dexs7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Ενδιαφέρομαι για αγορά αλλά έχει παρά πολλές και ειμαι άσχετος.. Ποια εινσι η καλύτερη επιλογή μέχρι 250 ευρώ.??δοκιμασμένη...
aris1964 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Σήμερα ρολό κοτόπουλο στην αυτοσχέδια σουβλα.,και συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα συντήρησης μέσα σε αλουμινένια ταψακια.ολα νοστιμότατα.τελεια. Το μόνο μείον παιδιά τα καθάρισμα πακέτο ,πάνω απο ώρα το γενικό καθαρισμα,θέλει ατμοκαθαριστη της προκοπής, εγώ έχω ένα μικρό και σκέφτομαι να πάρω ένα καλό, διαφορετικά μόνο ξύσιμο στον κάδο,και δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. 7
tsomby Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Μετά απο 3 ψησίματα στην νέα Weber Spirit II E-310 GBS μου, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δε μετανιώνω για την αγορά της! Το μόνο που με προβληματίζει, είναι πως η σχάρα έχει χάσει την γυαλάδα της και φοβάμε μήπως της έχω κάνει ζημιά με το βούρτσισμα που της κάνω μετά απο κάθε χρήση. Επίσης έχω παρατηρώ κάποιες μικρογρατζουνιές, αλλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Χρησιμοποιώ την βούρτσα της weber https://www.weber.com/GR/el/aksesoyar/frontida/voyrtses-psistarias/6494.html?cgid=1348#start=1 Αρχικά είχα δει πως η σχάρα είναι μαντέμι, αλλά μετά είδα στο site της Weber ότι έχει εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο επιτρέπεται βούρτσισμα με τέτοια βούρτσα. Εσάς είναι σε παρόμοια κατάσταση; Ή να ανησυχήσω;
tsiro7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αφήνουν το μαντεμι όπως είναι και το επισμαλτωνουν.
filippos_kar Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 42 λεπτά πριν, tsomby είπε Μετά απο 3 ψησίματα στην νέα Weber Spirit II E-310 GBS μου, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δε μετανιώνω για την αγορά της! Το μόνο που με προβληματίζει, είναι πως η σχάρα έχει χάσει την γυαλάδα της και φοβάμε μήπως της έχω κάνει ζημιά με το βούρτσισμα που της κάνω μετά απο κάθε χρήση. Επίσης έχω παρατηρώ κάποιες μικρογρατζουνιές, αλλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Χρησιμοποιώ την βούρτσα της weber https://www.weber.com/GR/el/aksesoyar/frontida/voyrtses-psistarias/6494.html?cgid=1348#start=1 Αρχικά είχα δει πως η σχάρα είναι μαντέμι, αλλά μετά είδα στο site της Weber ότι έχει εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο επιτρέπεται βούρτσισμα με τέτοια βούρτσα. Εσάς είναι σε παρόμοια κατάσταση; Ή να ανησυχήσω; Να τη περνας με λίγο λαδακι μετά το ξύσιμο και θα είναι μια χαρά. 1 ώρα πριν, aris1964 είπε Σήμερα ρολό κοτόπουλο στην αυτοσχέδια σουβλα.,και συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα συντήρησης μέσα σε αλουμινένια ταψακια.ολα νοστιμότατα.τελεια. Το μόνο μείον παιδιά τα καθάρισμα πακέτο ,πάνω απο ώρα το γενικό καθαρισμα,θέλει ατμοκαθαριστη της προκοπής, εγώ έχω ένα μικρό και σκέφτομαι να πάρω ένα καλό, διαφορετικά μόνο ξύσιμο στον κάδο,και δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Θέλει λίγο χρώμα μου φαίνεται.. στο τέλος καλό είναι να τραβάς το ταψί και να συναμώνεις. Το έκανε ένας φίλος από εδώ μέσα με καλά αποτελέσματα 1
sargus Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Και εμένα είναι επισμαλτωμενες ( campingaz Master 4). Πήρα στην εταιρία και ρώτησα (παρεμπιπτόντως εξαιρετική εξυπηρέτηση!) και μου είπαν ότι θέλει μια έξτρα προσοχή. Καλύτερα με σφουγγάρι (την σκληρή πλευρά) και όχι με συρματοβουρτσα. Αν και, συμπλήρωσαν, ότι δεν έγινε και τίποτα εάν χαραχθεί. Δεν είναι επικίνδυνο ή κάτι τέτοιο απλά θα χαθεί η σντικολλητική ιδιότητα. Και εγώ απορώ πάντως γιατί δε βάζουν σκέτο μαντέμι. Και το κάνει και η weber πλέον. Σε ένα άλλο θέμα, έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα του ατμοκαθαριστη για την ψησταριά. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Λέω να το δοκιμάσω αύριο γιατί δεν την έχω καθαρίσει ακόμη κ βρωμάει!
ηνίοχος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, aris1964 είπε Σήμερα ρολό κοτόπουλο στην αυτοσχέδια σουβλα.,και συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα συντήρησης μέσα σε αλουμινένια ταψακια.ολα νοστιμότατα.τελεια. Το μόνο μείον παιδιά τα καθάρισμα πακέτο ,πάνω απο ώρα το γενικό καθαρισμα,θέλει ατμοκαθαριστη της προκοπής, εγώ έχω ένα μικρό και σκέφτομαι να πάρω ένα καλό, διαφορετικά μόνο ξύσιμο στον κάδο,και δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. ....πως σου βγήκε το συκώτι ;
skoudinio Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, aris1964 είπε Σήμερα ρολό κοτόπουλο στην αυτοσχέδια σουβλα.,και συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα συντήρησης μέσα σε αλουμινένια ταψακια.ολα νοστιμότατα.τελεια. Το μόνο μείον παιδιά τα καθάρισμα πακέτο ,πάνω απο ώρα το γενικό καθαρισμα,θέλει ατμοκαθαριστη της προκοπής, εγώ έχω ένα μικρό και σκέφτομαι να πάρω ένα καλό, διαφορετικά μόνο ξύσιμο στον κάδο,και δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Πολύ νόστιμο φαίνεται. Σήμερα είχα ρολο αλλα δεν το έβαλα στην ψησταρια. Χωρίς σούβλα γίνεται αμα το γυρνάς ανα 10 λεπτά. Έχει δοκιμάσει κανένας?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @tsomby περνα μια απαλη στρωση λαδι και θα εισαι κομπλε. Εγω βαζω σισαμελαιο που εχει ψηλο σημειο καπνου. Γενικα το μαντεμι με τον καιρο γινεται καλυτερο. Δεν ξερω βεβαια με αυτη την επιστρωση εμαγια τι παιζει ακριβως, ισως εχει γινει με διαφορετικο τροπο να αντεχει το τριψιμο, γιατι προτεινουν τη συρματοβουρτσα. Στις φωτο ειναι η δικη μου που ειχα λαδωσει πριν καμια 10αρια ψησιματα. Σημερα εβαλα κοτοπουλο σε κρυα σχαρα και κολλησε ασχημα. Οποτε παντα τις καιμε καλα πριν βαλουμε φαγητο πανω. @aris1964 δεν χρειαζεται γενικο καθαρισμα συνεχεια, μην τρελαινεσαι. Εγω της κανω μια φορα το 3μηνο. Οκ ισως ειναι υπερβολη, οποτε κανε μια φορα το μηνα αν θες εσυ. Στο επισημο καταστημα της weber που ειχα παει να τη δω (kyso μαρουσι) μου ειχαν πει για 2 φορες το χρονο γενικο καθαρισμα παντως. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
sndev Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 δε το κάνουν γτ το απλο μαντέμι χωρίς επισμαλτωση ΚΟΛΑΕΙ κ απογοητεύει όποιον δε ξερει δεν είναι απο μονο του αντικολητικο γίνεται στη πορεία με τα λιποι που κλείνουν τους πορους. αυτο με τον ατμοκαθαριστη η αληθεια είναι ότι ψήνει κ έμενα κ εβαλα στο μάτι την karcher sc4 αλλά ρε σεις .. δε θα σκουριάσει πιο εύκολα ο κάδος?
ηνίοχος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 58 λεπτά πριν, tsomby είπε Μετά απο 3 ψησίματα στην νέα Weber Spirit II E-310 GBS μου, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δε μετανιώνω για την αγορά της! Το μόνο που με προβληματίζει, είναι πως η σχάρα έχει χάσει την γυαλάδα της και φοβάμε μήπως της έχω κάνει ζημιά με το βούρτσισμα που της κάνω μετά απο κάθε χρήση. Επίσης έχω παρατηρώ κάποιες μικρογρατζουνιές, αλλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Χρησιμοποιώ την βούρτσα της weber https://www.weber.com/GR/el/aksesoyar/frontida/voyrtses-psistarias/6494.html?cgid=1348#start=1 Αρχικά είχα δει πως η σχάρα είναι μαντέμι, αλλά μετά είδα στο site της Weber ότι έχει εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο επιτρέπεται βούρτσισμα με τέτοια βούρτσα. Εσάς είναι σε παρόμοια κατάσταση; Ή να ανησυχήσω; Κοίτα ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχεις , η κεραμική επίστρωση ( η βαφή εμαγιέ δλδ ) είναι μια οικονομική λύση για την εμφάνιση της σχάρας πριν την πώληση της , διαφορετικά θα έπρεπε να την περάσουν με κάποιο λάδι για προστασία από την οξείδωση , αλλά μια λαδωμένη σχάρα δεν είναι και ότι καλύτερο ( μαζεύει σκόνη λερώνουν χέρια , πας να την δεις με την ( ˘ ³˘)♥ λερώνουν τά χέρια της ... δεν συνεχίζω . Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να την περνάς με λίγο λάδι μετά από το καθάρισμα και καλό κάψιμο μαζί με λίγο λάδι πριν από κάθε ψήσιμο Το καλύτερο είναι ανοξείδωτη σχάρα και γλυτώνεις απ' όλα αυτά μια για πάντα ..
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @ηνίοχος επειδη το κατεχεις απ οτι βλεπω, στην ουσια αυτη η επιστρωση ειναι το εργοστασιακο seasoning που της εχουν κανει; Οποτε και να φυγει με το τριψιμο δεν μας νοιαζει, αφου μπορουμε να κανουμε εμεις το δικο μας με το λαδωμα και το καψιμο, σωστα; Tip: για ευκολο και αυτοματο seasoning παρτε 3 κιλα προβατινα παϊδακια και απλωστε τα σε ολη την επιφανεια. Θα γινει πιο καλη και απο καινουρια. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 2
ηνίοχος Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε @ηνίοχος επειδη το κατεχεις απ οτι βλεπω, στην ουσια αυτη η επιστρωση ειναι το εργοστασιακο seasoning που της εχουν κανει; Οποτε και να φυγει με το τριψιμο δεν μας νοιαζει, αφου μπορουμε να κανουμε εμεις το δικο μας με το λαδωμα και το καψιμο, σωστα; Περίπου έτσι , η κεραμική επίστρωση όπως ονομάζεται στην ουσία είναι βαφή η όποια ολοκληρώνεται με ψήσιμο σε φούρνο και σε θερμοκρασίες κοντά στους 1000 είναι το γνωστό μας εμαγιέ που το συναντάμε σε φούρνους κουζίνας και σε οικιακά σκεύη (μεταλλική γάστρα π.χ. ) Το θωρακισμα που αναφέρεις γίνεται με το επαναλαμβανόμενο κάψιμο και πέρασμα με λάδι έτσι ώστε το να γίνει μια κρούστα που κλείνει τους πόρους και την προστατεύει κατά κάποιο τρόπο όχι όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα , ( εκεί χρειάζεται έξτρα επάλειψη ) παράλληλα αυτή η επικάλυψη είναι και αντικολλητική που βοηθάει Ελπίζω να κάλυψα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα