Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, eliassgr είπε Όλοι οι κάδοι / καπάκια των γνωστών εταιριών από χυτό αλουμίνιο είναι και είναι πολύ δύσκολο να πάθουν κάτι, σημασία έχει η επεξεργασία του κάδου, κυρίως η λείανση (weber) και έπειτα η κεραμική επίστρωση (napoleon) .. και αυτό έχει να κάνει με το χρόνο που χρειάζεσαι για τον καθαρισμό αλλά και με το πόσο εύκολο είναι να καθαρίσεις κάτι (πολύ σημαντικό π.χ. να είναι καθαρό το μπάρμπεκιου ειδικά σε BK που αναφέρονται περισσότερες αναφλέξεις λόγω της διαφορετικής κλίσης στα καλύμματα καυστήρων)... στα μοντέλα που κοιτάς όπως η BK310 δυστυχώς ο κάδος δεν έχει καθόλου λείανση (είναι σαγρέ) και μάλιστα έχει πολλά κοφτερά σημεία μέσα στο μπάρμπεκιου (βλ. ΒΚ Royal 320) είναι πολύ πιθανό ακόμα και να κοπείς αν δεν προσέξεις. Φαντάσου ακόμα και οι πιτσιλιές επάνω σε ένα σαγρέ κάδο κολλάνε και δε φεύγουν, πόσο μάλλον λίπη που στάζουν. Αν πιάσεις με τα χέρια τον κάθε κάδο θα καταλάβεις τι εννοώ! Αυτά για τον κάδο / καπάκι.. για το θέμα της θάλασσας και της σκουριάς δεν έχω δική μου εμπειρία, αλλά η λογική μου λέει ότι θες κάλυμμα και ανοξείδωτο ατσάλι ότι και αν επιλέξεις. Άρα πιθανότατα με αυτές τις broil king θα είμαι καλυμμένος από άποψη αντοχής σωστά; στις φθηνότερες kenton του Leroy Merlin δε μπορώ να βρω υλικά κατασκευής δυστυχώς. η αλήθεια είναι πως κοιτάω περισσότερο broil επειδή μπορώ να την πάρω και αύριο από τοπικό κατάστημα τις έχω δει και μου άρεσαν σα ποιότητα. Weber με τα τωρινά δεδομένα δε μπορώ να βρω εδώ.
ηνίοχος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε Άρα πιθανότατα με αυτές τις broil king θα είμαι καλυμμένος από άποψη αντοχής σωστά; στις φθηνότερες kenton του Leroy Merlin δε μπορώ να βρω υλικά κατασκευής δυστυχώς. η αλήθεια είναι πως κοιτάω περισσότερο broil επειδή μπορώ να την πάρω και αύριο από τοπικό κατάστημα τις έχω δει και μου άρεσαν σα ποιότητα. Weber με τα τωρινά δεδομένα δε μπορώ να βρω εδώ. δες και αυτή τη λύση , την εχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος 1
eliassgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε To βασικο πλεονεκτημα του χυτου καδου, ειναι οτι δεν σταζουν λιπη εκτος ψησταριας, αφου δεν εχει ενωσεις. Εννοειται βεβαια οτι κραταει και πολυ καλα θερμοκρασια το χυτο αλουμινιο κλπ. Και οι δυο κάδοι που βλέπεις παρακάτω είναι χυτό αλουμίνιο! (BK royal 320 ο πρώτος και Napoleon Rogue ο δεύτερος, σκέψου η Rogue 365 είναι πιο φτηνή!!) Πες μου εσυ διαφορές!! Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από eliassgr 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε δες και αυτή τη λύση , την εχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος Γραψε μερικα λογια. Τιμη, ομοιομορφια στο ψησιμο, τι θερμοκρασιες πιανει, καθαρισμα κλπ κλπ 1
ηνίοχος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε To βασικο πλεονεκτημα του χυτου καδου, ειναι οτι δεν σταζουν λιπη εκτος ψησταριας, αφου δεν εχει ενωσεις. Εννοειται βεβαια οτι κραταει και πολυ καλα θερμοκρασια το χυτο αλουμινιο κλπ. είναι λιγο σχετικό αυτό , έχουμε διαβασει κατα καιρούς για τα λίπη που σταζουν στο πίσω μέρος σε κάποια μοντέλα της broil king , και για πατεντες με ανοξείδωτα σκαφάκια το χω πει πολλές φορές ο σχεδιασμός σε μια ψησταρια παίζει καθοριστικό ρόλο 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, ηνίοχος είπε είναι λιγο σχετικό αυτό , έχουμε διαβασει κατα καιρούς για τα λίπη που σταζουν στο πίσω μέρος σε κάποια μοντέλα της broil king , και για πατεντες με ανοξείδωτα σκαφάκια το χω πει πολλές φορές ο σχεδιασμός σε μια ψησταρια παίζει καθοριστικό ρόλο Ναι ενταξει, αμα δεν ειναι αλφαδιασμενη καπου μπορει να σταζει απο το καπακι. Αλλα σιγουρα λιγοτερο απο καποια κακη ενωση του καδου. 5 λεπτά πριν, eliassgr είπε Και οι δυο κάδοι που βλέπεις παρακάτω είναι χυτό αλουμίνιο! Πες μου εσυ διάφορες!! Ρε συ σιγουρα υπαρχουν διαφορές σε ποιοτητα, παχος, επιστρωση κλπ. Αυτο που λεω ειναι οτι ο χυτος καδος ειναι καλυτερος απο λαμαρινες που εχουν ενωσεις, γιατι δεν σταζουν λιπη και γιατι ειναι καλυτερος για θεματα θερμοτητας. Να σου πω μιας και το εχεις ψαξει, ξερεις τι ειδους επιστρωση, λειανση ή δεν ξερω εγω τι αλλο εχουν οι genesis? 1
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 10 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε δες και αυτή τη λύση , την εχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος Φαίνεται πολυ δυνατή αλλά δυστυχώς δε θα με βόλευε κάτι τέτοιο.. 10 λεπτά πριν, eliassgr είπε Και οι δυο κάδοι που βλέπεις παρακάτω είναι χυτό αλουμίνιο! (BK royal 320 ο πρώτος και Napoleon Rogue ο δεύτερος, σκέψου η Rogue 365 είναι πιο φτηνή!!) Πες μου εσυ διαφορές!! Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες.. η διαφορά είναι εμφανής και το τελείωμα του μετάλλου το πρόσεξα και από κοντά πως είναι τραχύ. Σίγουρα θα προτιμούσα αυτό της napoleon αλλά κατά ποσο θα με δυσκολέψει άραγε στο βαθύ καθάρισμα; Πέρα από τα εργαλεία που θα μου προταθούν έχω ήδη επαγγελματικού τύπου ατμοκαθαριστη στο σπίτι ο οποίος πιστευω θα κάνει δουλειά.. ξερω ότι είναι πισωγύρισμα αλλά δε μπορώ να ξεπεράσω την τιμή της παρακάτω μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι. Την έχει κάποιος να μας πει δυο λόγια; Ή έστω οι υπόλοιποι από την εμπειρία σας.. και παλι ευχαριστώ
skskre Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 19 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δοκιμασε να πεταξεις απλα κομματια ξυλου πανω στα καρβουνα. Νομιζω το καλυτερο καπνισμα γινεται με wood chunks που τα βαζεις σε αποσταση μεταξυ τους σε snake method. Aλλα και wood chunks να μην εχεις, πεταξε πανω στα καρβουνα τα απλα τα κλασικά chips. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει κάπνισμα, δίνει κάτι στη γεύση? Σε αέριο αξίζει να το δοκιμάσω η και με κάρβουνα - είτε στην 425 ή στο θερμοσίφωνα στο εξοχικό 😁😁 1
eliassgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Dhmhtrhsg2 είπε Φαίνεται πολυ δυνατή αλλά δυστυχώς δε θα με βόλευε κάτι τέτοιο.. Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες.. η διαφορά είναι εμφανής και το τελείωμα του μετάλλου το πρόσεξα και από κοντά πως είναι τραχύ. Σίγουρα θα προτιμούσα αυτό της napoleon αλλά κατά ποσο θα με δυσκολέψει άραγε στο βαθύ καθάρισμα; Πέρα από τα εργαλεία που θα μου προταθούν έχω ήδη επαγγελματικού τύπου ατμοκαθαριστη στο σπίτι ο οποίος πιστευω θα κάνει δουλειά.. ξερω ότι είναι πισωγύρισμα αλλά δε μπορώ να ξεπεράσω την τιμή της παρακάτω μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι. Την έχει κάποιος να μας πει δυο λόγια; Ή έστω οι υπόλοιποι από την εμπειρία σας.. και παλι ευχαριστώ Κοίτα φαντάσου ότι η ψησταριά που είδες είναι η Royal 320 αξίας περίπου 620 ευρώ... τώρα φαντάσου πως θα είναι η BK310... δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι πως στην καλύτερη θα είναι ίδιος... Όσο για τον ατμοκαθαριστή που αναφέρεις.. σου έχει πει η Broil King η αντιπροσωπεία ότι μπορείς να τον χρησιμοποιείς; Από όσο γνωρίζω δεν ενδείκνυται στο μπάρμπεκιου...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, skskre είπε Επειδή δεν έχω δοκιμάσει κάπνισμα, δίνει κάτι στη γεύση? Σε αέριο αξίζει να το δοκιμάσω η και με κάρβουνα - είτε στην 425 ή στο θερμοσίφωνα στο εξοχικό 😁😁 Nαι εννοειται οτι δινει. Εγω κανω καπνισμα σε μεγαλες μπριζολες που ψηνω με reverse searing και παιρνει κανενα 45', αλλα εννοειται και σε low and slow 5-8 ωρων. Χρησιμοποιω πελετ καπνισματος, αλλα οπως ειπα δεν κανει smoke ring, μιας και δεν δηιουργουνται καποιες χημικες αντιδρασεις στην επιφανεια του κρεατος. Αλλα γευση δινει κανονικα. Για να κανεις στο θερμοσιφωνα θα πρεπει να κλεινει απο πανω. Θα γινει και με ανοιχτο, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο. 2
ηνίοχος Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Γραψε μερικα λογια. Τιμη, ομοιομορφια στο ψησιμο, τι θερμοκρασιες πιανει, καθαρισμα κλπ κλπ μου κόστισε μαζί με ρυθμιστή και λάστιχο 640 ευρώ το πρόβλημα είναι οτι είναι επιτραπέζια και χρειάζεται κάποιο τραπέζι πάγκο αυτό απο και και πέρα ανεβάζει θερμοκρασία γρήγορα μέσα σε 7,8 λεπτά εχω 200 + και εχω δει μέχρι 340 σε προετοιμασία για πίτσα δεν έχει νεκρά σημεία γιατί υπάρχουν καυστήρες σε όλη την επιφάνεια -στη δική μου ο κάθε καυστήρας έχει 3 σωλήνες - και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να την δουλεύω σε δυνατή ένταση και ετσι δεν εχω καθόλου αναφλέξεις , εκεί όμως που εχω βρει τη χαρά μου είναι στη καθαριότητα !! επειδή η σχάρα είναι ανοξείδωτη δεν με νοιάζει καθόλου απλά τη καθαρίζω όταν για ζεσταίνω για να ψήσω τους διαχύτες τους ξύνω με μια σπάτουλα , και απλά αδειάζω τα λίπη απ το συρτάρι νερού Επεξ/σία 21 Απριλίου 2021 από ηνίοχος 1 1
skskre Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Nαι εννοειται οτι δινει. Εγω κανω καπνισμα σε μεγαλες μπριζολες που ψηνω με reverse searing και παιρνει κανενα 45', αλλα εννοειται και σε low and slow 5-8 ωρων. Χρησιμοποιω πελετ καπνισματος, αλλα οπως ειπα δεν κανει smoke ring, μιας και δεν δηιουργουνται καποιες χημικες αντιδρασεις στην επιφανεια του κρεατος. Αλλα γευση δινει κανονικα. Οπότε στην αερίου γίνεται. Όταν λες μεγάλες μπριζόλες πόσο μεγάλες εννοείς? Για low & slow δεν είμαι εκόμα-πολλές ώρες- αλλά έμμεσα κάποιες που έκανα ήταν ωραίες, οπότε αν προσθέτει κάτι λέω να το δοκιμάσω.
eliassgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, skskre είπε Επειδή δεν έχω δοκιμάσει κάπνισμα, δίνει κάτι στη γεύση? Σε αέριο αξίζει να το δοκιμάσω η και με κάρβουνα - είτε στην 425 ή στο θερμοσίφωνα στο εξοχικό 😁😁 Αξίζει φουλ το κάπνισμα στο υγραέριο τουλάχιστον που το έχω δοκιμάσει, αρκεί να δοκιμάσεις και να βρεις το άρωμα ξύλων που σου ταιριάζει.. υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων στην αγορά με δικές μου αγαπημένες το μήλο για πουλερικά, και το hickory για κρέας, αλλά όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης! Θυμίσου στο κάπνισμα να κρατάς χαμηλά τη θερμοκρασία (130-140) για να μη σου καούν τα ξύλα και μετά μυρίζει το φαγητό καμμένο ξύλο!! Γενικά να έχεις υπόψη σου ότι το κάπνισμα θέλει πολλές ώρες ψησίματος και ενδιάμεσα θα πρέπει να αλλάζεις τα καμένα ξύλα και να προσθέτεις καινούρια. Επίσης πάντα τουλάχιστον 1 ώρα μούλιασμα των ξύλων σε νερό, κρασί, μπύρα κτλ! 2
alexandrosgi Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος γιατί βάζω τα μουλιασμένα ξύλα στο κουτάκι αλλά καπνό δεν βλέπω. Ερώτηση τα βάζετε πάνω στη σχάρα ή πάνω στους καυστήρες? Έχω δοκιμάσει με διάφορες θερμοκρασίες θαλάμου η μόνη φορά που λειτούργησε ληταν σε low & slow μετά από μιάμισι ώρα. Τελευταία φορά επάνω στους καυστήρες απευθείας από την προθέρμανση κιόλας (250+) μέχρι την ολοκλήρωση του ψησίματος στις μπριζόλες μηδέν καπνός....
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 Δημοσ. 21 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, alexandrosgi είπε Φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος γιατί βάζω τα μουλιασμένα ξύλα στο κουτάκι αλλά καπνό δεν βλέπω. Ερώτηση τα βάζετε πάνω στη σχάρα ή πάνω στους καυστήρες? Έχω δοκιμάσει με διάφορες θερμοκρασίες θαλάμου η μόνη φορά που λειτούργησε ληταν σε low & slow μετά από μιάμισι ώρα. Τελευταία φορά επάνω στους καυστήρες απευθείας από την προθέρμανση κιόλας (250+) μέχρι την ολοκλήρωση του ψησίματος στις μπριζόλες μηδέν καπνός.... Γενικα υπαρχουν διαφορες θεωριες περι μουλιασματος ή οχι. Νομιζω οτι θελουν μουλιασμα αν τα ριξεις απευθειας πανω στα καρβουνα για να μην παρουν φωτια. Στο κουτι καπνισματος νομιζω θελουν στεγνα και φυσικα αρκετη ωρα μεχρι να ζεσταθουν και να αρχισουν να καπνιζουν. Φαντασου οτι αν τα εχεις μουλιασει θα παρει περισσοτερη ωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα