Maktheo Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια ακομα ερωτηση, Θεωρειτε σωστο/πρακτικό να "ντυσω" με αλουμινοχαρτο καποια μερη (πχ το ταψι για τα λίπη από κάτω) για να αποφυγω (οσο αυτο ειναι δυνατό βεβαια) το καθαρισμα του, η δεν ενδείκνυται για λόγους ασφαλειας ή υγιεινής; Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Maktheo
Astronautis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Να ρωτήσω κάτι όσους έχουν ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα: πώς ασφαλίζετε την ψησταριά από τα παιδιά; Ή μάλλον τα παιδιά από τη ζέστη ψησταριά; Έχω ένα δίχρονο και ένα τετράχρονο που κολλάνε πάνω μου μόλις μπω στο σπίτι, πόσο μάλλον όταν βγω στη βεράντα. Τις δύο φορές που άναψα την ψησταριά δεν μπορούσα να κάνω ρούπι γιατί ειδικά ο μικρός είναι ικανός να ακουμπήσει τη ζέστη επιφάνεια ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το να τα κλειδώσω εντός διαμερίσματος (θα γίνει χαμός από τις φωνές) δεν έχω άλλο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας έως τώρα. Όποιος έχει αντιμετωπίσει το θέμα ας προτείνει.... 1 λεπτό πριν, Maktheo είπε Μια ακομα ερωτηση, Θεωρειτε σωστο/πρακτικό να "ντυσω" με αλουμινοχαρτο καποια μερη (πχ το ταψι για τα λίπη από κάτω) για να αποφυγω (οσο αυτο ειναι δυνατό βεβαια) το καθαρισμα του, η δεν ενδείκνυται για λόγους ασφαλειας ή υγιεινής; Προσωπικά αποφεύγω το αλουμινόχαρτο σε ζεστά φαγητά και ειδικά σε φαγητά που ψήνονται εκείνη την ώρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό αυτό που κάνω αλλά έχουν υπάρξει κάποιες μελέτες που συσχέτισαν το αλουμίνιο με κακοήθειες. Μεγάλη και οφ τοπικ συζήτηση... Απλά προσπαθώ να φτιάξω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά. Σε επιφάνειες που δεν έρχονται σε επαφή με το φαγητό δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό. Στην πραγματικότητα σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με το λιποσυλλεκτη γιατί δεν έχω βρει δε σούπερ μάρκετ ταψακι με τις ίδιες διαστάσεις και δεν σκοπεύω να αγοράσω γνήσια weber στην ίδια τιμή που έχει το μοσχάρι φιλέτο! 1
filippos_kar Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, Astronautis είπε Να ρωτήσω κάτι όσους έχουν ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα: πώς ασφαλίζετε την ψησταριά από τα παιδιά; Ή μάλλον τα παιδιά από τη ζέστη ψησταριά; Έχω ένα δίχρονο και ένα τετράχρονο που κολλάνε πάνω μου μόλις μπω στο σπίτι, πόσο μάλλον όταν βγω στη βεράντα. Τις δύο φορές που άναψα την ψησταριά δεν μπορούσα να κάνω ρούπι γιατί ειδικά ο μικρός είναι ικανός να ακουμπήσει τη ζέστη επιφάνεια ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το να τα κλειδώσω εντός διαμερίσματος (θα γίνει χαμός από τις φωνές) δεν έχω άλλο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας έως τώρα. Όποιος έχει αντιμετωπίσει το θέμα ας προτείνει.... Προσωπικά αποφεύγω το αλουμινόχαρτο σε ζεστά φαγητά και ειδικά σε φαγητά που ψήνονται εκείνη την ώρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό αυτό που κάνω αλλά έχουν υπάρξει κάποιες μελέτες που συσχέτισαν το αλουμίνιο με κακοήθειες. Μεγάλη και οφ τοπικ συζήτηση... Απλά προσπαθώ να φτιάξω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά. Σε επιφάνειες που δεν έρχονται σε επαφή με το φαγητό δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό. Στην πραγματικότητα σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με το λιποσυλλεκτη γιατί δεν έχω βρει δε σούπερ μάρκετ ταψακι με τις ίδιες διαστάσεις και δεν σκοπεύω να αγοράσω γνήσια weber στην ίδια τιμή που έχει το μοσχάρι φιλέτο! Εγω βαζω 3πλη στρώση αλουμινόχαρτο στον λιποσυλεκτη και δςν περναει τίποτα. Μόλις τώρα, filippos_kar είπε Εγω βαζω 3πλη στρώση αλουμινόχαρτο στον λιποσυλεκτη και δςν περναει τίποτα. Ισως δοκιμασω να βάλω και στον κάδο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, aenaos15 είπε Επειδη εχω κι εγω τρελα με τις ζυμες γενικα , τετοια πιτσα και ψωμι δεν θα εχεις ξαναδοκιμασει!!! Απαραιτητο εργαλειο η πετρα για πιτσα. Ειναι 33% ολικης , 33% σικαλεως και το υπολοιπο αλευρι για ζυμωτο , δηλαδη το κιτρινο. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα στο bbq, αλλα στο φουρνο το εβαζα σε μαντεμενια γαστρα κλειστη για μιση ωρα ωστε νε εγκλοβιζεται μεσα η υγρασια και να κανει τραγανη κρουστα, και μετα αλλα δεκα λεπτα ανοιχτο καπακι. Στη δευτερη φωτο φαινεται πως ειναι οταν εβγαλα το καπακι στο μισαωρο και στις 2 τελευταιες το τελικο αποτελεσμα. 8
skoudinio Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, PHadji είπε Χριστός Ανέστη και καλησπέρα Να ξεκινήσω με τις συστάσεις και να πω ότι είμαι ο Πάρης και δηλώνω πλήρως άσχετος με ψησίματα. Μία φορά δοκίμασα να βάλω κάρβουνα για να ψήσω και έκανα πάνω από μια ώρα να ανάψω την φωτιά, οπότε καταλαβαίνετε... Έχω βάλει πείσμα όμως να το αλλάξω αυτό. Για τον λόγο αυτό και έχοντας διαβάσει το 80% του thread, είμαι από σήμερα κάτοχος μιας Broil King Gem 320 η οποία νομίζω καλύπτει τις ανάγκες μου και αποτελεί ένα καλό value for money. Φυσικά και ως νεωψ θα έχω αρκετές ερωτήσεις και ελπίζω σε μια ανοχή απο μερους σας. Η 1η έχει ως εξής. O τεχνικός που την έφερε αφού εγκατέστησε την μπουκάλα, έβαλε τις σχάρες κλπ, την άναψε στο τέρμα με κλειστό καπάκι και μου είπε να την αφήσω έτσι για κανένα 25 λεπτό και μόλις κρυώσει να περάσω με λάδι τις σχάρες. Διαβάζω τώρα στο manual ότι καις την ψησταριά ΧΩΡΙΣ τις σχάρες για 10 λεπτά, ενώ τις σχαρες τις πλένεις με λίγο νερό και μετά τις περνάς με λάδι (δεν χρειάζεται να καούν δηλαδή). Υποθέτω ότι δεν παίζει πρόβλημα που δεν έγιναν τα πράγματα όπως ακριβώς λέει το manual, αλλά είπα να ρωτήσω να μου φύγει η ιδέα. Ευχαριστώ 14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν το εχω δοκιμασει ακομα στο bbq, αλλα στο φουρνο το εβαζα σε μαντεμενια γαστρα κλειστη για μιση ωρα ωστε νε εγκλοβιζεται μεσα η υγρασια και να κανει τραγανη κρουστα, και μετα αλλα δεκα λεπτα ανοιχτο καπακι. Στη δευτερη φωτο φαινεται πως ειναι οταν εβγαλα το καπακι στο μισαωρο και στις 2 τελευταιες το τελικο αποτελεσμα. Πολύ ωραίο ψωμι για στα χέρια σου. Αν πετύχω προσφορά σίγουρα θα πάρω και γω πέτρα για την ψησταριά. Να ρωτήσω ταψάκι για τα λίπη έχετε βρει κάποιο Σανιτας να ταιριάζει? Όταν βρω θα κάνω αυτό με το αλουμινοχαρτο.
paylidis Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, skoudinio είπε Πολύ ωραίο ψωμι για στα χέρια σου. Αν πετύχω προσφορά σίγουρα θα πάρω και γω πέτρα για την ψησταριά. Να ρωτήσω ταψάκι για τα λίπη έχετε βρει κάποιο Σανιτας να ταιριάζει? Όταν βρω θα κάνω αυτό με το αλουμινοχαρτο. Εγώ βάζω λίγο μικρότερο, αυτά που είναι για muffin και απλά το έλεγχο/αλλάζω πιο συχνά. 1
karetsos Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 ένα πράγμα θα πω: αυτό το thread έχει "καταστρέψει" πολύ κόσμο... μας έχετε βάλει στον τζόγο... συγχαρητήρια σε όλους τους ψήστες! Χρόνια πολλά σε όλους 😀 6
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Καλησπερα σε ολους. Ζηλεψα και εγω κατα καποιο τροπο και σκεφτομαι να αγορασω μια ψησταρια.Επειδη δεν εχω καμια σχεση με τον χωρο ,οποιος μπορει να πει απο που να ξεκινησω ως αρχαριος. Εχω budget 300ε. Εριξα μια ματια στο σκρουτζ και εντοπισα αυτην Unimac Basic 661306
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, skoudinio είπε Πολύ ωραίο ψωμι για στα χέρια σου. Αν πετύχω προσφορά σίγουρα θα πάρω και γω πέτρα για την ψησταριά. Να ρωτήσω ταψάκι για τα λίπη έχετε βρει κάποιο Σανιτας να ταιριάζει? Όταν βρω θα κάνω αυτό με το αλουμινοχαρτο. Εγω εχω παρει ενα πακετακι με μικρα απο jumbo που διαφερουν μονο στο ύψος (ειναι πιο ψηλα) οποτε καθονται μια χαρα για να γινεται η δουλεια. Απλα εκει που κουμπωνει, μιας και ειναι πιο ψηλο, εχει πατικωθεί 😛 4
pjjunior Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 23 ώρες πριν, voliotis_gr είπε Ποια διασταση πηρες για την Weber Spirit II E310 GBS??? Την Medium. Αυτή φαίνεται να είναι για τις διαστάσεις της
Kostasm45 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Κι εγώ στην spirit 310 το ίδιο έχω κάνει. Πήρα ταψάκια από τον ΑΒ τα οποία έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος με αυτό της Weber. Στο ύψος είναι μεγαλύτερα , τα πατίκωσα και τέλος. Στο manual της ψησταριάς λέει να μην χρησιμοποιείς αλουμινόχαρτο γιατί και καλά υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, μπαλαμούτι μου ακούγεται αφού και το ταψάκι από το ίδιο υλικό είναι. Το γαμώτο είναι ότι στο manual λέει επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί υγρό καθαρισμού φούρνου . Άντε να δω πως θα καθαρίσει ο κάδος της ψησταριάς.
ritualistic Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Καλησπερα σε ολους Η αληθεια ειναι πως αυτο το νημα εχει αναψει φωτιες σε πολλους απο εμας και σκεφτομαι και εγω να προχωρησω σε αγορα αν και πρωταρης τελειως. Κατ'αρχην ενα ευχαριστω σε οσους καταθεσει αποψη ως τωρα, ισως ειναι απο τα καλυτερα νηματα του φορουμ απο πλευρας πληροφοριων και ιδεων. Στο θεμα μας τωρα, εχω καταληξει στις 2 παρακατω επιλογες και εχω τις εξης ερωτησεις. https://www.skroutz.gr/s/14517978/Broil-King-Gem-320-Black-814-153.html https://www.skroutz.gr/s/14442577/Broil-King-Royal-320-Black-824-253.html 1. Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ποιοτητας κατασκευης και ψησιματος-γευσης αναμεσα τους που δικαιολογειται η διαφορα στην τιμη ? 2. Θα μπορουσα να τοποθετησω μοτερ σουβλας με πατεντα σε αυτα τα μοντελα και αν ναι υπαρχει καποιος που το αναλαμβανει αυτο μιας και τα χερια μου δεν πιανουν πολυ ? 3. Θα προτεινατε καποια εναλλακτικη στο ιδιο budget ? Ειδα πως υπαρχει η Weber Spirit 310 αλλα νομιζω πως υπερεχουν οι Broil King.
skoudinio Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Manual για την ψησταρια δεν βρήκα στα ελληνικά. Οδηγίες χρήσης είχε πως να την φτιάξεις στα ελληνικα.
Maktheo Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε Καλησπερα σε ολους. Ζηλεψα και εγω κατα καποιο τροπο και σκεφτομαι να αγορασω μια ψησταρια.Επειδη δεν εχω καμια σχεση με τον χωρο ,οποιος μπορει να πει απο που να ξεκινησω ως αρχαριος. Εχω budget 300ε. Εριξα μια ματια στο σκρουτζ και εντοπισα αυτην Unimac Basic 661306 Αν ειναι να πας σε unimac, κοιτα καλυτερα την kenton απο leroy merlin. Στυλ unimac κοιτουσα και εγω, αυτη απο leroy θεωρω οτι ειναι καλύτερη σε αρκετα σημεία, τις εχει και προσφορα τώρα Επεξ/σία 24 Απριλίου 2020 από Maktheo
Kostasm45 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, skoudinio είπε Manual για την ψησταρια δεν βρήκα στα ελληνικά. Οδηγίες χρήσης είχε πως να την φτιάξεις στα ελληνικα. Από Κωτσόβολο την πήρα μεγάλη Τετάρτη, μαζί το εγχειρίδιο για την κατασκευή , είχε ένα κάρο χαρτιά μέσα σε διάφορες γλώσσες κι ένα έντυπο στα Ελληνικά σαν manual που μου βγήκαν τα μάτια να το διαβάσω 😁 .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα