Pyrosvestis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, zanskou είπε ρε σεις γιατι σκάτε με το αν τερματιζουν στο 350+ βαθμούς οι φιάλες σας ; Οκ, λόγοι μπορεί να υπάρχουν πολλοί, αλλά μαγειρεύετε ποτέ σε τέτοιες θερμοκρασίες ; btw, εγω σήμερα έκατσα και της εκανα ενα καθαρισματακι γιατι είχε περάσει πάρα πολύ καιρός από την τελευταία φορά και μετά εβαλα ένα ρολό κοτόπουλο με σαλτσα από τη σύζυγο. ψήσιμο στους 200 βαθμους με τους δύο ακριανούς καυστήρες στη μεση περίπου. μια ωρα σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο και άλλη μιση ξεσκεπαστο για να πάρει χρωματακι. εγινε τέλειο. Στην προκειμένη περίπτωση ήθελα να ψήσω πίτσα και ήθελα μεγαλύτερη θερμοκρασία... Εκτός αυτού όμως καλό θα ήταν να ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό... Διαβάζοντας το manual πάντως είδα ότι πρέπει να ανοίγουμε τη βαλβίδα της φιάλης αργά για να εξισώνεται λέει η πίεση. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει περίπτωση να έχεις χαμηλή θερμοκρασία στο τέρμα της ψησταριάς!! 1
ilpapacha Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-fix-low-flame-low-heat-gas-grill Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2021 από ilpapacha 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Σήμερα έκατσα να κάνω ένα γρήγορο καθάρισμα. Μετά από πολύ κόπο και τρίψιμο με μεταλλική σπάτουλα, κατάφερα να φέρω στην επιφάνεια το αρχικό ασημί χρώμα σε ένα σημείο στο τοίχωμα της ψησταριάς. Έχουν καεί τόσο πολύ τα λίπη που για να τα βγάλω όλα θα μου φύγει η πίστη. Οπότε, εσείς που πήρατε τώρα καινούρια, αν θέλετε να τη κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική κατάσταση, θα έλεγα να κάνετε καθάρισμα σχετικά συχνά. Γιατί άμα πιάσει μαυρίλα δεν φεύγει με τπτ. Θα ανεβάσω αύριο φώτο γιατί είμαι ξάπλα τώρα. 4
kazakosc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Καλημέρα. Ξέρει κάποιος να μας πει πόσο καιρό κάνει το eshopwedrop να κάνει την ταυτοποίηση μετά την κατάθεση?
giannislazy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 28 λεπτά πριν, kazakosc είπε Καλημέρα. Ξέρει κάποιος να μας πει πόσο καιρό κάνει το eshopwedrop να κάνει την ταυτοποίηση μετά την κατάθεση? παίζει ρόλο αν έκανες την κατάθεση σε ίδια τράπεζα ή από διαφορετική από εκείνη του ESWD, νομίζω Πειραιώς έδιναν λογαριασμό. Σε μένα που την έκανα από Πειραιώς σε Πειραιώς έγινε αυθυημερόν (έκανα και τηλέφωνο βέβαια). Σε άλλη περίπτωση, επειδή κάνει 1-2 μέρες να φανούν τα λεφτά σε διατραπεζικές συναλλαγές, θέλει υπομονή. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Σήμερα έκατσα να κάνω ένα γρήγορο καθάρισμα. Μετά από πολύ κόπο και τρίψιμο με μεταλλική σπάτουλα, κατάφερα να φέρω στην επιφάνεια το αρχικό ασημί χρώμα σε ένα σημείο στο τοίχωμα της ψησταριάς. Έχουν καεί τόσο πολύ τα λίπη που για να τα βγάλω όλα θα μου φύγει η πίστη. Οπότε, εσείς που πήρατε τώρα καινούρια, αν θέλετε να τη κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική κατάσταση, θα έλεγα να κάνετε καθάρισμα σχετικά συχνά. Γιατί άμα πιάσει μαυρίλα δεν φεύγει με τπτ. Θα ανεβάσω αύριο φώτο γιατί είμαι ξάπλα τώρα. Oι φωτογραφιες που υποσχεθηκα (συν μια μπορνους απο την πρωτη εβερ πιτσα που εψησα στο ooni koda και την ειδα χτες που εψαχνα κατι). Οπως θα δειτε στις φωτο εχει πιασει ενα ομοιομορφο μαυρο στρωμα καμμενου λιπους. Περα απο το οπτικο, δε νομιζω να επηρεάζει κατι αλλο, μιας και το ξινω και φευγουν οτι περισσευουν. Οταν ειχα παει να δω ψησταριες στη weber/kyso, μια κυρια εκει πωλητρια μου ειπε οτι η ψησταρια θελει καλο καθαρισμα μια φορα το 6μηνο, και αρκει το ψησιμο της σχαρας στο day to day use. Eτσι και εγω επαναπαύτηκα και εκανα το πρωτο καλο καθαρισμα στο 3μηνο. Ε απο τοτε ειχε δημιουργηθει αυτο που βλεπετε και μεχρι και σημερα στον 1.5 χρονο δεν εχω καταφερει να το βγαλω. Χτες εβγαλα οσο βλεπετε με μεταλλικη ξυστρα και αφου ειχε καψει καλα ο καδος. 3 1
plasTOST Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Oι φωτογραφιες που υποσχεθηκα (συν μια μπορνους απο την πρωτη εβερ πιτσα που εψησα στο ooni koda και την ειδα χτες που εψαχνα κατι). Οπως θα δειτε στις φωτο εχει πιασει ενα ομοιομορφο μαυρο στρωμα καμμενου λιπους. Περα απο το οπτικο, δε νομιζω να επηρεάζει κατι αλλο, μιας και το ξινω και φευγουν οτι περισσευουν. Οταν ειχα παει να δω ψησταριες στη weber/kyso, μια κυρια εκει πωλητρια μου ειπε οτι η ψησταρια θελει καλο καθαρισμα μια φορα το 6μηνο, και αρκει το ψησιμο της σχαρας στο day to day use. Eτσι και εγω επαναπαύτηκα και εκανα το πρωτο καλο καθαρισμα στο 3μηνο. Ε απο τοτε ειχε δημιουργηθει αυτο που βλεπετε και μεχρι και σημερα στον 1.5 χρονο δεν εχω καταφερει να το βγαλω. Χτες εβγαλα οσο βλεπετε με μεταλλικη ξυστρα και αφου ειχε καψει καλα ο καδος. Ο κάδος έχει κάποιου είδους επικάλυψη? Πάντως δεν πιστεύω αυτή η μαυρίλα να είναι πρόβλημα. Η άλλη λύση για να μην βάλεις χημικά, είναι τρίψιμο με σβουράκι ή αμμοβολή 😂
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, plasTOST είπε Ο κάδος έχει κάποιου είδους επικάλυψη? Eτσι ειναι μεσα οταν ειναι καινουρια (φωτο απο ιντερνετ). Yλικο cast aluminum. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από SagoniasSlutRos
duke21gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Oι φωτογραφιες που υποσχεθηκα (συν μια μπορνους απο την πρωτη εβερ πιτσα που εψησα στο ooni koda και την ειδα χτες που εψαχνα κατι). Οπως θα δειτε στις φωτο εχει πιασει ενα ομοιομορφο μαυρο στρωμα καμμενου λιπους. Περα απο το οπτικο, δε νομιζω να επηρεάζει κατι αλλο, μιας και το ξινω και φευγουν οτι περισσευουν. Οταν ειχα παει να δω ψησταριες στη weber/kyso, μια κυρια εκει πωλητρια μου ειπε οτι η ψησταρια θελει καλο καθαρισμα μια φορα το 6μηνο, και αρκει το ψησιμο της σχαρας στο day to day use. Eτσι και εγω επαναπαύτηκα και εκανα το πρωτο καλο καθαρισμα στο 3μηνο. Ε απο τοτε ειχε δημιουργηθει αυτο που βλεπετε και μεχρι και σημερα στον 1.5 χρονο δεν εχω καταφερει να το βγαλω. Χτες εβγαλα οσο βλεπετε με μεταλλικη ξυστρα και αφου ειχε καψει καλα ο καδος. μια απο τα ιδια και εγω εχθες, αφου εβγαλα τα παντα (ανακλαστηρες, καυστηρες κλπ) εξυσα και με συρματακι κουζινας μαζι με σαπουνι. μετα με το λαστιχο την ξεβγαλα. δεν καθαρισε εντελως αλλα μετα το πασχα θα φροντισω να της αφιερωσω περισσοτερο χρονο και ατμοκαθαριστη για να φυγουν. Οσοι ψηνουμε παϊδακια, πανσετες κλπ θελουμε πολυ πιο συχνα γενικο καθαρισμα. Τα μαντεμια μονο ξυσιμο. αααα, εβαλα και σε μια λεκανη με καυτο νερο τη βουρτσα τη συρματινη και την καθαρισα και αυτη γιατι ειχε πιασει πολυ λιπος.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, duke21gr είπε μια απο τα ιδια και εγω εχθες, αφου εβγαλα τα παντα (ανακλαστηρες, καυστηρες κλπ) εξυσα και με συρματακι κουζινας μαζι με σαπουνι. μετα με το λαστιχο την ξεβγαλα. δεν καθαρισε εντελως αλλα μετα το πασχα θα φροντισω να της αφιερωσω περισσοτερο χρονο και ατμοκαθαριστη για να φυγουν. Οσοι ψηνουμε παϊδακια, πανσετες κλπ θελουμε πολυ πιο συχνα γενικο καθαρισμα. Τα μαντεμια μονο ξυσιμο. αααα, εβαλα και σε μια λεκανη με καυτο νερο τη βουρτσα τη συρματινη και την καθαρισα και αυτη γιατι ειχε πιασει πολυ λιπος. Πιστευω οτι αν μετα απο 3-4 ψησιματα ψεκασουμε ξυδι στα τοιχωματα, με ενα απλο σφουγγαρι θα γινεται πενα. Εγω το ποστ το εκανα κυριως για αυτους που πηραν ψησταρια για να μην τις αφησουν να γινουν ετσι. Ξαναλεω, δεν επηρεαζει στο ψησιμο, ειναι καθαρα θεμα εμφανισης. 1
duke21gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Πιστευω οτι αν μετα απο 3-4 ψησιματα ψεκασουμε ξυδι στα τοιχωματα, με ενα απλο σφουγγαρι θα γινεται πενα. Εγω το ποστ το εκανα κυριως για αυτους που πηραν ψησταρια για να μην τις αφησουν να γινουν ετσι. Ξαναλεω, δεν επηρεαζει στο ψησιμο, ειναι καθαρα θεμα εμφανισης. το ξυδι ειναι safe για το αλουμινιο? (δεν ξερω καθολου) αν ναι θα μας λυσει τα χερια για τετοια χρηση.
nikoschem3 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Σε συνέχεια του χθεσινου θέματος που ανέπτυξα Ζυγισα σημερα την ζυγαριά κ της αφαίρεσα το αποβαρο όπως γραφατε πριν 2 με 3 σελίδες. Ειδα πως τελικα έχω αλλα ακομα 5 κιλα αεριο. Που νομίζετε πως οφείλεται το ότι δεν λειτούργησε η ψησταρια; είναι θεμα τελικα φιάλης ή ψησταριάς. Υ.Γ πήρα έξτρα καινούργια φιαλη ( εχω πλέον κ την παλια ) κ λειτουργεί κανονικά.
tsounis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Οι έμπειροι του θέματοος, εχουν να προτείνουν συμβουλές για θαλασσινά (Σαρακοστή ερχεται). Κυρίως για χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, μαλάκια γενικώς. Απο γαρίδες κάτι κάνουμε, αλλα τετοια δεν έχω ιδέα.
imr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σχετικα με τις φιαλες, η coral prime που ειχα παρει περιπου τα χριστουγεννα τελειωσε οποτε πηρα την δευτερη. Ο μετρητης εφτασε στο κοκκινο και ζυγιζοντας την ειχε γυρω στο 1.5 κιλο υπολοιπο. Νομιζω οτι τελειωσε παρα πολυ γρηγορα , ειναι 3 μηνες αλλα δεν εχω κανει πανω απο 15 ψησιματα. Υποπτευομαι μηπως δεν ηταν γεματη την πρωτη φορα, παντως η καινουργια με ζυγισμα εχει 10 κιλα περιεχομενο περιμενω να δω. ΝΑ πω πως οι κλασικες φιαλες με εβγαζαν 6μηνο ανετα με αντιστοιχο ψησιμο Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από imr
sndev Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) κ το 6μηνο αυτο ηταν καλοκαίρινους φθινόπωρινους μήνες να υποθέσω; Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2021 από sndev
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα