιατί δεν αλλάζει η μάζα της σχαρας  αλλα θεμα μόνωσης της σχαρας , αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα  μια μικρή  καθυστέρηση στο ψήσιμο και ένα μικρότερο αποτυπωμα της σχαρας στα ψητά

Δημοσ.

παίδες καλημέρα. ο πατέρας μου έχει καιρό που θέλει να πάρει μια ψησταριά για το διαμέρισμα του. Αερίου καθώς θα τοποθετηθεί σε μπαλκόνι. νομίζω πως η διάσταση σχάρας 60x44, δηλαδή με 3 καυστήρες είναι υπεραρκετή. του αρέσει πολύ το κοτόπουλο στη σούβλα, οπότε θέλουμε κάτι με σούβλα(χωρίς πατέντες). το budget είναι 800-1000Ε. θα με βοηθούσαν οι προτάσεις σας.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gsisr είπε

παίδες καλημέρα. ο πατέρας μου έχει καιρό που θέλει να πάρει μια ψησταριά για το διαμέρισμα του. Αερίου καθώς θα τοποθετηθεί σε μπαλκόνι. νομίζω πως η διάσταση σχάρας 60x44, δηλαδή με 3 καυστήρες είναι υπεραρκετή. του αρέσει πολύ το κοτόπουλο στη σούβλα, οπότε θέλουμε κάτι με σούβλα(χωρίς πατέντες). το budget είναι 800-1000Ε. θα με βοηθούσαν οι προτάσεις σας.

broil king monarch 390

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostas3917 είπε

Έχει κάποιος άποψη για την 

  • Napoleon Rogue 425 SB Black

Πολυ καλη

2 λεπτά πριν, gsisr είπε

υπάρχει τίποτα ανάλογο σε napoleon μ αυτές τις δυνατότητες;

Mε σουβλα μεσα στην τιμη και οπίσθιο  καυστηρα για σουβλα, δεν υπαρχει σε αυτο το μπατζετ. Μονο με πλαινο ματι βρισκεις. Οποτε  πας σε καποια μεχρι 850€ και παιρνεις τη σουβλα εξτρα, αλλα χανεις τον οπισθιο καυστηρα.

https://homing.gr/napoleon-psistaries-igraeriou.html?price=599-1008

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...