Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δώστε λίγο τα φώτα σας. Δεν μπορώ να καταλάβω εαν η φιάλη υγραερίου είναι μισο-άδεια, άδεια ή μισο-γεμάτη. Τα μόνο δεδομένα που έχω είναι ότι πρόκειται για μια 10kg κλασική μπλέ-γκρί φιάλη EKO Gas, η οποία έχει κάνει περι τα 10-12 ψησίματα και σήμερα ζυγίζει 18,2 KGs. Ξέρεις κανείς το βάρος της κενής φιάλης να έχω μια ένδειξη τουλάχιστον για το περιεχόμενό της? 

10kg-eko.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2504

• ilpapacha

2199

• sndev

1178

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
11 minutes ago, costas_ said:

Για βόηθα λίγο .. γιατί δεν κατέω πράμα 

1614805804965-001.jpg

Καθαρό Βάρος 10KG. Οπότε έχεις 8.2 κιλά υγραέριο. Μάλλον ψιλό γεμάτη την λες.

Δημοσ.

Εγω έκανα αλλιώς την ανάγνωση: ΚΑΘ ΒΑΡ 10 KGs PROP

ότι η χωρητικότητά της είναι για 10 κιλά προπανίου/μίγματος και όχι ότι το σίδερο έχει καθαρό βάρος 10 kgs 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ πέρσυ έφαγα αρακά για σπάσιμο χαχα. Αύριο δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω.

οσο προλαβαίνεις σβήστο. και μονο που δίπλα από το nick σου υπάρχει κάτι άλλο εκτός από κρέατα, ζύμες και τεχνικές μου προκαλεί τάση λιποθυμίας :P

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, costas_ είπε

Εγω έκανα αλλιώς την ανάγνωση: ΚΑΘ ΒΑΡ 10 KGs PROP

ότι η χωρητικότητά της είναι για 10 κιλά προπανίου/μίγματος και όχι ότι το σίδερο έχει καθαρό βάρος 10 kgs 

Πολύ σωστά το διάβασες. Τα διδασκόμαστε αυτά στο δημοτικό (http://emathima.gr/wp-content/uploads/2017/01/8d30ff62d91ab565a9a3a6c9633c320b.pdf) αλλά ξεχνιούνται εύκολα όσο δεν χρησιμοποιούνται 🙂.

Το καθαρό βάρος είναι μόνο το περιεχόμενο. Το απόβαρο είναι που ψάχνεις και δηλώνει το βάρος της κενής φιάλης. Συνήθως οι κενές φιάλες αυτής της χωρητικότητας ζυγίζουν 11-13KG. Δεν διαβάζονται καθαρά από τη φωτογραφία όλα τα στοιχεία αλλά δίπλα στο ΑΠ μια λογική τιμή θα ήταν το 12KG. Με αυτή την υπόθεση έχεις ακόμη 6,2KG από τα αρχικά 10KG.

Βάσει νόμου το απόβαρο πρέπει να αναγράφεται σε όλες τις φιάλες με ακρίβεια +/- 100γρ.

Αναφορά σε κείμενο

Αγορανομική διάταξη 7/2009

Άρθρο 295
Αναγραφή ενδείξεων στις φιάλες υγραερίου

1.  Πάνω σε κάθε φιάλη υγραερίου πρέπει να αναγράφονται οι παρακάτω ενδείξεις, κατά τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση:
    • α) Το καθαρό βάρος υγραερίου, που περιέχεται σ’ αυτήν.
    • β) Το απόβαρο της φιάλης, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το βάρος των εξαρτημάτων που βρίσκονται πάνω σ’ αυτήν (με προσέγγιση ± 100 γραμμάρια)
    • γ) Ο εμπορικός τίτλος της εταιρείας υγραερίου
  2. Οι εταιρείες υγραερίων υποχρεούνται να εξασφαλίζουν με κατάλληλη σφραγίδα το απαραβίαστο κάθε γεμάτης φιάλης.

Ένας άλλος πιο εμπειρικός και στο περίπου τρόπος, χωρίς ζυγαριά, είναι να ρίξεις στα τοιχώματα της φιάλης ζεστό νερό και αμέσως μετά να ελέγξεις με το χέρι σου σε πιο σημείο αλλάζει η θερμοκρασία. Εκεί βρίσκεται και η στάθμη.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 28/2/2021 στις 10:56 ΜΜ, paylidis είπε

Μπορείς να μου διευκρινίσεις εάν ο πάτος είναι αφαιρούμενο, φάση αφαιρούμενο ταψί;

Ναι υπάρχει συρόμενο ταψί με ένα μέρος του διπλό(έξτρα λαμαρίνα), και μικρό ταψακι για τα υγρά. Αξίζει τα χρήματα με το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Από ποια καταστήματα Γερμανίας έχετε κάνει τις αγορές σας;

Ποιο μοντέλο πήρες Ευγένιε;

Πόση διαφορά στην τιμή βρήκες με Ελλάδα;

Και τα άλλα παιδιά αν έχουν κάνει αγορά από Γερμανία να μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και την εμπειρία τους, το κατάστημα αγοράς κτλ.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
6 hours ago, greenroadrunner said:

Πολύ σωστά το διάβασες. Τα διδασκόμαστε αυτά στο δημοτικό (http://emathima.gr/wp-content/uploads/2017/01/8d30ff62d91ab565a9a3a6c9633c320b.pdf) αλλά ξεχνιούνται εύκολα όσο δεν χρησιμοποιούνται 🙂.

Ώπα δίκιο έχεις. Την είπα την πατάτα χαχα. Όντως ξεχνιούνται τα άτιμα 😂.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Peris1975 είπε

Από ποια καταστήματα Γερμανίας έχετε κάνει τις αγορές σας;

Ποιο μοντέλο πήρες Ευγένιε;

Πόση διαφορά στην τιμή βρήκες με Ελλάδα;

Και τα άλλα παιδιά αν έχουν κάνει αγορά από Γερμανία να μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και την εμπειρία τους, το κατάστημα αγοράς κτλ.

Ευχαριστώ!!!

Καλημέρα,

μοντέλο Napoleon Rogue R525SBPK-2 Black

Κόστος με κουκούλα Ναπολέον - 800ε ("ειδική τιμή" απο τα περιπου 855ε κανονικά)

https://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=napoleon 525

Κερδος απο Ελλάδα - 250ε+ (ΑΝ και ακριβώς το ιδιο μοντέλο δεν το εχει, εχει με τον νέο πλαινο καυστηρα με τις infrared οπότε εκει η διαφορά ειναι ακόμα μεγαλύτερη)...

Μιας και δεν εχω παραλαβει δεν μπορώ να σου πω για την ολη εμπειρία...

Οσον αφορά το κατάστημα έστειλε τα προιοντα στην ESWD την πρώτη εργάσιμη εκανα την παραγγελία Σαββατο μεσημέρι απογευμα.

Όσον αφορά την ESWD μέχρι στιγμής προσωπικά βλέπω κάποια θεματάκια με την Ελληνική πλευρά στο θέμα εξυπηρέτησης, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο (καμια 15αρια ημέρες) μέχρι να παραλάβω για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Προσοχή οποίος ανοίξει λογαριασμό στην ESWD να βάλει τα στοιχεία του στα Αγγλικά και οχι στα Ελληνικά για να μπορουν να ταυτοποιήσουν την παραγγελία του άμεσα...απο εμπειρία συνψηστη απο εδώ...ΑΝ και δεν το αναφέρει πουθενά στο σάιτ τους...

Ελπιζω να βοήθησα...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Όσον αφορά την ESWD μέχρι στιγμής προσωπικά βλέπω κάποια θεματάκια με την Ελληνική πλευρά στο θέμα εξυπηρέτησης, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο (καμια 15αρια ημέρες) μέχρι να παραλάβω για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Προσοχή οποίος ανοίξει λογαριασμό στην ESWD να βάλει τα στοιχεία του στα Αγγλικά και οχι στα Ελληνικά για να μπορουν να ταυτοποιήσουν την παραγγελία του άμεσα...απο εμπειρία συνψηστη απο εδώ...ΑΝ και δεν το αναφέρει πουθενά στο σάιτ τους...

Ελπιζω να βοήθησα...

Ο συνψήστης είμαι εγώ. Αν και έκανα παραγγελία το ίδιο προιον από το ίδιο κατάστημα και παραδόθηκε στην γερμανική αποθήκη ESWD μια μέρα νωρίτερα από του Ευγένιου, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί στον λογαριασμό μου το κουτί που είναι εκεί και μάλλον φταίει το γεγονός ότι την παραγγελία την εκανα με το όνομα με αγγλικούς χαρακτήρες ενώ είχα κάνει εγγραφή στο ESWD με ελληνικούς χαρακτήρες. Το οποίο δεν το λένε στις οδηγίες!!! Και δεν το αλλάζουν και από πάνω. Είναι άλλη διαδικασία αλλαγής ονοματος που θα την πούμε άλλη στιγμή. 

Γενικά καλή υπηρεσία αλλά σε επίπεδο επικοινωνίας θέλει πολύ βελτίωση...

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, giannislazy είπε

Ο συνψήστης είμαι εγώ. Αν και έκανα παραγγελία το ίδιο προιον από το ίδιο κατάστημα και παραδόθηκε στην γερμανική αποθήκη ESWD μια μέρα νωρίτερα από του Ευγένιου, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί στον λογαριασμό μου το κουτί που είναι εκεί και μάλλον φταίει το γεγονός ότι την παραγγελία την εκανα με το όνομα με αγγλικούς χαρακτήρες ενώ είχα κάνει εγγραφή στο ESWD με ελληνικούς χαρακτήρες. Το οποίο δεν το λένε στις οδηγίες!!! Και δεν το αλλάζουν και από πάνω. Είναι άλλη διαδικασία αλλαγής ονοματος που θα την πούμε άλλη στιγμή. 

Δηλαδή η ταυτοποίηση των δεμάτων/αποστολών  γίνεται με το ονοματεπώνυμο; Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε είναι λίγο προχειροδουλειά.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, giannislazy είπε

Δεν εχει διπλα στο ονομα σου και ενα αριθμο ταυτοποιησης; Εγω ειχα κανει με αγγλικους χαρακτηρες και δεν ειχα προβλημα.

Νομιζω οτι το ESWD ειναι απλα μια υπηρεσια που συνεργαζεται με τοπικες αποθηκες-μεταφορικες. Οι συγκεκριμενες μεταφορικες ειναι που απαντουν στα εμαιλ, οποτε ισως δεν ειναι προθυμες να βοηθησουν και πολυ για κατι που δεν ειναι η βασικη τους δουλεια. Ετσι το εχω καταλαβει οτι γινεται, μπορει να κανω και λαθος.

2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δηλαδή η ταυτοποίηση των δεμάτων/αποστολών  γίνεται με το ονοματεπώνυμο; Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε είναι λίγο προχειροδουλειά.

Εχει και ενα αριθμο 8ψηφιο νομιζω διπλα στο ονομα σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...