Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστά το λέτε (κατά τη γνώμη μου πάντα)

Τώρα ΟΚ, ακούγεται εντυπωσιακό το "15 χρόνια εγγύηση", αλλά δεν μιλάμε για σπίτι (ή έστω για αμάξι), ψησταριά είναι, στα 15 χρόνια είτε θα έχει βγει κάτι άλλο, είτε θα έχεις κάνει εσύ μια λαλακία και θα την έχεις καταστρέψει, είτε θα έχεις βαρεθεί την φάτσα της, κλπ κλπ κλπ, οπότε συμφωνώ ότι δεν είναι δα και το απόλυτο κριτήριο σε μια τέτοια αγορά...

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sndev είπε

διατροφή κ τηγανιτό ψαρι δε πανε μαζι, ειναι σαν να λες τρωω σαλατα κ βαζεις 10 κιλα μαγιονέζα! πετα μια μοσχαρίσια η κανα κοτόπουλο να στρώσει το μεσα σου!

Λειτουργεί ως placebo effect... 

Σιγά μωρέ τι έφαγα, ψαράκια...🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχθές παρέλαβα από Lerroy τον φακό μου είχε αναφέρει ο συνψήστης @remalis (και τον ευχαριρστώ) πριν μερικές σελίδες και όντως το γαντζακι κάθετε καλά στο χερούλι της spirit II και έχει και μαγνήτη οπότε βολέυει.

Επίσης βρήκα στα ΙΚΕΑ καπνιστήρι με 3,99€ από 7€ και πήρα ένα να υπάρχει.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.

Ψάχνω ψησταριά  μεχρι 200 ευρώ υγραερίου κατα προτίμηση. Θα τοποθετηθεί σε μπαλκονι. 
Την θελω κυρίως για 4-5 ατομα. 

Γενικα δεν ειμαι γνωστής του αντικειμένου οποτε θα ηθελα τα φόντα σας με μάρκες κλπ.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Masma είπε

Καλησπερα στην παρεα.

Ψάχνω ψησταριά  μεχρι 200 ευρώ υγραερίου κατα προτίμηση. Θα τοποθετηθεί σε μπαλκονι. 
Την θελω κυρίως για 4-5 ατομα. 

Γενικα δεν ειμαι γνωστής του αντικειμένου οποτε θα ηθελα τα φόντα σας με μάρκες κλπ.

leroy merlin kenton naterial

  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, costas_ είπε

Broil King GEM θα πρότεινα για πολύ απλούς λόγους. Ειναι όμορφη γιατί γυαλίζει στην λιακάδα και δεν είναι ένα μαύρο πράγμα , είναι native καναδέζα και όχι κινέζα, έχει ευχαριστημένους πελάτες / κατόχους 10ετίας, έχει πολύ καλή αντιπροσωπεία, έχει κάδο & καπάκι από χυτοσίδηρο και όχι τενεκέ, άσε που ψήνει τέλεια . Α, έχει και καλή τιμή και με διευκολύνσεις. Δεν σου φτάνουν αυτά?

Απλώς αναρωτιέμαι αν αξίζει την διαφορά 100 ευρώ από την bk310.

Γενικα ο χυτός κάδος καπάκι κάνει διαφορά στο ψήσιμο ή μόνο στην αντοχή;

δυστυχωα η ευτυχώς θα είναι στο μπαλκονι και μένω στα 50 μέτρα από τη θάλασσα.

με απλή λαμαρίνα ίσως έχω γρήγορα προβλήματα με Σκουριές κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε

Απλώς αναρωτιέμαι αν αξίζει την διαφορά 100 ευρώ από την bk310.

Γενικα ο χυτός κάδος καπάκι κάνει διαφορά στο ψήσιμο ή μόνο στην αντοχή;

δυστυχωα η ευτυχώς θα είναι στο μπαλκονι και μένω στα 50 μέτρα από τη θάλασσα.

με απλή λαμαρίνα ίσως έχω γρήγορα προβλήματα με Σκουριές κλπ;

μήπως να πήγαινες σε ανοξείδωτη  πρόταση  ;

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
9 ώρες πριν, skskre είπε

Έχεις το δίσκο για τα κάρβουνα της NAPOLEON, σωστά? Το χρησιμοποιείς αρκετά, αξίζει τα λεφτά του-και για κάπνισμα με pellet? 

Δείξε μας και καμια φωτο από το έργο σου όταν το κάνεις, ακούγεται ενδιαφέρον.  Ελπίζω με το ψηλότερο καπάκι της Rogue να είμαι οκ και εγώ- εκτός από κοκορέτσι που πιστεύω θα είναι οκ

Κοίτα η αλήθεια είναι πως δεν το χρησιμοποιώ αρκετά, μόνο και μόνο επειδή θεωρώ πως το ψήσιμο στα κάρβουνα δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή και προσωπικά προτιμώ να ψήνω στα κάρβουνα 1 φορά το μήνα ή το 2μηνο.. Από Γενάρη που έχω την 425 έχω ψήσει 3 φορές συνολικά στα κάρβουνα με το μαντεμένιο δίσκο της Napoleon. Με έχει βολέψει πολύ το μέγεθος του  (38,5Χ38,5) πιάνει σκέψου την περιοχή επάνω από 2 καυστήρες της ψησταριάς και είναι αρκετά ικανοποιητική επιφάνεια. Έχω δοκιμάσει και μπρικέτα αλλά και ξυλοκάρβουνο δεν έχει καμία διαφορά από το ψήσιμο που κάνεις συνήθως στα κάρβουνα, με το μόνο πλεονέκτημα ότι ανάβεις τα κάρβουνα πολύ εύκολα και πιο γρήγορα και ομοιόμορφα επειδή χρησιμοποιείς τους ίδιους καυστήρες της ψησταριάς για να ανάψουν.

Για κάπνισμα τώρα που έχει μια μικρή γωνίτσα στο πλάι ο μαντεμένιος δίσκος για τα κάρβουνα, υποτίθεται πως εκεί τοποθετείς ξύλα καπνίσματος αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Έχω το δοχείο καπνίσματος που αντικαθιστά το sear plate, και να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν χωράει να βάλω και αυτό στον επάνω στον 3ο καυστήρα, αλλά και το μαντεμένιο δίσκο επάνω από τους 2 καυστήρες (νομίζω θα χωράει). Ωστόσο η γεύση και μυρωδιά από το κάρβουνο είναι τόσο έντονη που νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το κάπνισμα με κάρβουνα και ξύλα καπνίσματος... θεωρώ πως θα «χαθεί» το άρωμα των ξύλων μέσα στη καρβουνίλα (και η γωνίτσα που έχει ο δίσκος δεν χωράει και και πολλά ξύλα καπνίσματος μη φανταστείς). Ίσως κάποια από τις φορές που βάλω κάρβουνα να το δοκιμάσω και να γράψω εδώ την εμπειρία μου.

Επίσης, ίσως αν βάλω το δοχείο καπνίσματος που αντικαθιστά το sear plate (κάλυμμα καυστήρα) λόγω μεγάλης χωρητικότητας ξύλων να έχει καλύτερο αποτέλεσμα καπνίσματας σε συνδυασμό με το κάρβουνο. Δες εδώ πιο εννοώ:

https://homing.gr/kouti-kapnismatos-napoleon-67013.html

  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Εχθές παρέλαβα από Lerroy τον φακό μου είχε αναφέρει ο συνψήστης @remalis (και τον ευχαριρστώ) πριν μερικές σελίδες και όντως το γαντζακι κάθετε καλά στο χερούλι της spirit II και έχει και μαγνήτη οπότε βολέυει.

Επίσης βρήκα στα ΙΚΕΑ καπνιστήρι με 3,99€ από 7€ και πήρα ένα να υπάρχει.

βαλε και ενα λινκ με το καπνιστηρι να υπαρχει αμα εχεις χρονο!

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε

Απλώς αναρωτιέμαι αν αξίζει την διαφορά 100 ευρώ από την bk310.

Γενικα ο χυτός κάδος καπάκι κάνει διαφορά στο ψήσιμο ή μόνο στην αντοχή;

δυστυχωα η ευτυχώς θα είναι στο μπαλκονι και μένω στα 50 μέτρα από τη θάλασσα.

με απλή λαμαρίνα ίσως έχω γρήγορα προβλήματα με Σκουριές κλπ;

Όλοι οι κάδοι / καπάκια των γνωστών εταιριών από χυτό αλουμίνιο είναι και είναι πολύ δύσκολο να πάθουν κάτι, σημασία έχει η επεξεργασία του κάδου, κυρίως η λείανση (weber) και έπειτα η κεραμική επίστρωση (napoleon) .. και αυτό έχει να κάνει με το χρόνο που χρειάζεσαι για τον καθαρισμό αλλά και με το πόσο εύκολο είναι να καθαρίσεις κάτι (πολύ σημαντικό π.χ. να είναι καθαρό το μπάρμπεκιου ειδικά σε BK που αναφέρονται περισσότερες αναφλέξεις λόγω της διαφορετικής κλίσης στα καλύμματα καυστήρων)... στα μοντέλα που κοιτάς όπως η BK310 δυστυχώς ο κάδος δεν έχει καθόλου λείανση (είναι σαγρέ) και μάλιστα έχει πολλά κοφτερά σημεία μέσα στο μπάρμπεκιου (βλ. ΒΚ Royal 320) είναι πολύ πιθανό ακόμα και να κοπείς αν δεν προσέξεις. Φαντάσου ακόμα και οι πιτσιλιές επάνω σε ένα σαγρέ κάδο κολλάνε και δε φεύγουν, πόσο μάλλον λίπη που στάζουν.

Αν πιάσεις με τα χέρια τον κάθε κάδο θα καταλάβεις τι εννοώ!

Αυτά για τον κάδο / καπάκι.. για το θέμα της θάλασσας και της σκουριάς δεν έχω δική μου εμπειρία, αλλά η λογική μου λέει ότι θες κάλυμμα και ανοξείδωτο ατσάλι ότι και αν επιλέξεις.

Επεξ/σία από eliassgr
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ritualistic είπε

βαλε και ενα λινκ με το καπνιστηρι να υπαρχει αμα εχεις χρονο!

https://www.ikea.gr/proioda/kipos-exoterikoi-horoi/psistaries/ergaleia-psisimatos/grilltider-koyti-kapnismatos-gia-psistaria/30458403

Άλλη τιμή έχει το site άλλη τιμή στο κατάστημα και με κόκκινο μαρκαδόρο είχε την νέα τιμή :)

Δημοσ.

To βασικο πλεονεκτημα του χυτου καδου, ειναι οτι δεν σταζουν λιπη εκτος ψησταριας, αφου δεν εχει ενωσεις. Εννοειται βεβαια οτι κραταει και πολυ καλα θερμοκρασια το χυτο αλουμινιο κλπ.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Προσωπικά στην επιλογή παιζει μεγάλο ρόλο η διαθεσιμότητα σε συνάρτηση με την τιμή...

@eliassgr θα συμφωνήσω επι της αρχής μαζί σου...αν πρεπει για κατι να περιμένεις 2μηνες ναι μπροστά στα 15χρονια χρήσης όντως μπορείς να πεις οτι δεν ειναι τιποτα...

Προσωπικά ομώς νιωθω οτι ειναι σαν να βαζω/δεσμευω τα χρηματα μου καπου σε μια αγορά ενος προιοντος που ισως μεχρι την στιγμή που θα έρθει (1-2-3 μηνες) να εχει πέσει η τιμή του γενικότερα ή να χάσω καποια ευκαιρία που θα εμφανιστεί στην αγορά γιατι απλά εχω δεσμευτεί στην αγορά αυτης που περιμένω...και την οποία δεν εχω παραλλάβει ακομα για να αρχισει να "βγαζει" τα λεφτά της...

Οπότε αν η τιμή δεν ειναι "πατωμα", ωστε να νιώθω οτι αξιζει τον κοπο το περίμενε, δεν θα εβαζα τα χρηματα μου (τοσα χρηματα τουλαχιστον) σε μια αγορά που θα πρεπει να περιμενω 1-2-3 μηνες...

Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν είχες να κάνεις με όμοια προϊόντα..

Όταν όμως περιμένεις ένα προϊόν με έναν σεβαστό αριθμό πλεονεκτημάτων και βλέπεις και την τιμή του ότι είναι σταθερή στην αγορά και δεν είναι υπερτιμημένο (σύγκρινε Weber με εξωτερικό, και Napoleon με εξωτερικό και θα καταλάβεις τι εννοώ). Τότε ίσως και να είναι διαφορετικής φύσεως ευκαιρία αυτό το προϊόν που περιμένεις, και το να πάρεις μια καλή σειρά προτεραιότητας για να το παραλάβεις σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί και αυτό από μόνο του να είναι ένα καλό selling point.

Τώρα όταν πχ βρίσκεις Spirit σε «ευκαιρία» (πχ 500 ευρώ) , είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως μπορεί και να μην είναι «ευκαιρία» αλλά η τιμή που θα έπρεπε να πωλείται εξ' αρχής. Ειδικά όταν για παράδειγμα η Spirit δεν μπορεί να συγκριθεί με Napoleon Rogue αλλά με Napoleon Freestyle σειρά που κοστίζει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα χωρίς καμία προσφορά (500 ευρώ) Θα μου πεις δεν υπάρχει Ελλάδα... θα συμφωνήσω.. ωστόσο το brand ήρθε πρόσφατα στη χώρα και κανείς δε ξέρει τι μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον . 

✌️

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Για κάπνισμα τώρα που έχει μια μικρή γωνίτσα στο πλάι ο μαντεμένιος δίσκος για τα κάρβουνα, υποτίθεται πως εκεί τοποθετείς ξύλα καπνίσματος αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Έχω το δοχείο καπνίσματος που αντικαθιστά το sear plate, και να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν χωράει να βάλω και αυτό στον επάνω στον 3ο καυστήρα, αλλά και το μαντεμένιο δίσκο επάνω από τους 2 καυστήρες (νομίζω θα χωράει). Ωστόσο η γεύση και μυρωδιά από το κάρβουνο είναι τόσο έντονη που νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το κάπνισμα με κάρβουνα και ξύλα καπνίσματος... θεωρώ πως θα «χαθεί» το άρωμα των ξύλων μέσα στη καρβουνίλα (και η γωνίτσα που έχει ο δίσκος δεν χωράει και και πολλά ξύλα καπνίσματος μη φανταστείς). Ίσως κάποια από τις φορές που βάλω κάρβουνα να το δοκιμάσω και να γράψω εδώ την εμπειρία μου.

Δοκιμασε να πεταξεις απλα κομματια ξυλου πανω στα καρβουνα. Νομιζω το καλυτερο καπνισμα γινεται με wood chunks που τα βαζεις σε αποσταση μεταξυ τους σε snake method. Aλλα και wood chunks να μην εχεις, πεταξε πανω στα καρβουνα τα απλα τα κλασικά chips.

Btw πηρα μια τετοια να δοκιμασω καπνισμα με καρβουνα και wood chunks. Οχι οτι δεν παιρνει γευση με τα πελετ στο γκαζι, μια χαρα παιρνει, αλλα δεν κανει το smoke ring. Kαι απ οτι διαβασα εχει να κανει με κατι χημικες αντιδρασεις που προκαλουνται στο κρεας σε συνδιασμο με την καυση που γινεται στα καρβουνα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, plasTOST είπε

https://www.ikea.gr/proioda/kipos-exoterikoi-horoi/psistaries/ergaleia-psisimatos/grilltider-koyti-kapnismatos-gia-psistaria/30458403

Άλλη τιμή έχει το site άλλη τιμή στο κατάστημα και με κόκκινο μαρκαδόρο είχε την νέα τιμή :)

εξαντλημενο λεει στην αττικη εχω ηδη βαλει το εμαιλ για ειδοποιηση με το που γινει διαθεσιμο!

εξαιρετικη τιμη ακομα κ χωρις εκπτωση ευχαριστουμε @plasTOST

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...