Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ούτως η αλλος πρέπει να τον σπάσεις δε χωράει στο κουβαδακι αυτό 😛

παντως γραψε αποτέλεσμα αν το κανεις σε 76 βαθμούς 24ωρες οπως κανουν τη γαλοπούλα (φαίνεται πολυ λαχταριστό στις εικόνες).

btw μια χαρα ψήνονται κ πιανουν θερμοκρασία τόσες ωρες αυτα τα κομμάτια.. 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

Πωωωωωω ρε φιλε.Να δω ποτε θα τελειωσει αυτο το πραγμα να δουμε παλι Ναξο.Κοκορας απο Ναξο ξαμολημενος στα βουνα να τρεχει ολη μερα λογικο να ειναι πετρα το κρεας.

Δοκιμασε το sous vide αφου θες αλλα με μαριναδα.Βαλτου κανα κρασι,κανα ξυδι να σπασει καπως το κρεας.Αλλα κ παλι δεν ξερω αν θα κανει δουλεια.Δεν εχω βρει κ κανα αντιστοιχο βιντεακι να πω την αληθεια για τοσο σκληρα κρεατα ή κυνηγια ξερω γω για sous vide(μπορει κ να μην ειναι τυχαιο).Εγω νομιζω οτι θα θελει πανω απο 24ωρο για να μαλακωσει.

Εγω παραδοσιακα θα επαιζα,χοντρο μακαρονι με ξερη μυζηθρα κ τον κοκκορα απο πανω.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κολασμένοι , εχω φαει τον αμπακο κ μόλις εκλεισα με 2 κρεπες γλυκες κ λουκουμάδες. περιγράφετε το κοκορα με πατατες τηγανιτές μακαρονια κ τυρια κ ξαναπεινασα 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι τοπικ...είναι μπελάς λεμε...!!!

By the way λουκούμι το σημερινό χταποδακι... :)

 

αύριο χοιρινες μπριζόλες λαιμού και σουβλάκια...για μεσημεριανο/απογευματινό...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.

ερωτηση: άφησα την spirit ii στη βροχή κατά λάθος (δεν ήξερα ότι θα βρεξει). Είναι πρόβλημα και τι να κάνω τώρα? (δεν είχα προλάβει να παρω και κάλυμμα)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

ο ντόπιος ο κόκορας δε διαχειρίζεται στη ψησταριά. ίσως έμμεσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες και πάλι ίσως. άμα θες να τον ευχαριστηθείς πάτα παστιτσάδα caruso στο google και θα με θυμηθείς. κατσαρόλα και σιγοβράσιμο μέσα στο φούρνο στους 110 βαθμούς για 4-5 ώρες. όχι χύτρα

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, remalis είπε

ερωτηση: άφησα την spirit ii στη βροχή κατά λάθος (δεν ήξερα ότι θα βρεξει). Είναι πρόβλημα και τι να κάνω τώρα? (δεν είχα προλάβει να παρω και κάλυμμα)

Την σκουπίζεις.

Οι ψησταριές είναι φτιαγμένες για εξωτερικούς χώρους.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα,

επειδή την ψησταριά την έχω στην αυλή, κάνω κάθε φορά κάποια Χ μέτρα να την βάλω μέσα στο υπόγειο. Σκέφτόμουν να την ασφαλίσω με κάποιον τρόπο εξωτερικά ώστε να μειώσω το ενδεχόμενο κλοπής.

Μιά λύση που σκέφτομαι είναι αλυσίδα γύρω από το πόδια της weber spirit και δέσιμο στα κάγκελα παραθυριού και κάτω από μπαλκόνι ώστε να μην βρέχεται + κουκούλα.

Έχει κάνει κανείς κάποιου είδους ασφάλιση στην ψησταριά του?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gsisr είπε

ο ντόπιος ο κόκορας δε διαχειρίζεται στη ψησταριά. ίσως έμμεσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες και πάλι ίσως. άμα θες να τον ευχαριστηθείς πάτα παστιτσάδα caruso στο google και θα με θυμηθείς. κατσαρόλα και σιγοβράσιμο μέσα στο φούρνο στους 110 βαθμούς για 4-5 ώρες. όχι χύτρα

Την ειδα τη συνταγη του. Πιο πολυ με κοτοπουλο μοιαζει το κρεας που εχει βαλει παρα για κοκορα. Σκεψου οτι αυτος που εχω εχει κοκκινο κρεας, πιο κοκκινο απο χοιρινο.

Δημοσ.

φανη, 24 ωρες μπουτακι στo sous vide κ 2 λεπτα στο ooni koda για κρουστα. έτσι για πρωτοτυπια.

κ αν πετυχει ανοιγουμε εστιατοριο με σπεσιαλητε το κοκορα κ επιδορπιο burger με καπνιστο μπιφτεκι

Δημοσ.

Καλημέρα σας! Τη Spirit II (210) την καθαρίζουμε κανονικά με βούρτσα σωστά; Δεν παθαίνουν κάτι οι σχάρες, γιατί διάβασα διάφορα...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

φανη, 24 ωρες μπουτακι στo sous vide κ 2 λεπτα στο ooni koda για κρουστα. έτσι για πρωτοτυπια.

κ αν πετυχει ανοιγουμε εστιατοριο με σπεσιαλητε το κοκορα κ επιδορπιο burger με καπνιστο μπιφτεκι

Νομιζω οτι με διαφορα το καλυτερο που φτιαχνω ειναι η πιτσα. Οχι οτι το μπεργκερ παει πισω, αλλα μπεργκερ βρισκεις πολλα αξιολογα να φας. Πιτσα δυσκολο.

  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋

Θεϊκός κόκορας όντως :) 

9 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλημέρα σας! Τη Spirit II (210) την καθαρίζουμε κανονικά με βούρτσα σωστά; Δεν παθαίνουν κάτι οι σχάρες, γιατί διάβασα διάφορα...

Εγώ χρησιμοποιώ αυτές τις στρογγυλές που είναι για τις κατσαρόλες κλπ. τρίβω μέχρι να φύγουν τα καμμένα κομμάτια από πάνω τους αφού έχει προηγηθεί πυρόλυση και μετά περνάω λάδι για θωράκισμα.

Όταν λέω τρίψιμο εννοώ ελαφριά σαν να καθαρίζεις την κατσαρόλα.

  • Like 3
Δημοσ.

Στις σχαρες μην βαλεις πανω χημικα, μην τις βαλεις σε πλυντηριο και μην τις αφησεις βρεγμενες αν τις πλυνεις.

Τριψε τις με βουρτσα ψησταριας, σφουγγαρι κουζινας, με μεταλικη σπατουλα, με λεπιδα. Περασε τις με λαδακι μια στο τοσο και θα σου κρατησουν πολλα χρονια.

Επισης, πηρα να δοκιμασω αυτο εδω γιατι βαριεμαι να την περναω με πινελακι, και επειδη βαρεθηκα να παιρνω ψεκαστηρια λαδιου που δεν κανουν σωστη δουλεια, και εχει βγει πολυ καλο. Προσοχη ομως οποιος το χρησιμοποιησει με αναμενη  ψησταρια γιατι οταν ψεκαζεις θα κανει αναφλεξη οπως ειναι λογικο.

https://www.ergo-horeca.gr/product_info.php?products_id=55069

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επισης, πηρα να δοκιμασω αυτο εδω γιατι βαριεμαι να την περναω με πινελακι, και επειδη βαρεθηκα να παιρνω ψεκαστηρια λαδιου που δεν κανουν σωστη δουλεια, και εχει βγει πολυ καλο. Προσοχη ομως οποιος το χρησιμοποιησει με αναμενη  ψησταρια γιατι οταν ψεκαζεις θα κανει αναφλεξη οπως ειναι λογικο.

https://www.ergo-horeca.gr/product_info.php?products_id=55069

Με πινελάκι από φυσική τρίχα είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με ποτισμένο σε λάδι χαρτί κλπ. Εντάξει θα στάξει λίγο αλλά μικρό το κακό. Θα δοκιμάσω και αυτό που λες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...