voliotis_gr Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, zeys13 είπε Ευχαριστώ πολύ, κόλλησα λίγο στη διεύθυνση αλλά όλα καλά. Οκ φιλε μου!! Στις 27/4/2020 στις 4:14 ΜΜ, Astronautis είπε Για το λιποσυλλεκτη δεν έχω βρει ακόμη τη σωστή διάσταση και σκέφτομαι να αδειάσω το υπάρχον ταψακι, να το πλύνω με ζεστό νερό και fairy και μετά να το τυλίξω με αλουμινόχαρτο που θα το αλλάζω μετά από κάθε λιπαρό ψήσιμο. Ακριβως αυτο εκανα κι εγω.....Μπορεις να βαλεις και σκετο αλουμινοχαρτο χωρις το ταψακι....
sndev Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Μοσχάρι κάλο θα ήταν να μη μπαίνει κατάψυξη καθώς υποβιβάζεται πάρα πολύ ποιοτικά σε γεύση. πρακτικά το "ζουμι-νερο" διογκώνετε λογο φυσικής στη καταψυκη οποτε σπανε οι ινες κτλ κτλ κτλ. λοιπόν παρέλαβα σήμερα τον ατμοκαθαριστη karcher sc4 κ είδα οτι εχει προς αγορά εξάρτημα για ψησταριά ! https://www.kaercher.com/gr/exartimata/set-stroggylis-boyrtsas-me-metallikes-triches-28630610.html μάλιστα το συγκεκριμένο μπαίνει κ στα φθηνα μοντέλα! ειπα να το μοιραστώ μαζι σας.. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sndev είπε Μοσχάρι κάλο θα ήταν να μη μπαίνει κατάψυξη καθώς υποβιβάζεται πάρα πολύ ποιοτικά σε γεύση. πρακτικά το "ζουμι-νερο" διογκώνετε λογο φυσικής στη καταψυκη οποτε σπανε οι ινες κτλ κτλ κτλ. λοιπόν παρέλαβα σήμερα τον ατμοκαθαριστη karcher sc4 κ είδα οτι εχει προς αγορά εξάρτημα για ψησταριά ! https://www.kaercher.com/gr/exartimata/set-stroggylis-boyrtsas-me-metallikes-triches-28630610.html μάλιστα το συγκεκριμένο μπαίνει κ στα φθηνα μοντέλα! ειπα να το μοιραστώ μαζι σας.. Θελουμε αμεσα review Λυση για οποιον θελει να χρησιμοποιησει θερμομετρο με καλωδιο σε σουβλα Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 3
alimentas Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Αυτη η επεκταση για την σουβλα υπαρχει καπου Ελλαδα???
ChrisAce Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμένα αυτό πάντως μου κάνει αντί για τις πατέντες με το τρόχισμα τις σούβλας να τις κάνετε από τετράγωνες στρογγυλές. 😀 Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από ChrisAce 2
skoudinio Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Καλημέρα παιδιά? Έχει πάρει κανένας κουτί καπνίσματος? Γενικά αξίζει?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 21 λεπτά πριν, skoudinio είπε Καλημέρα παιδιά? Έχει πάρει κανένας κουτί καπνίσματος? Γενικά αξίζει? Εχω παρει και για πελετ και για τσιπς. Τα πελετ ειναι πολυ πιο φθηνα, βγαινουν τα 10 κιλα καπου 20-25ευρω ενω τα τσιπς τα 700γρ καπου 12-13ευρω. Επισης το πελετ με ενα γεμισμα μπορει να κρατησει γυρω στις 2.5 ωρες, ενω τα τσιπς καπου 40 λεπτα. Οποτε μιλαμε για τρελη διαφορα στην τιμη. Για πελετ χρειαζεσαι τετοιο https://www.amazon.co.uk/Zerich-Additional-Electric-Charcoal-Smokers/dp/B07BF4JQ3W/ και εννοειται πελετ για καπνισμα φαγητου https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?keyphrase=πελλετ+καπνισματος Δες βιντεακια πως αναβει κλπ. Εχει το πλεονεκτημα οτι μπορεις να κανεις και cold smoke για να καπνισεις τυρι πχ, αλλα δεν το εχω κανει να σου πω εντυπωσεις. Τωρα απο ποιοτητα καπνου κλπ δεν το εχω ψαξει να σου πω την αληθεια ποιο ειναι καλυτερο. 2
Astronautis Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Καλημέρα. Για όσους έχουν πέτρα πίτσας. - συστάσεις για συγκεκριμένες μάρκες; - είναι όντως μορφοποιημενη πέτρα ή είναι κανένα τεχνητό υλικό; - κάθεται πάνω στη σχάρα σας ή τοποθετείται πάνω στους διάχυτες θερμότητας; - υπάρχουν σε διαφορετικές διαστάσεις; Ποιότητες; - έχει σημασία κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό; π.χ. πάχος πέτρας;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικα με το καθαρισμα σχαρας που συζητουσαμε πριν μερικες μερες, μου προτειναν σε ενα αμερικανικο facebook group οτι κανει καλη δουλεια η ξυλινη σπατουλα κουζινας. Την εχω χρησιμοποιησει 2 φορες μονο σε πολυ μικρα ψησιματα και δειχνει να δουλευει μια χαρα. Μου ειπαν μαλιστα να σταματησω τη χρηση συρματοβουρτσας γιατι ενδεχεται να μεινουν υπολείμματα απο συρμα στη σχαρα, να παει στο φαγητο να μας δημιουργησει προβλημα. Καποιοι λεγανε οτι χρησιμοποιουν χρονια χωρις προβλημα και καποιοι λεγανε οτι φιλοι τους εχουν μπει χειρουργειο απο αυτο. Σχετικα με τη σπατουλα, καποια στιγμη θα παρει και το σχημα της σχαρας οποτε θα λειτουργει σαν οδηγος. Οποιος θελει ας δοκιμασει, νομιζω ολοι εχουμε σπιτι απο μια τετοια. Στα συν οτι δεν υπαρχει φοβος να χαλασει η επιστρωση της σχαρας. @Astronautis δεν εχω χρησιμοποιησει στο bbq μιας και εχω ξεχωριστο για πιτσα. Απ οσο ξερω οσο πιο χοντρο τοσο πιο καλο, αφου θα κραταει καλυτερα θερμοκρασια. Νομιζω μπορεις να παρεις και απλα πυροτουβλα απο αυτα που βαζουν στον πατο σε ξυλοφουρνο, ισως βγαινουν και σε μεγαλα μεγεθη οποτε με 1-2 τετοια να εισαι κομπλε. https://www.baumarket.gr/product/πυρίμαχη-πλάκα-500x250x40mm/ Εννοειται οτι δεν το πλενεις ποτε με νερο. Πανω στη σχαρα θα το βαλεις. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos
sndev Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 δλδ τρίβεις με τη ξύλινη σπάτουλα μετά το ψήσιμο ?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, sndev είπε δλδ τρίβεις με τη ξύλινη σπάτουλα μετά το ψήσιμο ? Σε κρυα σχαρα το εχω δοκιμασει μονο. Το εχω κανει δυο φορες μεχρι τωρα. Το αλλο που παρατηρω ειναι οτι σαν να αφηνει στη σχαρα ενα ωραιο λαδωμα, οποτε μπορει να λειτουργει και σαν αντικολλητικο. Δοκιμασε το την επομενη φορα που θα ψησεις. Ασε τη να κρυωσει και τρυψε το με τη σπατουλα. 1 1
ritualistic Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 @SagoniasSlutRos το εχω διαβασει και εγω αυτο για την βουρτσα και τη σχαρα αλλα η αληθεια ειναι μαζι με την παραγγελια που εκανα εβαλα και μια βουρτσα για το καθαρισμα... Θα χρησιμευσει για το υπολοιπο καθαρισμα του εσωτερικου η θα παει ακλαυτη τωρα ? Επισης, αλλη προταση για το καθαρισμα της σχαρας εκτος απο την ξυλινη σπατουλα υπαρχει ?
sndev Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 μου κάνει εντύπωση η ξύλινη κουτάλα να βγάζει λιποι από χοίρινο η από ψαρι αλλά θα δοκιμάσω 1
aenaos15 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Astronautis είπε Καλημέρα. Για όσους έχουν πέτρα πίτσας. - συστάσεις για συγκεκριμένες μάρκες; - είναι όντως μορφοποιημενη πέτρα ή είναι κανένα τεχνητό υλικό; - κάθεται πάνω στη σχάρα σας ή τοποθετείται πάνω στους διάχυτες θερμότητας; - υπάρχουν σε διαφορετικές διαστάσεις; Ποιότητες; - έχει σημασία κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό; π.χ. πάχος πέτρας; 1) Μαρκες υπαρχουν αρκετες απο 40 εως και 100 ευρω. Εγω ξεκινησα με μια φθηνη για να δω αν ειμαι ικανοποιημενος οχι τοσο για την πιτσα αλλα για το ψωμι και οταν χαλασει θα παρω κατι πιο ακριβο. 2) Απο οτι γραφουν ειναι πετρα. 3) Καθεται κανονικα πανω στις σχαρες και κατα τη γνωμη μου εκει πρεπει και να καθησει γιατι στους διαχυτες η θερμοκρασια ανεβαινει παρα πολυ. 4) Ναι υπαρχουν σε διαφορετικες ποιοτητες , αναλογα και το κσστος αποκτησης,. Οι διαστασεις διαφερουν και πρεπει να παρεις αυτη που χωρα στο bbq που εχεις , εμενα π.χ. η διαμετρος δεν επρεπε να ειναι μεγαλυτερη απο 37 cm , γιατι διαφορετικα δεν θα εκλεινε το καπακι απο τη ψησταρια. 5) Το παχος παιζει ρολο ασφαλως γιατι πρεπει να κρατα τη θερμοκρασια οσο πιο πολυ γινεται , αλλωστε ο κανονας λεει οσο πιο χοντρο πατο εχει τοσο πιο ακριβη ειναι. Διαφωνω με το νερο , εγω την ξεπλενω με νερο ( δεν την μουλιαζω) , και την βαζω λιγο στον αερα σην ηλεκτρικη κουζινα στους 100 βαθμους για λιγη ωρα και στεγνωνει. Αυτο που απαγορευεται ειναι να την πλενεις με σαπουνι και απορρυπαντικο πιατων. Επισης αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να την αφηνεις μεσα στη ψησταρια να κρυωσει σταδιακα και μετα να την παρεις γιατι διαφορετικα υπαρχει ο κινδυνος να σπασει . Επισης να ζεσταινεται σταδιακα και να ανεβαζει θερμοκρασια σιγα σιγα. Εγω στη προτεινω ανεπιφυλακτα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από aenaos15
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, sndev είπε μου κάνει εντύπωση η ξύλινη κουτάλα να βγάζει λιποι από χοίρινο η από ψαρι αλλά θα δοκιμάσω Ισως θελει καψιμο πρωτα να ξεραθουν. Μονο με δοκιμη θα δουμε τον καλυτερο τροπο. Ειμαι μονος μου και κανω μικρα ψησιματα (μια μπριζολα προχτες, 3 σουβλακια χοιρινα χτες) και προς το παρον δειχνει καλα. @spyros_vas και γω τετοια χρησιμοποιω. Αν εχει κατι που δεν φευγει θα την βαλω πανω και θα το περασω μετα με ενα σφουγγαρι να παρει οτι εχει μεινει. Φανταζομαι οτι αν μεινει κανενα κομματι συρμα θα φαινεται. Και μπορεις να τι χρησιμοποιησεις για τους ανακλαστηρες απο κατω. Εναλλακτικη που μου προτειναν ειναι να παρεις αλουμινοχαρτο και να το κανεις μπαλα και να την τριψεις με αυτο. Ή να κοψεις λεει ενα κρεμμυδι στη μεση και να το περασεις απο πανω. @aenaos15 ναι αν την βρεξεις πρεπει να μπει στο φουρνο να εξατμιστει σιγα σιγα ολη η υγρασια (και οχι με αποτομη αλλαγη θερμοτητας). Αλλα δεν βρισκω και λογο να την πλυνει καποιος, ειδικα αν την εχει για ζυμες που δεν λερωνουν. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα