Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tutuyo είπε

δεν θέλω να στο χαλάσω φίλε και εγώ το πήρα αυτό από εδώ κιόλας κάνα 10αρικο νομιζω. δεν δουλεύει,πεταμένα λεφτά

για τα flare ups που αντιμετωπίζετε πολλοί, σε λιπαρά κυρίως κρέατα ένας τρόπος να τα μειώσουμε ο εξής, τα ξεκινάμε από ψυχρή σχάρα

η δικιά μου πχ έχει 3 burners. ανοίγω φουλ να πιάσει θερμοκρασία κάνα 200αρι και μετά χαμηλώνω τον ένα από τους 3 στην δεύτερη του σκάλα και ξεκινώ τα κρέατα από εκεί. Μόλις ροδισουν, τα μεταφέρω πάνω από τους burners που καίνε φουλ

IMG_20200417_120450.jpg

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα flare ups, ευχαριστώ.

Άλλοι δε, λένε ότι πρέπει το κρέας να μπει σε φουλ καμμένη σχάρα στην αρχή, και μετά σταδιακά να χαμηλώνουμε φωτιά. Δεν έχω καταφέρει να μην έχω flare ups με αυτόν τον τρόπο.

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fuz10n είπε

ναι εχει τροφοδοτικο μικρο, και παιρνει μεσα μια μεγαλη 1.5V (δεν ειναι αυτοκινητου). το πηρα 18€ απο βαρυμπομπη εκει που εχει ψησταριες στο τερμα της τατοιου. ακριβο. με 7€ ειχε ιδιο μονο μπαταρια, αντε να ταν λιγο μικροτερο.

Ευχαριστώ πολύ αν μπορείς βγάλε μου μια φωτό τον μετασχηματιστή να δω κάτι.

Καλή Ανάσταση

https://www.banggood.com/Digoo-DG-FT2203-Smart-Bluetoorh-LED-LCD-Display-BBQ-Kitchen-Cooking-Thermometer-With-Double-Probes-p-1300450.html?&p=H7210916399262201711

Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα flare ups, ευχαριστώ.

Άλλοι δε, λένε ότι πρέπει το κρέας να μπει σε φουλ καμμένη σχάρα στην αρχή, και μετά σταδιακά να χαμηλώνουμε φωτιά. Δεν έχω καταφέρει να μην έχω flare ups με αυτόν τον τρόπο.

Η φουλ καμένη σχάρα είναι για τα μπιφτέκια η τα μπέργκερ για να μη σου διαλύονται.
τα πετάς σε φουλ καμένη σχάρα, στο 3λεπτο τα γυρνάς και μετά έχουν δέσει οπότε τα διαχειρίζεσαι πιο εύκολα

μερικές φορές (σε μπέργκερ κυρίως) αφήνω μισό παγάκι όπως ψήνονται, γίνονται πολύ ζουμερα

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss...

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lambros είπε

Ευχαριστώ πολύ αν μπορείς βγάλε μου μια φωτό τον μετασχηματιστή να δω κάτι.

Καλή Ανάσταση

https://www.banggood.com/Digoo-DG-FT2203-Smart-Bluetoorh-LED-LCD-Display-BBQ-Kitchen-Cooking-Thermometer-With-Double-Probes-p-1300450.html?&p=H7210916399262201711

σωπα βγαζει 3v. μπας και παιρνει 2 μπαταριες και δε το ειδα καλα. θα το δω αυριο

BE823B16-4253-4364-A8F7-DF8EA18081B7.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alimentas είπε

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Αν με το φλόγα εννοείς το flare-up τότε είναι κακό γιατί αν μείνει λίγη ώρα το κρέας καίγεται, μαυρίζει και χαλάει η γεύση του (μυρίζει καμένο). Γενικά η φλόγα μια χαρά είναι, χωρίς φλόγα δεν ψήνει το υγραερίου, απλά να μην έρχεται σε επαφή με το κρέας (κάτι που συμβαίνει στο flare-up)

1 ώρα πριν, eXoS είπε

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss...

To weber spirit 310, για εμένα είναι συμβιβασμός στη γεύση σε σχέση με το κάρβουνο (εκτός αν έβρισκα καλό τρόπο για κάπνισμα που δεν έχω βρει ακόμα).

Συγκεκριμένα αν στον ηλεκτρικό φούρνο δίνω 6, στο υγραέριο δίνω 7-7,5 και στο κάρβουνο 10. Αν θέλω κάτι πραγματικά νόστιμο - να το ευχαριστηθώ θα προτιμήσω κάρβουνο. Όμως η ευκολία είναι 10 το υγραέριο και 5 το κάρβουνο, αλλά δεν μπορεί να τα έχεις όλα. 

Με ειδικές μαρινάδες και γενικά με λιπαρά κρέατα μπορώ πάντως να 'βοηθήσω' τη γεύση του bbq υγραερίου (δηλαδή να πάω σε 8-8,5) αλλά κάρβουνο δεν θα γίνει.

Επεξ/σία από getty
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, eXoS είπε

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss.

Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω :)

3 ώρες πριν, alimentas είπε

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας , 

Το ψήσιμο με έντονες αναφλέξεις θα πρέπει να αποφεύγετε , είτε ψήνουμε στα κάρβουνα είτε σε αέριο και δεν αναφέρομαι σε μικρές αναφλέξεις αυτές που δημιουργούνται και σβήνουν αμέσως αλλά για την συνεχόμενη φλόγα που στην ουσία δεν μπορείς να ψήσεις

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Κ την φλόγα που λέτε  ότι δημιουργείται πως την αντιλαμβάνεστε αφού είναι κλειστό το καπάκι? ?

Από περιέργεια γιατί θα ψήσω Κ εγώ την Κυριακή πρώτη φορά Κ δεν έχω εικόνα! !

Δημοσ.
4 ώρες πριν, alimentas είπε

 

 

1 ώρα πριν, getty είπε

Αν με το φλόγα εννοείς το flare-up τότε είναι κακό γιατί αν μείνει λίγη ώρα το κρέας καίγεται, μαυρίζει και χαλάει η γεύση του (μυρίζει καμένο). Γενικά η φλόγα μια χαρά είναι, χωρίς φλόγα δεν ψήνει το υγραερίου, απλά να μην έρχεται σε επαφή με το κρέας (κάτι που συμβαίνει στο flare-up)

To weber spirit 310, για εμένα είναι συμβιβασμός στη γεύση σε σχέση με το κάρβουνο (εκτός αν έβρισκα καλό τρόπο για κάπνισμα που δεν έχω βρει ακόμα).

Συγκεκριμένα αν στον ηλεκτρικό φούρνο δίνω 6, στο υγραέριο δίνω 7-7,5 και στο κάρβουνο 10. Αν θέλω κάτι πραγματικά νόστιμο - να το ευχαριστηθώ θα προτιμήσω κάρβουνο. Όμως η ευκολία είναι 10 το υγραέριο και 5 το κάρβουνο, αλλά δεν μπορεί να τα έχεις όλα. 

Με ειδικές μαρινάδες και γενικά με λιπαρά κρέατα μπορώ πάντως να 'βοηθήσω' τη γεύση του bbq υγραερίου (δηλαδή να πάω σε 8-8,5) αλλά κάρβουνο δεν θα γίνει.

Για εμένα στο θέμα της γεύσης μεταξύ των 2 , κάρβουνου και υγραερίου είναι το ίδιο και το αυτό...Σε γενική βαθμολογία το υγραέριο δεν συγκρίνεται, απο την άποψη ότι είναι πιο υγιεινό και πιο εύκολο πρακτικά...Βέβαια μη ξεχνάμε ότι για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα, μεγαλύτερη σημασία έχει το κρέας και γενικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και η μαστοριά του ψήστη...Αλλιώς τύφλα να έχει και η καλύτερη ψησταριά...

7 λεπτά πριν, wind25 είπε

Κ την φλόγα που λέτε  ότι δημιουργείται πως την αντιλαμβάνεστε αφού είναι κλειστό το καπάκι? ?

Από περιέργεια γιατί θα ψήσω Κ εγώ την Κυριακή πρώτη φορά Κ δεν έχω εικόνα! !

την καταλαβαίνεις απο τον ήχο που κάνει...αλλά για να είσαι σίγουρος , σηκώνεις ανα διαστήματα ελαφριά το καπάκι ( για να μη χάνεται πολύ θερμοκρασία ) και βλέπεις

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ουσιαστικά όμως αφού υπάρχουν τα προστατευτικά που μπαίνουν από πάνω δεν είναι σχετικά δύσκολο να υπάρχουν φλόγες? ?

Εκτός Κ αν τα λίπη όπως πέφτουν γυρίζουν Κ πέφτουν πάνω στις φλόγες!

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, wind25 είπε

Κ την φλόγα που λέτε  ότι δημιουργείται πως την αντιλαμβάνεστε αφού είναι κλειστό το καπάκι? ?

Από περιέργεια γιατί θα ψήσω Κ εγώ την Κυριακή πρώτη φορά Κ δεν έχω εικόνα! !

Από τον ήχο όπως λέει και ο Γιώργος ποίο πάνω , αυτό όμως είναι κάτι που θα το μάθεις με τον καιρό , επειδή όμως όπως λες θα ψήσεις για πρώτη φορά και είναι λογικό να ανοίγεις συχνότερα το καπάκι για έλεγχο είναι πολύ πιθανό να βλέπεις φλόγες κάθε φορά που θα το ανοίγεις , για να μην φρικαρεις στο πρώτο ψήσιμο και μάλιστα Πάσχα είναι προτιμότερο να ρίχνεις κλεφτές ματιές από τις τρύπες - σημεία που περνάει η σούβλα , (φαίνονται εύκολα)και εάν δεις φλόγες χαμηλώνεις την φωτιά και βάζεις τα ψητά για λίγο στο ράφι  ή τα μετακινεις δίπλα μέχρι να σβήσει 

Και γενικά να είσαι ψύχραιμος 

  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsomby είπε

Σκέφτομαι να πάρω την ίδια κουκούλα για την Weber Spirit II E-310, αλλά μάλλον θα πάρω το 60 inch / 152 cm μέγεθος καθώς βλέπω οτι το πλάτος του είναι 70cm ενώ του αμέσως μικρότερου είναι 60cm και λογικά δεν θα χωράει.

Εσύ σε ποιά ψησταριά την έχεις; Αν κατάλαβα καλά απο το link, έχεις πάρειο το 58 inch / 147 cm μέγεθος, σωστά;

Το 147 έχω πάρει για την Weber genesis 310. Είναι λίγο πιο μεγάλη από τη spirit. Κάθεται κουτί.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...