Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ως τι την έβαλε ; 

Θα περιμένουμε την επίσημη απάντηση του .

12 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ως τι την έβαλε ; 

Ας βάλω κι' εγώ μία " macro " ........ 

Screenshot_2023-07-19-13-10-17-442_com.google.android.apps.photos~2.jpg

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ο ίδιος σαν παράδειγμα μάκρο μονής λήψης χωρίς να είναι όλα σε focus την παραθέτει. Τι να περιμένουμε να μας πει; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, babisskg said:

Ας βάλω κι' εγώ μία " macro " ........

Απάντησή μου για φωτογραφία αλλουνού από το flickr  ; Διαβάζω πρωτίστως τον τίτλο της ομάδας  που βρίσκεται στο flickr η φωτογραφία.  Και από κάτω από τη φωτογραφία , την περιγραφή του εξοπλισμού με τον οποίο βγήκε.  Ενδιαφέρον έχει να  ρίξουμε και  μία ματιά στα faves και στα views που έχει .

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.

μην σνομπαρετε τα extension tubes 

Θα εκπλαγείτε ποσοι φακοι κανουν για μακρο δουλεια, με μονο μερικα extension tubes. Κυριως οι primes θα δωσουν ικανοποιητικα αποτελεσματα. 

Ιδανικα για αρχη πριν επενδύσεις σε φακο macro 1:1 ή μεγαλύτερης μεγέθυνσης

Κάνουν ακομα και για μεγεθύνσεις x5 x10 οταν ο 1:1 macro δεν φτανει

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alx301 είπε

μην σνομπαρετε τα extension tubes 

Θα εκπλαγείτε ποσοι φακοι κανουν για μακρο δουλεια, με μονο μερικα extension tubes. Κυριως οι primes θα δωσουν ικανοποιητικα αποτελεσματα. 

Ιδανικα για αρχη πριν επενδύσεις σε φακο macro 1:1 ή μεγαλύτερης μεγέθυνσης

Κάνουν ακομα και για μεγεθύνσεις x5 x10 οταν ο 1:1 macro δεν φτανει

Αποδεχόμενος τους περιορισμούς τους είναι πρακτικά ισχύει. Είναι φθηνά, δεν πιάνουν χώρο και μπορείς να τα έχεις πάντα στην τσάντα σε αντίθεση με κάποιον μεμονωμένο φακό. Για μένα που το είδος δε με ενδιαφέρει τόσο είναι λυτρωτικά θα έλεγα. Σωστά βέβαια και όσα είπε παραπάνω ο Highpriest. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω μάκρο φακόοοο!!!! 🤔

Προσπάθεια σήμερα με τον κιτ 24-50 Ζ

50mm, f14, iso 250, 1/60 shutter speed, κάμερα στο τρίποδο, και τα 2 macro tubes πάνω (12+24)

DSC_5188-2.jpg.4055c63f24a0f3ab1cc90befd7e5ccbd.jpg

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 7
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αντάπτορα έχεις ; Έχεις σκεφτεί το sigma 105 f/2.8 σε f mount ; 

Το εχω σκεφτεί τον βρίσκω και από γνωστό... θα δω... πολλά σκέφτομαι ...

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι ειναι φθηνά τα extension tubes δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν κάνουν δουλειά......

Κάνουν, και παρακάνουν μάλιστα......

Και όπως και ο @alx301 είπε......συνδυάζονται πολύ καλά με native macro lenses και prime αλλα και Telezoom lenses, για να ξεπεράσουμε το όριο του 1:1 μεγέθυνση......

Καλοί και χρυσοί οι κανόνες του Macro, ...αλλά όταν φωτογραφίζουμε δεν κοιταμε στο να ειμαστε πρωτίστως αυστηροί στο 1:1 , αλλά να φέρουμε το θέμα μέσα στον σένσορα........τώρα αν μετά την λήψη πρέπει να βγάλουμε το softness με λιγο κροπ, ...μικρό το κακό( μην τα θέλουμε και όλα δικά μας).......σημασία εχει το ταξίδι και ο προορισμός.... και πάνω απόλα η προσπάθεια.

Μοιάζει με το μισο-γιομάτο μπουκάλι....αν η προσοχή στρέφεται στο softness και οχι στο θέμα , το μπουκάλι το αντιλαμβάνεσαι σαν μισοάδειο, ενώ αν  στρέφεσαι στο θέμα το αντιλαμβάνεσαι σαν μισογιομάτο......

Μακαρι να βρισκουμε συχνοτερα θεματα να φωτογραφιζουμε και ας ειναι και με  extension tubes.

• Like 3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Θέλω μάκρο φακόοοο!!!! 🤔

Προσπάθεια σήμερα με τον κιτ 24-50 Ζ

50mm, f14, iso 250, 1/60 shutter speed, κάμερα στο τρίποδο, και τα 2 macro tubes πάνω (12+24)

DSC_5188-2.jpg.4055c63f24a0f3ab1cc90befd7e5ccbd.jpg

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση αλλά με 100 ευρώ χοντρικά υπάρχει ο ttartisan 40mm 2.8 ο οποίος είναι βέβαια crop αλλά τίμιος. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Το εχω σκεφτεί τον βρίσκω και από γνωστό... θα δω... πολλά σκέφτομαι ...

Μέσα στα πολλά που σκέφτεσαι , βάλε τον χαμένο χρόνο με τα tubes , τον οποίο θα αφιέρωνες στην εκμάθηση της διαδικασίας με έναν κανονικό macro φακό ......... τον οποίο αν είχες σύστημα mft ........ θα τον αγόραζες χωρίς πολύ σκοτούρα οικονομική πρωτίστως ......... 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pifilos είπε

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση αλλά με 100 ευρώ χοντρικά υπάρχει ο ttartisan 40mm 2.8 ο οποίος είναι βέβαια crop αλλά τίμιος. 

Τον σκέφτηκα... αλλά μάλλον όχι ... 

Ευχαριστώ πάντως 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, babisskg said:

Μέσα στα πολλά που σκέφτεσαι , βάλε τον χαμένο χρόνο με τα tubes , τον οποίο θα αφιέρωνες στην εκμάθηση της διαδικασίας με έναν κανονικό macro φακό ......... τον οποίο αν είχες σύστημα mft ........ θα τον αγόραζες χωρίς πολύ σκοτούρα οικονομική πρωτίστως ......... 

Τι πάει να πει αυτό ; 

Ο OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO κάνει 1300€ .

Και ο Olympus M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro κάνει 450€ . 

Τσάμπα , δεν υπάρχει .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...