Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, al3xis είπε

Εμείς που δεν έχουμε σούβλα, αν βάλουμε το κοκορέτσι σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετήσουμε στη υψηλή σχάρα της ψησταριάς, θα γίνει η δουλειά ή όχι;

Θα πρέπει να το γυρίζεις. Επίσης το κοκορέτσι έχει λίπος. Αν τελικά το βάλεις σε αλουμινόχαρτο πρέπει να κάνεις κάτι για να φεύγει το λίπος αλλιώς θα σου γίνει σαπούνι. 

Ζευς δεν νομίζω να χρειάζεται να το τυλίξεις. Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω τυλίξει ποτέ δε ψησταριά κανονική. Για να είμαι ειλικρινής για την αερίου δεν έχω άποψη. Υποθέτω ότι πρέπει να το βάλεις σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι χωρίς να τυλίξεις τίποτα. Μην σε πάρω στο λαιμό μου όμως.

 

3 ώρες πριν, aris1964 είπε

Μέσα σε 10 λεπτά ο δείκτης είχε πάει τέρμα 300+βαθμούς το Σάββατο που την πρώτο άναψα με πιο ζέστη βέβαια μέρα από σήμερα,κάτι τρέχει με την δικιά σου.

Με το κεφάλι μου τρέχει κάτι...

Στην αρχή έβαλα τους τρεις καυστήρες στην πρώτη σκάλα αριστερά που διαπιστώνω τώρα ότι είναι το πιο δυνατό. Αφού πήγε κορναρωντας έως τους 200 γύρισα και του τρεις διακόπτες στο τέρμα έχοντας στο νου τη διαβάθμιση της ηλεκτρικής κουζίνας. Επομένως μετά από ένα τέταρτο, πηγαίνοντας με την πιο χαμηλή σκάλα έφτασε στους 250. Στο μεταξύ εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν πήρα πρέφα το γίνεται. Αύριο θα την κάψω πάλι με τους τρεις διακόπτες στην πρώτη σκάλα.

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spirit κι εγώ, τα flare ups δεν σας προβληματίζουν για το κοκορέτσι (έχετε ξαναψήσει ; ) Εδώ κοτόπουλο με πέτσα παω να ψήσω και αρπάζει φωτιά....

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.
7 ώρες πριν, getty είπε

Spirit κι εγώ, τα flare ups δεν σας προβληματίζουν για το κοκορέτσι (έχετε ξαναψήσει ; ) Εδώ κοτόπουλο με πέτσα παω να ψήσω και αρπάζει φωτιά....

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Μάλλον είναι η άγνοια του κινδύνου καθότι πολλοί νέοι στο σπορ της ψησταριάς αερίου έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα...

Εμένα μου μπαίνει για σπληναντερο αλλά σκέφτομαι τι μποχα θα μαζευτεί με το παρθενικό ψήσιμο. Λες να μην το δοκιμάσω καθόλου;

Δημοσ.

Νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή για τέτοιες δοκιμές (ώστε στα επόμενα ψησίματα να ελαχιστοποιηθουν οι καπνοί και τα flare ups) είναι η Κυριακή του Πάσχα που όλοι ψήνουν στα μπαλκόνια και ταράτσες ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Καλημέρα χρόνια πολλά , παιδιά ελέγξτε εάν σας φτάνει το αέριο να ολοκληρώσετε το ψήσιμο 

ακόμη για όσους θα ψήσουν για πρώτη φορά καλό θα είναι να έβλεπαν μερικά βίντεο από τα τόσα που υπάρχουν θα είναι μια καλή βοήθεια  !!

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Καλημέρα χρόνια πολλά , παιδιά ελέγξτε εάν σας φτάνει το αέριο να ολοκληρώσετε το ψήσιμο 

ακόμη για όσους θα ψήσουν για πρώτη φορά καλό θα είναι να έβλεπαν μερικά βίντεο από τα τόσα που υπάρχουν θα είναι μια καλή βοήθεια  !!

Πως να το ελέγξεις αυτό; Μόνο εμπειρικά όταν βλέπω να μειώνεται η φλόγα καταλαβαίνω ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής...

 

εκτος εάν ξέρει κανείς κενό βάρος της φιάλης coras gas όποτε με ένα ζύγισμα το βρίσκουμε 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Astronautis είπε

Πρώτο κάψιμο για την spirit μου. 

Μετά από μισή ώρα με καινούρια φιάλη και τέρμα και τους τρεις καυστήρες έφτασε οριακά στους 250 βαθμούς. Δεν πήγαινε με τίποτα πιο πάνω. Έως τους 200 πήγε καρφί. Μετά κούτσα κούτσα. 

Είναι φυσιολογικό; Η να αρχίσω να ανησυχώ;

καλημέρα κάτοχος κ εγω μιας ψησταριας υγραεριου weber II E -210 gbs 8-10 λεπτα φτανει 300 βαθμούς

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πως να το ελέγξεις αυτό; Μόνο εμπειρικά όταν βλέπω να μειώνεται η φλόγα καταλαβαίνω ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής...

εκτος εάν ξέρει κανείς κενό βάρος της φιάλης coras gas όποτε με ένα ζύγισμα το βρίσκουμε 

https://www.aliexpress.com/item/33012458324.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6878f3ef1e7wMD&algo_pvid=273af757-5786-45ac-bfed-0a7b071f1ee2&algo_expid=273af757-5786-45ac-bfed-0a7b071f1ee2-1&btsid=0be3764315871117224053857e5d81&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Το μανομετρο δεν δειχνει; 

Δεν έχει κ ρυθμιστής μου μανόμετρο 

2 λεπτά πριν, lambros είπε

Ήθελα να πάρω τέτοιο και ο βενζινάς που παίρνω φιάλη μου είπε δε δουλεύει μη το πάρεις. Το έχεις δοκιμάσει; Λειτουργεί ;

Δημοσ.

οχι εχω παραγγειλει αλλα λογο covid το βλεπω σε κανενα 2μηνο.

Το πηρα απο Κινα. ,το πολυ πολυ θα χασω ενα καφε. ;)

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θέλω να στο χαλάσω φίλε και εγώ το πήρα αυτό από εδώ κιόλας κάνα 10αρικο νομιζω. δεν δουλεύει,πεταμένα λεφτά

 

για τα flare ups που αντιμετωπίζετε πολλοί, σε λιπαρά κυρίως κρέατα ένας τρόπος να τα μειώσουμε ο εξής, τα ξεκινάμε από ψυχρή σχάρα

η δικιά μου πχ έχει 3 burners. ανοίγω φουλ να πιάσει θερμοκρασία κάνα 200αρι και μετά χαμηλώνω τον ένα από τους 3 στην δεύτερη του σκάλα και ξεκινώ τα κρέατα από εκεί. Μόλις ροδισουν, τα μεταφέρω πάνω από τους burners που καίνε φουλ

IMG_20200417_120450.jpg

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Πως να το ελέγξεις αυτό; Μόνο εμπειρικά όταν βλέπω να μειώνεται η φλόγα καταλαβαίνω ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής...

εκτος εάν ξέρει κανείς κενό βάρος της φιάλης coras gas όποτε με ένα ζύγισμα το βρίσκουμε 

Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι το ζύγισμα   αφαιρούμε το αποβαρο και υπολογίζουμε την κατανάλωση της ψησταριάς ,

Το αποβαρο για μια 10αρα φιάλη κυμαίνεται από 11 έως 12,5 κιλά 

Όσο για την κατανάλωση εξαρτάται από την ψησταριά και από το πόσο δυνατή είναι η φωτιά  , πρέπει όμως να χουμε υπόψη ότι όσο μικρότερη είναι η στάθμη στη φιάλη  τοσο περισσότερο επηρεάζεται η ένταση της προς το χειρότερο , για αυτό όσοι έχετε καιρό τη φιάλη και σας φαίνεται ελαφριά καλύτερα να προμηθευτείτε μια δεύτερη έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι είναι μπροστά μας

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...